torsdag 31 maj 2012

NYHETER

 Morrn, redan torsdag... efter 2 intensiva jobbardagar...i tisdags var det ju dropin..blev 70 kunder som besökte mig...det var rekord för en kundkväll kan jag lova...det shoppades och dracks vinbål med tilltugg..:) och igårkväll hade jag en grupp som hade beställt en privat visning...:) så nu haver man sovit ända till sju...som en död sill men nu är jag pigger som en mört igen..

Efter kundkvällen var det många tomma hål i butiken och snacka om timing..igår lunch kom en hel pall med nya varor..visar några utav dom idag och ni får se resten nästa inlägg


 En så fin bur i vitt..med franska liljan som knopp, I like it...och så denna kudde...har ni sett...vill bara ha..ljuvlig med det virkade inslaget..



 Tala om annorlunda ljuslykta..helläcker denna ljuslåda..man kan välja att ha blockljus eller värmeljus..och ni kanske ser att baksidan består utav spegelglas...ni skymtar min fotografering..



 Sist men inte minst...en stor betongkruka i vitt som rymmer 2 krukväxter..blev många varor i vitt denna gången...lyser upp i butiken...flera sändningar lär komma kanske idag eller imorgon så fyspassen är tillbaka..




Ha en fin dag, kram VIOLAN

tisdag 29 maj 2012

LADDAR FÖR KUNDKVÄLL


 Morrn, så har man vaknat till en grå himmel och en halvering utav plusgraderna...chock..nu har man ju vant sig vid blå himmel och sommarvärme...




 En vecka kvar tills jag åker ner till högsommarvärmen...så jag kommer att få rejält utav den varan...en minisemester till Spanien innan högsäsongen sätter fart på allvar..




 På Bossgård blommar nu spirean ihop med förgätmigej...en underbar kombination..




Ska åka hem tidigt för ikväll har jag min stora kundkväll med över 60 kunder..:) en del att förbereda..det blir vinbål med tilltugg..
önskar alla som hälsar på en fin dag, kram VIOLAN

måndag 28 maj 2012

GOD MORGON

 Morrn, har ni sett vilken morgon man vaknat till..är i vattenhålet för att ladda om..
Vilken helg det varit..ni har nog redan läst om den på andra bloggar..


 Vilken tur att man började att blogga för 4 år sedan...att jag vågade ta steget och börja att blogga..vilka människor man möter och lär känna i blogglandias värld...helt fantastiskt..



 Vi har fnittrat, babblat, ätit god mat och pratat om allt möjligt..en superhärlig helg blev det..tack till er alla...längtar redan efter er..blir långt till nästa år så jag hoppas ni har vägarna förbi innan dess..



 Idag är det inget speciellt som ska göras..kanske tar jag en tur till Västervik..får se...hem imorgon och förbereda den stora kundkvällen..62 st är anmälda :)


Nu ska jag njuta utav dagen och ikväll kommer jag äntligen kunna hälsa på er...KRAM, Viola

lördag 26 maj 2012

MALTE FIRAS



Morrn...måste ju bara göra en snabbvisit för att meddela att vilde Malte fyller 1 år idag...han får ett eget inlägg nästa vecka där det blir en sammanfattning utav första året...HIP HIP HURRA..han är i vattenhålet med husse så jag får krama honom imorgon...
Om ett par timmar startar bloggfesten :)
Ha de, KRAM

fredag 25 maj 2012

ÄNTLIGEN DAGS FÖR BLOGGTRÄFF

 

God kväll, blir ett kort inlägg, vill tacka er för alla goa hälsningar...hinner inte att titta in till er förrän mina lediga dagar...mkt att stå i just nu..
Imorgon kommer alla härliga bloggare hit..vilka vi är får ni se efter helgen..vilket fall som helst blir vi ett tjugotal..:)gissa om det ska bli himla skoj att få träffas och vi har beställt fint sommarväder, god mat och massor utav prat...
Nu är det fåtöljen som gäller..vila benen dags..önskar er en härlig pingsthelg med god mat och sol, ta hand om varandra...

KRAMAR FRÅN VIOLAN
( psst..är i två blad denna veckan..toves älskade hem och allas...tala om att en är linslus...allasreportaget var det många bilder på mig..hujedanemej...men gillade faktiskt det reportaget..tyckte om bilderna..inte på mig alltså utan dom ifrån Bossgård och gårdsbutiken alltså..:))

torsdag 24 maj 2012

SKÖNA MAJ

Morrn, en tidig morgon har man vaknat till, skunken Malte slog upp ögonen vid 5, sedan var det omöjligt att sova vidare...gäsp..han sover betydligt längre i vattenhålet..inget som stör utifrån..tur är väl det att man kan få sovmorgon till 7 ibland..



Nu är det som vackraste..syrenerna har slagit ut och vi har en underbar doft över Bossgård,
en hög syrenhäck går runt hela gården och med alla tusentals blommor kan ni tänka er..
 


 Utemöblerna är nu på plats och poolen är uppfylld...är bara rätt temperatur som fattas i vattnet :)



 Har ytterligare investerat i ett rött parasoll....har hållit färgen kanonbra...



Vi ska in till staden idag och köpa röda pelargoner till urnorna runt poolen...en ny bersågrupp ska hämtas som skall få stå under äppelträdet bakom ladan :)sedan är det bara att vänta in lördagen...den traditionella bloggträffen...rekord i år med anmälda, längtar att få återse gamla och nya bloggvänner :)



Ha en trevlig dag..hälsar VIOLAN, kram
 

onsdag 23 maj 2012

SMÅ UNDERVERK

 Morrn, ännu en dag med blå himmel, helt underbart..här i vattenhålet är det alltid 7-8 grader svalare än hemma på Bossgård..havet kyler..men vi får igen det 
på hösten...då är den betydligt varmare här än hemma på Vikbolandet...




  
Innan jag åker hem ska jag ta med mig ett fång med löjtnantshjärtan..en helt otrolig skapelse..varje blomma är som ett litet underverk..har dom både i rosa och vitt..





Vi ska hinna med en långpromenad innan vi sätter oss i bilen för de 10 milen..Malte är så bekymrad..letar efter fåren varje gång vi går förbi hagen..hoppas dom är där idag..

Nu blir det en intensiv men rolig vecka, stora bloggträffen i helgen...ska bli så roligt att få återse bloggvännerna och träffa nya..

Njut utav den vackra dagen, kram VIOLAN
 

tisdag 22 maj 2012

EN LUGN DAG...

 Morrn, har vaknat till lite skyar och några regnstänk men det ska ju bli en fin dag så det hoppas vi att det stämmer..
Idag ska det grävas ner dalior och fortsätta att städas gästhus..


 Vi hinner oxå med våra långpromenader...flera st varje dag och igår hade fåren släppts ut i stora hagen och gissa en som var fundersam..vilde Malte..han skällde inte men satt som en fura på grusvägen och kollade in fåren och detsamma gjorde dom..han var som förstenad och det var så gott som omöjligt att få honom med hem..väldigt spännande


Man skulle kunna tro att jag befinner mig i prärien men dessa bilder kommer ifrån omgivningarna i vattenhålet :) ännu en dag att njuta utav..tystnaden, fågelkvittret och solen

Glöm inte att svara på inbjudan angående kundkvällen, inbjudan har gjorts på butikens sida på FB, Gårdsbutiken Romantiska Ting, sista dag 25/5, lev väl, kram Violan 

måndag 21 maj 2012

SKÖN MÅNDAGSMORGON

Morrn, vaknat i vattenhålet till en blå himmel..blir att njuta...ledig...så skönt att vara här igen..igår hade vi över 25+...helt otroligt..rena sommarvärmen men här vid kusten är det alltid ca 5 grader mindre...men det får vi igen på hösten istället..


Plockade mig igår kväll en bukett med gökärt..står nu på matbordet..underbara färger i dessa små ärtväxter
Har inget speciellt på agendan...blir lite ogräsrens...bara vara...

 
Önskar alla som hälsar på en fin start på veckan, må solen skina på er, kram VIOLAN


lördag 19 maj 2012

MYCKET ATT STÅ I...


Morrn, nu är det mycket..hinner inte med bloggen just nu..gårdsbutiken med alla besök och trädgården tar min tid...det är som det brukar i maj..men nu är jag här och ger ett litet livstecken ifrån mig :)


Dom här rara lyktorna kom in för ett par veckor sedan och vips så var dom slut..men nu har jag laddat igen, är återigen hemma..det här fina monogrammet finns även på den stora stormlyktan i glas..är en serie..


 Samtidigt kom denna kruka..såg den framför mig på trappan med prästkragar och blåklint.. till midsommar och tydligen gjorde även kunderna det...nu är även den hemkommen igen..


Köper glass utav granngården Sänkdalen här på Vikbolandet..kan lova att Nillas och Tomas glass smakar underbart..vet jag...intar en varje dag :) och dessutom kommer den från lyckliga kossor och är både kravmärkt och ekologisk...kan inte var bättre än så..
2 nya smaker för i år...kom igår..äpple och kanel, rom/russin..låter va..

Nu ska jag ut i butiken och fylla på ifrån lagret :) hoppas vi ses i helgen, öppet som vanligt 11-17, kram VIOLAN

torsdag 17 maj 2012

VÅR BÄSTA TID ÄR NU


Vår bästa tid är nu,
vem minns den snö som kanske föll i fjol?
vår bästa tid är nu,
vem vet om morondan har sol, har sol, har sol?
Håll fast en kort sekund och lev och älska nu så märker du, det blir en härlig stund,
därför vår bästa tid är nu, är nu är nu...


Dom här raderna går jag emellanåt och nynnar på..tycker dom säger så mkt...nu...när det är som vackrast...


Och idag är det sol och försommarvärmen är här..då får man ta tillvara dagen och njuta..

Önskar er alla en skön långhelg, här ska jobbas hela helgen..hoppas många vill göra en utflykt i det vackra vädret, har öppet to-fr 12-18, lö-sö 11-17



Igår passerade besöksräknaren hela 300 000 helt otroligt...så nu måste det ju firas...det kommer att bli en STOR utlottning..snart..med vinster från gårdsbutiken..

Njut utav dagen..vår bästa tid är nu..kram VIOLAN

 

onsdag 16 maj 2012

BLAND DET VACKRASTE JAG VET

 Morrn, vaknat till sol men mera moln..ska strax bege mig hemåt...berättade ju igår att vi skulle bege oss en tur till öppna havet..



 Vattenhålet ligger i Västerviks skärgård och vi bor nära vattnet..men den här platsen ligger ca 1 mil från oss och brukar åka hit då och då bara för att njuta utav det vackra...



 Här tar vägen slut och man kommer till en mindre hamnplats där det ligger några fiskebåtar och så har man öppna havet framför sig..helt underbart...bland det vackraste jag vet..


 Bl a ligger här några sjöbodar..skulle nog kunnat ta med mig åtskilligt som förvarades här..


Men klart och tydligt står vad som gäller :) bara skylten är ju så charmig..undrar om jag får köpa den utav fiskaren....

Ha en trevlig dag där ute, kram Violan

tisdag 15 maj 2012

FRUSTRATION

 Morrn, vaknat till ännu en vacker majdag i vattenhålet...idag ska växthusstädningen avslutas..dags att sätta ärtor och fixa till "nya" altanhörnan..vi har köpt nya utemöbler..men det får ni se en annan dag...
Var till Västervik igår och inhandlade ett 20-tal rosa och vita pelargoner :) och på em skulle jag fixa till lite nytt i gästrummet...trodde jag..


  
Det här var ju inte så problematiskt...att hänga upp den sista tavlan från butiken..nu är dom här raringarna slut..blev ju ok mot det vita..



 Blev faktiskt ett loppisfynd igår...denna klocka..30 riksdaler..var evigheter sedan jag var på en loppis men har ett favoritställe i Västervik och nog drog det i loppistarmen alltid..kunde köpt med mig åtskilligt...




 Så var det meningen att jag skulle spika upp lite hyllor...ni ser dom svarta skönheterna nedan...finns förresten i gårdsbutiken likaså änglarna..
Hade en bild på näthinnan..3 st hyllor under varandra och så en ängel på varje..




Det var ju lättare sagt än gjort..envis som jag är spikades det och spikades det..är 2 spikar till varje och ni förstår får rätt avstånd och likaså lodrätt..blev åtskilliga hål på den väggen tills jag gav f-n i allt och slängde iväg hammaren...
Då skulle ni hört Violan..inga fina ord..
nu får mannen ta över...vet att han kommer att mäta noga och få till det..inte som jag..det ordnar sig..tar lite ögonmått..att jag aldrig lär mig..
Så nu har han fått en ny uppgift..men måste nog först spackla och måla den där väggen :(

Det är bättre att jag håller mig till trädgårdsarbetet idag..ha en fin tisdag, kram VIOLAN
 

måndag 14 maj 2012

GAMLA SLÄKTFOTON


Morrn, har vaknat i vattenhålet...himlen är alldeles  blå och hoppas den får förbli så på min lediga dag..
Tror att jag ska ta mig en tur till Västervik idag...för att införskaffa lite nya pelargoner..
Varit en intensiv vecka med rush i butiken..glädjer mig att så många nya kunder hittar till mig...
 

Idag är det släktfotografier som gäller..betyder mkt för mig...alla berättar sin egen historia med sina människoöden..
Överst är min farmor med syster..i vackra vita klänningar...3 systrar och alla födda i slutet utav 1800-talet...Anna, Ebba och Beda.. 


 Så föddes lillebror Sture...vet att han blev väldans bortskämd...den efterlängtade sonen och minstingen i barnaskaran..
Från den här släkten har det släktforskats 8 generationer tillbaka och min farmors föräldrar kom från Ystadtrakten men flyttade och startade ett mejeri i Småland..
Så ni förstår...har mina rötter i Skåne alltså..




 Här är min mormor..hette Signe Linnea..sitter i knät på sin farmor...här syns oxå farfadern och min gammelmorfar Karl Karlsson..växte oxå upp i Småland..
Min gammelmorfar blev kär i gårdens piga och mormor föddes....dom fick inte gifta sig för att hon inte var tillräckligt fin...så därför växte min mormor upp hos sina farföräldrar..
Min gammelmorfar förblev ensam medan min gammelmormor blev gift och fick flera barn....människoöden som jag funderat mkt kring...



Mina gamla foton vårdar jag ömt..och här skymtar ni några i biblioteket...
Idag blev det släkthistoria..är ju so-lärare i botten och har även läst in 10 poäng släktforskning..gissa vad jag ska göra i framtiden...
Önskar en fin dag, kram VIOLAN

lördag 12 maj 2012

BUTIKSGLIMTAR


 Morrn, ännu en grå dag har man vaknat till men det ska inte bli regn..så det hoppas jag stämmer...men i gårdsbutiken är det i a f vårvärme :)


 Igår var det bästa dagen för i år..när det gäller kundbesök..nu märks det att man vill förändra och ta in ljuset..
Gamla vackra kaffekoppar såldes det flertal utav så nu har jag dukat upp med nya varor...visst är dom ljuvliga med sina vackra rosor...

  
Det går väl inte ta miste på att gammelrosa är vårens och sommarens färg...nu är köket påfyllt med nya textilier som kom i veckan



 Räknade häromdagen hur många varor jag har framme just nu....hamnade på 617 så nog finns det att välja på..




 För er som inte varit här så är butiken uppdelade på 4 rum och kök och har dukat upp i respektive rum...här är stora salen som är knökfull utav diverse varor...






 Den här tavlan har ett underbart budskap och kan berätta att jag sålt den som present till åtskilliga bröllopspar :)



 Är inte bara rosa som är stort i år...även denna färgskala..tänk er att få sjunka ned här..



 tillsammans med denna kopp...tala om sommarkänsla..




Hoppas ni blir sugna att besöka mig i helgen...vill ni se mera bilder utav butiken så finns det fler inlägg under kategori Gårdsbutiken...finns i högermarginalen

Ha en fin helg, kram VIOLAN