torsdag 30 september 2010

KUNDKVÄLL

God Morgon säger jag till den sista septemberdagen som både bjuder på frost och vackert väder..undrar var denna månad tog vägen...det var ju inte länge sedan det var sommar..

Igår packades det upp varor..dom kom i sista minuten kan man säga...för ikväll har jag en stor kundkväll....det är ca 30 kunder som kommer..







Det är "stammisarna" som är inbjudna, dom som hela tiden återkommer ... här ska det bjudas på tonfisksallad med gott bröd, ost och frukt och kaffe och kaka och lite gott att dricka därtill..


Så idag har jag lite att pyssla med samtidigt när jag har öppet...ska bli så roligt att se alla här ikväll..

ÄNTLIGEN kom mitt efterlängtade skrivbord och då blev det ju så klart lite omflyttningar..detta ska jag ha som provex och går att beställa, det kommer att komma mkt mer möbler framöver..







Min favorittavla kom upp på väggen ovanför skrivbordet..och som ni snart upptäcker så gillar jag att skylta med olika trippelkombinationer...:0)








Tavlor, smyckesdamer och askar, gillar verkligen dessa damer och som ni såg igår så kom det även in en dam till mig..








Har ni sett...dessa finns även med korsett, tycker dom är så himla läckra..







Denna trio har även kommit...underbara plåtaskar i vackra motiv och färger..hon är ju bara så rar denna lilla tös med sin nalle..










Tiden den tiden...ännu en favorit ...bara att erkänna ...är ju klocktokig, den tredje modellen som nu kommit in i gårdsbutiken och väntar på två till..blev inte besviken på denna...vilken vacker modell och urtavlan var verkligen så fin..












Nu är det dags att åka och storhandla...har en del att stå i inför kvällen...avslutar med denna trio..familjelycka i höstliga toner...så himla fin denna gamla tavla som kom upp på gardinväggen..







Ha en fin höstdag i det vackra vädret.... sitter just nu och tittar ut över fälten...solen strålar från en klarblå himmel och det är hög härlig luft ute...









STOR höstkram från eran VIOLAN


onsdag 29 september 2010

LITE OMFLYTTNING

God Morgon, så har man vaknat till en LUGN och vacker höstdag..lugn på så sätt att det icke stormar längre och förhoppningsvis så blir det lite lugnare när det gäller musjakten..

Jodå..den var lyckad igår...det tog bara några minuter så satt hon där i fällan...lockad utav den härliga aromen ifrån hasselnötsoljan..







Tala om att man då blir kluven..ågren drabbade mig...stackars lilla musen, så söt hon är och tänk...det var jag som tog livet av henne..nääää...men vad har man för val...


Igår kom det nya varor och så klart så kunde jag inte låta bli att ta in denna smyckesdam som står i fönstret..stor och svart är hon...:0)







Dessutom kom mitt vita skrivbord som jag ska ha till visningsex i butiken..och då fick inte skolbänken plats så den fick flytta in här..







Den fick ta över en del interiörblad som jag sparar på..så den kom verkligen till nytta och samtidigt är den ju så fin att vila ögonen på..









Har även en udda trädgårdsstol, den kom oxå till användning ... ihop med en svart gammal sjal..







Tänk vad glad jag blev när jag ramlade över denna gamla dockvagn från 50-talet...det var på en bakluckeloppis för ett par år sedan...bara älskar den..











Nu gott folk så väntar räfsan på mig..bäst att passa på innan nästa höststorm kommer...det ligger nämligen drivor med löv runt hela framsidan på huset..

Ha en härlig höstdag och imorgon får ni se alla vackra nyheter..

STORA kramen från eran VIOLAN


tisdag 28 september 2010

NORDLIGA HÖSTSTORMAR

God förmiddag...denna stormiga tisdag, idag blåser det hård nordan och det känns inne vill jag lova..

Gården ligger ganska oskyddat och högt så vi brukar vara utsatta när det stormar..så räfsa löv lär ännu dröja någon dag...









Varenda kväll så tänder jag dessa ljus i allrummet..ger ett så mysigt sken mot den murade spisväggen..







Gamla vackra stakar har samlats ihop på spishyllan och här står även detta gamla sekelfoto..










Hon är ju bara för rar denna flicka ifrån sekelskiftet, visst är hon bedårande denna tös ...








Kriget med mössen fortsätter, har under fm haft Anticimex på besök...och här har det nu satts ut massor utav fällor ...ett nytt knep har tagits till som ska vara outstanding...man droppar hasselnötsolja istället för att beta...tänker bara på alla fällor som jag ska besiktiga i morgon...MMMMOOOOAAA säger jag igen..musföljetongen fortsätter..

Nu ska här packas upp varor..
har kommit 2 st sändningar..dom kom lämpligt för jag har en stor kundkväll torsdag kväll med mina stammisar..






Ha en fin dag alla som tittar in, KRAMEN från eran VIOLAN


måndag 27 september 2010

EN BLÅSIG HÖSTDAG

God eftermiddag på er...veckan har börjat med en blåsig inledning...jissis vad löv som har blåst ned...blir välan 20 säckar när jag har gjort veckans beting...men det får vänta tills det har slutat att blåsa..







På headern ser ni att röda parasollet och utemöbeln nu har gjort sitt..och poolen är oxå övertäckt..så den stora höststädningen har påbörjats..








Men sista tiden har det ju varit många härliga dagar med sol, så nog har man njutit alltid ... så fort jag slår mig ned i mitt hörn utanför köksfönstret så får jag sällskap...behövs ingen duk på detta bordet..har alltid en kelsjuk misse där istället...

Se mig, klappa mig..hon är ju bara för go vår arvekatt, Johanna panna...






Det är ju f-n att jag är allergisk för nu skulle hon behövas inne..för NU har världskriget brytit ut igen..mössen...jodå ..dom har hittat in till mig igen i båda husen..syns spår utav dem i skåpen under diskbänkarna...

Säger som Lotten...MMMMOOOOOOAAAA...gillar det inte..
Igår (som tur är så var jag ensam i butiken)..hördes ett konstigt ljud från köket...mannen hade täppt till olika hål som dom eventuellt togs sig in igenom.....detta medförde att dom inte hade någon reträttväg ... där sprang nu musen omkring på spisen och visste inte var hon skulle ta vägen....IIIIHHH..

Men hon lyckade ta sig ned bakom spisen i en springa som var ca 2 cm..så vi matade fällorna igen med korv och mössen åt och njöt under natten... och inte slog fällan igen inte...

Så nu blir det säkra betet igen...snickers...ni vet choklad med jordnötter..så nu jäklar ska här krigas..






Vi får se hur många vi tar i år..förra hösten var det ju ett 20-tal...hej och hå..härligt med gamla trähus..det hör till säger alla åt mig och ler åt stadsmänniskan...







Ännu kan jag njuta utav min snöflinga...det var premiär för mig med denna blomma och vad den har blommat och gör det ännu...har blivit en favorit ..

Bredvid snöflingan så har de rosa pellisarna gjort sitt och här huserar nu istället mörkrosa ljung..







Vi har behållit de gamla stuprören ... så fint ihop med trätunnorna och nu är det så vackert med alla löv som flyter omkring på vattenytan..










Ni förstår..det är inte bara mössen man ska hålla koll på dessa dagar, en stor älgko har visat sig de sista två dagarna precis utanför Bossgård...där har vi ett stort fält...







Kan lova er att stadsbon VIOLAN vänjer sig långsamt..är ju fortfarande invänjningsfasen man befinner sig uti.....men den 18/11 har vi bott 1 år på Bossgård ..tänk vad tiden bara rasslar iväg..

Skulle bli ett kort inlägg med några bilder ...men ni vet hur jag är...hopplös...

HÖSTKRAM från eran VIOLAN


söndag 26 september 2010

BOSSGÅRDS HÖSTLIGA KÖK DEL 2

Sommarens gardiner har nu bytts ut mot linnegardiner...dessa hissgardiner säljer jag i gårdsbutiken och nu har även jag inhandlat dessa...blev jättenöjd med detta par som har en vacker broderad slinga och släpper igenom ljuset utanför..










Denna helg har jag haft ett så trevligt besök, några bloggvänner tittade ner till mig och stannade över natt...det blev en kväll med god mat, vin och mkt prat...en riktig härlig tjejkväll..

Tänk vad bloggen ger en...så många härliga möten som har lett till att man fått vänner som man hela tiden återser...











Det blev en kväll för 50-talisterna..ni kan tro att vi hade mkt att diskutera..vi som alla är födda under 50-talet,det blev mkt prat kring flower power, vänsterrörelsen, föräldrar, barn, män, musik, jobb, kläder... ...tyvärr var Lisa sjuker och låg nerbäddad..Ewa Linnea, Helena, Marie och Åsa kom snart tillbaka saknar er redan..:0)







Idag är hösten tillbaka på allvar igen..vi har blivit bortskämda med varma vindar och sol..men nu är det hårda vindar och grå himmel som gäller ..







Men faktiskt är det så ... att jag för första gången i mitt vuxna liv kan se det vackra i hösten...har ju tidigare varit en årstid som jag bävat inför...nu följer jag naturen på ett annat sätt....den finns nu omkring mig och jag har fått ett helt annat lugn i min vardag...en härlig känsla kan jag lova..







Önskar er alla som tittar in...en skön söndag och nu ska jag snart slå upp dörrarna till butiken och hoppas på trevliga kundbesök, ha det gott..

STOR kram från eran VIOLAN


fredag 24 september 2010

HÖST I BOSSGÅRDS KÖK DEL 1

Fredagskväll..så skönt...idag har jag roat mig med att förändra köket i Bossgård till ett kök i höstens tecken...det som startade det hela var denna underbara handduk som kom in i veckan...finnes även som kudde och även den hamnade i Bossgård..







De vita textilierna har nu istället fått byta plats med andra i höstliga färger
..








Älskar den här färgskalan som går i bruna murriga nyanser...och i gömmorna fanns det en hel del gamla vackra virkade dukar i denna färgskala ...så nu hänger dom över vedspiseln..






De somriga burkarna har oxå bytts ut mot gamla vackra burkar som innehar höstens färgskala
...







Även min knopphylla har förändrats....hösten är här som det är skrivet och ett stort hjärta har övertagit en krok...även denna från gårdsbutiken och även här en nyinkommen handduk från butiken :0)....









Det här hjärtat kan fyllas med vackra kort..men just nu finns det enbart detta..








Ser ni denna bildsköna yngling...en släkting till min familj..är min farmors broder....och jag vet att han var omsvärmad som ung...t o m min mormor omtalade att han var så stilig..när jag visade mannen detta foto så såg även
han en likhet..








Dragen är välbekanta...vi såg båda två en stor likhet mellan denna släkting och vår äldsta son...otroligt att generna kan gå igen i flera led..

Önskar er alla en skön helg, imorgon får jag hit några goa bloggvänner på besök som ska stanna över natt...ska bli så himla roligt att se dem igen..

Kramen från eran VIOLAN och butiken...den är öppen som vanligt..LÖ 11-16, SÖ 12-17 VÄLKOMNA


torsdag 23 september 2010

EN VACKER HÖSTDAG

Vilken underbar dag vi hade igår...härlig värme och en sol som lyste från en klarblå himmel... idag infaller ju höstdagjämningen och bjuder hösten på detta väder så är jag mer än nöjd...är ju inte alls en höstmänniska..







Som synes åkte räfsan fram igår och räfsade hela grusgången och den är LÅÅÅÅÅÅÅNG...idag ska jag ge mig på gräsmattorna så motion det får jag..







Fick energi utav det ljuvliga vädret så även alla järnurnor omplanterades med vacker vit ljung....blev så fint tillsammans med den sparade murgrönan..









Rosorna har kommit in i andra andningen...dom kämpar på och bjuder på nya knoppar..









Här ser ni min grusgång och då förstår ni att det tar sin lilla tid att räfsa den...








Upptäckte att även dessa rosor har börjat blomma igen, så vackert ihop med de stora nyponen..








Våra lönnar är nu rejält höstgula...igår extra vackra mot den blåa himlen..








Mittemot Bossgård ligger ju kyrkan...vid grindarna står dessa gigantiska kastanjeträd...mitt favoritträd..










Idag blir det mera trädgårdsarbete, bäst att passa på innan det blir omslag i väderleken och det ska det ju bli redan imorgon..regn och rusk är på väg igen...men än ska det njutas utav en vacker höstdag..







Det var allt för dagen...Bossgårds gräsmattor väntar nu på mig..dags att gå ut och ta fram räfsan igen...:0)

Till lunch öppnar jag upp som vanligt: 12-18

Till helgen: fr 12-18, lö 11-16, sö 12-17


Ha en fin höstdag, kramen från eran Violan