tisdag 23 september 2008

Österlen del 2, samt lite annat....

Nu kan jag ju inte hålla mig längre , måste ju bara få fortsätta och berätta om alla vackra intryck dessa dagar gett mig. Som ni såg blev det ju vackra madonnor från elverhöj. När jag kommer hem med något nytt så kan det sätta igång en process i mitt hjärnkontor. Alltså en vacker madonna, var kan jag placera henne och vad måste jag då ändra på....och så blev det ju givetvis även denna gång. Sovrumsfönstrena fick ett helt nytt utseende. Ut med Mårbackorna som nu står ute i trapphuset och in med nickel, nya krukor, ja ni ser ju själva....





in med fattigmansstakarna från köket, iväg till Blomsterland och köpa plättar och nya krukor, fram med vackra nickelkannor, kryddkar och fat, lite fusk igen i fin nickelvas och sedan blev jag riktigt nöjd.


Vackra nickel föremål är ju något jag satsar stort på i min butik. Tycker att nickel i alla former är så vackert mot vitt och mot marmorn i mina breda fönsterbänkar.


Ni som brukar följa min blogg vet ju att jag är rena ekorren. Ni har nog bara sett en bråkdel av mina samlingar. Är ju så svag för gammalt vackert porslin. Är ingen kaffedrickare utan njuter istället utav en god kopp te. Därför finns det gott om vackra udda tekoppar. Vill här presentera några av mina morgonfavoriter.





Och så klart hör vackra burkar ihop med tedrickandet där man kan förvara goda kringlor och tesorter. Dessa rara burkar har sin plats i köket. Har faktiskt inga skåp utan enbart hyllor i gammal ek som matchar min gamla ekmöbel.





Den understa nedan med änglarna kunde jag inte motstå. Handlade den i Ystad i en rar butik som hette Levande hem, värd ett besök om ni kommer dit.



Vill göra en extra presentation av min absoluta favoritburk. Har sett detta motiv på gamla oljetryck med denna ståtliga hjort, men aldrig som burk. Visst är den bedårande?



Dessa två fynd från Österlen kommer att bli kvar hos mig. Den helt ljuvliga änglatavlan och den vackra silen, ja ni vet ju redan att jag är galen i gamla tesilar och änglar i olika former. Tavlan kommer att få sin plats i en hall där jag har många gamla änglatavlor.




Silen blir ju otydlig i närbild så ni får titta på de vackra detaljerna, och då förstår ni varför jag föll pladask för den här.





Nu tar vi en tripp till Kivik igen. Hittade en butik som heter Grevinnans. Var bara tvungen att ta med ett par bilder hem till er i det rosaste ni kan tänka er, så himla underbart, men svårplacerat hemma hos mig, men visst är det ögongodis!




En ljuvlig butik som hade bra priser, det ser ni själva på den underbara änglastaken. Självklart fick något följa med mig hem och det blev ett fång fuskrosor som verkligen ser äkta ut. Så nu pryder dom olika bord i mitt hem i stan.


Det blev oxå åtskilliga besök i trädgårdsbutiker. Kommer ni till Österlen måste ni bara besöka Haven Österlen som ligger strax utanför Simrishamn. Dom hade en underbar visningsträdgård samt en butik med ljuvliga växter och vackra ting.






Här du Lotten ser du dom ljuvliga rostiga höstlöven som fick flytta hem till mig. Dom passar så bra till det lövet jag vann av dig.




Till sist vill jag avsluta med en stor händelse, vet ni , jag vann för ett par veckor sedan två utlottningar. Kan ni tänka er något större. Trodde inte detta var sant. Det vackra lövet och det ljuvliga korset kommer alltså från Lottens vita och gröna, och den rara påsen för ljus samt tändsticksask vann jag hos norska bloggen Grip dagen utav Marit. Tack snälla ni för era rara hälsningar, blev så glad.



Nu får jag ta och hejda mig, har en hel del att redigera på detta inlägg. Ha nu det så gott i resten av veckan, och vet ni vad, jo, solen har lyst idag från en blå himmel och det har nästan varit lite sommarvärme, äntligen!

1000 kramar från er VIOLAN

63 kommentarer:

LillaFlisan sa...

Åh, viola vad jag älskar dina inlägg och din blogg! Du visar verkligen alltid dom mest bedårande saker.
Ett litet tips till dig, som du kanske redan vet.. Om man som jag( och säkert du också)ofta köper på sig udda söta koppar så har jag två bra användningsområden förutom att dricka ur dem förstås...Det ena är att köpa ljusgjutmassa och stöpa ljus i dem, det blir så fint sken ur den lilla koppen på fat.
Det går snabbt och är dessutom väldigt billigt...Min dotter brukar göra blomsterarrangemang eller ha dem som blomkrukor till hennes minirosor..Perfekta "gå bort" presenter!
Blir nog hemma i morgon också..låter riktigt hes och hackig och känner mig såå hängig. Men dina inlägg piggar ju alltid upp!!
Kram Flisan

Inspiration i vitt sa...

Vad fint du hade gjort i dina fönster, det såg så hemtrevligt och lite romantiskt ut.
Dina te koppar var ju oxå så fina, det är ju mycket roligare att ha udda gamla mysiga koppar än nya.
Kram på dig/Ingela.

Veronica sa...

Underbart Viola!! Så mycket fina saker! Har du kollat "hos mig" än?

Kram Veronica

annette sa...

Hej Viola!
Har ju längtat efter fortsättningen på Din resa;)
Aha Du dricker ur olika koppar på morgonen, här dricks det ur samma just på frukosten sedan går det bra att variera.
Underbart Du gjort i fönstren, går ju att göra så mycket när man har lite breda fönsterbrädor, här hos mej får man knappt plats med normalstor blomma.
Förstår att Du går omkring och njuter av alla fina saker Du köpt och som Du nu kan plocka ihop med det Du hade tidigare.

Härligt inlägg!

Kram //annette

Dalatorpet sa...

Jo den fanns här i en butik som finns i stan, det fanns kanske 3-4 nr kvar
kram Linda

Mamma C sa...

Men oj vad fina saker alltså. Man blir helt lyrisk.
Kram Mamma C

Hagbacken sa...

Hej på dig du lilla ekorre! Vilka fina "nötter" du samlar på...men det har jag sagt tidigare!

Puss på dig//Linda

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Oj vad du fixat och gjort fint! Vad många fina koppar och burkar, ja du är en sann samlare!
Må så gott!
kram
nina

Viola sa...

EFTERLYSNING. ÄR DET NÅGON SOM VET HUR MAN KAN FÅ TAG PÅ FRANSKE STEMNINGAR, NÄR JAG VÄL HADE BESTÄMT MIG VAR DEN SLUT PÅ FÖRLAGET, HAR BÅDE DEN OM HAVEN OCH JULBOKEN MEN SAKNAR DEN FÖRSTA. SNÄLLA HÖR AV ER OM NI VET VAR JAG KAN SKICKA EFTER DEN ,KRAMIS VIOLAN

Frida sa...

Hej Viola!
Så mycket vackert du visar. Det blev ju jättefint med madonnan i sovrumsfönstret. Jag är inte heller någon kaffedrickare. Jag brukar alltid dricka te ur fars kopp hos farmor den var min farfars. Kivik måste jag ju besöka affären verkade helt underbar. Grattis till vinsterna!
Kram Frida

LOPPISLIV sa...

Hejs svejs! Oj vilka härliga samlingar du har. Gillar din udda morgonkoppar, särskilt de första två var underbart vackra. Jag sätter värmeljus i mina udda koppar här hemma och låter dem stå framme som blickfång. Jag kan inte annat än hålla med dig, Österlen är en pärla, så vackert och rofyllt. Kram Paula

Mitt hvite hus sa...

Heisan Viola=)

Wow for noen ting du har skaffet deg. Nydelige kopper , bilder og små ting. De koppene var bare så nydelige. Jeg kan nesten se for meg hjemmet ditt med alle de vakre tingene du viser.
Ønsker deg en herlig dag=)
Klem

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Hej energiska kvinna! Rena rama vitamin pillret att kika in här! Kopparna du visar är helt bedårande!!!! //Linda

Annika sa...

Jisses vad mycket fint du visar... kan inte bestämma mig för vad jag gillar bäst... men älskar burkar o kaffekoppar.... hoppas du har det bra... Kram Annika

Dalatorpet sa...

Lavendel & Romantik 0243-12171... Majsan chabby chic är hennes blogg annars

Lycka till hoppas det finns ngn kvar :-)

Mizty sa...

Österlen är en underbar plats! Jag kan se dig framför mig, farandes fram och tillbaka bland alla ljuvliga smultronställen. Samtidigt samlande till ekorrens vinterförråd.

Te för två? Nej, kanske te för 22 eller fler?

Pga speciella omständigheter och preparation med omsorg dröjer ditt lilla paket tyvärr ytterligare några dagar, men snart så

Kram Mizty

Lilla Trollbacken sa...

Men jisses så mycket fint du visar. Sovrumsfönstret blev verkligen jättefint. Det är så kul att göra om lite när det blir ny årstid. Man får liksom ny energi!
Själv har jag bakat frukostbullar nu på¨morgonen och snart ska jag åka till jobbet!
Ha det gott!
Gabrielle!
pS. du måste prova rosensaft, supergott!

Stina sa...

Urtjusigt!
Jasså en ekorre? Ja, det kan jag tänka mig. Sittandes där i trädet gnagandes på en kotte. Fina tänder och bra tarm.:-)
Puss

Karin Lindström sa...

Hej Viola!

Jag vet inte om du sett att jag varit till Österlen i sommar för första gången och det blir inte den sista kan jag säga. Vi var där nu i Augusti igen. Det måste vara himmelriket på jorden för en som mig som älskar blommor, gamla hus, loppisar. Jag var på precis dom butikerna som du skrivit om och nu känns det som om jag varit där igen.
Tack för all inspiration!

Många kramar
Karin

Dicksonska våningen sa...

Vilket inlägg! Så mycket fint att det var svårt att ta in allt! Ju mer jag tittar desto svårare blir det att plocka ut det jag gillar mest :)
Tack för dina varma ord på min blogg och så roligt att du länkar. Jag vill inte heller glömma av dig eller din blogg så jag länkar till dig också!
Kramar från Annika

Anonym sa...

Oj oj oj vad mycket fint du visar i dina båda inlägg från Skåneresan.

Jag bara älskar Österlen och skulle gärna hyra sommarhus där någon sommar.

Grattis till vinsterna de var ju med jättefina. Vilken tur du har som vann från tvåställen, själv vinner jag aldrig , snyft! :))

Kram Lena

Anonym sa...

Här får man ju dåndimpen av allt fint. Älskar allt du visar.. Så söta kopparna är..
Underbart mysigt du har fixat till i fönstret..
Huvudet känns bättre för mig idag:-)
Kram kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så mycket fint du visar igen! jag förstår att det var ett Eldorado där... Har ju själv varit där några gånger, och det finns så mycket fint...
Om du tröttnar på burken med änglarna, så har du en spekulant här!
Fint i fönstren blev det också, och jag känner igen det där, när man kommer hem med något nytt, att man börjar och flytta på alla grejer, till det ibland ser ut som ett bombnedslag, innan man har klurat ut hur man vill ha det..
Ps.Jag har skickat ett mail till dej!
Kram
Marie

Viola sa...

HEJSAN IGEN, HAR NU FÅTT NAPP PÅ BOKEN GENOM TVÅ BLOGGGARE, ÄNTLIGEN ÄR MIN SAMLING KOMPLETT, TACK SNÄLLA FÖR ATT NI TOG ER TID, KRAMAR VIOLA

Lillstuga sa...

Tack för att du visade mig hit till din underbara blogg!! Hit kommer jag att komma tillbaka!!
Kram Anna

Glitter och Marsipan sa...

Hej Viola.Oj,vad mycket du visar.Och vilken energi du verkar ha,tar den aldrig slut?
Det blev ju väldigt vackert i ditt sovrumsfönster,när du gjorde om.
Jag älskar ju gamla kaffekoppar,och det var roligt att se dina fina tekoppar.
kram Anette

Torunn sa...

Du er skjønn, Viola!

Klem Torunn

Unknown sa...

Hej Violan

Vet du , idag sa min 10 åriga tös:
mamma vem är Viola? - en tjej som har en blogg svarade jag, hur så?
Hon har gjort ett inlägg hos mig... aha sa jag då, mamma glömde logga ut dig och logga in sig själv!

*Fniss nu vet du hur min minsta tös ser ut, hon har nyss börjat blogga och det duggar ibland tätt med inlägg, ibland blir det sällan. Bara hon tycker det är kul! Hon bara skakar på huvudet som vanligt när hennes mamma är vimsig...fast hon var glad för inlägget.

Tack för ditt trevliga inlägg hos henne!(och mig) Kram från vimsiga Pia och hennes lilla dotter Frida

LillaFlisan sa...

Halloj Viola!
Känner mig bättre men ska nog vara hemma imorgon så att jag har ork att gå på fredag...
Hoppas allt är bra med dig!
Du har väl fullt upp med din fina butik nu när lagret är fyllt igen!
fast jag antar att det nog blir tomt snart igen nu när julen börjar närma sig och allt!
Ta hand om dig vännen!
puss Flisan

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ååååååååååååååh...
Kan jag säga något annat är det när jag idag får mitt lystmäte på både härligt vackra tekoppar och burkar tillgodosett på en och samma gång!?

Kram
Annica

LillaFlisan sa...

Nämäm Viola... du fick mig att skrika här hemma också så jag fick en hostatack!
Det är ju helt fantastiskt att möta en annan bloggare så där och som dessutom "känner igen en" utan att ha sett en!!!!
Ja, du.. Nu är det inte bara materialistiska fynd man ska hålla utkik efter på loppisar med andra ord!
Helt otroligt!
Detta måste du skriva om i nästa inlägg!!!

Kramis, Flisan

LillaFlisan sa...

Jag igen!
Hoppas att jag inte gjort nåt dumt nu men jag var ju tvungen att leta reda på Maries blogg...Och vilken blogg sen!
Jättefin ,tänk att vissa är så duktiga på att t.ex. sy...
Jag kunde ju inte låta bli att lämna en kommentar(ja, faktum är att det blev 2, du känner ju mig, pratkvarn som jag är..)
Då skrev jag just varför jag hittat hennes blogg!
Bara jag inte förstört någon "suga på karamellen" nu!!
Sorry.. (skäms)
xoxoxo
Flisan

Lilla huset på prärien sa...

Hej Viola - vilken turgumma du är som går och vinner sådär många utlottningar. Jag var överlycklig att jag vunnit på en... jag som aldrig vinner :)

Och så fina butiker du har besökt där på Österlen! Den där med de fluffiga lamporna verkade ju störtskön, verkligen ögongodis som du sa!

Jag gillar verkligen dina udda tekoppar! Själv har jag börjat att samla på mig lite udda kaffekoppar - tycker det är ganska så roligt att duka med vid festliga tillfällen. Men ännu så länge har jag faktiskt bara EN :)

Kram Jenny

Eva Linnea sa...

Du är bara helt otroligt härlig! Kramar från EL

Stina sa...

Ja, imorgon åker huvudet.
Nästa gång jag pratar med dig så är det nog med grymtanden blandat med nysprättad åker. Du vet ju hur det luktar!! Skit!
Puss

Sara Mårtensson sa...

Hejsan!

Tack så mycket!!
Så fint du gjort i fönstren! Du hade verkligen mycket fint att visa.. :-)
Söta koppar och fina vinster, grattis!

Kram

Stina sa...

Haha...Jag satt och läste igenom texten om dig för 1773899 gången. Trodde plötsligt att jag läst fel. Tyckte att det stod nattbutik. Men jag tycket det lät lite snuskigt, så jag läste om och då stod det plötsligt nätbutik. Så tokigt va?:-D

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fint du hittade när du var i väg på din lilla tripp. Helt underbara saker. Burken med änglarna fastnade jag för helt, emn också allt ljuvligt porslin. Ska titta in få se vad som finns i din butik.

kram ullis

Mjuka sa...

Du har verkligen vunnit fina priser!! Älskar dina burkar, är lite sugen på ett par i din butik
hmmm, annat man behöver, har shoppat lite mycket nu , känns det som
kramkram M

Lavendel & Romantik sa...

Vilken härlig blogg du har!!!! Snygga bilder..Hoppas att du fått mitt mail och att boken kommer till dig snart kul att prata med dig Kram/Majsan

Willewira sa...

Hej där!!

Vad roligt att du hittade in till mig!! Du är så välkommen tillbaka!

Det gjorde ju att jag hittade din blogg. Butiken har jag hittat tidigare i en länk hos någon (mycket fint, smått och gott har du), fråga mig inte hos vem för sånt kommer jag inte ihåg. Man har ju tittat i en och annan blogg numera... :)

Klart jag ställer upp på en bloggträff i östergötland. Naturligtvis! Säg till när och var så kommer jag!

Ha det så gott!
Kram Willewira

Anneli sa...

Älskar din burk och Bricka i Grått-vitt. Är inte lika färg-glad som dig. Här är det vitt-svart-brunt-beige i dom tonerna.
Men älskar att kolla i dina fynd som du gör.
Kramis/Annelie

Katta sa...

Ooooh wow! Den butiken grevinnan, jag tror jag svimmar.Vad läckert med den rosa väggen och den underbara svarta lampskärmen och alldet andra med och den mönstrade tapeten och ljusstaken på nästa bild me like a lot.Så snyggt!Vad fint du gjort i fönstren med, lyllos dej som har så djupa fönsternischer det är fint.Och grattis till vinsterna, de är ju jättefina och passar ihop.Kram Katta

Anonym sa...

Hej Viola!
Först så säger jag åh, sen åh,åh och sen åhhhhhh så fina saker man sitter ju här och ser dum ut med läpparna formade som ett o.
Den svarta burken med rosor på, en sån har jag haft och försöker tänka om jag fick den med mig till USA, det känns som om att jag har den här nånstans. Den har varit min fars. Jag måste kolla det imorgon.
Så himla många fina fynd. Vad super kul som julafton...
Ha det gott min kära Viola.
Kram Bodil.

StrandviksVillan sa...

Hoppsan vilket inlägg! Bra jobbat och det var säkert en underbar resa! Dina fönster är jättevackra nu, skulle kunna ha allt på bilderna själv!

Birgitta sa...

Det var väldigt så mycket fina fynd du gjort på din Österlenresa. Jag var där i somras, men jag verkar ha missat de butiker som du var in i. Gillar dina söta tekoppar, som jag gärna dricker kaffe ur. Kram Birgitta

Millygarden sa...

1000kramar till dig Viola,

Massor av fina saker du visar..vilka fynd! Gillar dom fina kopparna...gör som Me and Alice Susanne lägg dom in en fin korg och servera gott kaffe i trädgården! Får bli nästa sommar kanske!

Kram Marina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Heeej Viola!
Var ju bara tvungen att kika in till dej och säga Godmorgon! Sitter här på jobbet just nu... men jag kunde inte låta bli att skriva några ord. Jag sitter här med ett fånigt leende på läpparna hela tiden, och kan inte göra annat än att tänka på gårdagen...tänk så roligt det är att få träffa varandra på riktigt.
Och att vi hade så mycket gemensamt också... Innan jag skulle gå och lägga mig så kom jag på att jag skulle leta efter korten från dagis, men jag hittade dom inte... rackarns! Trött var jag efter gympandet så det gick inte så bra att leta... men jag ska fortsätta med det i morgon.
Jag berättade för maken om vårt möte... och jag bluddrade på som en besatt, jag vet inte om han hängde med riktigt ordentligt där, för det var så mycket som vi pratade om, så det blev nog lite osammanhängande. Han undrade iaf vad det var för galning som ställt en j...a fågelbur på trappen, hihi...och sedan en ganska vanligt förekommande fråga i vårt hem! Vad ska du med den till?
Ja det känns väldigt roligt idag, men jag vill ju inte sitta här på jobbet, utan jag vill ju göra massa annat nu istället... har lite svårt med koncentrationen.
Får man hoppa och skutta för att man är glad över att ha träffat en blogg-vän? Visst måste man väl få göra det, trots att man är, en vuxen individ, med passerat bf-datum.
Kram och ett stort smajl från mej!
Marie

Ann-Catrin sa...

Violan!!

vilken kavalkad av bilder.. sitter bara här och njyer i fulla drag!!

Du har gjort min dag!!

Stor kram
Ann-catrin

LillaFlisan sa...

Å, viola, du lyser då klarare än septembersolen, en riktig solstråle är vad du är!!!
Tack!!

xoxoxo
Flisan
P.s.Känner mig bättre, ska jobba i morron!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Jammen her får man bare hyle med de andre før meg..dåååån så mye fine saker, dte vil jo ingenende ta.
Lekkert og vakkert.
Ha en fin ettermiddag kjære du.
Klem

Nicole sa...

Oj hjälp vilken bildkavalkad med härliga bilder! Grattis till de härliga vinsterna! Och vilken vacker madonna du skaffat...
Jag är också svag för småblommiga kaffe- och tékoppar och dina är så jättesöta! Nu ska jag kika in i din butik!
Och ja, du får visst länka till min blogg. Jag tog mig friheten att länka till dig utan att fråga hihi.

Lisas torp sa...

Oj, vilka fina saker du hittat! Man blir ju helt sjuk!

Både porslinet och burkarna är härliga! Jag blev helt salig när jag såg änglaburken där! Oj, så fin!!!

Jag kan tro att du varit i många fina butiker där på Österlen!
Blir riktigt avis jag!

Ha en härlig dag!
Kramar
Lisa

Ann-Charlotte sa...

Tack såååå mycket det värmer hjärtat!!!!
Ja jag är jätte nöjd med hur det kommer att bli när det är klart ;0)
Kramisar
Ann-Charlotte

Fake cake sa...

oh va fint du arrangerade med madonnan och alla silversaker/Nickel kanske;)
Plättar i luften är kanon att arrangera mkt med. Du vet också att du kan dela plantan utan problem !?!.

Har inte fått svar idag ang Stinas ev Borrelia men imon kanske.

urfin änglatavla du sparat till dig själv.

Kram

Hannis sa...

Jag slukar dina vackra bilder och din text med största aptit!
Fantastiskt!!

Kram Hannis

My home is my Castle sa...

Åhh så mye flott du har !!! Vinduene dine ble såå vakre og helt nydelige :))
Og koppene var skikkelig flotte de og....Det er flott med åpne hyller, for hvorfor skal man gjemme bort noe så vakkert ??

Ha en fin kveld. Er så koselig når du har vært innom hos meg ;)

Klem, Kari

LillaFlisan sa...

Men viola är du också allergisk!
Klart du ska ha en sphynx!!
Jag är ju också allergiker men nakenkatter tål jag!
Du skulle åka till någon uppfödare i närheten och provosa för att se om du tål dem (alla allergiker gör det inte)
En katt - Det är livskvalitet!!!
Och Sphynxarna är dessutom de vänligaste (men livliga och uppmärksamhetskrävande) katter du kan tänka dig!
I början tycker man att de ser riktigt fula ut, som små rymdvarelser!! men sen tycker man att de är de sötaste små krabater man kan tänka sig!
Mitt liv skulle vara så mycket fattigare utan min kissar!

Ta hand om dig vännen!
Flisan
P.s. I morgon är det fredag.... IGEN!

Marie sa...

Så mycket fint du visar och så vackert du har arrangerat i fönstren! Gillar dina madonnor!

Ha en trevlig helg Viola!
Kram Marie

hemtrevnad marie sa...

Ja, visst är det så att man måste flytta på allt man har, för att få till nytillskotten bra, haha!
Ombyte förnöjer ju också...gillar verkligen din bild med alla ljusstakarna i fönsterkarmen, och de nya krukorna!!
Änglatavlan var såååå fin!!!
ha en härlig helg!!!
kramis

Katta sa...

Ha det bra du med Violan. Kram Katta

hagagården sa...

verkligen vackert i fönstret,o vilka härliga koppar du har, jätte söta.
ha det gott
ninni

Anonym sa...

Men du Viola....vad du visar en massa snyggt, jag blir alldeles matt i kropp och huvud *ler*

Ja visst är den häftig min Hoya, och det är x-tra roligt att den är så lättskött, lite vatten då och då så är den nöjd.
Blommorna är små vita, doftande och sitter ihop i klasar som tillsammans är ca 5-8 cm stora hur fin som helst.

Kram Pernilla