lördag 10 januari 2009

LANDETHELG



Nu är även julen bortstädad på landet, och det är fint väder i Västerviks skärgård, ett underbart ljus med ca 4 gr varmt och gissa om man får vårkänningar. Småfåglarna har visst oxå fått det idag.

Var bara tvungen att fota pressglaset på skänken som är så vackert mot det vita denna vackra dag.


På hyllan har jag några fat med vackert mönster och bård. Det är faktiskt gjort av något plastigt material, kan tänka mig från 50-60-talet. Tycker dom är så vackra och något ex har jag i butiken om någon är intresserad. Letar alltid efter flera när jag är ute och jagar på loppisar.






Framför dessa fat står mitt vackraste gallerfat. Roskransen är så vacker. Har ju visat er skänken för ett par inlägg sedan. I ena skåpsdörren sitter ett blyinfattat glas. Bakom detta glas förvarar jag mina fina glas, antingen Helga- eller Brorsglas som jag alltid vill ha flera utav.





På byrån i köksdelen har jullyktan försvunnit och rosorna har tagit över igen, för nu går vi ju mot VIOLANS årstid, ljusets.





Detta är en detaljbild från fatet på byrån och blev så glad när jag hittade detta fat på Tradera som passade så perfekt ihop med kannan som jag redan hade. Det är ingen vanlig liten kaffekopp som står där utan den största roskoppen som jag sett. En riktig jumbokopp till mitt morgonte och som jag gärna anväder därtill.




Har några av mina favoritburkar i ett av fönstrena. Dessa två är väldigt gamla och som jag ärvt av min farmor.



Den tredje burken som finns i fönstret är en mycket liten burk, men ack vilka rosmotiv den har och så är den så där härligt sliten. Även den ett Traderafynd för många år sedan.



Dessa motiv är helt otroliga, dom vilar mina ögon ofta på vid matbordet.




Ni skall välan inte tro att målningen utav stora rummet stannar upp idag fastän jag är i vattenhålet, nej då....här har vi sprayat några gånger guldiga madonnan som ni sett förut och en detalj från ett gammalt skåp som jag köpte för åtskilliga år sedan. Den gjorde jag om till tavla och nu hamnade den under sprayflaskan och jag tror att det blir väldans bra faktiskt.





Madonnan ser blank ut men det är ljuset som spelar oss ett spratt. Sprayar med matt vit. Många undrar om hur de indiska möblerna blir. Vi är jättenöjda med resultatet. En del möbler är klara och vi har använt oss av en matt vit färg som är bruten och som man ofta ser på gamla gustavianska möbler. Färgen har täckt jättebra och vi har grundat en gång och rollat och målat två gånger och det räcker med dessa strykningar. Bilder kommer framöver....


Vill överlämna en rar helgbukett till er alla som besöker min sida och som är från en av mina tavlor som jag gör av gamla sekelsbokmärken. Tackar alla ni som skriver en rad. Tänk så många bloggvänner jag fått både i Norge och Sverige, det är helt otroligt och såååå himla roligt!!!

Ha nu en riktigt skön helg. Nu ska vi ta tag i utomhuskastaren som frusit denna vecka, inte så kul.....



KRAMAR till er ALLA från eran VIOLAN !!!!!!!

70 kommentarer:

LillaFlisan sa...

åh, en så vacker murad vägg du har där på landet!!!

Visst är det härligt med vårkänslor!!!!

Kul att det gick så bra med målningen.....

Stor kram

Flisan

Anonym sa...

Säger som Flisan vilken vacker murad vägg. Åhh, du visar alltid så fina saker. Älskar bara de rosorna.
Ska bli spännande att få se det du har målat.
Kram

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Kul att det går framåt med målningen...Jag har precis kommit hem från jobbet och funderar om jag ska sy lite eller måla vardagsrumsbordet =)...Vi får väl se...

Härliga bilder. Dem där faten/brickorna var fina. Såna har jag aldrig sett förut.

Ha en underbar fortsättning på helgen. Kram Pirre

Lallis - liv och leverne sa...

Njuter! Kramar om och önskar dig en härlig lördagskväll.
/Lallis

Hannis sa...

Slutar aldrig att förvånas över allt det vackra du har runt dig!

Kul med målningen.
Ser fram emot att se bilder sen=))

Kram Hannis

Guttemamma sa...

Høres herlig ut, Viola!! dte er godt med disse helgekveldene...her blir det hjemmelaget pizza med hvitløksdressing. Eldstemann har en kompis på overnatting og mellomste er hos en kompis på overnatting. men du, 3.5 uker fri...? Vi hadde "bare" 2 vi...:-) Klem

Josefine sa...

Så fint det var med glass mot hvitt! Og rosemotivene er alltid like lekre:) Ønsker deg og familien din en flott lørdagskveld, klem fra Josefine

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Gokväll!!
Men såå fina glassaker du visar..kram snowwhite-sussie

Annika sa...

Nu har min bloggallergi äntligen släppt o vilken tur var inte det ... du visar sååå mycket fina saker..... Kram Annika

annette sa...

Förstod väl att Du inte vilade Dej i form i vattenhålet;)
Den där muren bara älskar jag, och så har våren kommit till Dej, här i stan har det varit lite tråkig kall vind.
Ja kolla den fotoutmaningen, vore kul om Du vore med, vad jag tycker är bra är själva utmaningen i sig, för en del teman begriper jag inte nu hur jag skall klara ut;)
Och sedan valfriheten, när man har tid och lust så kan man ju slänga in flera teman, och vise versa, och Du skulle säkert hitta en massa motiv bland alla Dina saker.

Ha nu en skön lördagskväll!

Kramen //annette

Anonym sa...

Ja jag ska faktiskt måla dessa ramar. Jag har mååånga så jag ska inte måla alla men jag tycker med om att skava med lite vitt och även att ha dem i orginal.

Så här blir det en glad blandning :)

Vilka härliga bilder du visar på många saker som vanligt :D

Sista bilden i inlägget får mig att tänka på Lisa Bradleys broderier som jag broderade på 80-talet. Vet inte riktigt var de tavlorna är just nu

Kram på dig
Lena

Anonym sa...

Vilka vackra saker du visar oss :)
Fatet med rosor är så otroligt vackert.

Kram!

färg o form sa...

Hej Violan!! Oj Oj!! vad mycket fina pressglas du visar, jag älskar det glaset. Du har fått något hos mig, titta in får du se.
Kramar Hannah

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härligt med vårkänslor! Min blick gick automatiskt till landet när jag kom hem på lunchen igår, väntar att de första vårblommarna ska bryta igenom :D
Så mycket fint du visar oss jämt Viola! Det har gått snabbt med målningen av era möbler tycker jag!
Trevlig lördagkväll!
kram vännen!
nina

Bitte sa...

Vilka fina bilder på pressglas du har! Jag skulle vilja ha några såna fina skålar i köket :-).

Håller med ovanstående inlägg om att den murade väggen är riktigt vacker! :-)

Frida sa...

Hej min vän!
Du har så vackra pressglas,önskar med att jag hade en sådan samling och de där brickorna var jättefina jag har aldrig sett sådana innan. Låter som om ni har fullt upp med renoveringen och målningen. Ser fram emot att fåse resultatet när det blir klart.
Önskar dig en riktigt trevlig helg!
Kram Frida

ANETTESHUS.COM sa...

Her var det mye vakkert å se - som alltid!! Nyydelig:)

Ha en fortsatt herlig helg!

Klem Anette

Tulipa sa...

hej Viola!
Alla dessa vackra saker du har ( vågar man fråga) dammar du...Här har du en som avskyr att just DAMMA!
Den svarta burken tyckte jag var fantastisk!
Ha en underbar helg på landet! Hoppas solen och ljuset vill visa sig!
Kramar Tulipa

Lisas torp sa...

Ljuvliga saker du visar!

Så spännande att få se resultaten sen efter allt målande!

Skönt med helg på landet kan jag tro!

Ha en härlig helg!
Kram
Lisa

ängeln i vitt sa...

Hjälp, så mycket fint du visar igen. Jag ska ta en sväng till ifall om jag har missat nått haha.

Jag har aldrig sett såna glasbrickor med nåt plastigt runt. Har du nån kvar?

Kramiz / Carina

Katta sa...

Åh, vilka vackra rosenmönster du visar idag.Och de gamla burkarna är såå fina. Kul att du spraymålat en madonna med, funderar på att spraya en jag har.Härligt ni har som kan åka ut till landet på helgerna så skulle jag med vilja ha det.Bo i Stockholm eller inte det är en fråga som alltid snurrar imitt huvud om det är rätt eller fel, finns verkligen både för och nackdelar här men trivdes väldigt mycket bättre här när jag var ung hårt arbetande singel än nu med barn och familj och åren som går.Kram Katta

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Älskar allt med glas!
Så mycket fina glas skålar du har.
Kram och ha en trevlig lördagskväll/Irene

♥ Fyra årstider sa...

Det är inte konstigt att så många besöker din blogg..världens gulligaste bloggerska..varm och personlig.
Kram Lotta

Ullis/Leva på landet sa...

Så skönt att få åka till landet. Ser med spänning fram emot att få se allt ni har målat. Har också vårkänslor och mår så bra av det.

Kramar Ullis

Hulda sa...

Hei Viola!
Så mye vakkert glass du viser, flotte alle de skålene på sjenken. De med stett er jo ekstra fine da, syns jeg. Har noen slike jeg også. De er jo fine både til å pynte med, og til å ha godis i når man har besøk. :)

Falt for den nydelige rosemuggen din også, helt underbar. :)

Butik Östergården sa...

Hur skulle du kunna trötta ut mig! kära Violan, jag blir jätte glad när du skriver. Jag är en jätte stor djurvän, och blir så glad när jag läser att du stog ut med din vovve.
Vi har inte haft samma problem riktigt, men dyrt har det blivit. Vår ene schäfter Zeb som är äldst har haft mycket problem genom åren med pälsen. Och problem med höfter. Det har blivit många veterinärs besök och mycket medeciner. Men så länge han är glad och positiv får det kosta vad det kosta vill.

Jag brukar ha problem att åka utomlands för alla lösspringade hundar. Så min semsterkassa brukar gå till mat till hundarna och katterna på stranden. Familjen brukar inte bli glada på mig. För vi brukar bli omringade av djur. Men jag har fruktansvärt svårt att se djur lida. Tur att din första labbe fick dig som matte. Har läst boken marly den var underbar.

Nu måste jag fråga om du har glasfat med silvrig kant, i din butik sådana du visar på din blogg i senaste utlägget? Jag tycker de är så vackra men hittar aldrig några. Har du det köper jag gärna av dig!

Ja nu går min förkylning åt rätt håll. Uch man känner sig riktigt fixarad av sjukdom när det håller på så länge. Men nu skall jag se positivt på framtiden. Vad det än är jag har drabbats av så brukar det alltid ordna sig.

Hoppas du slappnar av lite nu på landet i helgen. Och inte grejar hela tiden.

Många kramar från din vän Helen

Anneli sa...

Åh - gillar pressat glas , är så fint...Härliga bilder...
Vad kul att du gillar Tavlan - Tack Snälla för dina ord...Blir så glad.
Nu ska jag försöka Måla mitt Hår oxå, börjar se lite dassigt ut...
Ska bli spännande och se dina möbler sen...
Kramar/Annelie

Nicole sa...

Vilken underbar samling vackra skålar av pressglas du har! Och det rosenmönstrade porslinet är så vackert det bara kan bli!
Spännande att se dina målarprojekt. Önskar att jag hade tid att ta tag i våra projekt, men jag får ge mig till tåls nån vecka än!

Home No.1 sa...

hej Viola vilken vacker roskavalkad du bjuder oss på!
och faten är jättefina ska in i shopen och titta nu!
Kram Annica.

Mia, New Room Interior sa...

Så mange fine bilder av flotte glass.. Såå koselig med hus på landet! Ønsker deg en fin søndag!! Klem-Mia

Stina sa...

Ja, fy bubblan för sendrag. Du kan få mina med! Eller så lottar jag ut dem i nästa tävling, och LOVAR i förväg att DU VINNER!Puss

Fina saker och fint hem. När du målat klart kan du komma hit och fika. Men du får baka själv! Haha...

Nädå...ett och annat kex har vi. Tonfisken är slut!;-)

Monika sa...

Hallå där! :o)

Du har något att hämta hos mej ;o)

Kramisar

Monika

Anonym sa...

Hej!
Vi har också Helga-glas, de är fina och så stabila att ha i handen! När jag ser dina burkar kommer jag att tänka på mina, men tyvärr är inte alla flyttkaronger uppackade än pga förvaringsbrist! Men snart, när huset börjar bli färdigrenoverat invändigt så...
Idag åkte julen ut hos oss, så skönt! Och imorgon ska jag inspirerad av alla er andra köpa lite vårblommor!
Hulda

Ann-Catrin sa...

Dina bilder.. man blir så glad att vara inne på din blogg.. fulla av vackra bilder och härligt driv i det du skriver!!


Många kramar
Ann-catrin

Ofelias Hus sa...

Visst är det härligt att vi närmar oss vår, vi har ju lite längre vinter här uppe i norr och längtan blir ju inte mindre för det...

Så fint du visar, jag älskar pressglas!

Kram och ha en riktig bra vecka,
Anette

Helena sa...

Så många fina bilder... Tänk att det är så vackert med många glasskålar ihop!
kram Helena

Hagbacken sa...

Hallå på sig Violan! Vilka vackra pressglas-skålar! Längtar tills best från dig kommer!

Hoppas du haft en skön helg, visst är det underbart att vi äntligen är på rätt sida av årstid...

Kram Linda

annashusidingtuna sa...

Så mycket fint du visar!
Gillar gammla plåtburkar jättemycket för man kan ju verkligen ha nytta av dem också.
Kram Anna

annashusidingtuna sa...

Så mycket fint du visar!
Gillar gammla plåtburkar jättemycket för man kan ju verkligen ha nytta av dem också.
Kram Anna

Min Skattkammare sa...

Jösses vad mycket vackra saker du visar!
Jag var allt inne på din nätbutik också och snokade runt. ;o)
Jag blev så rackarns sugen att handl kaffekoppar, men jag måste verkligen tänka om jag behöver......
Kära maken blir galen för det svämmar redan över!! Känns det bekant?? :o)
Kramar Kicki

Marie sa...

Vad fina glas och vilka ljuvliga rosor. Titta gärna in på min blogg när du har lust, där finns en liten ska till dig :)

Ha det gött, kram Marie

Poppins sa...

Tack för alla vackra rosor vi har fått se! Jumbokoppen verkar vara perfekt för mysstunder under filten i soffan.
kramar från Poppins

Anonym sa...

Hei min venn,

så mye nydelig du viser.. elsker slike glassfat..har en pen liten samling selv.
gleder meg til å se møblene;o))

Ha en fin søndagskveld.

Kram

Floralis sa...

Hellou... : )
Den svarta rosburken är väldigt fin. Kanske från 1920-talet...? Roligt att läsa om dina sprayprojekt. Jag kanske också ska börja se på mina undanlagda inredningsprylar genom "vit-spray ögat"... : ))
Ha det gott. Toodiloo!
Anneli

Interiörboden sa...

Åhh, så vackra bilder du visar oss! Helt fantastiskt!!! :)

Ha en jätte bra kväll.
Kram Sandra

Glitter och Marsipan sa...

Hej Viola.
Älskar också ljuset som har kommit tillbaka,härligt.
Jag är så nyfiken på dina möbler.Har sagt till maken,att när våra blir slitna,så målar vi dom vita.Blir dina fina,så kanske det blir snart.
Må så gott
kram Anette

Vit Gladiolus sa...

Hej!
Otroligt vackert glas!! Å gallerfatet med rosorna är kanonfint!!
Kram

mig & alice sa...

AHHHHHH, vilken ljuuuvlig svart burk med rosor på!!

Så härligt att få städa ut julen nu och välkomna våren istället. Fast jag tycker lite synd om dig som måste städa ur julen på 2 ställen!
Fast å andra sidan så gör det väl inget...då får man ju njuta 2 gånger :-).

Hoppas att du haft en underbar helg goaste Violan.

Kraam
Melinda

Anonym sa...

Jag har blivit förälskad.....;)
I glasbickan som ahar en silver kant runt sig, guuu så fin! Fast det är ju klart du har ju hur mycket fint som helst hemma hos dig ( och i "stugan")

Kram Pernilla

Butik Östergården sa...

Hej igen!
Hoppas det är samma vi menar!
Vill du vara snäll och ta ett foto
och visa så vore jag jätte tacksam. Har letat efter dessa brickor med glas och silvrig kant så länge. Min mail adress är helen.e.svanstrom@telia.com
Kram Helen

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej gumman!

Så härliga pressglas du visar. ser så vackert ut tillsammans.

Jaa, sommaren är ju bara bäst...

Ha en fin dag och lycka till i utlottningen

Kramar Viveka

linnea-maria sa...

Hej Viola
Snön försvann som ett trollslag, nu är det åter brunt och grönt här uppe. Vilken fin samling med pressglas! och så ser jag att du har en sådan burk som jag, 20-30tal, med orange detaljer. Kul. Ha en fin vecka /linnea-maria

My home is my Castle sa...

Hei på deg ;)
Jeg lurte bare på om du tar utfordringen og viser frem tv`n din ??
Hadde vært så moro å se hvordan akkurat DU har plassert DIN tv ;)

Klem,Kari

hemtrevnad marie sa...

Tänk att ni haft så fint väder!
Här har det varit en ryslig helg vädermässigt!
Det blåser halv storm och regnar, fy!
Ska bli så spännande att få se ditt projekt med möblemålningen i vardagsrmmet!
Såg att du skrev att jugend och rosor är stort i år...kanske man skulle plocka fram sina vita gardinkappor med rosa jugendrosor från -92 då?!
Himmel, de kostade 99kr m då...så klart att jag sparade dom(tror jag har 7 m) ...sånt går aldrig ur tiden!
kramis

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Idag lovar jag att det inte ska bli en lika lång kommentar som förra gången...
Kom att tänka på en liten barnvisa efter jag pratat med dig igår...
Vet inte vad den heter men den börjar så här:
Jag hamrar, jag spikar osv, och sen kommer det på slutet:
Jag målar och målar, jag drar med min fil...
Förstår inte varför den dök upp i huvudet?????
Rosornas tid är här för att stanna!
Kram
Marie

Pernilla sa...

hej viola! idag har vi nog lite vårkänslor här i norr, det är nästan 10 plusgrader =) det blir spännande att se dina målade saker!

hoppas helgen varit bra!!

kramar!

Millygarden sa...

Åh jag blir alldeles sjuk så många fina pressglas skålar du har på fot...jättefina allhop!

Ha en bra vecka!
Kram Marina

Västbacken sa...

Vilka fina bilder och vilken fin blogg. Nu ska jag kika in i din butik.

Lotta

Nygammalt sa...

Ja vad dina "rosiga" ting ibjuder till vårkänslor.

Älskar också pressglas, det är verkligen så vackert.

Fina grejer du målar.

Kram!

Unknown sa...

Hei Viola
Sååå mange fine rosekopper, jeg har laget en lysekrone av rosekaffekopper til den nye boken min.
Takk for hyggelig kommentar om boken Sjarmerende Gjenbruk.
Klem...Ellen

Gårdsromantik sa...

De där brickorna var ju underbara - och den svarta burken ...
Nu skall jag kika in i butiken!

Kram Maud

Line sa...

Tjingeling! Ja det var faktiskt vårkänslor som fick mig att styla om bloggen =) Här finns dock inget ljus, bara regn och slask och grått....Brrrrrr!

KRAMEN

Stina sa...

Nähä du, Viola lella. Vi äter inte papper här förstår du. Inte ens Sally.;-)
Tokfia där!

Nästa gång kanske Viola Tonfisk vinner.;-) Puss

C De-sign sa...

Pressglas är verkligen vackert! Fina arrangemang du visar! Tänk att du orkar måla....ska bli spännande att se resultatet! Jag tycker att det känns jobbigt att komma igång....massor att göra och lite ork! men det ska nog bli bättre när man kommer in i de gamla vanorna! Önskar dig en bra arbetsvecka! Kram fr C

Anonym sa...

Vad mycket fint du visar, tycker mycket om pressglas och har svårt att inte plocka med mej det från loppisar...
Kram och ha en bra vecka!

Karin Krut sa...

Vilka vackra bilder du har och sån energi :) Hoppas du har haft det riktigt skönt på landet! :)
Ha en skön vecka
Kram Karin

MODERN COUNTRY sa...

Klem til deg vennen, takk for hilsner i bloggen!
Jeg satt i går og tittet, men ble så trøtt. Nu enda mer vakkert her inne. Himmel Viola, for noen fantastiske saker du har! Jisses, glass i mengder, og ekstra vakre de fine krystallglassa. Vakre til vin og annet godt.
Javisst får man vårfølelse med flere grader pluss, lengter selv og selv katten synes det er deilig å være mer ute. Men vi må ikke bli lurt, enda kan det falle snø. Men vi er alle like rare hvert år. Man vil liksom at det skal bli vår så snart Julen er ferdig.

Ha det så godt, og ha en fin dag i morgen!
Klem Aina

Stubbetufsa sa...

Oi, så mange nydelige fotografier! Vakre blomsterting og lysbilder! Jeg må nok komme innom igjen når jeg kjenner at jeg trenger å fylle på min energikrukke!

Landlig Idyll I Interiørhuset sa...

Hei Viola!
Så mange vakre ting du viser her i dag,slike ting i presseglass er så vakre,har noen få selv også,men skulle gjerne ha hatt flere. Den madonnaen var helt nydelig,skulle gjerne ha hatt en slik selv.

Så spennende det blir å se dine møbler når dem er ferdig malte...har selv noen små maleprosjekter som jeg skal starte på.

Håper du får en kjempe flott tirsdag

Klem Tonje

Lilla huset på prärien sa...

Vad duktig du är som målar så och står i! Själv har jag precis vaknat nästan, sitter och dricker fösta koppen kaffe. Ett sådant där rosfat, exakt, sålde jag på Tradera för ett tag sedan :) De är himla fina men jag hade bara inte plats för det här tyvärr. Någon människa blir glad för det istället, eller hur!?

Kram Jenny