onsdag 31 augusti 2011

MÖRKRÖDA INSLAG

MORRN, idag har det varit sovmorgon..ända till halvåtta, ibland så kan han sova den där lille terroristen :)

Så för en gångs skull känn
er man sig ganska pigger och det kan ju behövas inför morgondagens inköpsdag på FORMEX


Ni kanske har läst eller upptäckt att Bossgård är med i Sköna hem detta nummer och bl a fotades detta rum...sällskapsrummet som vi kallar det för


Möblerat med 2 st svarta soffor...flera skänkar och så finns ju den vackra kakelugnen här inne

I reportaget kunde man läsa att mörkröda nyanser genomsyrar mitt hus..och det är bara att hålla med..



Bl a fanns en bild med på min älskade tavla och gamla gungstol som kommer från mina morföräldrar och i denna vilar denna vackra kudde


Kudden beundrade jag som barn...låg på farmors säng med plast omkring för att inte blekas och lyckan var stor när jag fick lära mig att fläta med hjälp utav denna kuddtofs

Farmors mamma har virkat kudden någon gång på 20-talet :) så nu är det fjärde generationen som får njuta utav denna vackra..


Kuddar med röda inslag finns det gott om i de svarta sofforna, vill ni se mera bilder från detta rum så sök i etiketter som finns i högermarginalen..under Bossgård-sällskapsrum



Idag kommer mannen hem..har varit borta i nästan två veckor, skönt med lite avlösning när det gäller vilda (goa) valpen Malte :) nu ska jag sova igen några nätter...



Ha en bra dag där ute, kramen från eran VIOLAN

tisdag 30 augusti 2011

GRÅA TONER


God förmiddag, gråskala är det både utomhus och här på bloggen idag...

Mörka kvällar och kyliga mornar det är det som gäller, åkte hem igår em från vattenhålet och idag är det bara mysdress och lugn som gäller..


Den där lille terroristen har sovit en hel del...har väl mkt sömn att ta igen för på landet har man inte tid att sova..



Har inte tagit mig ur mysdressen ännu...är så skönt att bara ha en dag med inga måsten alls..




Så idag är almenackan tom..kan behövas inför kommande dagar, på torsdag FORMEX :) ska bli så roligt att träffa alla..ni som hört av er till mig...mötesplats blir i C-hallen kl 13.00 vid lunchstället..ligger bakom där textil hade förut..


Sedan hem till kvällen för att ta emot ett stort sällskap som ska besöka gårdsbutiken

Och till helgen är det ju ösgötadagarna, då väntas många besökare här på gården



Så det är nog ett klokt beslut att stanna kvar i mysdressen denna dag :)

LEV VÄL där ute, kramen från eran VIOLAN

måndag 29 augusti 2011

VACKER SENSOMMARDAG I VATTENHÅLET

Kontrollera stavningGod Morgon, har vaknat till en vacker måndag i vattenhålet...friskare luft tillsammans med en blå himmel...härligt


Vi har mkt rönnbär detta år...undra om bondepraktikan stämmer..då ska det bli ännu en vargavinter...suck..



Var bara tvungen att plocka fram kameran, de oranga bären mot den blå himlen..en fröjd för ögat


Malte är här för andra gången, går betydligt bättre än sist...nu kan han komma till ro emellanåt :) men just nu står han i andra soffan och morrar åt stora madonnan i fönstret..


Tur att modern är med..för mkt trädgårdsarbete blir det inte ihop med en valp..


Nu ska vi gå ut och bekanta oss lite med omgivningarna, njut utav det fina vädret

Kramen från eran VIOLAN

lördag 27 augusti 2011

MALTERAPPORT

Morrn, väckte matte denna morgon 5.30 och då blev hon inte glad..hon är så trög på morgonen och beter sig som en zombie..

Men ut kom vi och jag fick frukost 6.30...tänk vad tid hon får nu när hon får vakna så tidigt men å andra sidan så däckar hon före halv elva på kvällarna och det är ju olikt henne..


Har nu hunnit bli 13 veckor och väger 12 kg och som ni ser har jag rännt iväg på höjden.

Har fått en omgång med kortison denna vecka, fick svamp i öronen för jag har badat för mkt i sommar..är man labrador så älskar man ju vatten så nu är det slut på det roliga...

Men då hittar jag på andra lösningar när badförbudet är infört..brukar välta omkull vattenskålen och åla mig i vattnet som hamnar på golvet..då blir hon sur igen och skäller på mig...förstår inte det..

Ibland blir jag trött på henne..det är när hon kommer med sin kamera..brukar göra utfall och skälla på det där åbäket som låter..


Här är min sista favorit..en gris som låter, den plockades fram ur en garderob igår och den har jag fått ärva utav Otto :)


Får se vad jag ska hitta på för jäkelskap idag..husse är ju inte hemma idag så då måste jag ju vara med i butiken emellanåt

Hon tycker jag ska ligga bakom disken och äta på ett ben men det tycker inte jag..brukar roa mig med att slita sönder papperspåsarna och vill så klart busa med kunderna...då blir hon lite genomsvettig på mig

Ha en bra lördag, Malte och VIOLAN


torsdag 25 augusti 2011

FÖRÄNDRINGAR I TRÄDGÅRDEN

Goder kväll, jissis vilken intensiv dag det varit, har faktiskt ont i huvudet för det har gått i ett..ska ju inte klaga över att det är mkt kunder men trodde att det skulle lugna ner sig betydligt denna veckan men icke..:)


Den där vilden man har sover ju mindre för varje vecka och kräver mer uppmärksamhet så när han ska vara med i butiken så äts det nu papperspåsar för fullt ..pust..inte vill han ligga bakom disken längre..när man kan lattja med kunder istället..


Butiksdagen började inget vidare..vi agnade alla musfällor i helgen för att man nu har skördat och då vet vi ju att dom snart kommer in...skulle hämta en trasa i diskbänksskåpet i butiken..

Och vad f-n sitter i fällan tror ni...jodå en död mus..visst har jag agnat fällor men aldrig tagit bort en döing..ryser i hela kroppen..

Gick och funderade länge...vadan göra...måste ju någon gång vänja mig även vid detta..på med tjocka jobbarhandskar och hämtade fällan och lyckade få bort musen och agnade om den igen..

SÅ IDAG ÄR JAG STOLT ÖVER MIG SJÄLV (jag varken spydde eller svimmade) :)


Som ni märker är det bilder från glashuset..har bytt ut ledsna pelargoner..och så har denna stormlykta fått en plats på kistan..

Ni ser ju inte det där fina som finns på den...ett underbart monogram...är nyinkommen i butiken


Var tvungen att ta en närbild så ni förstår vad jag menar, har redan sålt hälften utav dom idag så det blir att ringa leverantören imorgon :)



Det är inte bara glashuset som fått ny fägring utan även kvarnhjulet och uteplatsen utanför köksfönstret...ljungen tar över krukorna och det märks att september snart är här



Var visst skrivsugen idag, hoppades ni orkade ta er igenom inlägget, ha en fin fredag

Kramen från eran VIOLAN

onsdag 24 augusti 2011

ÄLSKLINGSFÄRGER

Goder Morgon, icke lika fint väder idag men vi får hoppas på uppehåll...men man har pratat om åska :(

Igår tog jag några bilder för kommande annonser och fastnade för denna..


Jag älskar dessa färgskalor..och det glädjer mig att det blir mkt utav dom i höst :)

Längtar till nästa vecka då man ska få shoppa loss på FORMEX, kommer att köra stenhårt på torsdag..från öppningsdags till kväller



Självklart finns dessa varor i gårdsbutiken och en del i nätbutiken men det börjar tryta..bara ett fåtal varor kvar utav dessa..


Nu är ju semestersäsongen över så det ska bli intressant och se hur denna veckan blir i butiken...kan ju inte bli samma rusch..




Jag skriver ju ofta om tiden...det går jädrans snabbt just nu..hinner inte med allt jag tänkt mig, tur att modern kommer ut idag och gör en insats

Jag har lyckats under flera inlägg att inte lägga ut en bild på den här godingen, men måste ju berätta att vi sovit 9 timmar inatt :)

Det var jag som fick väcka honom..han är vaken mera om dagarna så vi får se hur det kommer att funka när jag jobbar i butiken..


Visst stämmer han in i favoritfärgerna :) ha en fin dag där ute, kramen från eran VIOLAN

tisdag 23 augusti 2011

GAMMALT OCH NYTT

God förmiddag, säger som Kalle sändare...idag är det sooool, vet inte om ni känner till honom...men man hade fasligt roligt åt honom när han ringde upp och drev med folk :) ett radioprogram som gick under 70-talet


Ett härligt ljus flödar in gm fönstren, dessa bilder ifrån gårdsbutiken



Har ju mani på glas...både gammalt och nytt och det finns det gott om både här hemma och i mina butiker


Ännu en ledig dag och då får man passa på att plantera den vita ljungen som jag igår var och inhandlade i staden


Den vilda valpen skötte sig perfekt under bilturen och tog igen allt när han kom hem..


Får spelet då och då här hemma..då far han runt gm rummen som en virvelvind och igår for han upp för branta trappan som en kanonkula..uuuuurk...tror ni hjärtat stannade på mig..

Så här får man motion nu för tiden, han är en riktig hålligångare :)

Njut utav det fina vädret, kramen från eran VIOLAN

måndag 22 augusti 2011

ETT TOPPENJOBB

God Morgon, så är det bara en vecka kvar i augusti innan den första höstmånaden gör entré

De närmaste dagarna spås det mkt regn på ostkusten(igen)och så lovas det 25+ på torsdag...det var länge sedan man upplevde sommarvärme så jag lever på hoppet att denna väderprognos är sann..för en gångs skull..


Har inte ångrat en sekund sedan jag slutade mitt jobb som lärare...tänk att man får jobba med det som man älskar mest..visserligen jobbar jag väldans mkt men det är ju så att intresse och jobb smälter samman :)och tänk så många trevliga och härliga människor jag fått lära känna...


Att få arrangera alla nya varor är en fröjd för själen och nu har jag fart runt i butiken sista tiden och flyttat om olika varor i o m att nya kommit in..


I stora rummet finns det två bord som är fyllda med reafynd..det börjar att minska rejält men ännu finns det en del att fynda..


I alla rum finns det ett stort utbud utav reavaror....även utomhusbordet är fyllt utav fynd :)



Det här skåpet innehåller mörkare toner..och idag måste jag försöka få tag i dessa ljuskronor, beställde två dussin och nu är det bara 3 kvar...


Älskar den här trion...den finns även inne på Bossgård, står på min gamla sekretär i allrummet



Men idag och imorgon är mina "lediga" dagar..som innebär bl a att beställa nya varor :)

Idag ska Malte och jag bege oss till staden och införskaffa lite nya blomster...uteblommorna har farit illa utav allt regnande..


Önskar alla som tittar in...en fin start på veckan, kramen från eran VIOLAN

lördag 20 augusti 2011

VATTENHÅLSBESÖK



Hallå där, var ju meningen vi skulle åkt ner till vattenhålet igår men vi ångrade oss...det regnade något helt otroligt så det var inte lockande att komma ned dit vid åttasnåret på kvällen..

Så vi åkte istället i morse..och var inställda på att det skulle kanske bli en jobbig resa på 10 mil..men..


Den där lille godingen skötte sig..sov hela vägen ner och det var knäpptyst i hundburen :)



Så nu tar vi hand om en misskött trädgård, är ju evigheter sedan vi var här..på tre veckor hinner det att växa igen ordentligt..



Det har blåst en hård vind här i Västerviks skärgård men nu har vi faktiskt blå himmel..



Premiär för Malte..mkt att undersöka i ett nytt hus, vi har haft våra diskussioner vad man får göra...tygsoffan helt underbar att bita i så matte fick lägga på en virkad pläd men den kan man ju oxå sätta gäddtänderna uti :)


Och så är det massor utav nya ljud som man ska bekanta sig med så emellanåt är man på helspänn, men det bästa är att vi har skog och berg utanför knuten, väldigt spännande..



Ibland säger matte att man är som sötast när man sover, förstår inte vad hon menar..



Det blir en hel del Maltebilder just nu...men han är ju mitt käraste foto-objekt...

Ha en skön lördag gott folk, kramen från eran VIOLAN