söndag 30 november 2008

TÄVLING HOS ROMANTISKA TING


Idag den förste advent tänker jag fira stort!!! Butiken ska få ett eget inlägg och det har sina orsaker.
Vi går nu in i sista månaden på året och nu i november har jag satt nytt rekord på besökare i butiken. Jag har haft över 6 500 besök denna månad! Helt otroligt! Dessutom blev det min goa norska bloggare Kerstin som beställde order nr. 400! Hon mailade till mig och skrev att det inte alltid är vanligt att man tar bort momsen på varorna man beställer och detsamma gäller för frakten på paket. Detta ska man faktiskt göra, för Norge är inte med i EU och då gäller dessa regler. Nog med denna förklaring.
Så ni förstår att dessa siffror måste ju firas på något sätt , så varför inte ordna en tävling hos VIOLANS romantiska ting och med butikens varor som vinst. Tänkte lotta ut lite julklappar till er och det går till på följande sätt:


Är du bloggare så lämnar du en kommentar till detta inlägg och får en lott. Länkar du dessutom till denna tävling så har du ytterligare en vinstchans. Fixar du en länkning till romantiska ting så får du en tredje. Om ni behöver butikens adress är den: www.romantiskating.se Du har bra bilder i högerspalten till butiken. Totalt sett kan du alltså få tre lotter till denna tävling. Skriv i kommentaren hur du gör så jag vet.


Har du ingen blogg så är du givetvis välkommen ändå att vara med i denna tävling. Lämna din mailadress till mig antingen på din kommentar till detta inlägg eller maila den till mig, violas@romantiskating.se


Vad kan man vinna då? Har tänkt lotta ut tre vinster och så här ser dessa ut:




Den här kan du vinna som första pris. Ni som besöker min blogg kanske har sett vad jag brukar göra med dessa vackra fat på fot. Jag har många just nu fyllda med vita blommor och murgrönor eller som stilleben fyllda med vackra kottar. Denna blir första pris, ljuvligt mönster och vackra hänklar!




Som andra pris kan du vinna en så rar julduk, en gammal ljushållare och en vackert gammalt sekelkort.



Tredje priset får bli ett brickpar som har en så rar bårdkant och med ett vackert mönster.

Hoppas nu att ni vill vara med i min jultävling i BUTIKEN. Tänkte att ni ska ha god tid på er så tävlingen slutar på luciadagen, alltså den 13/12 är sista dagen att lämna din kommentar till detta inlägg.

Nu önskar jag er alla en riktig mysig förste advent med god glögg och tända ljus. Själv ska jag alldeles snart sätta igång med att fixa julskinkan, steka köttbullar och göra en Jansson. I vår familj har vi den traditonen att vi äter en liten försmak på julematen alltid den förste advent och våra närmaste släktingar sitter alltid runt vårt bord denna adventsmiddag.

Ha en skön vecka som kommer, stressa inte ihjäl er, utan försök nu njuta utav den tiden som jag tycker mest om under december månad, advent!

Många kramar från eran VIOLAN och lycka till nu!!!!!!

tisdag 11 november 2008

LONDON del 2


När man besöker London så är ju Notting Hill ett måste. Självklart var jag på den traditionella marknaden under lördagsmorgonen. Den ligger på den välkända gatan Portobello road. Lilla Flisan hade gett mig massor av tips var jag skulle bege mig och vilka fällor jag inte skulle hamna i. Flisan var som ett levande lexikon efter alla sina besök i denna stad. Hon hade som tur var varnat mig för priserna på gamla vackra saker som hon vet att jag älskar.



Marknaden var indelad i olika delar. Först var det alla antikviteter och andra vackra saker för ditt hem. Det var många stånd utmed gatan men det var även affärer som man gick in i och där kunde det vara ett femtontal olika försäljare som hade sitt bås och bord och bara sålde så vackra saker så man blev precis sjuk. Ungefär som den svenska loppisen.

Men priserna var inte utav denna värld! Så svindyrt på ren svenska. Saker som jag säljer i min butik kostade 4-5 gånger mera. Alltså blev det att ögonshoppa men det gjorde jag så gärna. Kunde ändå inte motstå ett badrumssätt som var nytillverkat, det hade precis dom dära VIOLA-rosorna som jag är så svag för.


Så fanns det ju givetvis kläder, väskor och så klart krims-krams som hör en marknad till. Det fanns oxå fantastiska stånd med grönsaker, bröd och blommor. Kändes som man var i sydeuropa på marknad. Detta var verkligen njutning för ögonen.



Så besöker ni London så är detta ställe ett måste, vilken upplevelse, det lovar jag er.

Visst har man fått med sig många intryck hem som man nu bevarar i sitt minne, men det jag mest njutit utav är alla underbara blommor som finns att avnjuta ihop med alla gamla vackra hus. Fortfarande har man penséer, primula och pelargoner utomhus, men den stora blomman överallt just nu är ändock cyklamen ihop med murgröna och buxbom.

Ni hör ju själva hur vacker denna kombination är. Mängder utav vita, röda eller rosa, helt underbart. Dessutom alla hangíng baskets som finns överallt. Detta måste bara upplevas, svårt att överföra allt det vackra, men här kommer några bilder.







En annan fantastisk plats att besöka är Regent Park. Underbar med alla sina rosor och träd, verkligen en fröjd för ögat. Vi hade tur den dagen, solen tittade fram då och då....




Det kändes som man var i början av oktober igen och kunde njuta utav alla vackra färger som fanns i denna park. Fortfarande blommade mängder utav rosor och är man rosfantast ska man göra ett besök här. Det fanns mängder utav olika rossorter.




Givetvis hade jag bestämt mig för att besöka Laura Ashleys affär på Oxford Street. När jag kom dit stod jag som en fågelholk utanför affären, den hade slagit igen, suck, detta som jag hade sett fram emot. Till sist hittade jag ett varuhus som sålde en del ur hennes kollektion, så det blev en liten rar bordsklocka och ett par ramar. Nu orkar ni inte läsa mera, så del 3 får komma vid ett annat tillfälle.




Ha det bra därute alla mina goa vänner och så hörs vi igen, puss och kram för era goa kommentarer, eran VIOLAN

söndag 9 november 2008

LONDON del 1


I´m back mina vänner! Kom hem ikväll och full av underbara intryck. Det var 20 år sedan jag var i denna underbara stad. Intressant att komma tillbaka och göra ett besök igen med helt andra ögon än jag hade när ungarna var små, fniss...då sprang man mest i leksaksaffärer och handlade barnkläder. Idag var det ett annat perspektiv om jag får säga så, var sak har sin tid brukade min mormor säga...








Vi kom till London torsdagseftermiddag och bodde nära Oxford street, så därför blev det ju förstås en sväng på den stora affärsgatan. Här kan man prata om julskyltningar. Har aldrig upplevt något liknande, helt otroliga skapelser i de stora varuhusens fönster.


Man kunde faktiskt tro att det bara var några veckor kvar till jul för det var pyntat på ett sätt som vi svenskar inte är vana vid. Varje varuhus hade sitt Christmas room som var översvämmat utav juldekorationer till ditt hem. Lite kunde jag ju förstås inte motstå att ta med hem , men priserna var ju en historia för sig. Det är så otroligt dyrt att handla i London. Detta gäller allt, även restaurangbesök.


Visar några av granarna på Harrods. Det var pyntat så man nästan tappade andan. Deras julrum går inte att beskriva.






På detta otroliga varuhus tillbringade vi några timmar. Här kunde man bara gå omkring och förundras över allt som fanns där. Här skulle man behövt ett dygn. Behållningen var ändock just interiörsidan så klart och saluhallarna med all mat.


Kanske man skulle ha köpt denna lampa för 40. ooo kr eller lite glasskålar för åtskilliga tusenlappar.



Alltså, det är svårt att med egna ord beskriva detta gigantiska varuhus, det måste helt enkelt upplevas. Matavdelningarna med sina saluhallar var ju en fröjd för ögonen. Exempelvis fanns det otaliga chokladdiskar, bakverk, te förstås, ostar, kött, skaldjur m m och allt så vackert presenterat. Man bara gick omkring och njöt.





Var bara tvungen att få skriva av mig lite, mera kommer så klart...Notting Hill, sevärdheter och alla blommor som blommar ännu.


Ha det bra nu i veckan som kommer, kramar från er VIOLAN imorgon är det vardag igen.....


onsdag 5 november 2008

STÄMNINGSFULLA BILDER

Dagarna har varit riktigt grå sista tiden, ett novembermörker som jag ej kan förlika mig med. Överlever med att bränna upp en förmögenhet på ljus. Älskar att göra ljusstilleben på vackra gamla brickor och så tager man vad man haver....




Olika stakar i nickel och silver och så lite kors från sin smyckessamling. Gamla vackra kakformar är oxå fint till värmeljusen.





Hänger kors på stakarna, blandar dom med kvistar och kottar ifrån lärkträdet. Den här brickan har vi i TV-rummet och den brinner och lyser upp med sitt milda sken.

Älskar vita cyklamen under hösten. Föredrar vita blommor överhuvudtaget. Har ett helt batteri utav den mindre sorten just nu, som jag placerar i gamla nickelsockerskålar. Blir så fint .




På bordet finns oxå mitt stora silverfat med clementiner som fylls på flera gånger varje vecka. Det går åt ett antal under kvällen. Fatet har ett underbart mönster och titta bara på kulfötterna och måste visa även den vackra baksidan. Är så förtjust i gamla fat och har dom dessa mönster jadå är dom ju helt underbara.






I min första hall står mitt madonnabord. Där brinnner det oxå ljus om kvällarna.





Här finns det ljuslyktor från Indiska, väldigt rara i fattigmanssilver och så vas från Blomsterland. Lärkträdets kvistar blir så fint i den vasen.







Ovanför bordet hänger mitt loppisfynd. Ni som har följt min blogg sedan i somras kommer kanske kommer ihåg det gamla oljetrycket som jag fyndade. Nu har jag hittat ramen som jag letat efter. Ibland kan det ta tid tills man hittar det där som man sökt så länge, men detta är ju charmen med loppisbesöken. Så har jag min gamla jugendlampa , med Madonnabild från Jean d´Arc och ett litet kors.

Avslutningsvis vill jag slå ett slag för vitt pressglas. Tycker det är så vackert att använda. Själv har jag det till ljuslyktor eller bara till prydnad. Finns en del i BUTIKEN.





I morgon bär det ju iväg för långhelg i London, ska bli en upplevelse och ett härligt avbrott i novembermörkret. Vill tacka er för era tips om vad jag ska besöka. Marknader ska det bli så klart och bara njuta utav atmosfären. Vill redan nu önskar er en skön helg. Det är bara att stå ut, tända många ljus och räkna dagarna till advent.

En stor kram till er alla och så hörs vi snart igen får jag hoppas. Älskar att läsa era kommentarer! Tacka alla och så en stor kram, eran VIOLAN