söndag 31 januari 2010

NYHETER HOS ROMANTISKA TING

Här har ni en som jobbat hela fm men nu är jag klar med de varor som nu är ute i butiken. Som vanligt visar jag en del här på bloggen..

Denna gamla Jesustavla bildar ett vackert stilleben ihop med den gamla vackra Bibeln och så detta kors...











Har faktiskt lyckats lägga ut denna Bibel som är så vacker med sin präglade framsida i skinn och så detta lås....






Så blir det tvära kast..men fortfarande är jag inne på den svarta färgskalan, vad sägs om dessa gamla barnskor i lack, jodå ...håller med ..helt ljuvliga..







Detta tavelmotiv är så så himla rart..är så svag för gamla tavlor och denna bild väcker ju en del frågor...





Många ljusstakar har det sålts sista tiden och nu finns det flera nya par att välja på...













En rar vas och urna har oxå lagts ut i butiken...även en vacker såskål, en stor vacker kanna...vilken patina och mönster och så ett rart set för smulorna..


















Flera vackra brickor och fat har oxå lagts ut...







Måste ju oxå ge er lite vårkänningar, denna underbara bricka ihop med ett par ljuvliga skålar i pressglas ger ju verkligen vårvibbar..












Detta vackra petitpointpar finns nu till försäljning men säljer dom var och en för sig..








Avslutar med denna gamla jugenbonad i vitt linne...vilket broderi...blev helt såld när jag såg denna..






Önskar alla som tittar in en trevlig söndag och titta gärna in på allt det nya hos Romantiska Ting...

KRAMAR eran Violan


lördag 30 januari 2010

LOPPISDAG

Här är jag...ni undrar väl vart jag tagit vägen idag..men har loppat mig hela dagen...:0), stack iväg redan kl 9.00 i morse och termometern visade rekordnoteringen 28 minus..hej och hå..vi märker att vi flyttat till ett köldhål, oftast kan det vara en differens på 4-8 grader...undrar om det blir likadant i sommar...

Idag fanns det 10 st loppisar att besöka inom 4 mil..och jag hann bara med 6 st..och jag kan lova att det var en bra skattjakt, hela bilen var full när jag kom hem vid fyra-tiden..






Kan bara visa en bråkdel vad jag kom hem med..så jag vet vad jag gör imorgon... packar upp resten av alla varor..mkt i svart blev det...bl a en skrivmaskin, hattask och en gammal vacker Bibel med sitt lås kvar...många vackra stakar lyckades jag oxå komma över..









Min vapendragare nostalgi-Marie mötte upp efter några timmar...och sedan var det ju kört, vi fnittrade och handlade som bara den..vi har så himla kul när vi beger oss på våra turer..men denna ...tror jag inte kommer ut i butiken, en ljuvlig gammal smyckesask...ser ni formen och ängeln..halleluja...







Blir mer och mer förtjust i det bruna nötta..gärna bruksföremål och allmoge...nu har jag ju ett nytt delikat problem, vilket ska ut i nätbutiken, vilket ska jag behålla till gårdsbutiken och vad ska stanna kvar hos VIOLAN...härligt bryderi förstår ni..









Denna picnickorgs öde var redan förbestämt vid inköpet...den blir kvar på BOSSGÅRD..





Ett av mina favoritmotiv inhandlades..en stor oval frukttavla, men den är för stor att skicka så den får säljas i gårdsbutiken..underbar..






Äntligen hittade jag en hel del gamla apoteksflaskor och flera vackra horn..gjorde mig så glad så...









Många tavlor fyndades och detta vackra stora tryck över Jönköping var en..






Massor av olika kannor och fat fann jag på flera ställen och ljuvliga petitpoint kuddar, ibland har man flyt..













Imorgon vet jag vad jag gör, det blir att fota varor och fylla på i nätbutiken, önskar en skön lördagskväll!

Kramen från eran VIOLAN


fredag 29 januari 2010

VECKANS MIX

God Morgon detta kalla helgslut i januari..vi har 14 minus just nu och klockan är nio...det blir att klä på sig till michellingubbe igen..tycker man går i samma ytterplagg för jämnan, stora tjocka täckkappan ...man är ingen model precis..:0)

Nu har jag ordning på mig med veckans mix, nu kommer den på rätt dag..i onsdags kväll yrde snöstormen utanför fönstren och i matsalen var rutorna täckta till en del utav yrsnön...vackert det var det...












Så kom torsdagen, då blev vi äntligen utplogade på fm, var ju insnöad nästan i ett dygn..ja..jag vet ...inga mera vinterbilder men kan ju inte låta bli att visa några..

Den platsen vi bor på ligger ju utmed östgötakusten och just här är det som snörikast i vårt landskap...kunde nog tro det ..har nog aldrig upplevt en likande vinter och inte OTTO heller...






Ni skulle bara sett minen på honom igår, hur ska man kunna göra ifrån sig här matte..så såg han ut att tänka när han tittade på mig när han stod i snön som räckte honom upp till magen.. men på torsdags fm fick vi hjälp med plogningen..så nu tar vi oss ut och in igen...:)





Vad som göms i snö kommer upp i tö..här gömmer sig gamla utemöbeln till gården som jag fått ärva..och tur att mannen är hemma från storstan igen så han kan skotta in oss till vedboden ...









Bäst trivs den här gammelgubben i någons knä...här ligger han i moderns...alltså mormors..det namnet är han bekant med..och hon har ju tid att klappa och prata med honom ...då mår han som bäst..bortskämd det är han vår Otto..






Nu kommer här ett köpetips, urfina stora kuddfodral i linne köpte jag på rean på Rowells för 29 kr!!!..helt otroligt och så fina..så nu ska dom hamna uppe i allrummets soffa..








Vad göra för att överleva denna sega vinter..jo..det är bara att handla hem vårblommorna, ibland räcker det med några krokus i fönstret och mina vita liljor är dom sista som jag klippte av ifrån amaryllisen, dom har spridit glädje i två månader..










Så är det äntligen fredag..bästa dagen i veckan, önskar er alla som tittar in en härlig dag och veckoslut...denna griffeltavla hänger i köket..ska påminna mig att snart så..







Många kramar från eran VIOLAN


torsdag 28 januari 2010

BOSSGÅRD-allrum

Vilken morgon man vaknat till, ännu är jag insnöad...det har kommit över 4 dm snö och på en del ställen så har det blåst ihop till drivor som gör att man sjunker ned till låren...så igår tog jag mig inte till jobbet och Ottostackaren han förstår inget..sjunker ner till magen och hur ska man kunna kissa då...:) men jag ska få hjälp med plogning under fm så jag tar mig ut..

Har ett runt gammalt bord med vacker fot ståendes bredvid soffan i allrummet, där finnes detta stilleben..








I en gammal skål ligger denna trio utav vackra damer..har jag tagit från farmors gamla album och den enda kvinnan jag känner igen är tant Helga som ung..klädd i vacker svart klänning..henne träffade jag som barn och var en väninna till farmor..










Vilka underbara klänningar det fanns runt sekelskiftet och kvinnornas frisyrer var så vackra, de andra två damerna vet jag inget om men fina det är dom med sina håruppsättningar...






Som lite extra piff har jag lagt dit torkad hortensia och en madonnaamulett...









Bredvid skålen och madonnatavlan finns oxå ett fat med en vacker skål med lock och några kulor som fick bli kvar från julen....









Nu är plogbilen efterlängtad, har massor att göra i butiken..ha en bra dag alla som tittar in denna vintriga torsdag...

Kramar från eran VIOLAN