söndag 19 oktober 2008

HAR SLUTLIGEN ACCEPTERAT HÖSTEN!


Tänkte först visa er lite från ett av våra sovrum från vår sekelskifteslägenhet. Tapetserade förra året med en urläcker tapet som fondvägg, varnar för migränanfall, men jag bara älskar den!




Jag har satt upp mina gamla Jesustavlor med guldram och är så nöjd med kontrasterna som möts.







Här finns oxå en broderad gammal Madonnatavla, ett broderi i härliga mustiga färger.





Mitt favoritmotiv finns även i detta rum. "Kan du inte tala" är mitt mest älskade motiv, tycker det är så rart. Hyllan sitter rakare i verkligheten, fniss....




På nattduksbordet finns lite av varje som synes, blommor kan man inte få för mycket utav, men måste erkänna ärlig som jag är att dom är fusk, men så rara så. Ett rart foto från seklet och så klockan som bara skräller så man nästan får hjärtinfarkt, så den får bara stå där ouppdragen och pryda sin plats.







På bloggarna pysslas det som aldrig förr, jag blir så imponerad av alla kreativa männskor som gör så vackra saker. Skulle så gärna vilja göra strutar och annat vackert oxå, men med två arbeten går det inte ihop.

Nu som först kan jag förlika mig med att det är faktiskt höst. Hela min kropp tvärvägrar alltid när sommaren är slut, vill inte att det ska vara så, vill ha solen och värmen kvar och kan ej njuta så fullt utav årstiden höst som många verkar kunna.

Så nu när jag har kommit till insikt att hösten är här för att stanna så börjas det med julpyssel överallt. Förstår ni då att det bli kollision i Violas hjärnkontor, vadå, julpyssel nu det är ju höst eller....Men tom jag ha lyckats pryda några ljus med vackra kors och lyckats komma över stora kakformar på en loppis. Detta pyssel tog lagom tid för mig.....



Plockade även lite höstgodis från skogen på landet och placerade i ett litet rart silverfat. Denna färgskala ihop med det gamla silvret är ju så vackert tillsammans.








Av traditon så har oxå den gamla vävda höstduken intagit sin plats och jugenddetaljen på päronen sitter på min matgrupp i köket.





Självklart har jag ju varit på loppistur i helgen och kommit över en så rar kanna som ska komma ut i butiken och många tavlor som jag verkligen bara älskade vid första ögonkastet.





Hur jag skall kunna skiljas från denna rara höstkanna vet jag inte men det blir att stålsätta sig igen och sedan tavlorna, ja det blir bara att lägga ut dom snarast i butiken, det med basta!









Vill med dessa vackra bilder från helgen önska er en skön söndagskväll och en bra vecka som nu snart är i antågande. Jag måste tacka alla som skriver era rara kommentarer.


Jag bara älskar att läsa vad ni skriver och jag svarar alltid tillbaka. Detta är mitt sätt att få feed-back och det ger mig så mycket.

Kommentarerna är ju en del av många faktorer som håller min blogg vid liv och som gör att man bara vill skriva och berätta mera. Jag har fått många som jag kontinuerligt bloggar med och det är så himla härligt att träffa så många som delar samma intresse som jag själv.

Jag är nu inte och "fiskar" efter fler kommentarer utan det kommer verkligen från mitt hjärta!




Kramar till er alla, VIOLAN



70 kommentarer:

Lisas torp sa...

Hej Violan!

Underbara bilder du visar, som vanligt! HÄrligt spännande tapet och kontrasterna i bilder - vackert!

Nyponkannan är underbar och jag håller med - jag vill också hålla kvar sommaren och vägra tömma alla vattentunnorna på landet...lite till bara!
Tackar för rar kommentar hos mej!
jag hörde ryktas om bloggträff i "din stad"! Var - när? Jag finns ju i krokarna!

Ha en härlig kväll!
Kram'Lisa

♥ Fyra årstider sa...

Hej vännen
Här har vi pyntat nyponkransar och de blir verkligen vackra.

Nu har jag startat en julblogg...kom gärna på ett besök om du vill.
Kram Lotta

Nicole sa...

Den tapeten är för härlig! Det blev verkligen en spännande kontrast mot tavlorna. Så fina saker du hittat till butiken också! Förstår att det är ett dilemma att skiljas från såna underbara saker =).
Ja, visst skulle det vara kul att hinna pyssla mer, finns så oerhört mycket fint man skulle vilja göra...

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Oj så mycket fint Violan! Förstår att det kan vara svårt att skiljas från sakerna! Ja höst är det men för en liten stund sedan kom min man in med en blommande lavendelbukett och en maskros!!
Önskar dig en skön vecka med mycket höstsol!
kram
nina

Mizty sa...

Har ju precis försökt bli kvitt min huvudvärk.....
Höstsolen har lyst och jag Vägrar Jula!

Besökte den nya loppisaffären häromdagen och tänkte återigen på dig, där hade du rullat med ögonen som hjulen på en enarmad bandit.

Idag har jag hittat på något helt annat ;)

Kram Mizty

Josefine sa...

Hei:)) For en fantastisk fin blogg du har! Her var det mye fin inspirasjon ja... helt etter min smak!Så koselig at du stakk innom meg, tusen takk for fine ord!

Så artig at du kanskje skal til vestlandet i høst.. du må gi meg et ord om du ønsker litt flere tips på butikker.
Ha en fin søndagskveld og en super uke:) Klem Josefine

Vita hjärtan sa...

Kramar till dig också Viola, du är så härlig!

Kram Annemari

Lily of the valley sa...

Hej Violan! Åh, vad jag gillar din tapet! Bilden där man ser en bukett rosa blommor en väckarklocka och ett inramat fotografi är så läcker!
Tavlorna som du fyndat är superfina! Kul att göra såna fynd! Jag är svag för jugend och duken din faller mig mycket i smaken.
Visst är bloggvärlden underbar! Vet inte hur jag skulle klara mig utan den...Underbart att "träffa" människor som vet vad man pratar om...;-D

Gårdsromantik sa...

Åh så mycket fint... det börjar ju närma sig inflyttning... så nu är jag så sugen på lite nytt.
Skall genast kolla in hos dig.

Kram Maud

Mamma C sa...

Fina bilder som alltid hos dig. Vem vill inte att sommaren ska vara en aning längre eller nästan hela tiden. Fint pyssel du gjort. Så synd att du blev missbelåten med dina glasögon hos den förra optikern. Jag ser kanon med dom nya så här behövs ingen vit käpp. Ha en bra ny vecka nu.
Kram mamma C

LillaFlisan sa...

Åh, dina inlägg är alltid så fina!!!
Ditt fat med höstens härligheter är ju vackert som en tavla!!!
Men hur blir det med kannan Viola?
Har Du tänkt på att nypon är ju också rosor...(Fniss)
I morn´ kommer ungarna!!!

Kram Flisan

hemtrevnad marie sa...

Hej viola!!
Så mycket fint du fått tag på igen...själv hinner jag inte ut på några loppisturer....tapeten hade ju härliga höstfärger så visst gillar du väl hösten!
Själv måste jag säga att tiden fram till jul är den allra bästa, älskar när det blir kyligt och man anar snön i luften... bästa tiden för mig!!!
Tycker sommarn är ganska jobbig med bara en massa måsten...för att inte tala om hettan, fy!
Visst är det kul med kommentarerna... tyvärr tycker jag folk är snåla med kommentarer, iallafall hos mig, fast jag svarar alla....och skriver till många, vissa svarar aldrig, lite trist tycker jag....Konstigt när man har nästan hundra besökare /dag....ett hej kostar ju så lite....
Gillade den sista tavlan du hade på bild...får kolla upp vad den kostar!
kraaam

Anonym sa...

Hej Violan. Åhh, vad fin tapeten är. Så fin kontrast till dina vackra bilder.
fint har du pysslat ihop också.
Ha en härlig kväll.
Kram

Tulipa sa...

hej! Tapeten du visar upp MÅSTE vara den som var med i Luuks videokväll. Hans program har ju nu en fortsättning på tisdagkvällarna och jag har för mig att han har samma studiodekor! Den är superläcker. En inredningsbutik jag var inne i hade satt upp en stor rosa taklampa som tog upp det som var i tapeten. Så läckert! Du visar så fina saker och du skriver så rara saker till mig så du känns som en gammal vän! Jag är jätteglad över det! Får man fråga varför det är sånt ogillande inför hösten? När den närmar sig så känner jag alltid ett lugn och allt blir så vackert på ett mer stillsamt sätt!
Men du skulle ju åka till Spanien denna vecka eller hur?
Ha en trevlig kväll och bra start på nya veckan! Kram Tulipa

Lilla huset på prärien sa...

Hej Viola! Härliga höstbilder du visar och vackert som du har plockat i naturen. Jag älskar att vara ute när det är riktigt fina höstdagar. Idag var det fint men jag hann bara gräva en liten bit i trädgården. Målade ett halvt skåp och sen har det blivit barn o tvätt för resten :) Inte illa det förresten.

Hoppas din helg varit lika skön som min! Ha en bra vecka! Kram Jenny

Hannis sa...

Alltså Viola!
Nu är det ju så här att du visar alltid så mycket vackert och sprakande fint så att strutar och annat jox inte behövs!!

Önskar dig finaste veckan!!

Kramen Hannis

Unknown sa...

Hei Viola
Det er alltid så hyggelig å besøke bloggen din, og det er "helt sant" du svarer alltid og du gir så hyggelige kommentarer som jeg setter veldig pris på. Høst bildene på bloggen din er så vakre.
God uke til deg
Klem...Ellen

Som mine dager er sa...

Du lever virkelig opp til navnet på bloggen din "Violas Romantiska Hem". For det har du virkelig! Alle de fine bildene du viser og stemningen er så gjennomført romantisk. Du til og med skriver romantisk! Alltid koselig å komme tilbake inn hit.

Du skal takk for at du alltid legger igjen så fine kommentarer inne hos meg. Jeg setter stor pris på dem.

Ha en flott uke.

Klem fra Marit

Glitter och Marsipan sa...

Hej igen,Violan.
Vilken tapet!!!!
Riktigt läcker,och tavlorna gör sej fint till.
Vilka fina ljus du har pyntat till.
Jag tycker att advent kommer lägligt,när man tycker att det är så mörkt,så lyses det upp lite.
kram Anette

Frida sa...

Hej Viola!
Den tapeten är så himla snygg, passar utmärkt till de religiösa motiven. Jag har en likadan klocka, visst är den underbar. Låter dock lite mycket så jag stoppar den längst ner under kuddarna på kvällen när jag ska sova men på dagen får den stå framme.
Önskar dig en härlig vecka!
Kram Frida

Gårdsromantik sa...

Har du lagt upp de där vackra tavlorna i butiken ännu!
Vill inte stressa :-)

Ktam Maud

Floras Kulle sa...

Hej!!!
Vilken tapet! Den var riktigt häftig, färgerna är helvilda MEN harmoniska!
Du har ju pysslat på som bara den trots att du höstdeppar, kanske bästa botemedlet...?
Tavlorna är så härliga, jag förstår inte hur du hittar dem? Jag tittar alltid efter tavlor på loppis, men hittar aldrig något som ens kommer i NÄRHETEN av dina! Men det är väl det som är spänningen med loppis-letande, man vet aldrig vad man skall dyka på...
KRAM:
Annette

Inspiration i vitt sa...

Kan tänka mig att det inte alltid är lätt att skiljas från en del saker du köper in men man kan ju inte ha allt heller, det blir ju lixom fullt.

Du har lyckats bra med ditt julpyssel violan, det var jättefint och lyser upp de mörka kvällarna nu.
Kram /Ingela.

ANETTESHUS.COM sa...

Heeeerlige bilder - som vanlig! Nå har jeg kost meg lenge med bilder og tekst:) Så flott soverom du har! Nydelige farger!

Klem Anette

LOPPISLIV sa...

Det var ju en riktig höst tapet du visar upp :-) Visst är det härligt med lite mönster och färg också mot allt det vita. Själv är jag lite feg när det gäller färg, har nästan samma färgskala i hela huset. Men i sovrummet kör jag med en jätteblommig Laura Ashley tapet sedan många år, har inte hjärta ännu att tapetsera över den. Underbara tavlor du visar. Ha en go måndag. Kramis Paula

Anonym sa...

Godmorgon
Vilken härlig tapet, har oxå tapetserat en fondvägg under helgen och nu vill även mannen i huset ha en fond i sitt kontor så vi får se vad det blir för något där.
Ja, du är så rolig att skriva till för du svara ju alltid på ens kommentarer.

Kram Pernilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej Voilen!
Skrev fel, men tyckte det såg lite kul ut, så det får stå kvar...hihi
Jag har inte ont i huvudet, finns inte så mycket att ha ont i!! men däremot är jag trött, men nu blev jag raskt mycket piggare, när jag fick se din tapet. Det gav en rejäl kick!
Har du pysslat också? Hur länge har du varit uppe om nätterna nu??
Var inne i butiken men kunde inte hitta den första tavlan... den är väl såld den också, jag hinner aldrig med...suck!
Kram
Marie

Liza i pepparkakshuset sa...

Tapeten var jättefin, varm och härlig i färgerna.

Fina saker, som alltid :)

Hoppas helgen varit bra
Ha en bra vecka
Kram Liza

Anitas hus sa...

Flotte bilder hos deg i dag også. Og tapeten var jo knalltøff.

Jeg er ett sommermenneske, men nå sitter jeg inne og ser på høststormen utover havet og må bare innse at sommeren er over for denne gang...

Ha en fin uke Viola!
Klem:O)

Pernilla sa...

hejsan! kikar in hos dig med,så mycket fint du visar!tror nog jag har tittat in i butiken förut också..ska kolla igen! det med ljusen var ju lite kul..så fina dina var!!

ha det så bra!!

Annika sa...

Hejsan Viola.... vilka vackra bilder.. idag med.... du visar så mycket fint.... satt länge "i din butik" o kollade... vackra saker... skulle kunna handla allt men plånboken protesterar... hoppas du får en bra dag... Kram Annika

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Du och jag är lika låter det som . Jag har oxå just förstått att det är höst .Men får ångest inför att, ta ut julen så i förskott .
Men jag tror vi måste tänka som de andra , det blir nog för stressigt annars . Det ska ju börjas i tid det som blivas skall ;-)
Kramisar /Lotta

LillaFlisan sa...

Men vännen!
Du får ju inte bli dålig nu du ska ju ut i vida världen, mi corazón!

Ahora usted tiene que conseguir así lo que puede Parte, comprar, comer y beber abundante de España.

(Nu måste du bli frisk så att du kan festa, handla, äta och dricka gott i spanien.)


Beso y abrazo
(puss och kram)
Flisan

Anneli sa...

Hejsan!
Som alltid så härliga och fina bilder
Jag är däremot en höstmänniska och tycker det är jätteskönt nu - i och för sig ska väl solen lysa och hög och sval luft - det är så fint överallt - gillar färgerna men sen hemma hos oss är det inte mycket färger, är ju vit, grå, brun, svart kan man säga - Lite märkligt kanske...
Jättefint du pysslat med ljusstakarna och ljusen... ;)
Kramis/Annelie

Gårdsromantik sa...

Nej!

Jag missade ju damtavlan - här gäller det att vara snabb. Såg att någon hann före.

Nåja jag får spana vidare.

Kram Maud

Anonym sa...

Hej!
Jag vände p¨å poststället och där står en etikett med Miljögården. Gubben tycker jag ska åka på bloggträffen, men jag ahr inte riktigt bestämt mig. Känns lit otäckt...
Hulda

Katta sa...

Oj oj Viola, vad du har oändligt många vackra tavlor hos dej! Min favorit av dagens är den med 20-talsdamen med gåspennan, såå fin. Appropå din tapet så kan man väl säga att i den vitaste av bloggvärldar gör den ett starkt avtryck och det gillar jag. Julpyssel mitt i hösten är inget jag har tid med heller. Längtar till höstlovsveckan när här skall halloweenas och pumporna skall lysa upp i höstmörkret.Sen nån gång därefter kan julpysslet få komma smygande.Kram Katta

Natta sa...

Älskar dina höstliga bilder. blir glad när jag ser dem!!
KRAM

Unknown sa...

Snacka om å va kreativ Violan!
Vilka fina ljus med kors och i kakformar oxå. Å alla höstfärger du visar - sååå vackra.
Har precis målat om en gammal sekretär och ett 60tals barskåp i vitt. Blev jättehäftigt, men nu var det mysigt att se färger igen.
Kan ju aldrig välja riktigt.
Kram Malin

LillaFlisan sa...

Åh, Viola, jag önskar att jag kunde prata Spanska trots 3 års studier på gymnasiet.Det är ju ett så vackert och kraftfullt språk men sanningen är den att jag kan bara några enstaka ord och fraser numer...Min hemlis är google translation tool, världens mest fantastiska uppfinning!
Hjälper mig att bl.a. skriva arabiska på jobbet, du vet:

Imorgon har vi utedag, se till att gummistövlarna är med!

غدا سوف نذهب إلى الغابات ، ومما لا شك فيه لتحقيق أحذية

Visst är det häftigt!

Kramis Habibi!

Flisan

Floras Kulle sa...

TACK snälla Viola, jag blev så glad för din rara kommentar inne hos mig! Jag tycker det är så kul att få "godkänt" av dig som är proffs på färg och form... Det känns skönt, skall du veta!
Jag valde svart och grått till hemsidan för att få en neutral bakgrund till teckningarna. Riktigt stolt är jag över att jag lyckades pilla ihop den så att allt stämmer...
KRAM och godnatt!
Annette

Johanna sa...

Wow vilken modig tapet du har! Lite kontrast mot allt vitt. Jag har börjat längta till loppisar igen. Det var minst två månadeer sedan jag röjde runt i fyndlådor:)
ha det så bra/ Johanna

Bettans Bravader sa...

hej,härliga färger i tapeten ! Älskar vinrött i mattor å inredning så för mej blev det ingen migrän haha.
Viola ,det måste vara lite höst med rusk å regn ,så man kan uppskatta somaren,som alfons sa ;man måste ha lite tråkigt annars vet man inte när det är roligt.ha det gott tänd dina fina ljus å njut/Lisbeth

Unknown sa...

Hej violan!!

Som alltid visar du upp härliga saker från ditt hem. Jag tycker de sista bilderna du tog verkligen är härliga höstkort. Röda bär så vackra.
Appropå olivträdet så tror jag att de flesta vattnar för LITE! Jo det tror jag:) 1 gång i vecka ca så får det stå och dra i vatten och när man märker att trädet är otörstigt så ställer man tillbaka det igen. Då vet man att det har druckit det det vill ha! Det funkar här hemma iaf:))

Ha det gott, kramar till dig från mig

Myownhome sa...

Åh vad mycket härliga höstfärger! :D

Birgitta sa...

Härligt att du accepterat hösten, det finns mycket ljuvligheter och guldkorn i den årstiden också, bara man letar lite extra om man är ovan. Dina tavlor är så underbara, med stämning och eftertänksamhet och jag gillar också "Kan du inte tala", har den själv på skänken i vardagsrummet.

Ha en bra dag i höstrusket, kramar Birgitta

Lillstuga sa...

Vackra bilder från ett underbart hem! Ser att vi har en del lika saker. Såg en tavla som jag också har, nerpackad som allt annat förstås.
Kika in och var med på vår lilla utlottning!
kram Anna

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Hej
Vill tacka för titten du gjorde hos mig. HAr en gång i livet också jobbat deltid och haft en antik och kuriosabutik men det är längesedan nu.
Nu för tiden är det mest bara trädgård.
Fortsatt trevlig dag
Birgitta

sabina sa...

Fina fynd! Gillade några av tavlorna.
Korsen du satt på ljusen är underbara! Har inte sett såna förut. Jättevackert blev det!

Anneli sa...

Tömas di Leva var Underbar - Många tankar i det kosmiska får man, och många skratt...
Kram/Annelie

Från A till O med Jenny sa...

vilka vackra arrangemang
Tack för titten
kram

Magdalena sa...

herlig høst...~~~

Annaewa sa...

Hej på dig! Den sista bilden med barnmotivet var jättefint. Den sade mig jättemycket. Och härliga höstbilder!
Ha en skön kväll! Kram Annaewa

Home No.1 sa...

Hej Violan=)
Ja de har lite annan smak våra barn...hihi...men det tar ett tag innan man hittar sin "egen stil och ton" kram Annica.

Lallis - liv och leverne sa...

Jag har länkat till dig också:)
Ha en toppendag idag.
Kram Lallis

LillaFlisan sa...

Hur är det med hälsan Vännen?
Mår du bättre?

Håller tummarna!


Kram Flisan

♥ Pia... sa...

Tjenare tjenare Violan!..Ja jag har inte nån migränanlag:) så tut och kök du..härlig tapet...mycket fint du visar..ha det bra...kram..PIA

♥ Pia... sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej!
OK, jag kommer på bloggträffen! Men hur hittar man er på Klinga? Jag kommer inte att var med på middagen, det är mer än jag orkar med, är ju lite sjuk.
Vi ses!
Hulda

annette sa...

Hej Viola och tack för goa och vämande ord under datastrulet, allt är inte klart ännu, men bloggen fungerar och så var jag tvungen att hälsa på hos De för att njuta av allt vackert Du visar och alla härliga ord i Dina texter.

STORA KRAMEN!

//annette

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Viola!

Vilka vackra saker du visar idag:)

Jag gillar tapeten skarpt. Skulle kanske få ett migränanfall om jag har den iett helt rum men som fond skulle den tom kunna bo hos mig;)

Ha en härlig tur till varmare breddgrader!

Kram Annica

lottens vita och gröna sa...

hej du varma!
har du med lagt ner värjan mot den mörka kalla årstiden som nu stundar, jag med,snacka om energidränage!!! det är väl egentligen nu man skulle dra söderöver om man hade ficka full av pix...gu vilken ball tapet och jesustavlerna där oben sååååååååå vackra!oh kannan med nypon så söt så man ...svimmar!
ha det allra bäst, varmvarmkram lotten

Unknown sa...

Va gullig du är Violan! Jag tycker oxå det ska bli spännande å se om jag lyckas få till 'salongen' som jag tänker mig. Man vet ju aldrig förrän efteråt :)
Var tvungen att få lite höstinspiration igen av dig.
Ha det gott! Kramar Malin

Ann-Charlotte sa...

Ja dom gör så man aldrig känner sig ensam ;)
Kramsiar
Ann-Charlotte

VITT, ZINK OCH SILVER sa...

Så mycket vackert du visar...som vanligt :)
Ljusen i bakformarna var superfina!

Tack, jag länkar tillbaka :)

Ha en bra dag
Kram Therese

Sara Mårtensson sa...

Hejsan!

Vad härligt att du accepterat hösten ;-) Jag sitter mest bara och väntar på att snön ska börja falla snart.

Vill också pyssla men med vad är ju frågan.. dina ljus blev då jättefina!!

Kram på dig! / Sara

Millas hem sa...

Hej!
Oj, vad de två sista tavlorna var fina!
Kram Camilla

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Hej viola!!
Oj vilket mega inlägg... massa höstmys.. Ljusen med korset va så fint.. Jag ska nog försöka byta ut mitt pynt till granen i år, kanske göra såna fina kak forms hängen som Marie i vita ranunkler gjort..
Jasså du har också passat på att köpa några av lyktorna på in och finn... helt otroligt 19 kr st.. Jag har sett att en del tar 69 för dom...
Kram kram Linda

LillaFlisan sa...

Trevlig resa, vännen!!!!
Ta´t lugnt med sangrian!!!

Kram


Flisan

Mizty sa...

Springer in med andan i halsen

sin gas eller con gas

Önskar dig en riktigt trevlig resa Violan och ett lite tidigt namnsdagsgrattis.

innan jag kör och jobbar och drömmer, den som ändå fick följa med.

Kram Mizty