tisdag 31 januari 2012

ÄNTLIGEN KOM DEN UPP....

 Morrn, gäsp...vilken natt vi har haft, Malte har  inte kommit till ro...orolig till tusen

Vi var ute vid halvfyra och så in igen men NU hände det...spydde rejält och upp kom putsduken men inte bara den...även en rejäl bit strumpa som satt ihop med en mindre pinne...:)


Tack för det...suck...tur för honom att den kom den naturliga vägen..

Finns ju viktiga saker som väntar idag..ikväll ska han börja på uppfostringsanstalt..en hundkurs ska det bli, kan ju behövas :) fortsättning följer..




 Fortfarande rejält kallt...gårdagen bjöd på ett underbart vinterväder, äntligen sol men en nackdel...solstrålarna avslöjar allt inomhus



 Så jag har roat mig med att tvätta målning, lister och golv i köket :)


Finns inte många växter i det här hemmet men i köket har jag plättar i luften och myrten på stam...blir annorlunda i maj...då finns det gott om Mårbackor inomhus..



 Igår var jag även hos optikern..blev ett par nya bågar och starkare glas..hoppas Malte låter bli att nocka mig igen...fick en ny putsduk utav en road personal..var ju tvungen att dra Maltehistorien..dom undrade om han oxå ville ha en..



Idag blir det att fara till staden igen för att uträtta lite ärenden...tankearbete pågår..projekt nytt bibliotek som jag berättat om...

Har ju suktat efter IKEAS svarta rottingstolar men nu såg jag att MIO hade fått in nya skinnfåtöljer i svart...ser ut som gamla läsfåtöljer...finns i svart skinn och det måste jag ju spana in så klart..

Nu får Malte och jag samla ihop oss inför kvällens prövningar...pust säger jag..han kommer väl bli skogstokig och kanske även jag...får se till att jag i a f är lugn...

Kramen från eran VIOLAN och ha en bra dag

måndag 30 januari 2012

KALL MORGON

 Morrn, här har man  vaknat till -12, den kallaste morgonen denna vinter..idag har vi blå himmel med sol...kommer att bli en vacker vinterdag..


 Har varit en intensiv helg med en välbesökt butik, Stockholmsuppvaktning på lördagskvällen och så avslutade vi helgen med Maltehyss..


 Ännu har ingen glasögonduk kommit ut...i någon ände men vet sedan gammalt att det tar ett par dygn innan den förhoppningsvis kommer ut den naturliga vägen...det var modell större så lite nervöst är det..



 Den där vilde Malte knäckte ju mina glasögon förra helgen så idag blir det ett efterlängtat optikerbesök..är ju mina lediga dagar så det blir att uträtta lite ärenden...



 Älskar den här murriga färgskalan med inslag utav rost..bilder ifrån gårdsbutiken...det är skönt att man har ett par hus att ta bilder i...underlättar när inspirationen tryter :)




Bara väntar att dom här raringarna ska slå ut...vita pärlhyacinter är så vackra...

Önskar er en fin dag i kylan, kramen från eran Violan

söndag 29 januari 2012

HUNDREA

BÄTTRE BEGAGNAD LABRADOR SÄLJES, ÄTER DET MESTA, HAR JUST SVALT MIN BÄSTA PUTSDUK TILL MINA GLASÖGON. SPARRIS REKOMMENDERAS ATT HA HEMMA FÖR ATT ERBJUDAS NÄR DEN VILDE SVÄLJER OLÄMPLIGA SAKER. 


GILLAR ATT HÅLLA IGÅNG. GER BÄTTRE KONDITION OCH MAN HINNER INTE LÄGGA PÅ SIG NÅGRA ÖVERFLÖDIGA KILON..





GILLAR ATT AKTIVERAS... SÅ GILLAR MAN ACTION ÄR DETTA RÄTT JYCKE..ALLT KAN HÄNDA...LOVAR...:(

ÄR ALLTID FULL UTAV UPPTÅG OCH BUS..SOVER HYFSAT OM NÄTTERNA OCH VÄCKER DIG CA 8.00 ÄR MATGLAD..ÄTER ALLT...

ATT LEVA MED DENNA JYCKE ÄR ALLTSÅ RENA BANTNINGSKUREN..


NU ÄR DET BARA ATT VÄNTA UT PUTSDUKEN...SUCK...KRAM FRÅN TRÖTT MATTE VIOLA

DET KOMMER MERA....

Morrn, är lite seg efter kvällens bedrifter...tog 3 timmar tur och retur till Stockholm så det var en intensiv kväll men väldigt trevlig
 


Det var även en intensiv dag i butiken, många hälsade på och var köpsugna..det såldes lite utav varje :) härligt att folk hittar hit igen, januari är ju alltid en lugn månad för oss butiksägare..




Säljer dessa stakar året om...inte bara till advent och visst kan man ha dom framme året runt, det såldes 4 st i fredags :)

 


Dom här stora ljusskopparna har precis kommit hem, ljuvliga i matt rosa, lila och turkos...

Är i fattigmanssilver och blir så vackra när man tänder dom.. 




 Rosa verkar vara vårens färg...märktes på FORMEX..och det ska vara den där milda, matta...lite åt det brungrå hållet...




Ha en skön söndag och ni är så VÄLKOMNA om ni har vägarna förbi...kramen från eran VIOLAN

lördag 28 januari 2012

VÅRENS LEVERANSER

Morrn, man blir så glad när dom första leveranserna kommer och igår kom 2 st pallar. Är så roligt att få plocka fram nya varor ett säkert vårtecken...




 Dom här stakarna kunde jag inte låta bli att inhandla på mässan...tunga, rostiga och med nyanser i lite grönturkost...:)




 Och när fötterna ser ut på detta sättet blir man ju helt såld...



 Dessa stakar passar som handsken i detta rum..som ni kanske läst har jag gjort om butiken...nu är det vissa färger som råder i de olika rummen..

Det är mera som kommit fram men det tar vi i morgon...



OBS! IDAG STÄNGER JAG BUTIKEN KL 16.00. SKALL TILL STOCKHOLM TILL SVÄGERSKAN SOM FYLLER 50, DAGS FÖR FESTLIGHETER ALLTSÅ

Ha en härlig lördag, kramen från eran Violan
 

fredag 27 januari 2012

FREDAG IGEN

 Morrn, förstår inte var veckorna tar vägen.. så är det fredag igen och dessutom den sista för januari...så skönt när denna månad är passerad för då är man ett steg närmare våren..



Dagarna fortsätter med sin grå himmel, flera  berättade igår om en blå himmel..känns evigheter sedan jag såg den färgen, här på ostkusten håller vi oss till den grå skalan




Fortsätter att träna detaljer med den nya kameran..är väldans roligt ska ni veta...

Det var livsfarligt att åka till FORMEX...




 Så är det dags igen...nu ska biblioteket göras om..ut med dom gamla möblerna och bokhyllorna...vill ha öppna vita hyllor med svarta consoller och nya möbler...vill få till ett rum som går i vitt och svart...har varit sugen på detta länge..





 Bordet som jag visade från chic antique blev jag så kär uti och kan tänka mig 3 st under hyllorna med rejäl luft emellan och så svarta korgstolar och svarta bordslampor som jag beställt från Miljögården och ett högt svart skåp även det från Miljögården och så måla om mitt piano som jag fick när jag var 6 och och och och och...känner ni igen er...



Jaaaa....ni ser...nu är hon igång igen..Violan..hjärnkontoret går på högvarv...men tror inte att borden kommer hem förrän längre fram i vår , men man kan ju börja så smått eller...
Men jag måste kompromissa med mannen..vet att han älskar de gamla nötta skinnfåtöljerna i bibblan så dessa får jag nog byta ut mot de andra i allrummet och dom som byts ut får fara till vattenhålet....det går han nog med på..så jag har en plan :)


Ha en härlig fredag, kramen från eran VIOLAN

torsdag 26 januari 2012

MALTERAPPORT

 Morrn, nu är det dags igen..en hel månad har gått sedan ni hörde något ifrån mig och idag har jag blivit 8 månader..


Är fortfarande lite surt här hemma sedan jag välkomnade henne i söndags..hon hade ju varit borta i 4 dagar och jag var ju sjövild när hon kom hem..


Kunde ju inte rå för att hon trädde fram sin skalle när jag ska pussa henne...hon hannn bara hem och så blev hon surmatte igen..typiskt




 Men efter hennes samtal med försäkringsbolaget så är jag lite poppis igen....glasögonen kommer "bara" att kosta 1500 kr istället för 8000..det var väl bra så nu kan hon sluta att sura...rätt som det är så går hon omkring och muttrar och blänger på mig..


Vet inte vad det tagit åt henne..hon drillar mig varje dag inne...kör dressyr titt som tätt och likaså ute...det är bara att göra som hon säger för då får jag massor utav godbitar så det är bara att hålla god min...men självklart får jag mina stolleryck då och då...har lyckats avverka en matta till..jaaaa..ni förstår..hon blev inte glad..




När jag snor sådant jag inte får ha så far jag alltid iväg under soffan i hallen..inte så smart säger hon..

Hon tycker jag avslöjar mig med denna plan och så slänger hon sig raklång på golvet och ålar sig under soffan och skäller på mig och tar tillbaka mina byten..t ex strumpor, skor, tidningar, stenar från utepromenaden m m

Nu har matte fått ett stolleryck..telefonen ringde häromdagen och det var gammelmatte...hon undrade om vi ville gå en dressyrkurs...precis som jag skulle behöva detta...fnys...men det kanske blir okej för 3 st utav mina syskon ska även gå denna kurs...börjar nästa tisdag..rapport följer..

Är nu inne i min könsmognadsperiod... dofterna börjar bli intressanta utomhus. Det sägs att det är den tiden då hunden blir som jobbigast...den värsta perioden är inte över..kanske blir det riktigt livat här framöver...det ser jag fram emot men inte matte...tror jag.. :)

Ha en bra dag, kramen från Malte och Violan

onsdag 25 januari 2012

IDAG BEHÖVS LJUSA FÄRGER

 Morrn, har inte jobbat på en hel vecka...längtar till mitt jobb :) och det är ju positivt när man gör det


Framförallt när det är gråa dagar och våren känns väldans långt borta..



 Är en vitamininjektion att få ha en sådan arbetsmiljö. I butiken råder ljusa färger med vårliga inslag som gör livet ljusare...hoppas alla mina krukor med vita pärlisar nu slagit ut..



 Flera stammisar ska komma och handla denna vecka och är så nyfiken på vad dom ska säga om förändringen



 Väntar även min första leverans från mässan, Affari ska anlända denna vecka och ser fram emot alla nya varor som ska komma



 Fortsätter att lägga in fler beställningar hos chic antique..undrar hur det här ska sluta, är helt såld på deras sortiment...nu får jag ta och dra i nödbromsen..




 Visst är den ljuvlig denna gamla kudde och fann en tavla på lagret..verkar höra till :)


Allt som jag visar är ifrån gårdsbutikens textilrum, flera bilder finns under kategori gårdsbutiken som finns i högerspalten




Ett annat trevligt problem har dykt upp, ska på bröllop om 3 veckor..är våra vänner som överraskat oss...så nu ska här inköpas en vacker långklänning och jag har ju min stil på kläder...blir inte lätt det här...någon som kan ge mig tips..en del har ju sett Violan i verkligheten..

Ha en fin dag, kramen från eran VIOLAN

tisdag 24 januari 2012

EN SNÖIG TISDAG

 Morrn, det bara snöar och snöar..nog har vintern kommit hit på allvar...alldeles för sen enligt mitt tycke..



 Men man får glädjas åt att det bara är några grader kallt..slipper frysa på hundpromenaderna och så har det slutat att blåsa...ni hör att jag försöker att hitta det positiva med detta väderomslag..




 När januari gjort sitt intåg är siktet inställt på en sak...mot VÅREN!




 Januari är bara en lång seg startsträcka....när man kommit in någon vecka i februari vaknar hoppet till liv... på allvar..





 Men segt det är det..därför gläds man åt att man blivit bjuden på trevliga festligheter 3 helger i rad..gör livet lättare :)



 Idag blir det att fara till staden för att fixa nytt pass..snygg är man med skrapmärken på näsan..tror ni att det går att ta en drulleförsäkring på vilde Malte...




Önskar er en trevlig dag, kramen från eran Violan

måndag 23 januari 2012

VÅRLIGT SOVRUM

 Morrn, man har sovit som en stock i natt...man var välan helt utpumpad efter mässans alla intryck..roade mig igår kväll med att sammanställa alla mina order...pust...och det var ju en del men måste in på favoriten chic antique och komplettera :) är helt såld på deras varor...




 Men som ni ser är det ju redan vår i butiken..










Just nu pågår tankeverksamhet i hjärnkontoret...hur jag ska placera ut allt som beställts..vissa färger hör till vissa rum och det här är ju mina älsklingsfärger..




 Blir ett rofyllt intryck med det vita mixat med olika bruna toner


Den här gardinen med tillhörande kuddar är helt underbar, så skir som ger ett vackert ljusinsläpp. Nu finns den även som gardinlängd...



Kan kombineras med dessa vackra löpare med monogram och volang. Monogrammet finns i beige eller vitt och även som rund kudde och handduk




En fin start på veckan önskar jag alla som tittar in, kramen från eran Violan
 

söndag 22 januari 2012

HEMMA IGEN

 Hallå där...så är man då hemma igen...efter en intensiv, rolig, berikande, inspirerande samt avkopplande helg..jodå..hos mig kan det vara både intensivt men samtidigt avkopplande..för en gångs skull så har jag gått på mässan i 3 dagar...



 Har kunnat handla med omsorg...vad menar hon nu då med det...jo...kunnat valt varor som stämmer med varandra på ett helt annat sätt...har ju gjort om butiken så att rummen bygger på färgkombinationer :) och är helnöjd med alla inköp..

Eller vad säger ni..bilderna ifrån en ny leverantör hos mig...tog in flera nya men visar här några utav många varor som jag köpt in från chic antique..





Kunde nog ha fyllt hela butiken med deras varusortiment..när jag såg ljuskronan (bilden ovan) blev jag nästan svimfärdig...vill ha själv...:) och ljusklämman supercharmig ..gjord för stora ljus





Ljuvliga brickor blev det oxå..här ett smakprov på 2...




Ännu en stake som ger ett gammalt intryck och har en underbar patina och form..





 När jag såg detta bord/skänk blev det kärlek vid första ögonkastet...




 Denna väggkruka ljuvlig...ser denna framför mig med murgröna och något ljuvt i vitt...





Blev mkt mera från denna leverantör men fann inte bilder på allt jag vill visa er..

Och så har det handlats supersnyga stolar och bord m m i den mera ruffiga stilen..i svart med nitar...säger inte mera..får ni se en annan dag..

Törs inte gå igenom orderhögen som jag har här framför mig...åtskilliga tusenlappar har det köpts in för...från ett 15-tal leverantörer varav 3 st är nya..

Nu ska jag bara smälta alla intryck...och tankar och idéer som jag är uppfylld utav..

Är fullproppad utav inspiration...vill ha leveranser imorgon och vår NU!

Men redan nästa vecka kommer den första stora leveransen...har dom lovat :)

Tjingeling och kramen från en pigger Violan

PS Malte hälsade mig VÄLKOMMEN gm att nocka mig och knäcka sönder mina glasögon...så nu är jag blindstyre..blir en extrakostnad på ca 8000 kr...måste köpa nya...DS 


Han är ju för go vilde Malte :(