torsdag 19 mars 2009

VECKANS MIX

Ni ser att min bloggiver har hållit i sig en vecka och får sådan energi när det är så underbart väder. Vi har haft flera ljuvliga vårdagar med många plusgrader. Idag vaknade jag till ännu en blå himmel men nu har Nordanvinden letat sig hit, men huvudsaken är att solen skiner...

I veckan inhandlades ett fång med vårblommor. Det var underbart att gå på stan med alla blombutikers utbud utanför butikerna.




Åtskilliga blomkrukor fick följa med hem som ska pryda balkongen.



Jag håller mig alltid till de traditionella färgerna när det gäller balkongens första plantering och här byts det ut ett par gånger innan mina pelargoner får flytta ut.

Så blev det lite annat som fick följa med hem och en del ska med till vattenhålet. Ni vet ju att jag har min "Kycklingbur" som väntar på påskpynt...






I veckan var jag på en kundkväll med Nostalgi Marie och Fru Grön. Vi var på Living-room här i stan och där inhandlades dessa rara zinkägg och kycklingar.



Det blev mkt prat och skratt och vi avslutade med god middag på Saliga munken...och vi hoppas att det blir en bloggträff i Stockholm i maj för då kommer vi!

Nu har detta påskpynt hängts upp i forsytiakvistar i köket.






Igår var stor loppisdag som alltid i vår stad. Just nu köper jag in mkt bruksföremål. Tycker det hör ihop med våren och den kommande sommaren. Mitt soffbord är fullt av vackra ting som ska ut i butiken i morgon, en liten glimt blir det bara idag och mera visas i nästa inlägg.






Detta blå broderi är helt ljuvligt. Har aldrig sett så vackra blå färger ihop och avslöjar inte nu vad det är...


Igår kväll såg det ut så här från balkongen när jag skurade golvet...ni ser Kolmårdsskogarna skymta långt borta i horisonten och utsikten är helt underbar. I dag strålar solen ihop med vårblommorna som nu kommit ut.






Det blev mkt utav lila/gult i detta inlägg. Dessa två färger är ju inte mina favoriter i vanliga fall men till påsk vill jag ha mina påskfärger. Man blir så glad utav denna färgexplosion.

Nu hoppas jag att det blir lite lä i mitt lilla hörn på balkongen så jag får sätta mig en stund på fm och sluta ögonen..




Ni ska veta att jag blir så glad över att så många hör av sig och skriver några rader till mina dagliga inlägg. Om ni bara visste vad det värmer....TACK! Ha en trevlig torsdag, imorgon är det FREDAG igen!



Sänder er en

stor VARM KRAM

eran Violan

39 kommentarer:

Crinoline sa...

Hei, Viola.Masse flotte farger hos deg idag.Hos oss er det sol og nydelig vær.Dessverre er det kuldegrader om natten så jeg venter med blomster ute. Rakk ikke å kommentere innlegget om den flotte skolen du arbeider på.

Home No.1 sa...

Tack själv Violan det piggar upp att läsa dina inlägg och titta på dina vackra bilder!
Kram annica.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nu är det vår! Trodde jag tills jag kom ut..Hoppas du har mer lä i din hörna. Alla dessa vårblommor, man blir lycklig av och se dom.
Fin järnfågel och zinkpyntet också.
Ha en bra torsdag
Kram AnnaMaria

Mamma C sa...

Härligt att våren kommer sakteliga. Det var lite kyligt imorse. Men kommer man bara i lä så är det underbart i solen. Ska nog inhandla lite påskliljor i helgen.
Kram mamma C

Birgitta sa...

Alltid lika roligt att titta in till dej och se vad du har att bjuda på och som alltid en massa fina saker, känner mej vårglad när jag ser dina blommor och påskpynt. Kramar Birgitta

Anonym sa...

Oj så mycket fina bilder. Lyckan är när man kan plantera vårblommor, och få vara ute och njuta. Igår var det riktigt härligt vårväder då bara njöt jag av vårsolen.

Kram annnca

Uttan sa...

Oj,oj nu blev jag inspirerad vilka fina blommor och vilka fina saker.Vi har väldans kallt här ännu men jag vill göra fint på altanen som är inglasad med lite vårblommor.Ja nu känns det vår!!!
Kram!

Heidi-anitha sa...

Hei Violan!

Såååå vakre bilder du viser.. Så deilig det er med vår og sol.. Endelig! I dag, her på Østlandet, har vi en spesiellt vakker dag - solen steker virkelig, og mann og veslejenta er ute å rydder opp rusk og rask som kommer frem under snøen.

Vi skal ha selskap for Cornelia i dag. Hun var 4 år i går, da var det småbarn, men i dag familie. Jeg holder på med rengjøring, og har lillemann i bena mine her...

Ja, det var en deilig pause å få komme inn til din deilige blogg å bare nyte av en hærlig stemning!

Tusen takk violan!

Nyt denne vakre dagen!

Klemmer Heidi-anitha

Anette sa...

Vilket fint färgspel. Vaktel ägg är väldigt söta. Vi hade vaktalr för några år sedan och åt mycket vaktelägg ett tag. Gott! Var ute och tittade efter våra små vilda påskliljor men dom hade bra stuckit upp med ett par cm blast. Fina saker du köpt. Anette

Loppis Lycka sa...

Vilka underbara bilder! vårkänslorna börjar verligen komma!
Ha en skön dag!
Kram Josefine

Anonym sa...

Hej viola!
Sådan lycka när man får plantera vårblommor, och vara ute och bara njuta av allt.
Här slåss jag med fönstren på altanen.. Men fint som attan blir det iaf:-)
Kram

Willewira sa...

Det finns inget härligare än när de första blommorna kommer i jord utomhus - då är våren kommen!!

Så mycket fina grejer du fått tag på... ska in och kika i butiken genast.

Det var ju tråkigt att jag inte kunde i tisdagskväll, men så är det ibland. Jag fick hålla ställningarna här hemma medans maken var på kurs, som sagt.
Fast det var rätt mysigt att ha en kväll själv med barnen...
Som ett av dem uttryckte... "vad mysigt det är att bara vara tre".
Men lika mysigt tyckte de att det var när pappa kom hem igen. :)

Fin arbetsplats har du också.... och precis ett sådant skåp som jag är ute efter... Säg till när de ska sälja det!! :)

Ha det gott, vännen!
KRam
Willewira

Lisas torp sa...

Visst är det härligt med sol!
Vilken underbar utsikt du har!

Härliga blommor och spännande saker du har hittat!
Ha en fortsatt bra dag!
Lisa

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Visst har vädret varit ljuvligt. Tyvärr har jag inte kunnat njuta av det eftersom jag legat nerbäddad några dagar. Var precis på vårdcentralen och fick domen...scharlakansfeber...trot eller ej!!

Härliga bilder du bjuder på idag, som alltid

Kram Annica

STENLYCKA sa...

Underbara blommor och många vackra loppisfynd. Den lilla pippin, en sådan köpte jag i veckan i en trädgårdshandel i min stad, jag tyckte den var så söt. Nu står den på min tallrikshylla tillsvidare.
Vilken läcker blogg du har med massor av vackra bilder.
Återkommer gärna!
Stenlycka

Bettans Bravader sa...

Hej
å det det sjunger vår för full hals å valborg å Kungens födelsedag å friska vindar å svenska färger å sola ansiktet i lä å på med lättare skor å lättare jacka.
med andra ord Vår i luften
Kram lisbeth

Cc sa...

Å vad härligt med blommor ute men här är det för kallt än och snön är inte borta. Tack själv för inläggen jag blir lika glad att någon tycker det är värt att komentera mina inlägg

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Oj så skjønne blomster. Jeg er jo bare tvunget til å dra til gartneriet i morgen og handle litt inn så jeg kan putte i potter og kar. Så vakre bilder hos deg. Ja, jeg ser din vårlige energi også.
Klem

Guttemamma sa...

Masse varme klemmer med ønske om god helg til deg også!! Masse fine farger hos deg i dag, tilogmed stemorsblomster, ikke verst. Bæres inn om natten eller??
KOs deg med våren i helgen kjære!!

annette sa...

Här piggnade jag till ordentligt, måste inhandla blommor nu i helgen för balkongen skall bli vårlig så det bara "skriker" om det!!

Ha det så gott!

annette

Anonym sa...

Hallojsan Violan...
Du kan ju förstå att jag som driver egen blomsteraffär har det lite jobbigt så här års...jag vill ha hem allt som blommar, om det gick så skulle nog mitt hem se ut som en blomsteraffär.
Vilket fint påskpynt du har fått tag på.

Nu åker jag på en mini semester ha en skön helg för det ska jag ha.

Kraaam P

Stina sa...

Jaha! Nu har hon värpt ser jag. Inte dåligt alltså. Då blir det kanske till att byta till kyckling i framtiden då?:-D Puss

Josefine sa...

Ååååså herlig påskestemning her hos deg! Koselige ting...eggene var jo så søte.
Jeg er også litt tradisjonsrik når det gjelder blomster på denne tiden. Påskeliljer i alle fasonger er jo et must:) Ønsker deg en flott helg min venn, stooor klem

Stina sa...

Kuckelikuuuuuuu!...
eller det var kanske tuppen det förresten.;-)

Inspiration i vitt sa...

Hej gulliga, som vanligt skiner solen hos dig Violan du har så mycket vackert att titta på och så mycket på gång lixom. Ja nu blir man precis som du säger sugen på alla möjliga blommor att pynta med och de zink hängena var ju såå fina.
Kramar till dig/Ingela.

Herskapelig shabby sa...

Hei, så koselig at du la igjen en hilsen inne hos meg! Her har jeg vært mang en gang, men er nok ikke like flink til å legge igjen spor etter meg hver gang. Du har en utrolig fin blogg.

Nydelige vårbilder du viser, så deilig med masse friske farger!

Ønsker deg en fin helg!

Snuttan sa...

Viola så mycket underbart fint du visar för oss

Kram
Åsa

Malin sa...

Takk Viola, for din nydelige kommentar til meg:)
Ble riktig glad!

Jeg linker din blogg til min:)
Nydelige ting du viser!

Kramis!

Lantligt i stan sa...

Underbara blommor! Hoppas det soliga vädret håller i sig över helgen! Det märks att våren närmar sig med stormsteg, härligt!
Skönt med fredag i morgon.
Kram Anki

Katta sa...

Härligt med vårblommor det ska inskaffas även här snart. Men det blåser så ruskigt kallt än och idag haglade det så vi får se vad som tåls sättas ut. Det skulle ju vara roligt om det blev en bloggträff här i maj, det har ju snackats om en träff ett tag nu.Kram Katta

Eva Linnea sa...

Tack även för det jättegulliga påskkortet som låg med i violkoppspaketet!
Det kanske inte var bättre för, men påskkorten var mycket finare.
Ha en skön helg!
Kram Eva Linnea

Ofelias Hus sa...

Nu blir jag ju också sugen på att plantera...så många vackra färger...håller med dig om att till påsk ska det vara gult och lila!

Kul att du gillade det som du beställde av mig!
Jag trodde att jag skickade med en faktura i paketet, här är det nog virrigt värre, hi-hi!
Jag var väl för ivrig att få skicka iväg det...

Jag skickar dig en ny...

Kram,
Anette

mig & alice sa...

Hej Violan.

Blir alltid lika inspirerad av ditt veckomixinlägg, häääärligt!!

Det riktigt spritter i kroppen på mig då jag ser att alla börjar dekorera med vårblomster och annat. Här uppe i Dalom måste vi nog vänta ett litet tag till iallafall :-).
Jag hörde av Lena när hon var hos mig i förra veckan att det ev. skulle bli en bloggträff i Stockholm...undrar om det är samma bloggträff ni pratar om?? Det skulle bla. besökas Ullriksdals...där jag aldrig har varit :-(.
Jag skulle jättegärna försöka vilja komma då faktiskt.
Får väl slå igen butiken en dag om inte annat ;-).

Hoppas också att du vill hänga på en bloggträff här uppåt...Lena och Lotten funderar på att dra ihop 2 bilar och åka uppåt...du vet....här bor det otrooooligt många bloggare på liten yta , hihihi.
Ha en superhelg.
Kraam
Melinda

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja oj så härligt med vårsolen! Även här uppe i norr så har vi fått så mycket varmare nu.

Men såå mycket fint du har köpt till påsken! Dom där zinkhängena var underbara!

Så roligt och mysigt att du och Marie hittade varandra =) Ni verkar vara så goa bägge två!

Ha en härlig helg Viola!

KRAM Anita

Synnøve. sa...

Godmorgon.
Har du sol idag?
Det har vi, men den värmer inte så mycket...
Har 5 minus i skugga och 1,5 i "solen" på verandan.
Men det kommer sig nog.
Så avis jag är på dig som redan kan sätta ut blommor...
Men du tar väl in dom över natten?

Önskar dig en feiende fin fredag nu ialla fall.
Det ska jag ha.
Kramen på dig.
Synne.

Uttan sa...

Hej Viola!Nu har jag lagt ut receptet på min blogg på kakan ifall Du vill baka till helgen;)
Kram!

Vita små hjärtan sa...

Så färgglatt o fint du visar!!! Man blir glad! Kram

Annika sa...

Härliga vårbilder som piggar upp.... har fått se solen här med nåra dar nu så livet återkommer sakta men säkert.... mycket fint du fyndat.... får ta en tur i butiken igen nu då..... ha en skön helg...Kram Annika

Mizty sa...

och alla vi höns i bloggvärlden strålar ikapp med vårsolen!

Ut och njut i helgen.....

Kramar Mizty