tisdag 30 november 2010

IDEVARNING

God Morgon, tack och lov har nordan för tillfället försvunnit och morgonens temp på -13 var riktigt uthärdlig...men igår gick vi i ide Otto och jag..var iskallt ute..





Den här hunden gjorde snabbt ifrån sig och sedan rusade han in...mesta dagen såg ut så här, mattes nya kudde passade tydligen, mitt favoritmotiv... visade för ett tag sedan hissgardinerna som jag satt upp i allrummet och denna serie ifrån Svanefors finns även i nätbutiken






Det här är en vanlig syn nu för tiden, här ligger han och myser.... gammelgubben med sin virkade pläd över sig







Så den här nosen hade en väldans lugn dag igår, var inte mkt den var ute och spårade..


Dagens bilder kan man säga är det jag ser varje dag...när jag tittar ut från Bossgårds fönster..denna väg ska normalt gå ner till glasmästaren som finns i ett av torpen som en gång i tiden tillhört gården..







Funkar inte så bra just nu.... så man får istället ta landsvägen..







Den här vackra gården ser jag lysa varje kväll från mina fönster i allrummet








Vi har ännu en underbar vinterdag med blå himmel och naturen bjuder på vackra julkort..







Solen börjar gå ned vid tretiden och det är ett vackert skådespel som man njuter utav..








Det blir ännu en lugn dag, är ju mina lediga dagar i veckan och det var inte bara Otto som gick i ide igår, gjorde även jag, låg under varma täcket och läste..

Önskar er en fin tisdag och imorgon är december här, kramen från eran VIOLAN

måndag 29 november 2010

ISKALL MÅNDAG

Här sitter jag vid brasan och bloggar... denna iskalla måndag...jag vet..där uppe i vårt avlånga land är det mkt kallare än här, men att vakna till 12 gr kallt och med en nordan som aldrig ger sig blir att man känner idevarning..






Det var en förste advent som man icke glömmer i första taget..under dagen kom det ca 4 dm snö tillsammans med en hård nordanvind..så vägarna var igenblåsta och vi hade många avåkningar och olyckor..







Har jagas det vedleverans...där jag bor är det helt slut, man har bunkrat och det förstår jag, vedjakten lär fortsätta för här eldas det hela dagarna..








Veckan som har gått har ju inte varit speciellt bra för affärerna med klass 2 varningar...verkligen trafiksvårigheter i vårt öppna landskap som faktiskt påminner om Skånes..


Så här såg det ut igår em, tala om hårda vindar...vi höll på att skotta hela dagen för att kunna hålla gårdsplanen öppen










Sent på em trodde vi att det hade gett sig men icke, det var bara falskt alarm och det fortsatte långt in på natten..

Bossgård har fått snö så det räcker för hela vintern, vill inte ha mera..











Men dagen fick ett fint slut..vi åt en god julmiddag inne hos Christer och Kicki..vilken lyx vi har som har goda vänner som driver restaurang..och här kommer det att serveras julbord december ut, kommer att bli en svår frestelse..det kommer nog att slinka ner några till...;-)







Nu ska jag väcka den där sjusovaren i soffan, Otto gillar inte kylan, han ligger här bredvid och snarkar för fullt...

Tror inte det är sant..det har spruckit upp medan jag skrivit och nu visar sig solen, sagolikt vackert därute...det blir som plåster på såren efter detta dygn..

Det blir en promenad med kameran, ha en fin måndag i vårt snörika land, kramen från eran VIOLAN


söndag 28 november 2010

ADVENT ÄR HÄR

God Morgon, här har det blivit en tidig morgon, vaknade utav plogbilen..har snöat rejält under natten och mera skall komma idag..

Så har denna tid kommit... som man längtat efter i novembermörkret..advent efter det latinska adventus som betyder ankomst..








Denna tid är den som jag alltid längtar efter när mörkret sluter sig omkring en..den absolut mysigaste tiden är inför jul..igår kväll blev det lite "mörka" bilder utifrån gården..







Alla slingor och stakar sprider nu ett så mysigt sken som lättar upp i det mörka, det börjar ju att skymma redan vid tre-tiden..och så får vi ju inte glömma den goda glöggen som nu avnjutes för fullt..:-) här är det Blossas starkvinsglögg som är favoriten ihop med pepparkaka och gorgonzola

Och som vanligt intages denna goda dryck i hallsoffan ihop med tända ljus, en tradition som kom till under första vintern på Bossgård..ni ser hallfönstret här ovan..







Vad ska annars göras denna dag...här ska jobbas i butiken, ska servera kaffe med pepparkaka och glögg...om nu någon vågar halka sig ut här..







Sedan ska familjen samlas framåt kvällen för att äta julbord..våra goda vänner som vi är grannar med driver ju en restaurang och idag är det premiär för julbord och då är vi ju där så klart..







Önskar er alla en trevlig första advent med allt vad där hör till..när det är första advent poppar alltid dessa rader upp..

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla barnen glädjas att fira få advent..

Denna adventsvers har man fått höra gm sina år i skolan och som gammal lärare så har dom etsat sig fast.. så rara rader tycker jag..






Ha en fin förste adventssöndag med nära och kära, kramen från eran VIOLAN



fredag 26 november 2010

EN VACKER FREDAG

Goder morgon till er alla som tittar in, här finns det hopp, livet har återvänt...:-) nordan har gett vika och nu har jag rena bastun här inne, har 19-20 grader inomhus...tack och lov säger jag..

Har jobbat lite med NÄTBUTIKEN denna morgon och nu har denna trio utökats med detta...

En så rar kvartett som handmålas utav duktiga Agneta och finns även i gårdsbutiken














Den här löparen från Svanefors finns nu oxå utlagd i nätbutiken ihop med en julhandduk med samma tryck, tycker den är så vacker, ser så där hemvävd ut/som det vävdes förr, finns i bägge butikerna






Den här rara änglaparaden står i ett av butikens fönster, snart ser dom inte ut..blev ett annorlunda foto, ni ser ladan spegla sig i fönsterglaset ihop med den stora linden






Här är nästan allt framplockat till advent och dessa stakar har jag i alla fönster i sällskaprsrummet..och i brons i matsalen, är min absoluta favorit







Kanske man skulle tänka sig att ta in den gamla bersåmöbeln, det får nog bli så i helgen..








Hjärtat som jag visade ovan hänger på gårdsbutikens dörr, passar fint ihop med dörrkransen och julefriden börjar att tassa in på allvar..








Så här såg det ut i köksfönstret igår kväll, visst är det nu så vackert och idag gillar jag vintern igen...bara jag slipper att frysa..






Nu är det dags att gå till
butiken för att skicka paket till kunder, önskar er en fin fredag







Öppet i dag 12-18 och lö-sö: 11-17, ni är så VÄLKOMNA

KRAMAR från eran VIOLAN


torsdag 25 november 2010

ADVENTSSTÄMNING

Detta är bara början...på vintern alltså och det är den 25:e november...hej och säger jag bara..vaknade tidigt utav att man plogade min uppfart, det tackar man för..

Hård nordan har det varit i tre dygn.. imorse var det inte mer än 15 grader inomhus, så det var bara att kliva upp och sätta igång och elda..





Det är med blandade känslor jag välkomnar vintern..så vackert ute men ack så kallt...både inne och ute och till helgen ska vi få 15 minus..






Nog blev man överraskad över att vintern kom så tidigt och icke har man fått in det sista...som vanligt..







Mitt lilla växthus syns inte..och diverse krukor är gömda under snön..







Tror inte att den hära vattenkannan kommer att behövas på lääääänge..







Säger bara...tur att man inte behöver använda denna ingång till huset..







Så här såg det ut tidigt i morse och denna brasa brinner ännu fast klockan passerat niostrecket..och har fått upp temperaturen till hela 16 grader...det tar sig..:0)

Otto förstår ni... har sovit så gott i soffan i natt med en virkad pläd över sig..







Så visst har man fått adventsstämning både ute och inne..här hallfönstret från igår kväll..






Leva i nuet brukar jag ju predika, men igår när nordan ven kring Bossgårds knutar fick jag nog..beställde en resa till Spanien i februari..tänkte..kommer vintern bli lika hård och sträng som förra året måste jag bara iväg i februari...som jag tycker är så LÅÅÅÅÅNG, vadå kortaste månaden

Men man ska ju oxå drömma om morgondagen, så stod det ju på mina skyltar från utlottningen, hoppas nu att alla vinster kommit fram

Och drömmer det gör jag alltid...:-)








Ha en fin dag ni alla som hä
lsar på, kramen från eran VIOLAN

onsdag 24 november 2010

FRYSER!

God förmiddag, idag blir det östgötska, jag säger bara USCHAAAN....uttrycker vad jag tycker just nu...vargavintern är här i repris, började förra året dagarna innan advent och jag vet hur jag frös..

Här har det blåst nordan i flera dygn och vi ligger uppe på en höjd och har inget som skyddar så det känns inne vill jag lova...







I mitt sovrum var det 15 grader i morse och det är den gaveln som tar största stöten när denna kalla vind ligger på, så nu brassas det brasor vill jag lova..







Och snö ska de bli hela veckan och kallare och kallare..så nu är det stora snökängorna som gäller ihop med termobyxor..

Visst vill jag ha vackert vintervitt till advent men i lagom dos tack, igår hade vi klass 2 varning och inte ser det bättre ut idag..







Nu har jag gnällt klart..det var skönt..igår blev det lite förändringar i allrummet, nya hissgardiner sattes upp

Detta är min favorit från gårdsbutiken och den finns faktiskt till försäljning även i nätbutiken..försöker lägga ut fler och fler varor som kommer från min gårdsbutik, många kunder har önskat detta...








Tycker att gardinens budskap är helt underbart och ett par kuddar med samma tryck har oxå fått plats i soffan







Undrar om några halkar hit ut idag...har ju öppet även onsdagar i butiken....12-18








Så nu är det dags att ta med sig snabeldraken ut i butiken för att ta bort de sista spåren med sågspån, blev en del när luftpumpen installerades..







Ha en bra dag där ute i kylan, kramar från eran VIOLAN