söndag 7 december 2008

HELGMYS PÅ LANDET


Så har vi redan kommit fram till andre advent. Men måste starta med att vara gnälliga VIOLAN idag. Vet inte hur många dagar det nu har regnat, varit grått och disigt, har helt enkelt tappat räkningen. Jag bara liksom hänger med och tiden går så fort just nu, låter väl bekant....Glädjen är att jag kan besöka er med era vackra vinterbilder och min önskelista till tomten innehåller bara en önskan: snö till jul tack, snälla tomten!!

Vilket fall som helst så har vi haft en skön helg på landet. Visst har det regnat även där, men det blir annorlunda när man kommer ut till tystnaden och skogen. Så denna helg har jag haft mitt pynteldorado inför den kommande storhelgen. Ni som följer min blogg vet att jag har mycket gamla mörka möbler i min gamla våning i stan, men här är det precis tvärtom.





Här går det mesta i vitt och då blir det ju liksom annat pynt här nere. Låter kanske som jag plockat fram massor men det har jag inte.

Överst ser ni den gamla pappkrubban som jag kom över på loppis och som jag letat så länge efter. Zinkhjärtat och de små zinkstakarna är från Living-room här i stan. Det behövs inte så mycket för att få till sin julstämning och självklart ska man ha en slinga med stjärnor när man besöker staden Betlehem.

I veckan hittade jag denna tingest för en femma på stans loppis. Hade sett en liknande på Lustfyllt för många hundralappar och en storlek större.



Så det var bara att plocka fram målarburken och detta tog ju inte speciellt många minuter att fixa till. Precis lagom tidsåtgång, för ni vet ju att jag inte är utrustad med ett stort tålamod, fort ska det gå! Detta blev resultatet.






Alla mina jultags kommer ju från en försäljare från Tradera och som jag köpt så mycket ljuvligt utav. Korset är ett av två som jag inhandlade på Lustfyllt.







Denna hängare fick sitta i köket över en byrå som jag målade om i somras. På den samsas min enda tomte och en stor röd lykta från Rusta samt ett sort nickelfat fyllt med gamla kakformar. Älskar att pynta med gamla kakformar i glasburkar och på detta sättet, samlade i stora mängder.







Rusta är ju en butik som kan överraska många gånger med vackra saker för en billig penning. Det var meningen att jag skulle ha denna lykta på farstubron men den hamnade istället på byrån och lyste så fint på kvällen.



På vägen ner till landet stannade vi till i Valdemarsvik och tittade in till Tina som har en underbar butik som heter Inredet. När jag besökte butiken första gången och började prata med Tina kom vi underfund med att vi faktiskt var släkt i släkten med varandra. Tala om att världen är liten ibland. Så klart att några saker fick följa med hem även denna gång.








Det blev en rar vit och charmigt nött liten låda med glaslock och knoppar som nu får pryda skrivbordet i sovrummet med lite ljus och mina jultags. Framför denna låda som jag blev så gla över ligger några gamla Biblar. Prata om glädjetjut när jag hittade detta gamla Julefrids kort i en av Biblarna.




Hur gick det då med granen och zinkurnan...jodå granen står nu så grön och grann i stugan, tralalalalatralala...men detta kräver en helt annan historia och den får ni vänta på ett tag!

Ha en skön andra advetssöndag med ljus och god glögg och så hörs vi snart igen , eran VIOLAN

69 kommentarer:

Johanna sa...

Oj så mysigt. Jag önskar att jag vore i närheten av din kreativitet!
/ Johanna

Sara Mårtensson sa...

Hoppas Tomten hör din önskan om en vit jul. Vad fint du har det på landet! :-)
Kram Sara

Veronica sa...

Violan!

Rackarn så fint det blev.. det syns att piffande och fixande är något av en passion för dig! =o)
Ha det härligt bra!!

Kram Veronica

Hulda sa...

Jeg nyter bildene dine, du har virkelig pynta fint. Fikk julestemning her inne. Den knaggrekken du har malt ble så flott. Virkelig lurt! Fint dekorert er den også. Nydelig!

♥ Fyra årstider sa...

Lyckliga dig som har ett land att åka till. Jag bor i och för sig på landet, men det låter så mysigt och fint har du fått....gulliga du!
Kram Lotta

Butik Östergården sa...

Hej igen Viola!
Ja du kommer nog att höra av mig lite då och då:) Skrattade när jag läste om ditt tålamod och att det skall går fort fort.. Jag känner så väl igen det. Ibland är det jätte positivt, för det händer saker när man sätter igång. Nackdelen är att man tar slut på sig, och glömmer allt runt om kring sig.
Vi verkar ganska lika du och jag!
Vilka undebara kort du har över allt. Hängaren som du målade verkade fiffig och praktisk, fin blev den också. Var till en loppis idag och fyndade en massa. Det mesta är tänkt att jag skall måla om. Tids optimist är jag också!I dag har jag äntligen fått fart på min gubbe, så vi har börjat riva i sovrummet är inte tapetserat där på femtio år. Du kan tänka hur det ser ut. Men nu skall här snickras och målas. Får väl visa lite före och efter bilder senare!
Hoppas du får en vacker vecka med lite snö! Hoppas kan vi väl?
Kramar
Helen din nya blogg vän:)

~ Eva ~ sa...

Njuter av Dina mysiga bilder, och önskar såå att jag hade några fallande snöflingor att skicka vidare till Dej ~~~

KramKram från Eva

Stina sa...

Jodu, duktikg pysselViolan. Här kan man verkligen snacka om snö. Sally är glad, om jag säger så...Hon som blir helgalen när det är snö ute. Ja, vi har den ju inte inne precis.:-D Kramis

Frida sa...

Hej Viola!
Vad mycket fint du visar,ni verkar ha ett mysigt lantsälle. Gillar den lilla lådan, så fin!
Hoppas du får en mysig andra advent!
Kram Frida

LillaFlisan sa...

Vilka bilder viola!!!
Din hängare med korten....sååå underbart vackert!
Fast jag hoppas att du visar upp granen i hinken du kämpat så mycket med :-)

Tänk att du sitter med glögg och får maten tillagad av goaste maken.... Vardagslyx som är svårt att toppa!

Kram till dig!!!

Flisan

Mia sa...

Så vakkert, så vakkert, Viola! Du ser ut til å ha det alldeles herlig der ute på landet, selv om det regner... Tenk at du ikke har fått snø... for her har vi det virkelig i rikt monn... og kaldt også, men det kommer sikker til deg også. Og i mellomtiden får du bare nyte de vakre omgivelsene dine.

annette sa...

Har precis samma önskan som Du Viola, vill ha SNÖ till jul, det här är för trist nu, men Du har i alla fall lite lust och ork till att vara kreativ och göra det fint och mysigt för ibland väldigt små pengar.

Ser fram emot att få veta hur det gick till med granen;)

Ha nu en bra start på veckan!

Kramen //annette

Jenny Oak Fae sa...

OTROLIGT så mycket vackert du har!!!

Vi har inte heller snö...hade nån dag bara sedan regnade det bort...

KRAM, Jenny

<3

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vad mysigt du har det!

Men vad kul med knopphängaren! jag har en sådan som ligger och skrotar i garaget...den kanske man ska plocka in och måla om...:)

Kram Annica

Floras Kulle sa...

Så jättefint!
Den där lådan med glaslock har jag letat efter, den är så himla charmig.
Nehej, nu måste jag titta in på Tradera och se om det finns några fina tags till mig också!
KRAMAR:
Annette

Annika sa...

Åh så jättefint du gjort det..... blev lite till mig när jag fick se krubban..... lika som min så nu ska den fram från kistbotten iår... har legat där pga platsbrist men nu får nåt annat vila i år.....:) fina inköp hade du också gjort.... var på loppis idag o hittade en gigantisk ljusstake..... röd... kul.... med plats för 7 ljus... kommer bilder imorrn....:) Kram Annika

Lilla Blanka sa...

Hej goa Violan!

Vad fint det blev med lite piff och vitfärg!

Härligt vackra kort..och den där slitna lådan var jättevacker!

Kram
Mia

Annika sa...

Hej Viola.

Tack för den snälla och uppmuntrande kommentaren inne hos mig, känns redan bättre =)

Så fint du pyntat och donat =)

Jag hoppas att tomten hör din önskan om snö för det är ju så mysigt.
Exakt hur härligt det är fick vi pröva på häromkvällen då det blev strömavbrott pga av snötyngda nedfallna träd över ledningen...

Fortsatt trevlig advent på dej,
kram Annika

Mamma C sa...

Vi får verkligen hoppas att tomten hör din önska. För det är inget kul ute nu. Grått och trist och en vovve som blir skitig när man går ut med henne. Så fint det blev när penseln varit framme. Söta saker du köpt oxå. Ha en bra ny vecka.
Kram mamma C

Maud sa...

Vilka fina gamla kort du har och mycket annat vackert. Jag är glad att jag hittade din blogg.Kikar gärna in till dej igen.På återseende!
Kram Maud

Mizty sa...

Hörru Viola, om du vill ha din önskan uppfylld av Tomten, då ska han först här förbi och ta med all eventuell snö i söder, sen kan han stoppa ner Georg Clooney i min julhossa.

Mysigt du har det på landet.

Kram Mizty

färg o form sa...

Men Viola så mysigt du fixar till oh! så mycket du visar i varje inlägg, du e gullig du, alltid lika roligt att titta in hos dig.
Kram Hannah

Mjuka sa...

Vill också ha en vit jul Violan!! Här är det bara mörkt och kallt.
kramar Malin

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vad mysigt du verkar ha haft det och vilka fina kort du visar. Jag längtar oxå efter snö, detta mörka gråa väder kan göra vem som helst deprimerad.
Kram Marie

Millygarden sa...

Som alltid en fröjd att kika in och se dina vackra bilder och alla dessa fina föremål!

Här pyssalar jag och för tillfället försöker jag få till en strut i väntan på att nio bion börjar på 4-an.

Kram Marina

Anonym sa...

Ååhhh jag kan ge dig lite snö Och kyla om det bara gick.....vi har just nu -20 och väntar på en massa snö (igen!) Men som sagt så är det sååååå mysigt när det är vitt till jul, det har faktiskt hänt att vi har fått fira en grön jul och det är inte roligt.
Vad skönt att få vara på lantstället och höra tystnaden så här i adventstider, vi tar oss tyvärr inte ut till våran stuga ännu (vi behöver tjockare is) men till påsken då är vi där eller rättare sagt redan på sportlovet.

Ha det bra
Kram Pernilla

Lily of the valley sa...

Snö till jul står också överst på min önskelista :D
Som jag njuter av ditt underbara landställe :D
Visst kan man bli glatt överraskad på Rusta.
Ha det gott
Kram Lily

Home No.1 sa...

Ha det skönt du med!
Kram Annica.

Gårdsromantik sa...

Men rara Viola - vad du shoppar loss...känner igen mig där!

Så mycket fint du fyndat. Nu var det länge sedan jag besökte Tradera.

Kram Maud

Som mine dager er sa...

Hei hei søte Viola

Sannelig har du vært kreativ. Knaggrekken ble så fin på veggen med sine sjarmige dekorasjoner. Jeg elsker den nostalgiske stilen din, og fryder meg med bildene.

Så synd du ikke har vinter- og julestemning, men ofte er det været som avgjør akkurat det. Her hvor jeg bor har vi har -9 - -14 grader i 5 dager nå. Det er skikkelig kaldt og bærer ved og fyrer i ovnen. Det er en ekstra sjarme med det, og jeg koser meg.

Vi håper været snur slik at dine bønner blir hørt og snøen snart daler ned rundt huset ditt.

Klem fra Marit

MiaMaria sa...

Hej Viola!

Så vackert du har julpyntat...och som du säger det behövs inte så mycket för att få julstämning..vackert...
Fast snön kan ju få komma igen och ligga kvar...för här har det blaskat bort igen......

Ha´en bra vecka!
MiaMaria

Mitt hvite hus sa...

Hei vennen=) herlig å se at du har hatt en fin helg på landet. Moro å se at stilen din på landet er så anneledes enn hjemme hos deg.. helt nydelig pyntet. Og du er så kreativ og flink. Ønsker deg en fin ukestart i morgen Klem Kerstin

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilket härligt lantställe du har Violan och vad fint du har pyntat!
Önskar dig en fin ny vecka du goa gumman!
kram
nina

Anneli sa...

Så Härliga bilder - du är så pysselpysslig
Vill oxå ha snööö - men ack det blir väl ej - ibland dimper det ner men försvinner lika fort och sen är det bara lort.
Hmmm....
Kramar/Annelie

Eva Linnea sa...

RUSTA är också en av mina favoriter. Favoriten nr 1 är ju Second Hand (loppisen här i Täby). Ha en bra vecka! Jag ska kolla in din butik lite mer i veckan. Kram Eva Linnea

Ullis/Leva på landet sa...

Men så mycket mysiga bilder. Skulle gärna skicka ner lite snö åt dig om jag bara visste hur jag skulle göra, *s*. Här har vi så att det blir över. Så härligt at kunna ha en annan stil på landet mot vad du har i stan. Då blir det ju så olika ställen.

Ha det bra!
Kram Ullis

ANETTESHUS.COM sa...

Sååå koselige bilder! Du har så mye fint!! Nostalgisk og herlig stemning:)

Ha en fin uke!

Klem Anette

Anonym sa...

Jag håller verkligen med idg. Jag vill oxå ha massor av snö. Det är såå grått och trist. När jag jobbar natt så somnar man verkligen gott när det är så här grått, konstigt egentligen.

Nä vi får skriva brev till tomten och önska snö, snö och åter snö :D

Har du gamla kakformar att sälja. Gärna rombformade skulle jag vilja ha.

Kram Lena

hemtrevnad marie sa...

Så mysigt ni gjort på landet!!
Visst har Rusta mycket fint...har varit på väg dit två helger i rad nu...men aldrig att jag hinner dit...man har för lite tid på en lördag!
Synd att man har 10 mil till närmsta Rusta....grattis till din lilleman också!
kram på dig!

Galleri Hönshuset sa...

Så mycket fint. Jag har nåt till dig hos mig. Kram Pirre

annashusidingtuna sa...

Du gör så fint och mysigt!
Knopphyllan blev super fin och julig med dina dekorationer.
Kram Anna

Åsa sa...

Vad kul att du tittade in till mej!
Vet ej om jag kikat in till dej förut. Kikade åxå in i din butik en snabbis. Måste titta mera sen.
Idag ska jag hålla på med bokföring...men det är så trist så jag smög ut på stan och köpte lite klappar.

Mycket fint hos dej...återkommer.

Kram Åsa

majsan shabbychic sa...

Vilket mys det var i dessa bilder..Klart du ska få snö till jul,vi får väl skicka ner lite till dig annars ;-) Kram på dig Violan/Majsan

Mizty sa...

Jag gör åtminstone tappra försök mellan varven. Igår fick jag ytterligare ett besked om livets snabba förgänglighet, nära vän som opereras imorgon för cancer.

Kram
Mizty

Stina sa...

Haha...Jag har en plan. Jag ska svara Viola Lella på varenda fråga.:-D Puss

Stina sa...

Jag ska ju till skolan...;-)

Lisas torp sa...

Så fint du har på landet också! Massor av vackra saker med nostalgi och stämning! Tror säkert ni har fått den rätta julstämningen där med.

Vilken härlig butik - den ska jag nog titta till, jag är i trakterna ibland!

Ha en skön vecka nu och hoppas att grådasken viker snart, för jag håller med - det är för bedrövligt!
Kram
Lisa

Ofelias Hus sa...

Det låter som om ni har haft en härlig hel trots frånvaron av snön,
här har det snöat lapphandskar så
jag fick kisa med ögonen när jag gick ut för att kunna se något, det blåste dessutom så det yrde snö...
Så fin din "knopp-bräda" blev när du målade den.
Kram
Anette

Marie sa...

Om du är gnälliga Violan så är väl jag gnälliga Marie då, för fy sjutton vad jag är trött på detta gråa trista väder!!!! Kan bara stämma in i din önskan efter lite snö.
Så fina och mysiga bilder du visar och den där hängaren var ju ett kalasfynd! Så många fina kort du har och vad söt den vita lådan var.

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Marie

Katta sa...

VIOLA! Så mycket fina saker. Det madonnakortet som var i bibeln är ju underbart.och den kort grejen du målat och korten på den är ju såå fin.Ja det var många fina saker. Kul att träffa släkt så där med, och du jag tänker med önska mej snö till jul, usch och fy vad tråkigt med regn. Tänk att behöva tvätta bort lera från barnoverallen varje dag itället för att få blöta snöfläckar på golvet när den hänger på tork och ser ren ut, fy.Ha en bra vecka, kram Katta

Magdalena sa...

heia... nå har eg titta lenge på ditt innlegg...
Du er så kreativ og har alltid så mye å vise frem...
kram
magny

mig & alice sa...

Hej härliga Violan.

Vad julemysigt du gjort i stugan...vill bara krypa igenom datorn och få sitta där och mysa med rykade het glögg.

Ja, nog är det trist att det hela tiden ska vara så grått. Här har det kommit massor av snö men tyvärr så ligger temperaturen på plusgrader så det blir bara en massa slask av det.
Önskar att det kunde hålla 4 minus så all den vackra snön får ligga kvar istället. Vill ut och åka spark för 17 :-).

Ha det så gott vännen.
Kraam
Melinda

Kamomilla sa...

hej!
Vilka mysiga bilder du visar!
Jag kan tyvärr inte berätta för dig hur potatisbakelsen jag nämde i bloggen är gjord för det var min man som stod för maten.(Han älskar att hålla till i köket) han är tyvärr inte hemma nu..Jag har för mig att man gör en smet av det hela och gräddar formar i ugnen...
Gott är det i alla fall.

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Åhh jag älskar din översta bild i detta inlägg vilken känsla... och vem kunde tro att en sån vägghängare kunde se så fin ut med vit färg.... jag har kikat lite efter såna jultaggs du fyndat på tradera, tar hon beställningar också??
Go komentar du lämna, blir så glad för jag tvekade länge ska jag säga med köpet...
Kramis Linda

Synnøve. sa...

Tänk så mysigt det är hos dig på landet.
Nu önskar jag bara att du får snö som ligger till jul.
Kramen Synne.

Inspiration i vitt sa...

Åå vad härligt med ett vitt vackert ställe att åka till ibland för att hämta kraft.
Du har så mycket roligt att visa för oss alla Violan, det är så kul att titta vad du har för dig vet du.
Kram på dig/Ingela.

Annaewa sa...

Håller helt med dig, är så otroligt trött på detta gråa!! Men snart så åker vi till varmare breddgrader! Tack och lov!
Ha det riktigt gott framöver!
Kram Annaewa

Birgitta sa...

Så mysigt och härligt du pyntat hos dej på landet, känner att jag tar nog och kliver in och hälsar en stund och bara njuter av julfriden. Kramar Birgitta

Anonym sa...

Hej Violan!

Du har något att hämta inne hos mig

Kram Lena

Mitt hvite hus sa...

Hei Viola=)

ville bare innom for å fortelle at pakken kom i går=)
Og jeg er superfornøyd med tingene=Ønsker deg en fin fin dag=)
Klem Kerstin

Syster vit sa...

Men så många fina bilder du har.Ja jag vill också ha en VIT härlig snöig vinter.
Kram
Marina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tittut!
Här är jag... Det är mycket nu...
Var borta i lördags em/kväll och sedan har jag hållit på och fixat hela söndagen. Hämtade smågranar igen, dottern ville ha en sådan. Var inte ute på datorn något i helgen, och igår blev det bara ett inlägg vid lunchdags. Så när jag tittade på bloggkoll så hade jag 131 inlägg att läsa...
Tänk att du hittade en sån fin hängare! Och mycket annat fint också... Men jag trodde ju jag skulle få se granen, men jag får väl vänta lite till.. Den som väntar på något gott osv...
Ringer ikväll...
Kram
Marie

Unknown sa...

Hei Viola
Du viser så hyggelige bilder fra ditt sommerhus på landet.
Klem...Ellen

Vardagens guldkorn sa...

Verkar som om du haft en skön helg på landet, härligt! Här pustar jag ut efter ett fasligt kalasande i helgen =0) Vilken fin låda med glaslock du hittat, verkligen underbar, en sån måste nog sättas på önskelistan till tomten. Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Linda

Anonym sa...

Hejsan kära Viola!

Så himla fint du har pyntat!
Jag skulle vilja besöka båda dina hem och få se hur fint du har det i verkligheten för man blir helt salig av alla fina bilder du visar.
Vet du var man kan få tag på en sån där låda som du visar med glas lock men för bestick om du förstår vad jag menar?

Här snöar det för fullt idag, skickar gärna lite till dig...

Snöiga kramar från Bodil och Matilda.

Fake cake sa...

Morrr är det du som bjuder över mig hela tiden med tags o ljushållare haha vill ju ha dem men de blir väl dyra nu;(

Så fint du pysslat till dig hemma:)

Kram

Anneli sa...

har varit bra här - Ibland brukar Sune hjälpa till, särskult att sortera garn är kul...
Kram/Annelie

LillaFlisan sa...

Kramelikram!!

Flisan

Anonym sa...

Hej Viola! Här har man ju missat mängder med fint..
Vad mycket fint du visar,ni verkar ha ett mysigt lantsälle.
Vi får verkligen hoppas att tomten hör din önskan:-)
Kram