lördag 17 januari 2009

VECKANS MIX

Nu undrar ni om VIOLAN är helt fövirrad, veckans mix på en lördag...får välan då skylla på målning och färgångor..

Idag kommer det att bli lite utav stora rummet, födelsedag och utmärkelser, en salig blandning alltså.

Delar utav stora rummet är nu klart, målningsprojektet har svällt ut, precis som det alltid gör när jag sätter igång med något, ni vet det ena föder det andra...öppna spiseln har nu bytt skepnad.







När tulpanerna är på gång att bli så där gängliga i vasen brukar jag klippa av dom och lägga dom istället i skålar. Framför spiseln har fotpallarna hittat tillbaka. Dom var ju tidigare guldmålade och blev nu vita istället, ångrar mig inte... och broderiet är nu så vackert mot det vita.







Om ni tittar noga på helhetsbilden av spiseln ser ni att jag har två snedväggar som möts bakom den. Rummet blir därför väldigt annorlunda och charmigt. Helhetsbilder kommer framöver.

I rummet finns fyra stora fönster. Inga gardiner i detta rum. Skulle verkligen förta de vackra nischerna med sina marmorbänkar. Här är fönstret brevid spiseln.








Mina höga stakar är nu ommålade, den gamla fotoramen oxå och sedan har min favorit kommit hem: murgröna på båge. Älskar dom här krukorna med sina vackra krakeleringar.

Om ni undrar vem som finns på fotot så är det denna skönhet. Detta är min mamma när hon gifte sig. Ikväll ska vi till henne och fira mammas födelsedag. Hon fyller 79 år och är fortfarande väldans vacker. Hon är otroligt pigg, och ser verkligen ungdomlig ut för sin ålder, ingen kan tro att hon närmar sig 80.

Grattis modern vi firar ikväll med vackra tulpaner och vide och sedan blir det bio i veckan och då ska vi se Nicole Kidmans senaste film: Australia.




Jag har ju visat tidigare min stora skänk från Indiska som blivit ommålad. Nu har guldspegeln kommit på plats och ser nu ut på detta viset.



Har jagat vita lampskärmar med vackert rött monogram. Har inte lyckats hitta några, så under den framtida väntan har jag fått köpa ett par billiga skärmar på rean och sätta dit en vacker spets. Blev ändå nöjd med resultatet.





Här har det redan ändrats om på skänken, känner ni igen er, fniss... Ett par loppisfynd har hittat hem till mig. Den lilla ljusstaken som rymmer en liten tändsticksask och som kostade en hel guldpeng. Sedan en Bibel och en liten psalmbok.






Den här psalmboken kommer från 20-talet och är gjord utav något hårt material, ryggen är av sammet och låset, helt underbart. Är nog den raraste psalmbok jag har sett.




Vilken överraskning jag fick när jag började bläddra i den lilla Bibeln. Den var full utav underbara religiösa bilder, här visar jag några.





Sista veckorna har det ramlat in 6 st utmärkelser. Blir så klart väldigt glad över att man tycker om det jag gör och det värmer otroligt där inne, men ger dom som alltid vidare till er alla som lämnar ett avtryck efter er. Ett stortTACK till er som förärat mig dessa.
Tänk att lilla jag har fått nobelpriset utav: en ny bloggare för mig: Maries bloggsida, Malin på Montebello och Hannah med sin bod.

Från vårt kära grannland kommer denna. Det är Ragnhild som har bloggen: wallas-verden som gett mig denna.


Sedan har denna rara kommit från Hallongränd 4.

Till sist har jag fått den som är beige med rosa fjärilen från Tant Teas lilla torp. Denna award har jag visat flera gånger tidigare. Dessa bloggare har jag nu känt en tid utom Marie. Jag tackar er alla och ni måste bara in och hälsa på deras härliga bloggar som gör mig så glad.

önskar jag er en skön lördagskväll och söndag. Här ska snart åkas och ätas middag hos modern. Ha det så gott alla mina vänner där ute!

Storkramen till er alla, eran VIOLAN

57 kommentarer:

Mia, New Room Interior sa...

Du viser såå nydelige bilder! Har en award til deg hos meg! Ser du har fått den før, men tenkte på deg når jeg skulle gi den videre, så da får du den likevel! :-) Klem

Lily of the valley sa...

Så härliga bilder! Så vackert hem du har! Vilken utsikt!
Jisses Violan!!!!!
Jag fastnade mycket för dina vackra krackelerade krukor, krukälskare som jag är :D
Ha en skön helg
Kram Lily

Anonym sa...

Grattis till alla dina fina awarder. Du är värd dessa tusen gånger om.
Violan, vad du visar mycket fint. Man blir ju helt sjuk här:-)
Tackar och bockar för en award. Det värmer gott.
Ha, en fin kväll.
Kram

Mitt hvite hus sa...

Hei Violaen=)

For noen vakre bilder fra ditt nydelige hjem-Den åpne peisen var bare helt herlig. Min drøm rett og slett. Nydelige saker og ting rundt ommkring også . Som setter prikken over ièn.

ja du maler på du vennen, og det ene tar det andre. Kjenner så godt igjen det. ThjihihiO=)

Ønsker deg en fin kveld Klem Kerstin

Galleri Hönshuset sa...

Grattis till dina utmärkelser.

Ja du, var ska jag börja...Älskar den lilla ljushållaren med den lilla tändsticksasken....Så söt den va...vad fint med tulpanerna, den öppna spisen, så mysugt det måste vara med eld i den...

Så inspirerande så här en Lördag em. Gratta mamma din,nu vill jag se hur du ser =)fantastiskt vacker hon är, din mamma.

Ha det gott. Kram Pirre

Galleri Hönshuset sa...

o så skriver man för slarvigt också...Mysigt ska det vara och nu vill jag se hur du ser UT, ska det vara... =)

Mamma C sa...

Grattis till alla utmärkelser du fått. Dom är du värda tusen gånger om. Så fint med pallarna vid den öppna spisen. Kan du elda i den??? Spegeln blev hur snygg som helst. Ha det bra hos mamma ikväll och ha en bra fortsatt helg.
Kram mamma C

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Grattis till alla dina fina awarder!
Vilka fina bilder du visar,allt är så otroligt vackert hos dig.

Kram och ha en trevlig helg/Irene

♥ Pia... sa...

Hejsan ..dina mix är bara sååå ljuvliga..verkligen ett mix..men blandningen tilltalar mej..du måste bo högt och vackert...det var mycket som var vitt och fint hos dej..en sån skämr gjorde jag i höstas fast jag todg en befintlig skärm en från ikea och limmade på en vit spets..gillar den fortfarande..vilken söt mamma:)..fin bukett får hon med..ha de så gött och ge lilla mamsen en extra goo kram..PIA

åå just det ja lla awardsen du fått..grattis...

Monika sa...

Vilka vackra saker du visar. Underbart fint du har det i ditt hem. Jag har också en sån ljusstake som rymmer en liten tändsticksask. Inhandlad för samma summa pengar på en loppis. Och en sak till har vi gemensamt. Du kallar din mamma för modern. Hihi, det gör jag också.

Hennes sambo skrattar alltid när jag ringer och frågar, "har du modern inne?" Han tycker det låter så skoj.

Grattis till awarderna. Du är värd dem alla!

Kram

Monika

Josefine sa...

Hei Viola..ønsker deg en flott helg i alt arbeidet! Skal si dere står på, og vakkert blir det. Nydelige bilder som vanlig her hos deg, peisen var jo bare lekker!!!
Klem fra Josefine

annette sa...

Så underbart att få titta på Dinna fina bilder och så lyckat Ditt målarprojekt har blivit, är ju i mina ögon lite vågat att ge sig på, men Du ger mej mod att göra saker, sedan skall orken och tiden också finnas;)
Tack för alla fina ord och stöd, jobbar på att förändra min arbetssituation, men inte helt lätt då all lab.verksamhet bedrivs av samma organisation i hela Östergötland.
Hoppas Du har en trevlig Födelsdagsfest hos Din Mor!

Stora KRAMEN!

annette

Lilla huset på prärien sa...

Du har gjort det så fint så fint Viola! Jag gillar verkligen dina fönster med marmorbänkarna - ursnyggt! Och så duktig du varit med allt målande också - visst känns det skönt såhär efteråt!? Jag har också målat idag men det tar flera dagar för det att torka och sen ska jag måla lager två... tar sin lilla tid.

GRATTIS till alla dina utmärkelser - du är värd dem varenda en! Du verkar vara en så himla gullig person!

Kram Jenny

Veronica sa...

Hej Violan!

Ja nu blev vi allt förvirrade.. veckans mix på en LÖRDAG!! *Fniss* Bilderna är som vanligt underbara. Underbart är även kortet på din vackra mor. Där kan vi tala om naturlig skönhet! Jag gillar din nya psalmbok (var det va) med det otroliga låset. För att inte tala om den underbara ljusstaken med tändstiksask.

Ett stort grattis till ALLA dina fina awarder, du är så värd var enda en!

Ha en underbar fortsättning på helgen!!

Varma kramar Veronica

Veronica sa...

VIOLAN!!

Jag vet att du ÄLSKAR rosor! Därför MÅSTE du gå in och titta på det senaste inlägget hos http://stetherese.blogspot.com/
Där finns nåt du gillar! ;o)

Kram Veronica

LillaFlisan sa...

Oj så fint det blev!!! Så himmelens vackert!!

Men vackrast måste nog änd din lilla mamma vara...... Vilken skönhet!!

Ta vara på varandra!!

Kram och trevlig helg!


Flisan

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh Violan, nu har jag njutit av alla vackra bilder, gu' så vackert, tror jag flyttar in på studs!
Hälsa mamma, vackert brudfoto!
Trevlig helg!
kram vännen!
nina

♥ Fyra årstider sa...

Jätte vacker spis du har en skönhet att bara se på.
Kram Lotta

moa sa...

hei -
..en ny blogg for meg - men en så vakker blogg du har med masse nydelige bilder..herlig!
noen venner av venner av meg fikk en liten datter for et par uker siden, og hun skal hete viola..så du har et vakkert navn:0)
klem fra moa

h.espe sa...

Åh, Viola, så nydelig hjem du har! Dette innlegget var bare så fylt av nydelige stemningsbilderbilder. Jeg bare elsker de to fotpallene, og takk for tipset om lampeskjermen - den ble så søt!!

Gratulerer så mye med dagen til din mor - håper dere koser dere nå i kveld!

Goklem fra Hildegunn

Stina sa...

Tonfisken har bra smak, ser jag.
Australia har jag sett. Väldans bra film...och LÅNG! Men det tycker tonfiskar om.

Simma lungt!:-) Puss

anette sa...

Du viser som vanlig de skjønneste bilder, Viola!! Bildet av mamma'n din er Så vakkert!! Håper dere har et hyggelig selskap i kveldd og graitts med de flotte awardsene du har fått, full fortjent!! KLem fra Anette

Anneli sa...

Hejsan Violan!
Grattis till dina Utmärkelser - de är du verkligen värd alla gånger om och om....
Härligt fina bilder - Njuter...
Kramis/Annelie

Magdalena sa...

mye innhold her,- herligt å titte på...
klem, magny

annashusidingtuna sa...

En sån otroligt vacker bild på din mamma, vilket år är den tagen?
De kunde verkligen ta kort förr i tiden fast fotgrafering inte alls var lika avancerat som i dag!
Kram Anna

Jenny Oak Fae sa...

Så mycket vackert...den lilla Psalmboken var verkligen fin..!

Vackert foto på din mamma också!

KRAM, Jenny

<3

Interiörboden sa...

Åhh, vilka bilder du visar! Jätte mycket fint! Jag blir verkligen nyfiken om hur hela rummet ser ut :)

Vilket fint kort du hade på din mamma! Jätte vacker! Vad kul att ha ett sådant gammat kort på sin mamma, jag ska få några kort av mormor och morfar nu ja :)
Hälsa din mamma grattis :)

Grattis till alla awarder, och alla är du värda!!!! :)

Ha en jätte bra helg.
Kram Sandra

Ofelias Hus sa...

Det blir verkligen fint och framför allt ljust, vilken vacker spis du har...
det är en av mina drömmar...att få ha en egen öppen spis att sitta och dricka te framför...

vacker utsikt ni har, då behövs inga gardiner.

Kram
Anette

Poppins sa...

Er lägenhet verkar helt underbar och fylld av vackra saker. Hur gärna hade jag inte velat ha en öppen spis? Helst i biblioteket så man kunde sitta där och läsa, smutta på något gott att dricka och njuta av en brasa.. Suck...
många kramar från Poppins

Eva Linnea sa...

Hej! Även jag vill uppmuntra & uppskatta dig med en utmärkelse. Kika in på min blogg CinderELLA.
Kram Eva Linnea
PS Det börjar vitna hemma hos dig nu va? Hemma hos mig med. DS

Inspiration i vitt sa...

Grattis till alla awarder du fått du är värd dom alla.
De små pallarna framför din fina öppna spis var jättefina vita och den lilla psalmboken var helt underbar, har aldrig sett en sån.
Kram på dig/Ingela.

Vit Gladiolus sa...

Jag säger bara WOOOW vilka inlägg du gör!! Helt fantastiska med vackra saker!!!
Grattis till awarderna åxå!!
Kram

Leamarlené sa...

Grattis till alla utmärkelser...det var många.

Ser att inspirationen är på högvarv...kul. Det blir ju så fint hemma hos dig.

Här städas det än och lite för lite inspiration än.

Läste på nätet förra veckan att man ska lägga lite potatismjöl i tulpan vattnet, då slokar dom inte. Ska prova med mina, hoppas att det fungerar.

Kram, Marlene

Katta sa...

Vilken vacker öppenspis. Och vilken vacker bild på din mamma.Du ser ut att ha en härlig utsikt du med, visst är det härligt att spana ut över taken.Grattis till alla dina awarder.Kram Katta

C De-sign sa...

Vad du målar och grejar och med fint resultat!!!! Hoppas att middagen hos din mor blev lyckad....en skönhet kan man se att hon var, roligt att hon fortfarande är pigg... inte svårt att förstå...när man tänker på dig, någonstans ifrån måste det ju komma!!!!!! Vilka ska ha träffen i Stockholm? Jag har visserligen fullt upp framöver....men man vet ju aldrig! Önskar dig en skön söndag! Kram fr C

Fake cake sa...

Så fin utsikt ni har:)
Underbar öppen spis...!

Hoppas du får en underbar middag hos mor!!!

Kram lotta

Heidi-anitha sa...

Du er bare helt fantastisk!Så vakre bilder:) Den hvite boken var bare så skjønn!

3 velfortjente awarder får du av meg i dag... Ligger på bloggen min...

Setter sånn pris på deg.
klemmer White vintage

Nygammalt sa...

Grattis till dina awards!
Är väldans imponerad över allt arbete du hinner med där hemma, sååååå fint.

Grattis i efterskott till din kära mor. Det var ett väldigt vackert kort.

Ha en skön söndag.
Kram.

Fake cake sa...

Hej igen!

Gojan Max mår prima nu.

Ha det gott

Torunn sa...

Så lekker den peisen din er! Og helt skjønt med de to små puffene foran :-)
God søndag!

Klem Torunn

LillaFlisan sa...

Tusen tack Viola!!
Jag är inte heller så förtjust i att länka, avstår i bland från tävlingar bara för att jag tycker att bilderna ibland rör till det ännu mer i bloggen. Nu har jag löst det genom att ha mina tävlingslänkningar längst ner och en liten påminnelse med egen bild som alltid finns där högst upp i min högra kolumn!!

Här hemma vet jag inte om jag ska skratta eller gråta idag!!

Igår når vi skulle städa så gick dammsugaren sönder! Den bara la av och nu kan vi inte få igång den!!
Den var ju bara 2 och ett halv år gammal, och dyr var åbäket också!
Men en dammsugare måste man ju ha så mannen och jag åkte ut till Elgiganten och skulle köpa en ny, likadan men då hade dom den inte!!
Vi har en electrolx oxy3system, typ sveriges populäraste damsugare och så fanns den inte inne!!
Ska ge mig ut på jakt igen till nästa butik så får vi välan se om man har bättre tur!!

Suck!!
Jag har nog aldrig sett så mycket damm i dag heller nu när jag inte kan dammsuga bort det!!

Blå, rörigt blev denna kommentar men jag har katten i knät som vill bli klappad så han stångar min hand hela tiden!!

Puss och kram!!

Flisan

Viola sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Siren sa...

Så mye utrolig flotte bilder, jeg gleder meg masse til å se fortsettelsen! Er ikke helt sikker på hva det vil si å lime "spetsar" på tøystolene...hehe...men håper at du vil vise resultatet i et senere innlegg...regner med at det blir skikkelig vakkert!
Ha en super søndag!
:)

Millygarden sa...

Åh så fycket fint du visar..din öppenspis dom höga fönsterna och som alltid viola visar du massor av fina föremål!


Mycket vackert att vila ögonen på!
Trevlig Södagkväll!
Kram Marina

Frida sa...

Hej Viola!
Grattis till dina awards dem är du värd! Vilken underbar öppen spis ni har utsikten är fantstisk. Det är fördelen med att bo högt upp. Jag bodde på fjärde våningen i malmö i en gammal lägenhet det var så mysigt att kunna se över takåsarna.
Hoppas du har haft en trevlig helg!
Kram Frida

Anonym sa...

Hihi, tänkte nog att du gick igång där:-)
Var därför jag la in den länken:-D
"Fniss".
Kram

Brocante sa...

Her er så mye vakkert! Din peis er virkelig fin - gleder meg over alt det vakre du viser oss.

Lilla huset på prärien sa...

Hej Viola! Tusen tack för din söta grattishälsning - den värmer gott :) Önskar en trevlig vecka!

Kram Jenny

Anonym sa...

Oj, så mye fint du viser;o))
de fotpallene var nydelige.. og kjempefint med blonde på lampeskjermen..

Håper dere hadde en trivelig kveld på bio..

Klem fra meg

Lisas torp sa...

Hoppas att ni fick en trevlig kväll!

Många fina saker du visar och mixen är så spännande!

Så fint och fräscht allt blir med lite vit färg!
Ha en bra vecka och tack för titten hos mej!
Kram
Lisa

Bitte sa...

Vilka vackra bilder du visar! :-) Jag tyckte spiseln såg så mysig ut med de små taburetterna framför, jag önskar att jag också hade en öppenspis eller liknande :-).

Den lilla vita psalmboken var helt underbar med sitt vackra lås. Lyckliga du som har den! :-) Jag samlar på gamla biblar och psalmböcker, men har hittills inte ramlat över någon med lås.

Kram
Beatrice

Ann-Catrin sa...

Som vanligt blir man helt salig av dina bilder..ni har det ju så vackert människa!
Dina kavalkader kan jag verkligen inte vara utan!!
tack för dom!

kramar
A-C

Rummet för välbefinnande sa...

Åhh Viola, vilken underbar liten ljusstake du fyndat..... För att inte tala om psalmboken och bibeln. Jösses, och målat och förändrat har du sannerligen gjort också.... Själv har jag varit på Formex och har huvudet fullt av idéer nu. Vi får hopppas att de börjar ta verklig form så fort som möjligt.
Önskar dig en bra dag!
Kram från Mia

Anonym sa...

Men flitiga Viola...vad fint du gör!
Grattis till ALLA dina fina och nya awarder, du om någon är värd dassa.

Kram Pernilla

Det vita dårhuset sa...

Hej Violan! Tack för att du kom in och hälsade på, det var roligt=)
Har en passion för krukor och jag älskade dina..
Kramen Erika

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

SÅ det blev en sväng till loppisar, och Unnerstad!

Det blev maken som fick följa med på mässan, men det blev ett rally av det istället, eftersom jag inte hittade något på mässan... till Vadstena bla.
Igår söndag kröp jag mest omkring på golvet... fniss, jag jobbade med vår cover-up-tapet! Så idag känns det i kroppen kan jag tala om... Ändå fick jag bara upp två våder pga ett troligtvis felaktigt lim! COver-upen lossnade från väggen, du skullle ha sett min reaktion då! Så i besvikelsen över detta kastade jag mig över vårt bokskåp, som står i hallen, och började måla det, allt medan maken klädde om stolar inne i tvättstugan... Det var full kalabalik hemma hos oss, färg och lim, tagel och ludd, tapet och granbarr... Jag var helt slut!
Skönt att se att det börjar bli färdigt hemma hos dig! Det ser väldans fint ut alltihopa!
Kram på dig vännen!
Marie

Natta sa...

HEEEJ!

Ja, det blev en del i livet ett tag- hann inte med bloggen, men nu ska jag vara tillbaka 100%, har lite inspirationstorka bara.Fast, det löser sig när jag tittar in hos dig! Älskar spisen, och tulpanerna ovanpå spiselkransen- lovely!