lördag 24 januari 2009

ÄR DET NOVEMBER IGEN?

Idag när man vaknade så hade man varnat för att det kunde komma 1 dm snö, ojdå tänkte jag, vi som ska bila in till Västervik och hämta möbler, men......det var så här det såg ut. Dimma, dis och regn mötte oss i morse, skulle nästan tro att november is back.




Så det där med att fota inne glöm det...så idag bjuder jag landetbilder, men de är från i somras. Tror inte jag visat dessa, men någon kan säkert vara en repris. Detta längtar jag efter mest just nu...





Jag har en rosenpergola som jag bara älskar, den börjar blomma i slutet av juni och skänker mig glädje med sina rosor långt in i augusti. Här blandar jag olika röda och rosa rosor. Som ni vet är jag ju helt såld på dessa färger ihop.







Vilken tur att jag hade rätt så mycket sparat som jag inte visat. Har mycket perenn på min täppa och några fruktträd har fått överlevt vintrarna. Körsbär, plommon och päron går bäst, äppleträden äts alltid upp av rådjuren under vintern hur väl jag än försöker skydda dom, så nu blir det inga nya fruktträd.



Så har vi vinbär och krusbär. Från denna praktbuske får vi flera L varje sommar. Jag gillar att påta i jorden och har mina grönsakssängar och mitt växthus. Mera kommer ni att få se under sommaren...ack om den vore snart här....



Under 2008 gick jag äntligen med på poolbygge. Min familj hade försökt övertalat mig i flera år och jag bara totalvägrade, kontrade alltid tillbaka med...är ni inte riktigt kloka, vi bor ju vid havet...men efter många somrar med rejäl algblomning som alltid kom framåt mitten av juli och satte badstopp så vad det jag som helt plötsligt drev poolprojekt!

Vilken grej...så mycket har jag nog aldrig badat en sommar även fast det var väldigt få soldagar och med en temp i plurret på en 27-28 gr varmt...himmelskt skönt ska ni veta!



Ny korgmöbel inköptes men dom kära gamla vilstolarna på berget står kvar och detta berg sluttar ned till poolen som är insänkt i vår stora uteplats. Ser ni himlen, den måste vara ifrån dom där två veckorna med sol som vi skulle leva på under hela hösten och vintern...




Men så fanns ju alla dom där veckorna som bjöd på regn och då målade vi och målade...det blev kök, innerdörrar, garderober, ja inte vet jag allt som kom under vita penseln, så mkt hann man med under de regniga dagarna.







Men dom där regndagarna är just nu bortsuddade ur minnet utan det är ljuset man längtar efter och allt blir ju så vackert utav solstrålarna, både ute och inne...






Snart ha vi kommit fram till VIOLANS milstolpe, den infaller om ett par veckor. Det är mitt första riktiga vårtecken. Då åker stora saxen fram och alla mina ca 30 pelargoner klipps ned fullständigt. Några Mårbacka har ni redan sett för ett tag sedan och dom blommar så. Visst gör det lite ont i en att klippa ned dom fullständigt men efter denna hårda behandlig så kan man få njuta igen till detta...




Så detta blev ett helt annat inlägg än vad jag hade planerat. Skulle visat er vad jag hämtade i Västervik men det får bli en annan gång. Hoppas att jag gladde någon och gav er hoppet tillbaka, bara håll ut, det kommer en vår och sommar igen....ha en skön fortsättning på helgen, sänder er alla en stor kram, vi hörs snart igen, eran VIOLAN

58 kommentarer:

Lilla Trollbacken sa...

Men herre gud violan, jag blir ju alldeles sjuk av längtan efter sommaren. Mmmm tänk jordgubbar med grädde. Så har man hela februari kvar framför sig. Tur man kan köpa lite vårlökar hem, så man får en försmak av vad som kommas skall!
Kram
Gabrielle

Mia, New Room Interior sa...

Åå, så nydelige vårbilder!! Gleder meg såå til vår, lys og varme!! :-) Her snør og snør og snør det!! Ha en fin lørdag! Klem-Mia

Det vita dårhuset sa...

Sjuk av längtan ja=). Vi har oxå tagit oss en tur i snöstormen idag för att hämta 35m2 råspont.
Skiiitkul att lasta av 4.30m långa plank men snön piskandes mot kinden, men va gör man...hi hi. Nöden har ingen lag *skrattar*!!
Kram kram Erika

Mamma C sa...

Håller med dig, vilket skitväder man vaknade till idag. Men nu efter din kavalkad av härliga sommarbilder. Ser man en gnutta ljus och hopp om en skön tid som komma skall. Ha en skön lördagskväll.
Kram mamma C

Anneli sa...

Suck, Suck vad fint du visar - du är så duktig på att fota för att få fram det där speciella...
Många Kramar/Annelie

LillaFlisan sa...

Viola!!!
Du gör mig sjuk!!!!!!

Vilka bilder...... Vilket landställe ni har!!!

Vilka rosor.......och havet!!!

Suck, lite annat än det vidriga plask och slask vi har här i mälardalen just nu :-(

Nu ska jag ta och titta på dina bilder en gång till och drömma mig bort till sommarlovet!!!!

Stor kram


Flisan

Bitte sa...

Åh, vilket härligt inlägg och vilka härliga sommarbilder! :-) Nu längtar jag ännu mer efter sol och sommar, men tills vidare räcker det långt med att titta på vackra rosor och pelargoner... :-).

Hoppas du får en bra helg!

Kram
Beatrice

Stina sa...

Tack!...för att du bröt av de första bilderna med de underbara sommarbilderna. Kaktusen började nästan växa i halsen när jag såg gråvädret.

Jo, jag har allt börjat prata lite, men inte känns det kul. Äta är ju värdelöst.Smakar inget och kommer nästan inte iväg dit det ska. Man ska ju klämma ihop musklerna, vet du. Vad blir det av kaktusen då?

Nå'n spritsort kanske. Jag kan skicka en lite pigg till Violan. Puss

Stina sa...

Jaha du! Ja, men då får väl jag ta nå't starkt jag med då...så vi ligger lika.

Äum...hur lät det där nu då? Äsch! Jag kan inte!:-) Puss

Lisas torp sa...

Vilken härlig kavalkad - lite sommarkänsla fick man allt!

Ja, av vädret denna dag finns mycket att önska! Inte varit utanför dörren idag - riktigt ruggigt är det här också! Huvva!!!

Hoppas att ni har det skönt inne i stugvärmen!
Kram
Lisa

Magdalena sa...

heia,- så vackre rosor...!
og tack snille deg for gode råd om pelargonia...
klem magny

Magdalena sa...

heia,- så vackre rosor...!
og tack snille deg for gode råd om pelargonia...
klem magny

Inspiration i vitt sa...

Men Violan vilka underbara bilder jag dööör nästan hihi. Rosorna var så vackra så att jag finner inte ord.
Kram på dig/Ingela.

Poppins sa...

Här är det november hela vintern, jag lovar, regn och dis nästan varje dag.
Så det är härligt att få titta sommarbilder och drömma sig bort. Rosenpergola låter helt underbart!

Jag har en liten utmärkelse till dig.

kramar från Poppins

annette sa...

Varmt tack för det här inlägget Viola!
Ja, jag fick lite hopp tillbaka, idag har jag vägrat gå ut, det kan inte vara meningen att vi skall ha det här "jäkla" vädret i slutet av Januari, helt vedervärdigt är vad det är.

Ha nu en skön lördagskväll!

Stora Kramen //annette

Guttemamma sa...

Åaaa,for noen skjønne bilder du deler med oss, det gjør godt når snøstormen raser utenfor...!! Og hvilket vakkert sted dere har...sukk. Mine gutter inklusive min mann vil også gjerne ha svømmebasseng...men siden naboen har, holder vel det...? Og vi bor jo og ved havet..!!Takk og for din skjønne hilsen hos meg, alltid glad når jeg ser du har vært "på besøk".!! stor klem fra Anette

Anonym sa...

Halloj!

Jag tänkte precis detsamma idag. Är det november eller????

Höll på att slå ihjäl mig när jag var på parkeringen och skulle in i skolan för att se på sonens fotbollscup. Blööt, halt, grått och eländigt!!!!!

Då blir man riktigt gald när man kikar in till dig och får se alla härliga sommarbilder.

Längtar verkligen efter sol.

Hoppas det är bra ljus i morgon. Jag har pyntat och fixat på min köpmandisk och vill gärna fota den och lägga ut på bloggen.

Stor kram
Lena

Stina sa...

Ja...du ser vad fel det blev.;-)
Jag har ju inte tagit nå't starkt.Så då är jag inte på din nivå. Pigg!;-)
Fattar du nu? Haha...Puss

Roses & Angels sa...

NU VILL JAG HA SOMMAR!!! Efter att ha sett alla dina underbara bilder så kan jag inte vänta längre. Gudars alltså, jordgubbar, rosor, solstolar, havet ja allt! JAG ÄR så avis, alltså vilket himmelrike! Kram

My home is my Castle sa...

Oiiiii...'Sååå mange nydelige bilder...
Åååhh som jeg lengter etter sol og sommer...
Her hardet snødd i hele dag, våt snø så den legger seg ikke på bakken....

Ha en fin kveld min venn.
Klem,Kari

Eva Linnea sa...

Hmm, mnja lite "tortyr" var det nog att se dina härliga bilder från i somras! Din rospergola var ju helt overkigt härlig. Jag ska få en ny uteplats byggd i april. Jag kanske ska ha några plank till "tak". Jag får se. Men jag blev klart inspirerad av dina bilder. YESSSS!
Kram Eva Linnea

♥ Fyra årstider sa...

Du har så härligt..vilken dröm att få bo så på sommaren och tack för att du vill hjälpa mig lite.
Kram Lotta

Galleri Hönshuset sa...

Hej Viola. Allt väl?

Vi kom hem precis från Bio och restaurangbesök, och det snöade som bara den på vägen hem, så jag trodde att vi skulle köra av vägen med tanke på sikten...och så får jag se dem underbara sommarbilderna på din blogg, Tack! Det finns hopp om ännu en sommar =)

Nej, jag ska inte klaga, jag gillar vintern och snön också...

En pool ja, jag törs inte visa mannen vad du har gått med på...Han har pratat om en pool här hemma, men jag vill inte....

Ha en underbar fortsättning på helgen, Kram Pirre

Mitt hvite hus sa...

Hei Viola=) takk for omtanken.
Nå fikk jeg vår følelse her inne hos deg, det gjorde godt,
Nydelige bilder, Jeg drømmer om en pergola. Er dette fra hagen på landet sant?

Når du klipper pelargoniane, klipper du de helt til jorden eller?? jeg tør ikke helt å gjøre det jeg....har aldri gjort det før.

takk for at du delte disse vcakre bildene Vioal, de gjorde meg glad og varm O=)
Klem Kerstin

Lilla huset på prärien sa...

Vilka underbara bilder du visar Viola!! Jag bara älskar dina rosor - de är fantastiska! Vad heter den där stora röda på den första bilden? Den rosa är det New Dawn eller? I vilket fall är de superhärliga! Lovely!

Kram Jenny

Frida sa...

Tack för dina underbara sommarbilder,som man längtar när man ser dem. Vilken pool ni har den förstår jag att ni använder mycket, ett bra alternativ när man inte kan lite på havet.
Jag såg faktiskt små minisnödroppar här om dagen när jag promenerade, man blir glad för minsta lilla vårtecken så här års.
Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida

Veronica sa...

Ååååååh Violan!

Vilka UNDERBAAAAARA bilder! Så vackert att det gör ont med blå himmel rosor och PELARGONER!!! Jag älskar pelargoner!!

Stor kram
Veronica

Ullis/Leva på landet sa...

Så somriga och härliga bilder. Känns väldigt långt till sommaren idag då det har snöat och blåst för fullt. Det har blivit flera omgångar med skottning.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

annashusidingtuna sa...

Efter detta inlägg så vill jag att vår new dawn ska blomma nu...
Kram anna

Unknown sa...

Åhh, Violan!!
Vilka underbara bilder! Ert lant ställe verkar vara rena paradiset!! Vill sitta i din rosenpergola m ett glas vin o bara mysa i sommarvärmen!!

Fnissade när jag läste ditt inlägg hos mig.. Det stämmer nog att vi är rätt lika!! Har tänkt på dig en hel del idag, faktiskt!! Såg så mycket som du skulle älskat o säkert inte kunnat låtit bli att köpa! Sanslöst underbara rosenfat o gallerfat bl a...Jättehäftiga grejjer men kanske lite dyrt ibland..

Dina stolar, o allt som du svept ditt magiska vita trollspö över blev jättefint! Vad du har jobbat!!!

Massor me kramar!
Ha en toppensöndag, trots gråvädret!!
Iréne

Unknown sa...

Ooops Violan!!

Sitter hemma hos min bror, o använder hans laptop.. Därav blev avsändaren lite maskulinare än det var tänkt!! *fniss*

Ha det gott!
Kram! Iréne

Anonym sa...

Åhh vad man längtar till sommaren när man ser dina härliga bilder, men snart så är vi där igen...
Ha det så gott!
Kram

Anonym sa...

Åhh vad man längtar till sommaren när man ser dina härliga bilder, men snart så är vi där igen...
Ha det så gott!
Kram

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Takk snille, for så gudommelige foto, det hjalp på mitt humør!
Å ja, vi har presis samme vær, å fotografere innendørs er en kamp hihi.
Men tenk når alle våre roser og pelargonier begynner å blomstre igjen, mmmmmmmm vi gleder oss, bare tanken gjør himla godt. Og regn, nei det snakker vi ikke om ;o)
Klem

Line sa...

Usch! Alldeles fruktansvärt.. .....UNDERBART!!! Jag blir ju bara så grön av avund... Du frågade om min banner design, det är ju en liten hemlis som jag ogärna delar med mig av, egoistiskt? NEJ, det är för ditt eget bästa, det är nämligen förfärligt beroende framkallande, så jag viskar scrapblog =)

Ha nu en mysig söndag, hoppas den blir mindre grå...
KRAMEN

Butik Östergården sa...

Å det var härligt att du visade dina underbara rosor och andra vackra sommarbilder. Det var precis vad som behövdes,i det här tråkvädret.
Vi byggde också pool när vi flyttade ut hit till landet. Fick ha lite lockbete till mina flickor. De skulle minnsan inte flytta till landet. Och jag förstår att det var jobbigt för dem. De hade bara fem minuters promenad väg till skolan förrut. Nu skulle de bli tveungna att åka buss i nästan en halvtimme och sen promenera i tio minuter. Och så var de i tonåren med alla kompisar. Men poolbygget har jag aldrig ångrat. Barnen och barnbarnen kommer ofta hit för att bada. Och själv älskar jag att ta ett tidigt morgon dopp och sen sätta mig på altanen och äta frukost det är livskvalitet.
Tack för att du blommade upp min morgon!
Kram Helen

Anonym sa...

Huff, snø og is vil man vel helst bli spart for nå..og man kan undres på om det noen gang vil bli vår..

For øvrig blir humøret på topp når man får et hav av stemningsfulle bilder av sommer.. herlig, Viola.. takk for at du deler ut solstråler:o))

Ha en strålende søndag og klem fra meg..

hemtrevnad marie sa...

Å här var det somrigt minsann!!
Önskar verkligen jag hade en fruktträdgård som du ...här är den mest gamla träd och inte så mycket bär på dem...men som den ruinromantiker man är, så är ju även gamla träd värda att spara!!
Visst var vi i Habo!
kramis

Katta sa...

Vilka kontraster! Underbara sommarblider. Så himmla gulligt runt det lilla köksbordet, verkligen sommrigt och lantligt. Och de solstolarna å klipporna, tänk om man bara för en dag eller två kunde få ha det så mitt i det gråtrista som är nu. Kram Katta

Som dagene går sa...

Det var koselig å sommerdrømme litt i januar.Men for meg blir nok det du viser fram bare en drøm også om sommeren. Bor på kysten av Finnmark, og sist sommer var lite sommerlig skal jeg love deg.Men noen soldager på terassen ble det jo og mange fine turer i marka. Roser kan gå bra på lun vokseplass,men slik blomsterflor som du har, kan vi bare drømme om.
Takk for at ga litt sommer i januar!

spetsar och änglar sa...

Ville blunda först!Men sen kom ju helt underbart somriga bilder.
Längtar ju så efter våren och sommaren.Åhh tänk att få stoppa fingrarna i jorden och så lite frön.Det är underbart!!!!!!

Ha en fin Söndag
Kram
Heléne

Vit Gladiolus sa...

Så himmelens vackra bilder!!!
ja här kom det med snö igår så man kan tro att det är november!
Kraaaam

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh Violan vilket glädjefyllt inlägg! Vilket fantastiskt ställe ni har i V-vik! Jag njuter, tack!
Trevlig söndag!
kram goa vännen!
nina

ANETTESHUS.COM sa...

Så mange vakre bilder!! Helt enig! Det skal bli deilig med sommer igjen!

Ha en fortsatt fin søndag!

Klem Anette:)

annette sa...

Idag har det ju varit riktigt skapligt väder, men tänkte ändå pigga upp Dej en Award och Kram som finns hos mej!

Kramen //annette

Stina sa...

Du kan komma hit och kasta snöboll med mig. Visst?
Kan väl inte vara så svårt för en Viola. Jag har fått hosta idag.*host*
Puss :-)

C De-sign sa...

Vilken underbar pergola med klängrosor!!!! Ljuvligt! Visst drömmer man om vår och sommar, men jag har med åren lärt mig att tycka ganska bra om alla årstider! Jag har också övervintrat några mårbacka.... vi får se hur det blir med dem..snart ska man väl ta hand om dem! Annars tar jobbet alla kraft just nu...... Så fint det blev i din matsal! Vilket jobb du har lagt ner! Önskar dig en skön vecka! Kram fr C

Unknown sa...

Viola
Fantastiske sommerbilder...virkelig noe å lengte etter. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Du er en av mine favorittbloggere, jeg vil derfor gjerne sende deg en bok i gave. Send meg fullt navn og adresse så kommer det en bok i posten.
Klem...Ellen

Lily of the valley sa...

Jisses vad jag längtar till sommaren när jag ser dina fina bilder!!!! De två översta räknar jag inte förståss :D Så ser det ut förjämt här nere!!!!
Helt klart måste man pigga upp sig :D))))
Kram Lily

Kjeruben sa...

Ah... drømmen om VÅR!!! Så mange nydelig bilder du viser her!

Og tusen tusen takk snille du for kjempesøt kommentar på bloggen min. Vart så glad!

Har susa litt rundt i den flotte bloggen din og ikkje minst nettbutikken... der må eg jamlig innom og sjekke etter servicer trur eg :-D
Ønsker deg ei fantastik veke!
Klem

My home is my Castle sa...

Heisann :)
Det ligger noe til deg inne påbloggen min :)

Ha en fin søndagskveld.
Klem,Kari

Tulipa sa...

Vilket ställe ni har där!
Är det paradiset på jorden?
Vi har en bekant i Västervik och de har enormt mycket frukt på sina träd, världens godaste päron bla. Måste vara mycket gynnsamt klimat där!
Det ser fantastiskt ut från poolen och dina sommarbilder...jag bara njuter och längtar jättemycket!
Tycker verkligen att du lyckats fånga sommaren!
Tusen tack!
Och tack för att du är en så härlig person här i bloggvärlden!

Kram Mariette

heavenandearth sa...

Haha!
Jag tänkte väl att du skulle upptäcka "mitt nya alias"!!! *ler*

Ja, du inspirerar mig verkligen!
Å vet du? Jag har länge sagt att blått ALDRIG ska få komma in i mitt hem!!
Tycker iofs att det är en mycket vacker färg... men jag var inne i ett vitt o blått kök en gång o det kändes isande kallt o opersonligt!!! Vet ej om det avskräckte mig för blå färg i inredning...

Sen läste jag ditt inlägg om det blåa o blåvita och sen vet jag inte riktigt vad som hände....?

Jag gick till loppan, o där fyndades två söta karotter i: Vitt o Blått!!!!!!
Sen var jag hos min kompis m hundarna o hon gav mig en servis i färgen: Vit o Blå!!!!!
Idag var jag på Indiska o var på vippen att inhandla en kopp i: BLÅTT!!!

Vad har hänt??? Smittats av ngn sjukdom??
Det jäkliga i kardemumman är: Att jag tycker det är så himla fiiinT!!! HAHA!
Inled oss icke i frestelse... Näe, behövs inte...jag verkar kunna gå rätt bra själv...behöver liksom bara en liten PUFF!

Ibland är det nog helt enkelt meningen...
Hmmm...blev låångt det här..

KRAM!!
Iréne (Daniel) *fniss*

Josefine sa...

Så nydelige sommer bilder...det var godt å få drømme seg litt bort i mørketiden:) Rosene dine var så skjønne! Ha en fin uke Viola:)
Klem

Glitter och Marsipan sa...

Hej Violan.
Precis så underbara bilder vill man se en grå dag som den här.
Härligt.Tänk,ett litet tag,sen är vi snart där.
Vad snyggt med ljuskronan i pergolan.
Ha en bra start på veckan.
kram Anette

Pernilla sa...

så mysiga bilder!!jag älskar pelargoner!! tyvärr så klarar jag inte av att sköta dom så bra,men en lever iaf..hihi..

och tack för alla snälla kommentarer!! blev lite irriterad som du såg,men damen i fråga är ofta hit och inspekterar, så det blir lite jobbigt!

hoppas du också får en bra vecka!!

kramar!

Gårdsromantik sa...

Så härliga sommarbilder.

i vårt gamla hus - ja vi äger det ju fortfarande har jag massor med perenner - i det nya endast ett pyttelitet jordgubbsland.

Tur perenner mår bra av att delas!

Rosor finns också - men inte till en Pergola.

Vad trist med algblommning - då är dettoppen med en Pool!

Kram Maud

Floras Kulle sa...

Dessa bilder var verkligen välbehövliga i vintermörkret!
Åh, vad jag njöt, hela världen runt omkring mig (här på jobbet) bara försvann...
Vet du, igår när jag klev ut på gatan i den mörka kvällen (kl. 17:00) utanför jobbet, så satt där en fågel uppe i ett träd och sjöng så vackra drillar, att jag inte hört något liknande på länge! Det kändes precis som våren var i antågande. Hurra, det finns hopp!
KRAM: Annette