fredag 31 oktober 2008

JULEN BÖRJAR HITTA TILL BUTIKEN

Jodå, ni läser rätt hos Violan. Insikten börjar ta form även hos mig. Vi går in i november imorgon och visst påverkas man utav all julskyltning i alla affärer, så det är bara för VIOLA att inse att julen oxå är på G....

Så därför har jag börjat att jobba med julens varor som ska ut i butik under varje vecka. Har redan de senaste dagarna lagt ut mycket textil och jobbar nu med tavlor och lite annat som kommer ut under dagen.









Har ni sett vilket förkläde, inte lätt att göra detta handarbete rättvisa med ett foto, allt handsytt, skulle tro att det kommer från 30-talet. Min gamla mamma säger att hon känner igen bården sedan hon var barn.

Förstår ni välan att detta bedårande knälånga förkläde ska finnas med i julköket, titta bara på detta underbara monogram!










Det kommer ända fram till jul att finnas mängder utav julbonader och juldukar. Vackra gamla handvävda linnehanddukar finns oxå i butiken. Dessa är helt underbara, allt handsytt och vilken väv med underbart monogram!




Har ni sett, vilken tvättpåse, kan bara säga att den är helt bedårande vacker!

Gammal vacker koppar tycker jag hör julen till. Finns nu i butiken och vackra burkar, en julröd mandelkvarn och mycket annat....



Dom här hyllremsorna är några utav julens många som är ute just nu och jag tycker nog att dom är värda en egen presentation. Dom är dubbelt så breda som vanliga remsor och är helt underbara, ja ni ser ju själva.




Under förmidagen har jag hållt på och jobbat med en del utav julens tavlor, kan ju inte låta bli att visa en del förstås.Som ni vet älskar jag ju tavlor!










Om ni inte hittar tavlorna ännu så kommer dom att komma ut i butik under dagen.



Så har det hänt igen, blir alltid så överraskad och glad när jag får en ny award. Denna fina skapelse har jag fått av den härliga bloggen Hannis hem, tack snälla du för den. Den är verkligen härlig och talande vill jag lova, precisa som man känner sig ibland. Ni vet ju sedan gammalt att jag alltid ger den till mina bloggare på länklistan för att visa min uppskattning! Denna passar ju verkligen in i detta inlägg med sin röda färg, fniss....




Till sist vill jag med vackra röda rosor på denna petitpointkudde önska er en riktig skön helg! Tack för att ni finns...


Blev så full i skratt när jag läste sista julnumret av Drömhem och där visar man en liknande ny kudde i massproduktion som man ska ha över 500 kr för, kan inte göra något annat än fnissa, när man kan handla denna gamla handsydda ljuvliga kudde för runt hundralappen. Har aldrig förstått mig på att betala så dyra pengar för massproducerade varor som nu är så inne. När vi har en sådan kulturskatt i Sverige!


GLÖM INTE UTLOTTNINGEN, GÅ IN PÅ FÖRRA INLÄGGET OCH LÄGG EN KOMMENTAR, DEN GÅR UT PÅ SÖNDAG!


Puss och kram på er, eran VIOLAN

onsdag 29 oktober 2008

VIOLADAGEN = UTLOTTNING!

Så är jag hemma igen! Har nu laddat batterierna fram till advent. Så nu kan jag klara novembermörkret. Idag är det ju en stor dag, VIOLA har
namnsdag. Tacka alla ni för era grattiskommentarer, en stor kram till er! Har nog aldrig blivit så firad. Namnsdag är inget vi firar i vår familj, men idag måste det ju så klart firas och det i violens tecken.





Styvmorsviolen är Ångermanlands landskapsblomma och blommar från maj till november. Är ettårig och heter på latinVIOLA TRICOLOR.

Den har många vackra namn som: blåvisil, sol och måne, skateblomster, bergsblomma, länsmansstövlar....I sitt eget landskap kallas den ofta för natt och dag. I Sverige finns det 20 arter. I tropikerna finns det även violträd.


Viola sägs komma från en kungadotter i de grekiska sagorna, som hette lo. År 47 f Kr började Cicero använda viola. Tricolor betyder trefärgad.

Stopp nu, det är ju utlottningen ni väntar på så klart! Detta kan ni vinna och vara med mig och fira bloggens namnsdag.








Något av detta kan bli ert. En duk med lila inslag och lila bårdkant, så rar, en ljuvlig gammal violkopp, ett par gamla sekelkort med violer så klart och en såååååååå rar ram i porslin med ljuvliga violer!

Vad då göra, jo, lämna en kommentar på detta inlägg, senast söndag fm kl. 12.00!

Är ju lite seg idag, kom hem kl. 1.00 i natt och har massor att göra. Blir intensiva tre dagar, fota och lägga ut massor av julsaker i butiken! Men det här blev ju ett för kort inlägg känner jag....In och titta igenom mina foton i mappen och se om det är något annat jag kan bjuda på idag.




I vår gamla sekelvåning har vi detta underbara skåp som är en inredningsdetalj sedan det byggdes. Använder det till mina karaffer och en del glas. Finns även belysning i skåpet, är väldigt vackert kvällstid med alla glasen kan ni tro. Hela "barskåpet" är klätt med spegelglas så det blir väldigt effektfullt med belysning.








Vill avsluta med två saker som jag köpte utav Fridas gård för en tid sedan. Ett underbart kors i vitt och en skylt som min man inte tyckte var lika fantastisk som jag, fniss....... Ett bra tips på julklappen till mannen, eller hur?





Lycka till nu på utlottningen, och så hörs vi snart igen, som vanligt....

Ser fram emot att höra av er igen, många kramar från er VIOLAN

tisdag 28 oktober 2008

Hasta luego!

Dags att åka hem ikväll. Tionde året som jag denna höstvecka befunnit mig i Spanien. Denna vecka räddar mig alltid från det värsta höstdeppet. Längtar hela hösten efter den och lever på efterdyningarna fram till advent. Då tycker jag att det vänder och går mot min efterlängtade advent. Tomorrow I`m back, på riktigt alltså. Den 29/10 är ju VIOLA-dagen och då förstår ni väl att det kommer att hända saker hos Viola. EN stor bamsekram och så hörs vi igen!


ERAN VIOLAN



söndag 26 oktober 2008

EN LITEN HÄLSNING FRÅN SPANIEN

Har ny varit här i Torrevieja sedan torsdags eftermiddag. Resan ner blev över en timme försenad, Sterling hade ingen kapten när vi skulle starta så vi fick sitta och vänta över en timme innan dom hittade någon som kunde flyga oss ner till Spaníen. Normalt sett tar resan 3,5 timmar och istället blev det fem timmar, hallå, lågprisflyg.....






Dessa bilder är från dagens terassväder, kan bli ett havsbad nu i eftermiddag, sol och varmt. Bor alltså i Torrevieja som från början var en liten fiskeby och som ligger på sydöstra kusten. Är där med en av mina bästa vänner som oxå är lärare. Denna trevliga stad finns faktiskt med på WHO:s lista över de mest gynsamma platser i världen pga av sin höga salthalt från insjöarna som ger detta behagliga klimat för bl a astmatiker och reumatiker. Häromdagen var vi på stadens marknad och inhandlade veckans ranson av grönsaker och frukt, det är bara att njuta...







Njuter utav alla vackra blommor som finns överallt och bara miljöombytet med värmen och ljuset är som balsam för själen. Det bästa med allt är att bara få ta dagen som den kommer.

Men så klart att datan är med så butiken kan skötas och en titt in på bloggen ibland. Måste poängtera om någon nu blir förskräckt, bloggen är för mig enbart avkoppling och innebär inga måsten utan bara lustfyllt....




Är hemma igen på VIOLA-dagen och då kommer det ju så klart att finnas överraskningar på denna stora dag, fniss....ha det nu så bra alla mina goa vänner så höres vi alltså snart igen, är så glad om ni hör av er, puss och kram från en relaxad VIOLAN

söndag 19 oktober 2008

HAR SLUTLIGEN ACCEPTERAT HÖSTEN!


Tänkte först visa er lite från ett av våra sovrum från vår sekelskifteslägenhet. Tapetserade förra året med en urläcker tapet som fondvägg, varnar för migränanfall, men jag bara älskar den!




Jag har satt upp mina gamla Jesustavlor med guldram och är så nöjd med kontrasterna som möts.







Här finns oxå en broderad gammal Madonnatavla, ett broderi i härliga mustiga färger.





Mitt favoritmotiv finns även i detta rum. "Kan du inte tala" är mitt mest älskade motiv, tycker det är så rart. Hyllan sitter rakare i verkligheten, fniss....




På nattduksbordet finns lite av varje som synes, blommor kan man inte få för mycket utav, men måste erkänna ärlig som jag är att dom är fusk, men så rara så. Ett rart foto från seklet och så klockan som bara skräller så man nästan får hjärtinfarkt, så den får bara stå där ouppdragen och pryda sin plats.







På bloggarna pysslas det som aldrig förr, jag blir så imponerad av alla kreativa männskor som gör så vackra saker. Skulle så gärna vilja göra strutar och annat vackert oxå, men med två arbeten går det inte ihop.

Nu som först kan jag förlika mig med att det är faktiskt höst. Hela min kropp tvärvägrar alltid när sommaren är slut, vill inte att det ska vara så, vill ha solen och värmen kvar och kan ej njuta så fullt utav årstiden höst som många verkar kunna.

Så nu när jag har kommit till insikt att hösten är här för att stanna så börjas det med julpyssel överallt. Förstår ni då att det bli kollision i Violas hjärnkontor, vadå, julpyssel nu det är ju höst eller....Men tom jag ha lyckats pryda några ljus med vackra kors och lyckats komma över stora kakformar på en loppis. Detta pyssel tog lagom tid för mig.....



Plockade även lite höstgodis från skogen på landet och placerade i ett litet rart silverfat. Denna färgskala ihop med det gamla silvret är ju så vackert tillsammans.








Av traditon så har oxå den gamla vävda höstduken intagit sin plats och jugenddetaljen på päronen sitter på min matgrupp i köket.





Självklart har jag ju varit på loppistur i helgen och kommit över en så rar kanna som ska komma ut i butiken och många tavlor som jag verkligen bara älskade vid första ögonkastet.





Hur jag skall kunna skiljas från denna rara höstkanna vet jag inte men det blir att stålsätta sig igen och sedan tavlorna, ja det blir bara att lägga ut dom snarast i butiken, det med basta!









Vill med dessa vackra bilder från helgen önska er en skön söndagskväll och en bra vecka som nu snart är i antågande. Jag måste tacka alla som skriver era rara kommentarer.


Jag bara älskar att läsa vad ni skriver och jag svarar alltid tillbaka. Detta är mitt sätt att få feed-back och det ger mig så mycket.

Kommentarerna är ju en del av många faktorer som håller min blogg vid liv och som gör att man bara vill skriva och berätta mera. Jag har fått många som jag kontinuerligt bloggar med och det är så himla härligt att träffa så många som delar samma intresse som jag själv.

Jag är nu inte och "fiskar" efter fler kommentarer utan det kommer verkligen från mitt hjärta!




Kramar till er alla, VIOLAN