onsdag 30 juni 2010

VATTENHÅLSDAGS

Är åter i mitt älskade vattenhål...Otto och jag..har legat i en vilstol under em och läst en god bok och njutit utav skogens sus och fågelsång..






Här är en som är helt slut...han var ju med på bloggträff igår och inte kunde han sova så länge den varade...man kan ju inte missa något..vi hade några nattgäster på Bossgård och då skulle han promt sova med dom..så då blev matte ratad...:D

Så denna dag har vi en trött gammelgubbe...





Nu börjar jag äntligen få i ordning i vattenhålet..allt har varit försenat...växthus...sätta frön m m har ju haft en del att stå i under senvåren men nu börjar lugnet att infinna sig..

Favoritstolen står ute året om och paradisträdet har övervintrat ihop med pelargonerna..har fått sällskap av en sliten liten ängel..






Dessa burar kom ju för ett tag sedan till gårdsbutiken..känns som jag inte kan vara utan denna.. så nu finns det även en i vattenhålet ( och en på Bossgård)...gillar dess form och färg..







Som stolsöverdrag använder jag ett kuddfodral....detta madonnamotiv tröttnar jag nog aldrig på..










Tänk att man fått så rara och goa vänner gm Blogglandia, lovar att gårdagen bjöd på en härlig sommardag. Vi åt god mat.. skrattade och pratade..en dag att minnas när höstmörkret kryper på..







Nu skriker vilstolen på mig igen, ha en fin sommarkväll, KRAMEN från eran VIOLAN


tisdag 29 juni 2010

SOMMARNJUTNING

God Morgon alla morgonpigga, uppe med tuppen som vanligt ... vilket sommarväder vi har..man har svårt att gå in från de ljumma kvällarna..

I Bossgård blommar det i alla hörn, det har bjudits på överraskningar både här och där..är ju första sommaren på gården..

Rosorna är på g..som denna ljuvliga vita som är en favorit för humlorna..








Över Bossgård vilar en ljuvlig doft...har en gigantisk jasminbuske som sprider sin väldoft och som nu är översållad med blommor..det gamla vackra huset som ni skymtar är våra goda vänners..








I maj planterade jag 2 st hortensiabuskar, nu är dom som finast, tydligen har jag ett ph-värde i jorden som gör att dom får behålla sin vita färg...:D








Utmed gårdsbutiken finns det många gamla torparblommor, flera liljor utav olika slag..och så blommar nu sommarens blomma...pionerna..











Väntar på storfrämmande, ska få bloggbesök idag, Helena och Åsa kommer hit och ska stanna över natt och till kvällen sammanstrålar även Lisa, Marie och Marie, så det blir en minibloggträff här på Bossgård...:D





En härlig dag att se fram emot..önskar er en fin sommardag, kramen från eran VIOLAN


söndag 27 juni 2010

EN LUGN OCH SKÖN MIDSOMMAR



En lugn och skön midsommar har det varit i vattenhålet, ett underbart väder..så det har blivit mkt vilstol där man lapat sol...god mat så klart, den klassiska sillen med den lille och massor utav jordgubbar är ju bara ett måste..






En del saker fick följa med till vattenhålet ifrån gårdsbutiken..några urtavlor..och en rar termometer som igår visade 24 grader i skuggan..







Även några kuddfodral har hittat hit, är så förtjust i den med blomkorgen..blev så fint ihop med det virkade..









Favoritblomman nummer 1 fick även en plats i vattenhålets hallfönster...så skira på vackra stänglar..









Hoppas att ni oxå haft en skön helg, har förresten prövat poolerna... där det var 28 gr i vattenhålets...okej badtemperatur för en VIOLA..:D och så blev det premiärdopp när jag kom hem till Bossgård idag...inte helt fel..och så har man haft söndagsöppet som vanligt i gårdsbutiken..

Önskar nu en fin vecka, snart är det dags för juli att göra entré..nu går det undan vill jag lova..lev väl,

KRAMEN från eran VIOLAN


fredag 25 juni 2010

MIDSOMMARHÄLSNING

Vilken vacker midsommarmorgon man har vaknat till...kan nog inte önska mig en vackrare morgon..vaknade med tuppen och njuter utav lugnet och tystnaden i vattenhålet..






Flaggan är hissad, sillen och jordgubbarna är inköpta och nu ska det bli en skön och lugn helg....






Växthuset skall äntligen planteras klart och här ska lapas sol och det kan nog bli ett dopp i poolen..








En och en annan jordgubbstårta kommer nog att avnjutas denna dag..även här ska det bli tårtbak..





Önskar alla som tittar in.. en fin midsommar, stor kram från eran VIOLAN


torsdag 24 juni 2010

SKIRA SKUGGOR

Ännu en ljuvlig sommardag, en blå himmel lyser gm de skira spetsgardinerna...midsommarvädret ser lovande ut..









Pelargonsticklingarna har nu börjat att blomma och ser ni...en röd blomma har smygit sig in här..trodde alla var vita..här står den nu som en röd rebell...:)

När man blev bloggare så blev livet annorlunda..(enbart positivt), överallt ser man möjliga motiv...tror nog att ni känner igen er..








När jag såg dessa skuggor från sovrummets spetsgardiner så var jag bara tvungen att plocka fram kameran..






Ska nu förbereda dagen... öppet i gårdsbutiken som vanligt och ikväll bär det iväg till vattenhålet för att fira en lugn midsommarhelg..









Önskar er alla som tittar in en härlig sommardag, kramen från eran VIOLAN


onsdag 23 juni 2010

UTEPLATS

Nu haver man tuffat till sig...har ju skapat 3 st uteplatser på Bossgård och runt poolområdet blev det inte vitt...ville istället ha svart och rött..

Har alltid vurmat för den röda färgen under sommaren..annars är det inte en favoritfärg hos mig men nu gillar jag den skarpt..






Här sitter man gott under det stora röda parasollet när solen gassar..och det gör den faktiskt nu för tiden..






Trädgården är nu helt underbar...väldigt lummigt och faktiskt lite parklik med alla stora gamla träd och buskar..









Tomatröda pelargoner ihop med den ovala svarta krukan blev ett härligt blickfång på bordet..men kunde inte låta bli att lägga lite vit spets på bordsskivan..





Intill den stora poolen finns ett poolhus med omklädningsrum...ännu har inte premiärdoppet infunnit sig MEN nu har badtempen krypt uppåt mot 22 ..så snart så..är en badkruka och helst ska det var 25 innan jag dyker i..





Det var allt för VIOLAN idag, ska nu ut och sätta mig under parasollet och läsa en stund innan jag slår upp portarna i gårdsbutiken..ha en skön sommardag..

KRAM från eran VIOLAN


tisdag 22 juni 2010

MORGONSTUND

Denna morgon bjudes på sol och blå himmel..hoppas att det äntligen vänder och att sommaren vill stanna kvar mer än en dag...

Älskar att komma ner i köket på morgonen.. där morgonsolen strålar in gm köksfönstret..





När Otto och jag tog vår kvällspromenad igår så fick en sommarbukett följa med hem...de skira små blåklockorna har nu kommit och ihop med tusenskönor och prästkragar blir det en ljuvlig midsommarbukett som nu står på köksbordet..








Ovanför vedspiseln hänger vackra textilier i vitt, skira spetsdukar älskar jag..








Likaså dessa gamla flaskor som alltid får följa med hem om jag ramlar över dom..:D





Jag önskar er en fin sommardag och nu ska här förberedas för öppning utav gårdsbutiken..ha det så bra där ute och njut utav sommaren...

KRAMAR från eran VIOLAN


måndag 21 juni 2010

EN LUGN MORGON

En ovanligt lugn morgon har det varit här i Bossgård, normalt sett ringer klockan före sex på måndagsmorgon men denna morgon fick man ligga kvar..nu har det blivit fm så det är nog bäst att jag tar tag i denna dag..





Det är det här jag har sysslat med denna fm..legat kvar i sängen och druckit te och läst en god sommarbok, blev lite sugen på kärlek...fniss....var väl prinsessbröllopets efterdyningar och fast det blev jag i denna bok..skulle nog kunnat stannat kvar i sängvärmen ytterligare någon timme..








Jodå..lite annat har jag faktiskt gjort..varit ute med OTTO och så har jag fått ett lass med möbler som ska göras i ordning till försäljning..








En gammal matgrupp, en byrå, en pigtittare och så 2 st stora högskåp, allt behövs målas om och sedan ska det säljas i gårdsbutiken framöver..har ju nästan sålt slut på mina möbler..









Dessa ljuva rosor kommer från ett stort gammalt skrin som jag fått utav en god vän..

Nu måste jag nog ta tag i dagen..fixa annons för midsommarveckan, blir annorlunda tider, tänker ha öppet: TI-TO kl 12-18 och SÖ: 12-17

Ha en fin vecka, STOR kram eran VIOLAN