söndag 4 januari 2009

UNDERBAR VINTERHELG


Är nu hemkommen efter en underbar vinterhelg på landet/vattenhålet. Vi halkade ner igår em i snigelfart. Snön kom som en överraskning för mig, hade inte kollat nyheterna på kvällen innan. Snövädret följde med oss ner till skärgården, så på lördagskvällen snöade det fina stora flingor.

Kom på att jag inte visat mitt gästrumsfönster. Ni ser glasrummet skymta utanför. Detta finns på fönsterbrädat. En gammal Jesusstatyett som ni ser högst upp, ett par änglabilder i vit ram och ett silverfat med torkade rosknoppar.




I huset blommar Mårbackorna för fullt. Prata om krock, ute riktigt vinterväder med 15 gr kallt och inne vår i fönstren. Dom kommer att få behålla sina blommor och blad till februari, sedan är det klippt, fniss....då klipper jag ned alla mina 30 övervintrade pelargoner fullständigt och vet att jag får härligt kraftiga växter till sommaren. Många av mina pelargoner är faktiskt uppåt 20 år!



I går kväll tände vi en brasa för att värma upp huset och älskar att ta bilder när ljusen skapar sitt milda sken. Ni vet ju att jag ofta fotar på kvällen just för att försöka förmedla det där härliga ljusskenet som det blir utav tända ljus.

Min papperskrubba har nu städats bort på det gamla jugendbordet och istället får nu ett loppisfynd och en gammal stake överta bordet. Fattigmansvasen hittade jag i Västervik på loppis innan nyår för en hel förmögenhet: 20 kr.



Mitt fönsterstilleben ser ut på detta sättet på kvällen och min tavelvägg med gamla vackra tallrikar i blått får oxå sitt speciella sken tack vare ljusslingan som jag inte har hjärta att ta bort ännu.





Mitt vita porslinsskåp med vackraste rosservisen får oxå sitt speciella skimmer på kvällen tack vare alla ljusen som jag alltid tänder.






På brickan finns en rar liten skål med mina gamla bokmärken från sekelskiftet. Ovanför hänger ett gammalt religiöst tryck och här en detalj från detta. Passande med det väder vi har just nu.



Idag tog vi en långpromenad kring vattnet innan vi åkte hem. På en del ställen fanns en tunn isskorpa på vattnet, solen lyste och snön gnistrade, ja det var helt enkelt så underbart vackert.






Isen gjorde verkligen ett tacksamt foto-objekt. Så vackert med isflaken intill sjökanten och solen som speglade sig i vattnet.

Nu har det blivit två täta inlägg, men nu är jag i takt igen. Brukar ju alltid göra ett inlägg på söndagarna.

Nästa vecka börjar ju vardagen igen på onsdag, men ännu har vi en helg att klara av. Önskar er en skön trettonhelg! Ännu en gång vill jag tacka för era ortoligt positiva kommentarer. Den håller min inspiration i gång och gör att jag vill bara skriva mera, det är detta som inspirerar mig och håller min blogg levande. TACK ALLA NI SOM LÄMNAR EN RAD EFTER ER!!!!!

Kramar till alla ni som tittar in, eran VIOLAN

55 kommentarer:

heavenandearth sa...

Whow Violan!!
30 övervintrade Pelargoner!!!

Inte nog med att du är en fantastisk inredare, en jätteduktig fotograf o en "jäkel" på att hitta loppisfynd... Du har dessutom Gröna Fingrar!!!
Vilka talanger!!!

Dessutom tycker jag att Du verkar vara En jättemysig person oxå!!

Ha en skön Trettondagsafton! Kanske en lite mindre kall... vi hade -17 idag!! Inge skönt!

Kramisar! Iréne

Torunn sa...

Du har et oppkomme av bilder og fortellinger jeg aldri har sett maken til! Alltid like spennende å høre hva du gjør på -). Takk for tips med pelargonerne også. Jeg er spent på om mine takler overvintringe......Det er første gang jeg prøver, så hva utfallet blir er usikkert..

Klem til deg

ANETTESHUS.COM sa...

Oj, oj, så mange vakre bilder!! Blir helt stum, jeg:) Sååå mye fint!!

Klem Anette

Vardagens guldkorn sa...

Å vad vackra bilder du bjuder på! Visst är det härligt när ljuset återvänder och man får vända näsan mot solen! Nu njuter vi de sista dagarna innan nästa termin drar igång, eller hur!?
Trevlig helg Viola!
Kram Linda

Mitt hvite hus sa...

For noen fantastiske flotte bilder Viola=)

Dere har et herlig sted å reise til.

Så utrolig fint at deler med oss av hvordan du gjør med dine pelargoniene. Har vært litt usikker på hva jeg skulle gjøre med de.

Ønsker dege n herlig uke Klem Kerstin

hemtrevnad marie sa...

Vilka fina vinterbilder!!
Och himmel så många mårbackor du har tagit hand om!
Har bara 6 st kvar...och inte blommar de ens i år(brukar alltid blomma annars vid nyår, hihi!)...fast jag har föralldel inget bra ställe till dem heller, de står i sovrummet i värmen...stackare!
ha en fin trettondagshelg!!
kramis

lottens vita och gröna sa...

oh nu längtar jag till våren då vi får se dina telingar bli härliga pellisar! vilket ljuvligt vattenhål ni har, vilken otrolig natur, försår att du hittar ron där!
ljuvliga bilder violan, underbart med det varma ljuset! ha det gott vännen! varmkram lotten

♥ Pia... sa...

Hej..ja du har verkli8gen en uppsjö att ösa ur..tack för alla härliga bilder du bjuder på ..missade förra inlägget ..så nu har jag läst ikapp mej..oj säger jag..mycket fint och roligt att löäsa om..kram..PIA

annashusidingtuna sa...

Det är bloggar som din som gör att man själv fortsätter, man blir inspirerad helt enkelt.
30 pelargoner, där ligger jag allt i lä, men ge mig ngra år så kommer jag nog i kapp....
Kram Anna

Mamma C sa...

Vad duktig du är som övervintrar dina pelargoner. Jag bara säger att jag ska göra det, men det blir inte så. Fina bilder som vanligt när du gör ditt inlägg. Du ska ha en fin trettondagsafton du med. Jag ska faktiskt jobba i morgon känns inte så kul. Vi har -19,2 här utanför köksfönstret nu. Får bli långkallingar och hela köret när man ger sig iväg på hojjen i morgon bitti. Vi får hoppas att det inte kostar multum att byta ruta.
Kram Mamma C

Ullis/Leva på landet sa...

Så underbara bilder. ja naturen är verkligen tacksam att fotografera. Tänk att du har så gamla pelergoner och att de blommar nu. Måste var ljuvligt. Nu längtar jag ännu mer till sommaren.

Ha en bra vecka!
kram Ullis

Guttemamma sa...

Bare innom for å ønske deg en fin uke. Og som takk får jeg så mange skjønne bilder!! Klem fra Anette

Som mine dager er sa...

Jeg må bare gispe da jeg leser om alle dine overvintrende pelargonier. Jeg elsker denne planten, og i år er første gang jeg prøver meg på en overvintring, jeg har kun EN. Så får vi se hvordan det går med den når våren kommer ;-)

Det var noen nydelige vinterbilder du har knipset. Det er slike dager som dette at jeg synes vinteren faktisk er vakker, og jeg er et utpreget sommermenneske!

Nyt dagene og lykke til på jobb.

Klem fra Marit

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Kan ju inte låta bli att bli lite avis på dina mårbackisar! 20 år?! Bra jobbat säger jag då!!! Helt fantastiska vinter vyer du visar! //LInda

Dicksonska våningen sa...

Hej svejs!
Tvättlinan med tomtekläder införskaffades på Gekås i Ullared i november, säger min vän. Men det lär ju vara riktigt lätt att göra på egen hand :)
Så härliga naturbilderna ser ut. Det är ju ganska kallt nu men det gör inget :)
Kram Annika

ängeln i vitt sa...

Himmel vilka underbara bilder du visar, jag tar en sväng till haha.

God fortsättning

Kram Carina

Tulipa sa...

hej kära du!
Vilken härlig läsning, ni halkar till landet och där blommar alla pelargonierna och ute snöar det.
Det känns lite som att läsa en bok...du tänder ljus och går där och myser...
Jag hamnade i Violas värld där ett tag!
Kram och trevlig trettonhelg!
Tulipa

Josefine sa...

Hei. vakre bilder som alltid her inne hos deg:) Du er en flink fotograf! Ønsker deg en superfin uke, klem Josefine

h.espe sa...

Kjære Viola!
Først av alt - riktig GODT NYTTÅR til deg!!!!

Wow, for noen flotte bilder. Virkelig en underbar vinterhelg ja!

Da er julen over for i år, og hverdagen begynner igjen i morgen. Da er det slutt på å sove lenge på morgenen, og istedenfor stå opp kl 0600. Uff - gruer meg litt!

Ønsker deg en flott kommende uke!

Stor klem fra Hildegunn, som gleder seg til å følge deg gjennom 2009 :o)

Millas hem sa...

Så vackra bilder!
Och du...bara jag hör ordet mårbacka så längtar jag ännu mer till våren.
Fast det är sant, vi har riktigt härliga dagar nu när det blivit lite soligt och kallt!
Kram Camilla

♥ Fyra årstider sa...

Lyckliga dig som har ett lantställe vid vatten..vilken dröm.
Kram Lotta

Stubbetufsa sa...

Hei, Viola!
Takk for en fin opplevelse! Jeg har kikket og lest og sett så øyet er stort og vått! Du har slike vakre bilder. Og så nydelige pelargonier!

Bitte sa...

Vilka otroligt vackra vinterbilder du tagit... :-).

Kram
Beatrice

Anonym sa...

Hejsan kära Viola!

Jag hoppas och tror att du har haft underbara helgdagar.

Så vintern har kommit till er!Vad bra!

Underbart vackra bilder visar du också.

Underbart fina dokument och vilka fina naturbilder.

Vi hade minus 19 grader i går morse men idag hade vi bara minus 8 grader så lite varmare.
Snö har vi men inte hur mycket som helst, vill gärna ha mer....

Ha en bra tretton afton och en fin vecka.

Kram Bodil.

Katta sa...

Naturen är så vacker på vintern bara snön och frosten kommer, varje liten frostflinga är som ett konstverk i sej själv. Jag hade visst missat ett inlägg hos dej med. Jugend är verkligen vackert många gånger skulle vilja bo i en gammal jugendvåning.Du visar fina saker.Ha det bra i stan igen,Kram Katta

Vita hjärtan sa...

Hej!

Vilka underbara vinterbilder du bjuder på från erat lantställe! Visst är vintern otroligt vacker, vilket ljus den bjuder på.....

Otroligt fina ängla-bilder du hade i ramarna, dom gillade jag verkligen!

Ha en bra fortsättning på det nya året!
Kram Annemari

Nicole sa...

Vilka otroligt vackra bilder, både inifrån och utifrån! Så underbart att ni har möjlighet att övervintra pelargonerna och att de blommar nu!!
Ha en riktigt bra trettondags afton!

Galleri Hönshuset sa...

Oj vad häftigt....så gamla pelargoner...Nu längtar man ju ännu mer till sommaren, eller våren är ju underbar den också =)

Härliga vinterbilder...

Jag har en liten utmaning till dig, om du vill. Kram Pirre

Stina sa...

Vackra bilder du Violan. Är det där ni hämtar all fisk kanske...i det där vattnet?
Det är det säkert!:-) Kramis

Magdalena sa...

heia. Viola...
og...dååååånn....hvilken fin stemning...
roseknuppar og plettar i luften,-

og så kaldt vinter...
som her det, iiisskaldt...

stor klem og fin vecka til deg!


magny

LantlivsAnette sa...

Halloj där !
Åhh vad fint du har det..du, det där gamla vita förklädet jag köpte av dig, har vi tur så kommer det att synas i Julreportaget som vi fotade nu, jag hade det på mitt vita skåp i köket, kan ju vara kul för dig att få veta..
Ha det så bra
Kraam Anette

Anonym sa...

Hej!
Vilka fina vinterbilder! Jag älskar ju fina foton, helst bloggarnas egna. Visst är det kul att ta sådana foton. Och sen har du vackra omgivningar också! I denna fas i livet kan jag inte tänka mig att bo i stan, jag behöver lugnet på landet och här är ju alltid vackert!
Hulda

LillaFlisan sa...

Vilka vackra stämningsfulla bilder du visar!!! Den där vasen du....med smör på!
och 20 spänn! Vilket kap du gjorde!!
Visst är det vackert med isen och snön som gnistrar men det spelar ingen roll..... Vill hellre ha grå slaskig vår istället! (ja helst vill jag ju ha varm vår med sol och knopp)

Klart du ska plocka fram penseln Viola! Man blir så mycket gladare av lite vit färg!
MEN det finns ju en sån charm, elegans och stilfullhet med mörkt trä också....
Svårt..... Fast är det nya möbler röstar jag ändå på vitt!!!
Hur som helst.... du måste berätta hur resultatet blir oavsett.....
Stor kram
Flisan

LillaFlisan sa...

Hihihihi! Viola!!

Ja, det är nog tur att vi har så förstående män som låter oss hållas!!!

Det kommer att bli underbart snyggt och kul förstås men vilket projekt med så många saker att måla!!!

Jag vill tipsa om V-slip från alcro, då hinner du grunda minst tre gånger på en dag om du behöver (träet är ju så mörkt)eftersom torktiden är minimal.

Ta inte ut dig nu bara Violan!


Själv har jag så himmelens ont i baksidan av låren (träningsvärk) pga att jag stått böjd i alla dessa knäppa målarpositioner!!

Lycka till! Nu börjar jag redan bli nyfiken på resultatet!, fniss!

Kram

Flisan

Fake cake sa...

Det är ju väldigt kul att du sparat pelargonierna så länge. Jag har ingen plats att göra så och sen glömmer jag bort dem i källaren så de dör;) inte snällt..

Ha det så bra

Anneli sa...

Hejsan Viola!
Vilka jättefina bilder du visar...
Vilka kap du gör
Härliga utebilder - vi har oxå en del snö här neråt nu- bättre sent än aldrig så imorgon blir det slalom för en del i The Family...
Kramar/Annelie

mig & alice sa...

Men åhhh Violan vilka underbart vackra naturbiolder du tagit...det är bara elt ljuvligt ute nu...fastän näsan fryser ihop :-).

Den bilden med fönstret med de gamla barnskorna går inte av för hackor heller.

Ha en mysig trettondagshelg imorgon.

Kramar i massor
melinda

Cajsas Faster sa...

Gillar din blogg, fina bilder// Mary

Lilla huset på prärien sa...

Mina pelargoner som jag försöker övervintra mår inte så bra just nu... de har stått i uterummet och där har det faktiskt blivit lite frost... hmm... de hänger med huvudena. Jag får kanske inse att det blir till att köpa nya till våren... synd.

Jag skulle nog behöva lite av dina gröna fingrar... :)

Kram Jenny

Hagbacken sa...

Å kära nån, har du såå många pelargoner? Låter underbart, skulle omöjligt ha plats för så många tyvärr...

Vilka vackra vinterbilder...låter så härligt också att få tända brasa...

Pengarna ska vara inne senast ons hälsar "min bank"...

Kram Linda

Jenny Oak Fae sa...

TACK snälla..!

: )

Otroligt vackra saker & bilder du visar!

KRAM, Jenny

<3

Mittljuvaskafferi sa...

Hej Violan! vilken trevlig blogg du har! Jag kommer snart igen.
Mvh Birgitta

Anonym sa...

Så mycket vackert du bjuder på.
Jag hoppas mina pellisar övervintrar i matkällaren... isåfall ska jag ta skott från dem också. Då har jag nog trettio med!

ingela :)

Hannis sa...

Vad fint det är med fönstret i fönstret!
Och vilken otrolig natur ni har runt er!


Det var inte svårt att texta på tyg.
Jag gjorde en mall i datorn, sen skrev jag ut den i den storleken och typsnittet jag ville ha.
Sen skrev jag av texten till tyget med hjälp av karbonpapper och blyertspenna.
Fyllde i texten på tyget med märkpenna(för tyg) sen fyllde jag i bokstäverna med tunn pensel och textilfärg.
Lite pillrigt och krävde en stund koncentration,Sen var det klart=))

Kram Hannis

Vit Gladiolus sa...

Ujj vilket härligt inlägg, vilka bilder och vackra saker!!
Kraaaam

Heidi-anitha sa...

Ojjj, som jeg blir fyllt med ro og inspirasjon av deg.. så vakre bilder, og for et hærlig sted å få være.. Naturen snakker for seg selv, og dine varme og vakre bilder er så koselige...

Jeg gleder meg til å se dine vakre pelargonier.. Åhh, ser frem til å se de blomstre her hos meg også... Det går fort mot vår og sommer....

Stor klem White vintage

Mia, New Room Interior sa...

Nydelige, bilder fra både ute og inne...!! Likte englebildene! Ha en fin kveld! Klem

Karin Lindström sa...

Hej Viola!

Vilka underbara inlägg! Du är otrolig på att fixa stämning, och så underbara bilder och saker!
Jag hoppas ni haft en mysig helg på landet, och får en fortsatt skön Trettondag!

Varmaste kramarna

Karin

Mjuka sa...

åh vilka vackra vinterbilder!! Tack för tipset om pelargonerna
kram Malin

Frida sa...

Hej min vän!
Vilka vackra vinterbilder du visar. Här i Skåne har vi till och med vinter dock ingen snö men -12 grader har vi haft i dag. 30 stycken pelargoner det må jag säga var en stor samling jag har bara en men den grönskar fint så den trivs nog. Härligt att dina blommar vintertid det piggar upp!
Önskar dig också en härlig trettondagshelg!
Kram Frida

kullervilla sa...

Underbara bilder i kvällsljuset.
Kramiz//kullervilla

Tonje sa...

Hei Violan!
for noen vakre bilder du viser her i dag...jeg liker siden din kjempe godt og kommer nok snart innom en tur igjen=)

Anonym sa...

Hej Viola!

Vilka otroligt vackra bilder, både
inifrån och utifrån!
Man bara njuter i fulla drag.
Så otroligt fint med dina pelargoner..
Kram

Anonym sa...

Vad härligt det ser ut att vara i erat "vattenhål" Jag förstår att ni trivs där.
Så du gör så där med dina pellisar....jag tar alltid död på mina innan vintern är slut. (Jag som ska låtsas ha gröna fingrar!)

Visst känns det ganska skönt nu när vardagen är tillbaka? Då kommer allt funka som det ska!

Kram Pernilla

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men Viola... så många fantastiska bilder du bjöd på! Ja men herregud vilka vackra vinterlandskapsbilder och så stämningsfulla bilder från ditt hem!

Vet du jag kastade in mina stackars pellisar i garaget i september....*skäms*...och jag har inte kommit ihåg att vattna dom!!! Ska genast ta in stackarna och se om jag får liv i dom.

Kram Anita