tisdag 31 augusti 2010

GLIMTAR FRÅN ALLRUMMET

Tack alla rara för era hälsningar igår....tydligen är det flera än jag som lider utav tandläkarskräck..men kan lova att det var en lycklig VIOLA som styrde färden hem till Bossgård efter gårdagens besök..

Tanden hade själv läkt ut efter en speciallagning som jag skulle ha ett halvår... så jag slapp rotfyllning och ny brygga...blev bara ett par röntgenbilder..så igår fick min tandläkare en stor kram..:-D







Om kvällarna så tändes det massor utav ljus, denna samling vid öppna spiseln sprider ett härligt sken..








Har 2 st fönster i allrummet..i ena fönstret prunkar en vacker hortensia...samt lite annat smått och gott som detta stora krucifix..













Denna vackra har sin plats i en stor rostig järnurna och på fönsterbrädet står även en korg med värmeljus, ett par gamla barnskor...går inte och fota i motljus vet ni...







Det var länge sedan jag avlade någon rapport ifrån djurfronten på Bossgård...gammelgubben Otto blir så trött på alla inkräktare på gården..





Johanna panna grannens katt har adopterat mig som ny matte, hon är helt övertygad om att hon bor kvar på Bossgård och ratar sitt hem.... älskar mig över allt annat..jag som är allergisk, kan ju inte låta bli att kela en stund sedan får man gå in och tvätta av sig..

Just nu har hon börjat med at
t släpa hem den ena råttan efter den andra..helt plötsligt står hon och jamar högt på gårdsplanen och vill visa hur duktig hon har varit..så emellanåt får man ta hand om döda råttor..







Tala om att Otto blir galen när han hör hennes jamande...så finnes det en ny invånare som flyttade in i somras...Pigge igelkott...inte gillad utav Otto..konstig filur som sticks och luktar väldans konstigt..

Nu har kotten börjat att boa in sig i ett hörn vid stora huset..förbereder sig för vintervilan..så vi kanske får en övervintrare...:-)






Hoppsan..skulle ju inte bli ett långt inlägg men det blev det visst...ha en fin tisdag, här ska det pysslas inför Östgötadagarna i helgen..

KRAMEN från eran VIOLAN


måndag 30 augusti 2010

TVILLINGBORDET

God förmiddag denna sista måndag i augusti..nu förstår ni...jag börjar bli så smått nöjd..har inte alls förlikat mig med allrummet, har bara varit vissa delar som jag gillat och visat på bloggen..






Men nu sedan dessa bägge bord kom blev det en totalförvandling i detta rum...min hörna visade jag ju i gårdagens inlägg och så blev det som jag trodde..kanon..vi sågade av benen på det andra bordet och gjorde om det till soffbord....:-)

Den slitna gamla skinnsoffan som jag varit så trött på fick ett nytt liv..nu tycker jag den är ganska okej...väldans praktisk när man har hund..och hundar kommer det alltid att finnas i det här huset..





Får ge mannen en eloge..han fixade i ordning min hörna och sågade till benen på det andra bordet och igår tapetserade han det nya textilrummet i gårdsbutiken..butiken ska alltså utökas med ett nytt rum, mitt mål är att det ska vara klart till mitten av september..

Blev så himla fint ..så idag tycker han nog att det är skönt att åka till jobbet..






Ovanför soffan finnes denna hylla..bl a fylld med gamla vackra parianmotiv...







Bredvid soffan står ett gammalt pelarbord, här står min stake framme ..året om, är alldeles för vacker för att bara vara framme till advent..nu lyser den återigen så mysigt om kvällarna...kommer att beställa hem dessa i olika storlekar och framförallt i vitt och brunt..









I soffan vilar mina favoritkuddar som jag säljer i gårdsbutiken och flera nya modeller är på väg hem...i samma färgskala..






Nu ska jag snart in till staden för ett besök som jag bävar inför..får se om jag slipper rotfyllningen...har riktig tandläkarskräck så jag hoppas på det bästa..

Ha en fin måndag där ute, kramen från eran VIOLAN



söndag 29 augusti 2010

NYA HÖRNAN

En kylig söndag är det varvat med lite sol och regn...vill visst inte bli någon värme mer..har kommit hem från ett snabbesök i vattenhålet..

Så blev det då en ny hörna då...mannen fixade till den igår..vi tog gamla brädor från vinden och gjorde om till hyllor..






Blev kanon, härligt nötta och härstammar ifrån början utav 1700-talet..då kan man tala om historiens vingslag..







Här är nya arbetshörnan..så gott som klar, lite som jag väntar på...bl a mina franska antikviteter som jag beställt från en ny dansk leverantör..vet vad jag ska ha därifrån.. vad detta är..det får ni se när det anländer..får välan inte avslöja allt..






Så har man samlat ihop diverse kära ting som man fyllt hyllorna med..












Att göra stilleben utav gamla vackra tavelramar tilltalar mig mer och mer...att måla vita...never, vill ha den bruna brytningen mot det ljusa..tycker det är så fint..










Ett gammalt släktfoto har kommit fram ur gömmorna och ramats in i en vacker gammal ram..







Känner på mig att jag kommer trivas i nya hörnan..och hur det gick med tvillingbordet..det sparar jag till en annan dag...:-)







Ha en skön söndagskväll och tänd massor utav ljus..det behöves i rusket..

Kramen från eran VIOLAN





lördag 28 augusti 2010

VARDE LJUS

God Morgon, en lördagsmorgon med blå himmel...vet inte när jag såg denna kulör senast...äntligen...

Men igår var en riktig grå dag och då åkte allt somrigt porslin bort ifrån stora matsalsbordet..istället dukades det upp med alla nya ljusstakar som kommit in..





Det blev som ett stort smörgåsbord...:D dessa ljusstickers är inne igen och så alla ljusshållare...man kan välja på fattigmanssilver, luffarslöjd, zink och material som ser ut som järn..en härlig mix blev det..






Dessa såldes det flera utav..och det förstår jag, några kom även in till Bossgård..





Luffarslöjd ger ett skirt intryck, nu finns de i 2 st modeller..









Så till fattigmanssilvret, här finns det massor utav modeller som man kan mixa ihop..













Ljus i olika storlekar har oxå kommit in som dessa med gamla bokmärkesmotiv...







Alla nyanlända karaffer fick även sin plats här på ljusbordet, nu finns dom i 3 st olika utföranden..







Denna i mörkt fattigmanssilver är rejäl stor..vacker kan jag lova och hänger nu vid öppna spiseln...







Nu ska vi ta tag i nya textilrummet innan vi öppnar, tapetsering väntar..ha en fin helg och hoppas ni har vägarna förbi..öppet i helgen LÖ och SÖ: 12-17

Stor kram från eran VIOLAN


fredag 27 augusti 2010

MIN EGEN TAVLA

Vet ni...jag har blivit med tavla..:-) i början utav sommaren hade jag ett inlägg med bilder utav rosor som jag hade fått av några vänner, här ser ni några utav dessa bilder...

Efter detta inlägg kom ett mail från en konstnär som undrade om hon fick låna mina rosbilder som hon tyckte var så vackra..(då blir man stolt som en tupp)








Hon ville måla av dom...och tavlan skulle få namnet VIOLAROSOR, förstår ni..ni vet ju hur jag älskar rosor..både levande, på porslin, broderade...ja listan kan bli lång..







Igår fick jag ett mail utav konstnären som heter Åsa Lundgren, jag var inbjuden till Taxinge slott helgen 3-5/9 för att få se min tavla..och så kan jag inte komma, vad detta grämer mig, vi har ju Östgötadagarna hela helgen med massor utav jippon och där min gårdsbutik deltar..






Är det någon som är intresserad att besöka detta vackra slott så är adressen HÄR

Dessutom pågår denna helg en trädgårdsmässa, så nog hade det varit roligt att få åka dit..

Hur tavlan blev...se bilden nedan, underbar det är den och väldans STOR: 90x110






Nu är det dags att möta dagen, idag öppet i butiken 12-18 och lö-sö 12-17, ha en fin fredag

Kramen från eran VIOLAN


torsdag 26 augusti 2010

NYA PROJEKT PÅ G

God förmiddag, ännu en grå dag men inget regn ännu, igår fick vi utav den varan så vi klarade oss..

Gårdagen bestod ju av att bära kartonger upp till vinden och försöka få ordning på övrigt lager...svettig dag det var det kan jag lova..

Envis som en iller det är jag ju och det kom 2 st efterlängtade bord, släpade upp ett själv uppför trappan..var ju så himla nyfiken så jag kunde inte stilla mig..






Här får ni en liten glimt utav det ena.. älskar dess patina och form..blev inte besviken..tvärtom dööökär..

Mkt ännu som ska fixas i den nya hörnan uppe i allrummet..hyllor ska upp..har ju gamla grova plank uppe på vinden..kan vara något att göra hyllor utav..

Mannen kommer bli så glad när han upptäcker att det startats ännu ett projekt..






Borden är tillverkade som ett gammalt köksbord...ni vet en låda på varje sida....men passade lika bra som skrivbord..och så var det så att ett skulle stå i butiken..men blev så kär i detta par så jag tror att vi sågar av lite utav benen på det andra så blir det ett utsökt soffbord..

Undrar om mannen delar min uppfattning..:D måtte vara underbart att ha en fru som är så full av nya idéer...HAHA..







Här ska jag kunna ha dom dära sakerna som jag alltid använder... som denna trio..mina gamla sekelkort och lite annat smått och gott...för ni förstå även VIOLAN pysslar...





Till stolsdyna ska jag använda detta kuddfodral, bara att stoppa i en skön kudde så sitter man här så skönt.. detta fodral är faktiskt en storsäljare i gårdsbutiken..






Just nu finns diverse ting på bordet som ska upp på hyllorna som dessa gamla lexikon, är så svag för gamla vackra böcker...ett latinlexikon samt 2 st franska...kan ju vara bra att ha...:-)






Nu rinner tiden iväg, ska ut till min vind och även hinna sända ett par order från nätbutiken..innan jag öppnar för idag... 12-18 vet ni..






Nu går det åt ljus igen..måste ta och bunkra inför höstmörkret... som kryper mer och mer inpå..










En fin dag önskar jag alla som hälsar på,

stora kramen från eran VIOLAN