torsdag 25 december 2008

VECKANS JULMIX



Ni tror välan inte att jag frångår min vana trogen. Här blir en sammanfattning från de sista dagarna! I morse blev det knäcke till frukost. Här har det frossats i alldeles för mycket mat och sötsaker. Största boven när det gäller mitt godisfrosseri är dessa:




Jag är ju både nöt- och mandelallergiker så det är dessa som får bli mitt substitut istället för alla julegotter. Min kära blogvän nostalgiMari känner ju till min svaga sida så ett stort gäng skumnissar fick jag till födelsedagspresent av henne och detta rara kort.


Min fördelsedag och jul ligger ju så nära varandra så det känns som julafton börjar redan då när det gäller mat och sötsaker. Alltid på juldagen infinner sig samma känsla, nu får det vara bra!!! Idag blev det knäcke med ost och te till frukost och resterna i kylskåpet som jag kommer att satsa på blir rödkål, sill, skinka och nu har jag infört stoppet med de rosa tomtarna.

Julafton var lugn och skön. Vi i familjen äter alltid grötlunch hos oss. Då dukas det med Rörstrandsporslinet. Visar en del motiv från detta. Jag älskar detta julservis.







På seneftermiddagen bär det alltid iväg på stor julmidddag hos min mamma där släkten sammanstrålar och det är stort julbord som avslutas med lutfisk. Kvällen med familjens få klappar sker i vårt hem. Vi är ju väldigt sparsamma med paket i vår familj, men här kommer min julklapp som jag blev så glad över. En härlig vit coh nött trappstege och ett fågelhus som får följa med till landet.


Den som är gladast i vår familj när det gäller julklappar och får mest paket är gammelgubben Otto. Han fick ett nytt ben och lite annat och blev överlycklig! Är lika glad idag som alltid och ligger just nu och tuggar på sitt ben när jag skiver detta, se bild.



Mina madonnor är en naturlig del i mitt julhem och finns alltid framme, ibland räcker det med en liten krans eller en extra fin bild för att helhetsintrycket ska ändras.






Vad vore julen utan vackra blommor. Tänk att jag klarat av att ha hyacinter i år. Är så tacksam för att de svenska odlarna har tagit fram sorter som bara avger en svag doft och som även jag klarar av. Så denna jul finns det vita hyacinter lite här och där.






Fick ett fång härligt röda tulpaner utav lillesyrran på födelsedagen. Det är alltid något speciellt med dom första tulpanerna. Dom har man längtat efter sedan förra julen.



Idag blir det en lugn dag med promenad, god bok och kanske en bra film. Älskar att se filmer! Ska välan förbereda mig för stora rean imorgon. Brukar knalla ner till stan när dom öppnar och då är det ganska lugnt. Sedan bär det av till skogen, ska bli så skönt att forsätta julen där. Visar några stämningsbilder som blivit kvar i fotomappen.




Hoppas ni alla haft en skön och mysig julafton och jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg. Ha det nu så gott mina vänner och så hörs vi lite närmare framöver, många kramar från eran VIOLAN och sänder er alla detta favoritmotiv som ni kommer att få se mera utav framöver. Det finns bakom glas och ram i mina båda hem, många julkramar!

44 kommentarer:

Anonym sa...

Så underbara bilder du visar Viola.
Hihi, här älskar vi och dessa skumtomtar. Är bara ett måste.
Trevlig fortsättning!
Kram

My home is my Castle sa...

Nydelige bilder Viola :)
Ønsker deg en fortsatt God Jul..

Juleklem fra Kari

Helena sa...

Så många fina bilder! Ha en fortsatt mysig jul/ Kram Helena

Magdalena sa...

takk for hilsen til min datter,- og fortsatt god jul til deg og dine~~~~*

Viveka i Bläckhornet sa...

Mysiga bilder du bjuder på.
Min hemliga last är också skumtomtar ;) Det har redan gått åt massor.
Antar att det måste bli en del promenader för att få bort extra kilaona över jul :o

Kramar Viveka

Kamomilla sa...

Servisen är jättefin! och dina julklappar är fina också! Mysiga bilder, hoppas ni har det lika mysigt ännu i flera dagar.
Kram, Kamomilla

annette sa...

Hej Viola!
Att Du har mycket vackert I ditt hem har jag förstått, men Du är en hejare på att fotografera inne oxå, är ju svårt ljus nu, aldrig ljust egentligen, men Du lyckas få till så fina bilder, är imponerad.
Cloettas skumtomtar är mina julfavoriter, beställer alltid från en kollega som bor i Ljungsbro där fabriken finns.
Mums!!!
God Fortsättning!

Kramen //annette

Mitt hvite hus sa...

Så mange fine bilder hos deg=)

Høres ut som dere har hatt en herlig julefeiring Viola=)

Vi hadde også en hyggelig feiring=)

Nyt julen videre=)

Klem Kerstin

Lallis - liv och leverne sa...

Vilka juligt underbara bilder!
kram Lallis

Anonym sa...

Grattis i efterskott! Här i familjen skulle min ena dotte födas på julafton men jag var duktig och knep så hon kom inte förrän 2 januari men det är rätt tätt inpå ändå.

Vilket fint porslin ni har att äta på

härliga vintagebilder med.

Just nu ska jag blogga lite, sedan sticka och se p film, åh vad mysig juldagen är, man bara ÄR :D

Kramar Lena

Mizty sa...

Den passionen delar vi,
de rosa skumtomtarna.
Så jag önskar dig en god fortsättning och tar en tomte till.....

Kram Mizty

♥ Pia... sa...

Hejsan Violan...och god fortsättning..:)..Här är en till som ätit lite skummisar..gottigott..fina bilder du visar i ditt julmix...kram..PIA

Hulda sa...

Så mye stemningsfullt du viser i bildene dine. Flott alt sammen, de små nissene på serviset var så søte. :) GOD JUL!

♥ Fyra årstider sa...

Ser att du och jag har samma julporslin, det har vi andvänt flitigt sdean advent. Visst har det blivit mycket mat i jul..imorgon får det bli en promenad.
Kram Lotta

Åsa sa...

En fortsatt härlig jul önskar jag dej åxå. Skumtomtar...mmmm....gott...men just nu är jag proppmätt efter att ha ätit julrester. Blir nåt annat imorgon.

Grattis i efterskott. Fint kort du fick.

Kram Åsa

Frida sa...

Hej Viola! Stort Grattis i efterskott! Vilka vackra tulpaner du fick, ska köpa sedan när julen är utstädad men det får allt vänta lite. Visst är det bra att odlarna har tagit fram hyacintsorter som funkar för allergiker. Fina klappar du har fått!
God fortsättning på julen!
Kram Frida

Lilla huset på prärien sa...

GRATTIS Violan i förskott eller efterskott på födelsedagen :) Jag gillar också de där goda jultomtarna i skum... och kolor och choklad och pepparkakor och... och... och... hmmm...

Jag fick förresten ett presentkort på Löplabbet i julklapp *ler*

Kram Jenny

Willewira sa...

Skulle ju ta lite ledigt från bloggandet ett par dagar, hade jag tänkt. Pyttsan! Det gick som det gick... :)

Vill bara titta in och säga god fortsättning!

Stor kram!
Willewira

White cotton grass sa...

God fortsättning på julen!
kram helena

Ofelias Hus sa...

Vackra bilder !
Vilken fin trappstege du fick i julklapp, fågelhuset kan jag ta
hand om, hi-hi...
Hoppas du får en fortsatt härlig julhelg,
Kram
Anette

heavenandearth sa...

Vilket vackert julporslin du har! Å så vackert du fick i julklapp!
Hoppas att du får sköna mellandagar!
Kram! Iréne

Hannis sa...

Men vilken fin stege!!
Förstår att du blev glad över den.

Tycker dom här dagarna efter julafton är dom mysigaste.
Kravlöst på nått sätt!

God fortsättning önskar jag dig//Kram Hannis

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Jag missade att säga grattis till dig goa Violan! En stor grattiskram till dig nu lite försenat! Hoppas du och familjen får en fortsatt skön julhelg!
kramis
nina

me and alice sa...

Oj vad många vackra bilder!!!
Otto ser bara så härlig ut!!!
Just såna skumtomtar har vi också proppat i oss här hemma!!!
Många kramar Susanne

Lilla Blanka sa...

Hej goa Viola!

Ljuvliga bilder, som alltid!

Hoppas julen har varit bra och att du fortsatt får en mysig helg!

Japp, hihi, det har allt blivit en del snickrande här hemma, men bara ett par timmar/dag, sedan har vi haft mysigt, ätit julgodis, tagit promenad, lekt med barnen och bara haft det bra.

Va go hon är Marie, och vad fin present du fick av henne!

Kram och god fortsättning!
Mia

Ullis/Leva på landet sa...

Det är ju så gott med godis. Är också nöt och mandelallergiker, men här har jag stoppat i mig en massa knäck. Det finns inte en mandel så långt ögat kan nå i dem, *s*. Man får gratulera också då så här i juletid och lite i efterskott. Hoppas verkligen att du får ta det lugnt coh mysa riktigt ordentligt.

Önskar dig en god fortsättning!
Kram Ullis

Brocante sa...

Hei kjære du! Jeg er som raskest innom for å ønske deg deg en riktig god fortsettelse på julen. Takk for mange fine innlegg i tiden som har gått - Stor juleklem fra Brocante/Ingrid

Mjuka sa...

Mysig julfrid hemma hos dig!!
Ha en god fortsättning
kramar Malin

Anitas hus sa...

Hei, kjære Viola!
Ja, nå har jeg vist missat flere av dine flotte innlegg. Så nå har jeg sitti her og kost meg med dem. Det har vært så hektisk nå før jul at jeg har nesten ikke rukket innom pc`n. Ser også at jeg har missat din fødselsdag og det var selvfølgelig ikke meningen så derfor; 3xHURRA for VIOLA!!!! Grattis så mye på fødselsdagen kjære venn!!!!
Du fikk jo kjempefin julegave også, og Otto så jo veldig fornøyd ut han også^^,)
Ønsker deg en fortsatt deilig jul!
Klemmer:O)

Veronica sa...

Hej Viola!

Vackra bilder som vanligt! Jag har sett den härliga servisen förut, men jag kommer inte ihåg hos vem... jag vet att jag föll för den direkt!

Hoppas du får en fortsatt härlig julhelg och att lilla Ottos ben var lika gott som Vickys ;o)

Kram Veronica

Mia, New Room Interior sa...

Nydelige gammeldagse bilder på de kortene, og flotte presanger du har fått!! Ha en fin romjulsdag! Klem-Mia

Hellen sa...

Så fantastiska bilder på riktigt julmys du visar. Verkar som om du haft en skön julhelg.
Önskar dig en god fortsättning!
Kram Helen

Vardagens guldkorn sa...

Trevlig fortsättning på julhelgen Viola! Och grattis i efterskott! Här har vi repat oss från förkylning och fick en härlig jul tillsammans med släkten. Här börjar skumtomtarna ta slut(jag trodde verkligen att alla påsar skulle räcka ett tag, men det är fler än jag som tycker om dom, försvarar jag mig med!) Vilken fin vovve! klart att han ska ha ett ben, vi hade 2 extra hundar här på julafton förutom vår egen och alla fick naturligtvis något gott att tugga på. Fortsätt njuta av ledigheten! Kram Linda

Anonym sa...

Hej!
Vilka fina bilder,som vanligt!
Mest glad är jag över bilden på Otto! Jättegosig vovve!
God fortsättning!
hulda

Anneli sa...

Vilka jättefina julbilder - Så Mysigt ni verkar att ha det...
Jättefina julklappar ha du fått oxå
Vi har inte heller så mycket - det blir helt Hysteriskt annars både med priser och antal...
Skumtomtar älskar jag oxå - kan äta mig fördärvad på det...
Kramar och God fortsättning/Annelie

Vit Spets sa...

God fortsättning Viola!
Älskar oxå dessa underbara skummisar till tomtar :)

Jag har alltid funderat om jag vet om någon heter otto, nu så vet jag att det finns en härlig hund... (jag fyller år då)

Härligt rörstrands porslin...oxå gillade jag trappstegen & fågelholken.

Önskar Dig en härlig kväll
Kramis
//Siv

Jenny Oak Fae sa...

Så TRIST att folk snor bilder på det viset, att de inte själva kan vara kreativa nog och skapa nåt istället..!

STOR kram från Jenny

***********************

Dicksonska våningen sa...

God fortsättning på julen!
Hoppas att du har en skön kväll!

Kram Annika

Hagbacken sa...

God fortsättning till dig Violan! Vilken fin julklapp du har fått!

Såå fina bilder i vanlig ordning!

Kram Linda

Eva Linnea sa...

God fortsättning på julen önskar Eva Linnea

Gårdsromantik sa...

Grattis i efterskott Viola!
Visst är de goda skumtomtarna - men jag har förätit mig på Punschpraliner.

Underbart porslin och madonnor!

Kram Maud

Stina sa...

Här är det minsann fart på tanten hör jag.
Nää...ingen tonfisk. Jag ville ha det igår, men det fanns ingen hemma. Då blev det är gratäng.
Så...nu är man fetare än en blåval och tjockare än en flodhäst och väger lika mycket som en låntradare med släp...lastat med tonvis med tonfisk.
Hehe...där fick jag till det allt.

Puss från smörpaketet.

Ps...Sally blev precis upptinad.;-)

Lillstuga sa...

VIll önska er en god fortsättning!! Tack för de ljuvliga bilderna! Förstår att julservisen är en favorit, den är så underbar!!
Kram Anna

annette sa...

Du gör alldeles rätt i att ta igen Dej i Ditt "vattenhål", det andra finns ju kvar, precis som det gör hos mej;)

Ha det så skönt!

Kramen //annette