fredag 28 september 2012

HA EN TREVLIG HELG

 Hallå där ute...det är grått, småregnigt och blåsigt...och ni vet ju vad jag tycker om hösten...INTE..många säger jamen... färgerna...den friska luften..lugnet...ta dagen...näääää...har aldrig gått att ändra mig...mörker och grått..jag är en människa som behöver ljus och värme...
 




Så nu räknat jag veckorna..om ca 3 veckor beger jag mig neråt Spanien för välbehövlig semester...har ju inte haft någon i sommar...
 



  
Och som ni ser så har hösten kommit på allvar till Bossgård..har plockat in mkt från trädgården och tömt en del krukor..

Nästa vecka har jag höstens kundkvällar...vet att många kunder läser min blogg och vill meddela att måndagen nu är fulltecknad...45 st kunder som kommer men på tisdag finns ca 10 platser kvar....





Ni kan höra av er här eller på FB om ni är intresserade...eller mejla på viola@romantiskating.se
Nu väntar en långpromenad med vilde Malte...snart dags att öppna butiken
Ha en fin helg, kram VIOLA

 

onsdag 26 september 2012

HÖSTMÖRKER


Hallå där ute i blogglandias värld..äntligen tid till att få ner några rader..här är det mest jobb som gäller fortfarande och just nu jobbar jag med kundkvällarna som infaller nästa vecka :)
Hallfönstret inne på Bossgård har bytt skepnad..kunde inte låta bli....kommer ju nyheter varje vecka..




 Lampan, lilla flickan, krukan och stakarna kommer från min butik..tog igår dessa bilder i kvällsmörkret..inte lätt att ta bilder på fönster i gamla hus...det är snett både här och där :) men det är ju charmen..





 Som ni vet så är jag ingen vän utav hösten och framför allt inte i år efter den sommarens väderlek...hade hoppats på en varm och solig september men tji fick jag...då hoppas vi på lite brittsommar i oktober då..men har något att se fram emot..åker till Spanien en vecka i oktober...blir en välförtjänt semester efter att ha jobbat hela sommaren..




Den där betongkrukan med sin rostiga bård ihop med de stora betongstakarna...mmmmm....
förstår ni väl att jag inte kunde stå emot..:) ha en fin dag där ute, kram på er, VIOLAN


lördag 22 september 2012

GÅRDSBUTIKSNYTT

 Morrn, vaknat till ännu en dag med höstrusk..har i princip regnat oavbrutet sedan igår em men nu är det mest lite duggregn och hoppas nu att det spricker upp...ska ju komma bättre väder..



 Denna vecka har varit intensiv...har anlänt 8st leveranser så jag tycker att jag mest burit kartonger och packat upp..
Så rummen förändras dagligen...här stuvas det om för fullt för att få plats med alla nyheter...här några glimtar ifrån butikens sovrum...





 Nya rummet med industrivaror fylls på mer och mer...dom här stakarna kom i veckan...likaså de svarta lamporna för vägg och tak...





  
Igår kom dessutom flera nya väggklockor men dom har jag ännu inte hunnit fota...





 Älskar köket med dessa färger...andas verkligen höst och även här har nyheter packats upp...



 Och på borden och skänkarna i stora salen finns det inte en gnutta plats..knökfullt är nog rätta ordet...




Räknade efter häromdagen...finns nu ca 700 olika varor ute i butiken..så nu går det nog inte att få fram mera...men mera komma skall :)
Ha en skön helg, KRAM Violan

tisdag 18 september 2012

HÖSTKÖK

Morrn, nu har Bossgårds kök klätts i höstskrud..en nyponkrans har kommit upp på köksväggen...ni förstår väl var jag inhandlat denna :)




På skåpet har jag samlat ihop mina gamla flaskor och många bruna har tillkommit...





Som synes har jag tagit bort mitt vita porslin och istället har jag samlat ihop mitt ib laursen porslin...gillar de svarta och beiga tonerna...finns oxå i min butik



Lite annat har oxå tillkommit...när det gäller förändring men det orkar ni inte med idag...




Annars är det inte så mkt som händer här på landet :) har fullt upp med att sköta butiken och nu är det ju extra mkt med alla sändningar som kommer..




Vet med mig att många kunder läser min blogg så därför vill jag berätta att det är dags för höstens första kundkvällar...hör av er på mejl viola@romantiskating.se eller ring... meddela vilken kväll ni vill komma...vill ha svar senast nästa fredag...bjuder som vanligt på mingeldricka samt tilltugg....hoppas vi ses..





Ha en fin fortsättning på hösten, kram VIOLAN

fredag 14 september 2012

REGN OCH RUSK


 Morrn, vaknat till en "ruskig" dag...höstrusk..är det ..regn och blåst så vilde Malte har fått nöjt sig med gräsmattan så länge..hundturen får vänta en stund..




Då är det bättre att få kura i sköna biblioteksfåtöljen med en kopp te...ihop med blogg :) Fönstret i detta rum har bytt skepnad....beror på att hallfönstret fått en ny look :) för mkt fint som kom in i butiken igår...kunde inte låta bli...men det får ni se i ett annat inlägg...





 Annars händer det inte så mkt...det är mest varumottagning jag bedriver..fått 5 sändningar denna vecka och det kan komma mera idag...men det får gärna vänta tills det blivit bättre väderlek





Sänder en stor kram till er alla...det är inte så mkt VIOLAN längre på bloggen...och enda förklaringen till detta är tidsbrist..ha en fin helg, VIOLAN
 

måndag 10 september 2012

LEDIG DAG

 Morrn, har vaknat till en lugn morgon..är i vattenhålet på min lediga dag och här är det alldeles vindstilla och tyst...verkar bli en fin och varm septemberdag :)



Nu för tiden blir det mest bilder ifrån butiken..beror på att det är här jag tillbringar den mesta tiden utav mina vakna timmar...:)



 Och det har blir mkt extra tid nu när jag startat upp mitt nya rum...:) undrar vad man ska hitta på nu då..nu är ju detta projekt avklarat...och redan har det ploppat upp nya tankar..nämnde en lite försiktigt för mannen men då fick jag en konstig blick...fniss...han tror inte att vindsgolvet bär...så jag ska inte utveckla detta...inte just nu i a f :)))))




Blir ändå lite jobb idag...ska försöka få hem fler industrilampor för dessa säljer som bara den :) och så blir det att jaga lite annat...önskar alla som tittar in en trevlig start på veckan, KRAM VIOLAN

torsdag 6 september 2012

BRANDGULA TONER

God kväll på er..ville titta in inför helgen med några rader...blir mkt om butiken just nu men det är ju där jag tillbringar mkt utav min vakna tid..och i år är det ju mina färger som gäller...ända sedan barnsben har orange varit en favoritfärg..eller brandgul som man sa....:)




Var nog många som reagerade när jag som barn hade orange och svart som favoritfärger..undrar vad fabror Freud hade tyckt om detta färgval :)
 



Och den dära färgmixen har följt med mig under mitt vuxenliv..då och då har ju modetrenden bestått av denna färg och så har det ju varit i sommar och även nu i höst...så jag passar på och frossar :)





Det har blivit en del inslag i gårdsbutikens varu-utbud...och kan bara säga att det är helläckert...så mkt energi denna färg ger :) faktiskt fått många positiva reaktioner utav kunderna för i gårdsbutikens kök finns det en del att välja på i denna färgskala...men det ska vara den där orange/rostiga tonen..





 Räcker med några detaljer..som här...en dalia ihop med fattigmanssilver och så kanske ni skymtar en av nya tavlorna med svart sliten ram...sssnnnnyyygggtttt....





Den här kransen hänger nu på Bossgårds dörrar....ytterdörren har fått en och på logens dörrar hänger nu 3...(man blir glad i hela kroppen)

Nu önskar jag er alla en skön helg...hoppas på fina septemberdagar, KRAM från Violan


måndag 3 september 2012

NYTT RUM I GÅRDSBUTIKEN


 Här kommer ett litet livstecken..har varit full upp sista tiden..har haft Östgötadagar i helgen med massor utav besökare och under dessa veckor har tonvis med varor anlänt samt renoverat ett rum i butiken...så ni förstår varför ni inte hör så mkt utav mig nu för tiden...men nu är det min lediga dag och idag ska jag ha ledigt och då finns det tid att besöka härliga blogglandia !!!!
 



 Igår höll jag på till sena kvällen och bar in varor till nya rummet...sjukt nöjd är jag :)Det här rummet har jag längtat efter...härligt med ett speciellt rum med industrivaror och öppnar upp det på onsdag..
har ni vägarna förbi så bjuder jag på fika med hembakad äppelkaka med vaniljsås..ska bli kanonväder :)






Bilderna visar bara lite småglimtar...alla industrilampor och bord finns oxå här...från min dansk :) och stolar, pallar och lådor ska oxå komma in när som helst..





 Mer aktiv är jag däremot på FB, ni finner gårdsbutiken romantiska ting där och så har jag även en privat sida..är ju lättare att vara aktiv där...går så mkt fortare och tar inte så mkt tid...bloggandet är ju tidskrävande på ett annat sätt...kommer givetvis att finnas kvar här men inte med lika många inlägg som tidigare och som ni säkert upptäckt så tar det lite längre tid tid innan jag hinner hälsa på er men jag har inte glömt bort er...



Underbart septemberväder är det idag så jag och Malte ska bege oss till vattenhålet, ha det så gott, kram