onsdag 30 november 2011

RÖDA INSLAG

God Morgon, under sista månaden har det strömmat in stora blombuketter till Bossgård..har ju skrivit tidigare om att vi haft en tuff tid...i helgen fick jag denna..:) rosor som liknar mörkröd sammet



Dom står på soffbordet i sällskapsrummet och ser dom varje gång jag går igenom hallen...underbara och nu är det onsdag och ännu nickar ingen utav dom..




Så vackra mot alla andra mörkröda inslag som jag har här inne, både i mattor och kuddar och så tavlan förstås..







Idag lovades vi 10 + och sol och vad har vi då för väder då..mulet med hårda vindar...hallå...




Är jobbardag idag och måste fixa lite i trädgården innan jag öppnar, åtskilliga grenar som återigen blåst ned


Har just varit nere i hallen och haft en omgång med Malte, han håller på och äter upp bordet som står vid soffan...grrrr...dom utsnirklade knopparna är uppätna för länge sedan och nu är det benens tur...

Den där terroristen tackar för alla goa hälsningar i förra inlägget

Ha en bra dag där ute, LEV VÄL, kramen från eran VIOLAN

måndag 28 november 2011

MALTERAPPORT

Morrn....nu är det banne mig min tur..länge sen sist men matte har ansett att det bara varit Malte och Malte på bloggen...har ni hört...fnys...kan väl inte bli för mkt utav mig


Men nu har man blivit ett halvår och matte säger att jag är lika stor som Otto var..tänker bli ännu större än honom...i längd och höjd alltså...

Har hamnat i spökåldern som matte kallar den för..ser spöken lite här och där..morrar mkt och skäller en hel del...gillar hon inte då får man skäll..


Här är en sådan situation..har fullt upp varje vardag vid halvtio på fm..för då kommer alla killarna från högstadiet.. på väg till ICA för att handla godis...dom låter mkt och har gälla målbrottsröster...då blir man förbannad



Morrar rejält och skäller ut dom fullständigt




Var tog dom vägen...ni förstår att jag har fullt upp att hålla koll på MIN väg och MITT hus...

Igår kväll kom jag på något nytt...förstår inte varför dom skrattade åt mig..

Gillar mattes tv-fåtölj och brukar sno den för matte...men har aldrig använt fotpallen tidigare...vilken tur att jag kom på detta..



Skön att vila huvudet på..t o m att man kan slumra in där en stund..



Kan även användas till kvällens tassmanekyr



Himla tur att jag kom på detta :) annars är det fullt ös som vanligt, får rasa av mig i min stora rastgård..där jagas det bollar och matte suckar när jag kommer in därifrån, ser då ut mer som en svart labrador..

Men det är det värt för då får jag inte lika många hysteriska ryck inomhus :)



Men det går sakteliga framåt säger matte..vad hon nu menar med detta..hon brukar muttra emellanåt att det ska väl bli hund utav dig oxå..och jag hör inte lika ofta att det kanske är ångerrätt på mig :)

Nädå...inte orolig...vet att hon gillar mig i a f även om jag är den vildaste labben hon haft...utav alla dom fyra...

Tycker hon ska ha lite att göra om dagarna så hon håller vikten :)

Ha en bra dag säger Malte och VIOLAN

P.S Här skriver folk på FB och gratulerar mig på namnsdagen idag...vilken matte en har och hon gnäller på mig...tala om att inte ha koll på läget alltså...D.S

lördag 26 november 2011

TREVLIG ADVENT

Morrn, ett snabbesök så här på morgonen innan det är dags att öppna butiken. Hos mig blir det alltid flera adventsarrangemang...det här är det senaste och står på bordet i allrummet



Det blev krukor från butiken och likaså band och siffror, det är ju bra att man har nära till sin egen butik när kreativiteten pockar på :)



Det här är en repris från förra året, älskar dessa siffror i fattigmanssilver och kallar dom för adventssiffrornas rolls royce, visst är dom ljuvliga..




Dom får pryda matsalsskänken. Dessa siffror samt dom i zink finns även att köpa i nätbutiken



Kökets adventsgrupp står i köksfönstret, nu i sällskap utav några små vita hyacinter



I gårdsbutiken finns det lite kvar utav alla siffror som jag visat



Vita hyacinter är återigen inhandlade och pryder nu rummen på Bossgård, här på det gamla symaskinsbordet i hallen




Vet ni vem som blir ett halvår idag, Malte bus..vår lille terrorist, måste bli en Malterapport efter helgen..var ju länge sen sist..:)

Ha nu en fin adventshelg och vill ni göra en utflykt så vet ni ju var ni ska åka, öppet hela helgen mellan 11-17, kramen från eran VIOLAN

fredag 25 november 2011

NU ÄR MAN LADDAD

Morrn, min frukost intages i köket ihop med ett milt sken..skrev ju för en tid sedan att vi hade fått en allvarlig sjukdom i familjen..men något gott har den fört med sig..


Vi har fått lagt om vår kost..nu ser frukostbordet ut så här..man laddar med havregrynsgröt med nyttigt tillbehör..:) och visst mår man alldeles utmärkt efter detta intag..


Det blev ju ytterligare en fönsterbild idag...får väl snart döpa om bloggen till Violas fönster..:) men var ju bara tvungen att visa mina amaryllis som nu blommar lagom till advent..



Vilka skönheter...den här minivarianten har jag icke haft tidigare och den har ljuvliga blommor



Denna fredagsmorgon ser det ut så här utanför köksfönster, ser ju riktigt lovande ut..


Önskar alla som tittar in en härlig fredag, ha det gott, kramen från eran VIOLAN

torsdag 24 november 2011

ÅTERIGEN ADVENTSFÖNSTER

Morrn, en dag som ser lite lovande ut..verkar att höja på sig och vårtemperaturerna fortsätter, mina små penseér blommar vid en husvägg, hallå...är det upp och nedvända världen eller... nästa vecka är det december men inte mig emot...hellre det här än det snökaos som vi hade förra året..


Det är visst bara fönster i mina inlägg...ni tycker väl jag blir tjatig som bombarderar er med dessa inlägg dagligen...


Men idag får ni se matsalen med sina stakar :) är återigen en modell utav rosettastakarna som pryder dessa fönster...tycker dom är så pampiga och vackra...finns några kvar i butiken utav denna modellen


Och på matsalsbordet stoltserar mina favoriter...julroserna, bara väntar på att dessa skönheter ska slå ut..



Sällskaprsrummet ligger i fil med matsalen och i det rummet finns det 4 st fönster och i varje fönster har jag samma stake som i matsalen ...fast i den vita färgen..jo..det går åt en och en annan adventsstake här på Bossgård..



Det blir lite omplacering med prylar som man vanligtvis har i sina fönster, dessa stakar brukar stå på en varsin sida om madonnan i ett matsalsfönster men nu får dom snällt stå här på skänken i väntan på januari..




Vet inte hur många vita hyacinter som nu finns på Bossgård..skulle tippa på ett 15-tal...det finns en ljuvlig svag doft i hela huset...



Önskar alla som hälsar på en trevlig torsdag, själv så ska jag snart öppna butiken :)

Kramen från eran VIOLAN

onsdag 23 november 2011

ADVENTSFÖNSTER

God Morgon, lite smådugg så här på morgonen men dimman har lättat tack och lov. Igår kväll var jag ute på en biltur som var nog den värsta jag upplevt...var på en konferens i Söderköping..är med i ett EU-projekt som innebär turistsatsning i den östgötska skärgården :)

Vid femsnåret skulle jag köra mina två mil hem..blev en riktig rysare..har aldrig upplevt en sådan dimma...du såg bara 1 meter framför dig..var som att köra mot en vit vägg hela tiden..blev att krypa hem, tog en evighet men tack och lov gick det bra..


Då är det skönt att komma hem till ljuset i fönstren och till en överlycklig Malte..:-)


Är så mysigt med alla adventsstakar som lyser upp, törs inte tänka på hur många rosettastakar jag inhandlat...den här modellen är ny för i år och säljer som bara den..(finns i 3 modeller) har denna i biblioteket och hallen.

Blir lite mörkt i bibblan så jag har förstärkt upp med en ljusslinga :)



Dom här fönstren är ju väldans stora så jag har byggt upp på höjden med gamla Biblar...




Har varit skönt med två lediga dagar och hoppas nu på en dag med sol men det är väl kanske för mkt att hoppas på..är ju jobbardag idag...




Under mina lediga dagar tänder jag gärna ljusen på lilla bordet i hallen, blir då en skön stund ihop med tekoppen som intages under em



Nu börjar Malte att knorra, maten står i köket och väntar...har ni sett en labrador äta...tar väl 30 sek innan skålen är tom..så har alla mina labbar varit...dom är kända för sin aptit :)

Ha en bra dag där ute i grådiset, kramen från eran VIOLAN

måndag 21 november 2011

JUL I GLASHUSET

Morrn, helgen har ju verkligen bjudit på skiftande väder...på lördagen var det sol och varmt som en vårdag...kunde sitta i glashuset och fika...underbart....drömde mig bort från novemberrusk...


En ny ljusslinga inhandlades under helgen för att sättas upp i glashuset...och det blev super....


Vet inte om ni ser..ni skymtar en gran i vänstra hörnet, julröda kuddar (finns i butiken) och så en hjärtekrans med slinga (finns oxå i butiken )...i glashuset är det julstämning alltså :)



Lyser upp så fint när mörkret kommer och det är en upplevelse att sitta här tillsammans med alla tända ljus...



Jag lovprisar den som uppfann infravärmen..tänk att vi är i slutet utav november och man kan fortfarande njuta i sin lilla bubbla..här inne råder lugnet...och då finns det tid för tankar..



Nu lyser glashuset upp Bossgård..här borta är det vanligtvis väldans mörkt men nu har vi något fint att vila ögonen på..



Ska snart ta mig en tur ner till vattenhålet för att kolla läget..ska bara stanna över dagen



Är ju mina lediga dagar..inget speciellt inplanerat..blir nog att ta tag i praktiska göromål..




Adventspyntningen är ju redan klar här på Bossgård i o m att vi har haft vår julmarknad..



Jo..en sak måste inhandlas..glöggen..har inte hunnit med att avnjuta den gudomliga drycken och det tänker jag göra här...under min nya stjärnhimmel :)

Ha en bra dag där ute, kramen från eran VIOLAN

lördag 19 november 2011

NYTT I GÅRDSBUTIKEN

Goder Morgon, väckt kl 7.00 utav Malte som stormade upp i sängen och ville både busa och kela..när det gäller kela så består den tiden utav 10 % resten är bus så klart...full av energi när man sovit en hel natt...hej och hå..

Fördelen med en labbevalp är att man kommer upp i tid om morgonen :) så därför ett tidigt inlägg så här på lördagsmorgonen

Efter helgens kundinvasion så var jag tvungen att beställa mer varor och lite nyheter slank med så klart...angenäma arbetsuppgifter :)



Dom här rara snörgömmorna finns nu i gårdsbutiken...får ofta mejl om att man inte hittar alla varor i nätbutiken ...men det är helt omöjligt att ha alla varor där...

Men om man är intresserad utav något i gårdsbutiken så försöker jag sända även därifrån..


Har fått in flera nya kort..helt underbara, visar här några utav nyheterna..



En efterlängtad bokgömma...nu återigen hemma, tog ett halvår innan den restordern kom :) men nu är dom här...gjorda som gamla Biblar i tyg...så vackra....finns i 2 st storlekar



Måste ju visa att jag fortfarande kan skylta ute :) Är så glad att det är milt ute så man kan ha kvar utebordet..dessa hjärtan ha sålt kanon...nu bara några kvar..



Den här nyheten visade jag igår..glömde skriva att hattaskarna finns i två olika utförande..det här är en modell som består av två storlekar och den andra skymtar ni bakom..




Dessa stora och vackra rostavlor kom i veckan...ljuvliga och jag fick bara hem några stycken utav dom...tyvärr..




Ett nytt pressglasfat på fot som heter Napoleon...:) verkligen rart och ser gammalt ut




Det har varit åtgång på jultextilierna och denna jullöpare har jag sålt åtskilliga utav likaså julens handduk med sitt monogram

Finns i olika serier där även hissgardiner ingår, ska försöka lägga ut lite utav detta även i nätbutiken...





Julens godis får man ju inte glömma bort...vad sägs om glögghjärtan...kunde tro det ..smakar verkligen glögg och så finns det brända mandlar och kanelmandlar...finns bara ett ord..mums


Finns massor utav julgranspynt att välja på..dom små rara änglavingarna kom igår :)



Hoppas på en trevlig helg i butiken som är öppen hela helgen mellan 11-17, ha en skön helg, kramen från eran VIOLAN