torsdag 15 januari 2009

BLÅTT OCH VITT I BUTIKEN

Så har vi redan kommit till torsdag, var tar tiden vägen, redan mitten av januari. Har aldrig varit förtjust i februari som kommer närmare och som jag tycker är så låååång fastän den är den kortaste månaden.


Detta beror nog på att jag av naturen är en otålig själ och längtar så efter ljuset och värmen igen, som är min tid på året. Visst är det vackert med årstider, men den mörka och grå är alldeles för lång. Så jag tänkte pigga upp er med lite vårfräscht i butiken.


Textilier och porslin i härliga blå färger är verkligen vårfärger för mig och som gör mig så glad. Här är lite från butiken på en del som jag redan hunnit lägga in och nyheter som jag jobbar med idag och imorgon. Måste bara visa några underbara broderidetaljer.







Tänk er vad många timmar som ligger bakom dessa så vackra broderier. Är oxå så förtjust i gamla bonader. Här är två som jag tycker är helt ljuvliga.





Som ni sett i tidigare inlägg så har jag mkt utav blått porslin framme i mitt eget hem, se under rubriken interiör-stan. Tänk er att dricka sitt morgonkaffe från dessa serviser.



Varför inte använda gamla vackra uppläggningsfat till morgonpålägget och brödet...






Tänk er den här rara skålen till pärlhyacinter som jag precis har handlat eller en vacker gammal karott till grönsker eller frukt....




Hyllbårder är ju något som jag alltid jagar till butiken och lika fort som jag lägger ut dom blir dom sålda, men det finns några kvar.




Just nu håller jag på och jobbar med dessa varor som kommer ut senare idag och imorgon, visst är det vackert med dessa färger ihop.



Jag är ju en sådan person som alltid snöar in på vackra detaljer och kan bli precis salig utav ljuvligt porslin.







Idag är det ju tulpanens dag och då måste man ju så klart köpa hem ett fång utav favoritfärgen på dessa blommor. Sänder denna bukett till er alla som skriver så rara kommentarer som gör mig så glad! TACK!


Ska nu fortsätta med butiksjobb, sedan väntar 8 st matstolar på att deras ben ska bli sandpapprade och grundmålade och så ska det sändas varor. Så idag vet jag att jag lever och timmarna kommer bara att rusa iväg...

Hoppas ni får en skön helg och hoppas att jag piggade upp er med detta blå/vita inlägg. Idag har vi hos oss en mkt grå dag och det är inget skönt ute.

Tack för att ni finns där ute och sänder stora KRAMEN, eran VIOLAN

58 kommentarer:

Pernilla sa...

hej! jag hade också blått i mitt inlägg idag,det piggar upp!!

jag tänker på min mormor när jag ser porslinet,så fint!! jag är vet inte så mycket om porslin men jag tror hon har nått liknande!

ha en bra helg du med!

kram!

Anonym sa...

Härligt inlägg Violan!
Visst, blir man glad över allt fint du visar och skriver.. Det är ju så fint med blått och vitt.
Ha, det så gott.
Kram

Guttemamma sa...

Du pigget iallefall opp meg, bildene dine er ren terapi!! Elsker de gamle broderiene, minner meg om da jeg var liten!! Takk for at du minnet meg om tulipanens dag, DET skal jeg minne min mann på..! Klem, ha en nydelig helg

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fräscht och vårigt inlägg! Nu blev jag nog lite piggare... som du sa så är det ju väldigt grått idag! Slit nu inte ut dig kära vän, med allt målande... och jag ska nog se om jag kan ta ett varv med penseln ikväll... om jag orkar!
Kram
Marie

heavenandearth sa...

Du har så rätt Viola!

Det piggade upp o satte fart på mina tankar... Ska jag våga prova att släppa in lite blått i mitt kök... får se... men det du visar är verkligen vackert!

Du jobbar o står i! Glöm inte att du behöver vila oxå, vännen!

Det där om Tulpanens Dag hade jag ingen aning om!!
Jag köpte mig en bukett igår kväll... Hmm.. det gav ju mig en anledning att gå o inhandla en till idag!!! *ler*

Ha en go torsdag!
Kramisar!
Iréne

Bitte sa...

Vilka underbara bilder på vackra broderier och blåblommigt porslin! Jag tänkte på det du skrev om alla timmar som ligger bakom broderierna... det är otroligt att man hann med sånt förr i tiden, gamla kökshanddukar, sänglinne och liknande är ju ofta broderade på olika sätt.

Vem i dagens samhälle har tid att brodera på det sättet när det är så mycket annat som ska hinnas med? Jag önskar att det fanns utrymme för det i mitt liv... :-).

Kram
Beatrice

Fake cake sa...

tack söta du för att du grattade mig:)
va fina blåa porslin du har.
Man känner igen mkt sen när jag var liten och en del har jag ser jag.
Jag rensar ut lite och säljer på tradera för det har blivit för mkt vi har ärvt sista åren.
Vissa saker är däremot tunga som stora kristallskålar m.m så de står o gråter i källaren. Inte lätt att skicka med sån fraktkostnad så jag tror det är ingen ide då att gå ut med dem.

Ha det så bra idag violan:)

Magdalena sa...

Härligt....
kram til deg~~~~~

annashusidingtuna sa...

Tycker också att februari känns som årets längsta månad....den tar liksom aldrig slut!
Men du har helt rätt man behöver piggas upp den här årstiden och det gjorde verkligen ditt inlägg idag, tack för det!!!!
Kramar Anna

Anneli sa...

Aha - mer pressat vitt glas....
Hmmm - tål att kollas in på...
Vilka fantastiskt fina bilder på så mycket fint...
Kramar/Annelie

Hannis sa...

Fint med blått och vit.
Visst är det imponerande med alla broderier.
Har gamla hemvävda handdukar efter en gammelfaster som hon broderat så fint.
Det är en riktigt konst!

Jösses Violan,hur hinner du med??
Vilar du någonsin=))

Kram hannis

Unknown sa...

Hej Viola!
Blått porslin är ju bara så charmigt. Jag har glömt att säga att din header är underbar!!

Ha det bäst, kram Pia

Siren sa...

Så mye vakre bilder, blått er virkelige fint å pynte med...enig med "Nilla", minner meg om min mormor!
Håper du får en veldig fin helg!
:)

Mormors Veranda sa...

Åhh!! Vad mycket fint du visar. Här finns en till som blir alldeles salig.
Nu måste jag kika in i din butik också.
Ha de gott!
Kraam Pling

Monika sa...

Åh! Detta härliga inlägg är verkligen något för en "blådåre" ;o) Älskar blått och vitt på poslin. Det är så vackert och frächt.

Allt handbroderat är ju också som egna små konstverk. Verkligen fina. Tog en kika i din butik också och där fanns också så mycket fint. Blev totalt såld på den stora vackra petitpoint broderade kudden. Åh, vad jag vill ha det! Den helt enkelt skriker...VILL HA! ;o)

Ha det gott!

Kramar

Monika

LillaFlisan sa...

Blått och vitt, så fräscht och vackert.....

Stackars dig, viola! ÅTTA stolar!! Jag hatar att måla stolar, man behöver vara ormmänniska för att komma åt över allt!!
MEN, det finns något av slappnande över målningen, det är så rogivande att sitta och pilla och måla, eller hur?
(men bara ett litet tag!!)

Ang. mina affärer på blocket så måste jag ju säga att någon vidare affärskvinna är jag nog inte, fniss!

Jag köpte nämligen den ena tallrikshyllan för 600, målade den och sen sålde jag den och den andra för 300 :- st!!
(Den andra kommer jag inte ens ihåg hur mycket jag betalade för)
Karmstolen hade jag sedan länge och bordet köpte jag för 150:- sen målade jag dem och klädde om stolen och jag sålde dem tillsammans för 850:-

Rena rama förlust-affären skulle jag nog vilja påstå, MEN jag blev ju av med dem i ett huj! och träffade Hallongränd4 så det gör ingenting!!

Men jag måste göra mig av med en hel del till så jag får väl hitta något bra ställe, typ loppis eller antikmarknad att ställa mig och sälja på. Kanske kan lära mig lite mer då!!

Stor kram och i morron är det FREDAG!!!

Puss

Flisan

Josefine sa...

Blått er flott! Nydelige romantiske saker i blått...blir aldri lei av denne stilen:) Blått er jo en hovedfarge som kommer i vår,...heldigvis! Ha en fin kveld Viola, klem fra Josefine

Anonym sa...

Tuse tusen takk for hilsen på min blogg!,sån at jeg har funnet deg. For en flott,nostalgisk og personlig stil. Mange ting minner om de mange koselige besøk hos mine besteforeldre. Akkurat etter mitt hjerte dette,som min blogg heter:de gode minner i en ny tid. Her kommer jeg gjerne igjen. Legger deg til min blogg.Jeg elsker broderier og porselen i hvit og blått,har en del broderi jeg selv har brodert og porselen lignende det du viser i dette innlegget. Tusen takk for meg!
Klem fra signe:-)

Millygarden sa...

Tack! Och jag sänder förståss en bukett direkt tillbaka till dig för att du har en sån mysig blogg med massor av fina saker att vila ögonen på!


Trevligt veckoslut! för i morgin är det Fredag! Otroligt!!!
Kram Marina

Stina sa...

Tjenare Violan!:-D

Jasså du ska börja tänka på stavelsen? Äsch...det behövs inte. Jag skriver först och tänker se'n. Det har du väl märkt?

Fina saker du har skaffat nu igen.
Puss

Mia sa...

Jeg holder med deg at vinteren er så allt for laaaang. Jeg er også et vår- og sommermenneske, og vinteren er noe jeg bare må igjennom... selv om jeg prøver å gjøre det beste ut av den, og som oftest er vinteren også den mest produktive tiden for meg hva håndarbeid angår. Men nok er nok, og jeg er klar for våren og lysere tider! Herlig med blått (min favorittfarge nr, 1) til våren, ja faktisk til alle tider. Men det er noe helt spesielt med vår og blått. Du viser masse herlige saker i denne nydelige fargen. DU må rett og slett ha den morsomste jobben som finnes!

Annie - Annalunda sa...

Åh du Violan! Visst piggar du upp! Det är härligt med blått... man blir verkligen glad av det!

Ha en härlig helg!

Stor kram Annie

Anonym sa...

helt nydelig...jeg elsker blått!!!

Eva Linnea sa...

Hej! Blått är flott & min absoluta favoritfärg. Vitt&blått, vitt&svart, vitt&rött, vitt&rosa (urgulligt) och alla andra kombinationer med vitt är härliga, men blått är finast!!
Kramiz Eva Linnea
PS Jag läste också "förvarningen" om bloggträff i Sthlm. Då ska jag väl inte snöa inne får jag hoppas. DS

Ofelias Hus sa...

Så fint med blått och vitt...speciellt tekoppen med de två tallrikarna, det väcker "habegär"...måste ta en vända in i din butik!

Jag håller precis på att måla om några lampor i tv-rummet, färgen är ju givetvis VIT,
vad annars, hi-hi...
Kram
Anette

Tulipa sa...

hej!
Idag har vi haft sol...tack och lov.
Mörkret är jobbigt!

Ditt blå-vita inlägg är hur fräscht som helst.
Drömhems nummer ute i butik hade ju slagit upp det blå stort!

Jag är alltid lika förundrad över hur du hinner?
Hur många timmar har ditt dygn?

Måste väl kännas bra att ha kommit långt med målningen...

Ha en skön helg!

Kram!

Torunn sa...

Vet du hva...?...jeg har aldri kunnet like meg i blått interiør jeg. MEN.... det begynner å endre seg. Til min manns store begeistring, for han er glad i blått.
Er det sånn som kommer med alderen, mon tro?
:-)

Nydelige broderier!
Klem Torunn

Mia, New Room Interior sa...

Så fine bilder, jeg lengter også etter våren!! Så fint bordet ble, nå har jeg bare enda mer lyst til å male mitt... Hmmm.. Døgnet skulle hatt minst 48 timer ;-) Ønsker deg en fin helg! Klem

Willewira sa...

Hej vännen!

Blått och vitt är verkligen jättefint! Likaså rött och vitt.
Fräscht på något sätt...

Du visare så mycket fint!!
Nu ska jag ha lite minirenovering hemma (=ommålning, ooops kan det vara du som smittat av dig...) och sen ska jag köpa lite fina saker. Då kommer jag till dig... :)

Ha det gott!
Kram Willewira

PS. tack för kryapådig-hälsningar - de stärker!

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen, det gör du verkligen vännen, vilken energikick! så här på vinternkanten med vårkänslor sååå känns blått så fint! varmkram lotten

färg o form sa...

Blått och vitt är bara såå...såå vackert, de e sommar de...havet, ja,a vad man vill. Fin fina bilder visar du som vanligt, det är bara att sitta och njuta.
Kram Hannah

Floralis sa...

DU tycker verkligen om vitt och blått! : ))
Det är snyggt. Fräscht, lantligt och gustavianskt.
Ha det gott!
Anneli

Lisas torp sa...

Härligt med det blåvita både på textilierna och porslinet!

Du inspirerar mej att köpa nya tulpander - det får bli imorron.

Lycka till med fixandet!
Kram
Lisa

Vintage sa...

Såå mycket fina blå saker! Kraam Susanne

Frida sa...

Hej Viola!
Jag instämmer i att blått och vitt porslin ger vårkänsla, det är så fräscht. Visste faktiskt inte att det var tulpanens gag idag och jag som är florist. Men jag får skylla på att jag inte har jobbat med blommor på ett och ett halvt år.
Hoppas du får en bra helg min vän!
Kram Frida

h.espe sa...

Så mye flott du viser! Blått og hvitt er jo bare nydelig, og dette er jo også farver som det "kommer" mye av fremover...

Ønsker deg en flott avslutning på uken, og en riktig god helg!

Mange klemmer fra Hildegunn :o)

Katta sa...

Åh vilka söta broderier! tycker de är så underbara.Tänker också på vad mycket jobb som ligger bakom och man undrar vem som gjort den och hur de hade det.Nej sen jul har då inte vi haft några förkylningar än men ena barnet fich ovälkommet besök i håret,det var första gången för oss men det var ganska lätt att åtgärda ändå.Kram Katta

♥ Fyra årstider sa...

Den blå färgen gör sig så vackert mot den vita..februari är en bra månad då fyller jag år..
Kram Lotta

Jenny Oak Fae sa...

Lite kul att min blogg är i vitt & blått just nu då..!

; )

Så många vackra saker du visar...

Önskar dig en riktigt fin & skön helg!

KRAM, Jenny

<3

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Blått och vitt , en underbart fräsch kombination !!
Ha en fin helg !!
Kram/Lotta

Lallis - liv och leverne sa...

Men vännen så mycket FINT du visar:)
Ha en fhärlig dag idag.
Kram Lallis

~ Eva ~ sa...

Att blått, också kan vara så underbart vackert...!!!

Det är tur att du visar mej såna bilder Violan, för jag får en annan syn på saker & ting känner jag...

Ska kika in i butiken din nu...igen :-)))

Kram
från Eva

Vit Spets sa...

Halloj där!
Tack så hjärtligt Viola för alla dina härliga kommentarer... ser alla dina ljuvliga blåa inlägg, blått är ju vårens färg sägs det!

Tulpanernas dag! jag roffar åt mig av dina för jag åkte snabbt till skolan för att hämta hem gossen som blivit sjuk så inte hann jag köpa några blommor som planerat.

Önskar Dig en härlig helg
Kramis
//Siv

Hanna sa...

Hej Violan!
Tack för din kommentrar hos mig!
Vad mycket fint du visar här..ojojoj :)

Trevlig helg till dig!
Kram Hanna

Stina sa...

Fy vad många ben du ska ge dig på.
Blää! Känner redan hur det rycker illa i målartarmen.
Men det blir fint, som sagt.
Se nu, vad snäll Stina var idag.:-) Puss

Jaha...Bara för det så var verifieringen= SUMPBOA...
Tack för den!;-)

Stina sa...

Haha...Ja du Viola lella. Vad hade vi gjort utan varandra?
Bölat?! Haha...

Stina sa...

Tack själv du min tonfisk...alltid kul att simma runt med dig!;-)

Fake cake sa...

Det va skönt viola att fler än jag gillade spenat o pasta. Ditt recept lät väldigt gott.
Hoppas du får en härlig helg

Kram Lotta

LillaFlisan sa...

Formex, ja..... Jag är grön av avund!
Men vad är väl en bal på Formex.....

;-)
En riktigt trevlig helg till dig nu vännen!!

Kram

Flisan

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Ja de fikk det til med trå og nål i gamle dager. Nydelige ting. Mye sjarme her.

Nå la jeg merke til det hvite fatet som du har samma som meg. Jeg har mitt etter bestemor. Det er virkelig en skjønn ting.

Ønsker deg ern herlig helg
klem

MODERN COUNTRY sa...

Hei gode vennen, takk så mye for dine gulliga ord!! Jeg blir så glad jo, du er varm og god du.
Ja tenk, jeg føler det også sånn, og denne uka hr jeg virkelig tenk at nå vil jeg ha vår! Jeg får jo ingen kraft uten solen!
Så godt vi har vakre tingen å se på, det gir iallefall Inspirasjon og drømmer om en tid som snart snart kommer. Underbara saker Viola, jeg elsker blått og hvitt så mye sammen. Mønstrene kommer så fint ut synes jeg med disse fargene. Frisk og lekkert og passer året rundt.

Ha det så godt i helgen, kram!
Aina

Unknown sa...

Så vackert det är med blått och vitt! Blir sugen på kaffe, mina favvokoppar är just blå-vita.

Vill ge dig en liten uppskattning ... kika in hos mig.

Kramar Malin :)

Natta sa...

Hej!! Har varit dålig på att kommentera på sista tiden, men jag älskar att läsa din blogg!! Tack för att du är sådan inspiratioN!
KRAM

Lily of the valley sa...

Jag håller fullständugt med dig! Tycker också att februari är så dryg!!!! Jag måste ju säga att jag är väldigt förtjust i blå/ vita kombinationer också :D Jag brukar ha de på våren-sommaren, gärna då med lite rosa, så det snart dags att plocka fram det :D
Ha en skön helg
Kram Lily

Ullis/Leva på landet sa...

Så fint det blir allt som du målar. Du har verkligen tålamod som fixar allt- Så myckt fina saker du visar i inlääget. Blått och vitt är ju underbart. Såg ett fat som min mormor hade likadana i. Vilka minnen. Måste kolla om min mamma har dem kvar.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

StrandviksVillan sa...

Oj så många vackra saker du har! Jättefräscht (fastän jag inte själv är en blå person, men just blåvitt porslin gillar jag).
Hoppas du fick slänga upp fötterna igår kväll efter din späckade dag.

Hanna sa...

Åh så mycket underbara broderier, jätte fint.
Kram
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Veronica sa...

VIOLA!! Nu kommer min älsklingsfärg på porslin ser jag!! Måste in och kolla i butiken direkt!!

Kram Veronica