söndag 2 augusti 2009

HUSET ÄR FULLT

God Morgon alla som hälsar på denna söndag...jissis vilket mottagande jag fick när jag kom hem...och så roligt att många lämnat avtryck efter sig... att läsa era hälsningar är alltid lika spännande och alltid kul när nya hittar hit...så nu får jag många att hälsa på idag, det ser jag fram emot...


Igår visade jag ju inköpen till mig själv..:0) och självklart måste jag ju även visa er en del från det jag köpte in till butiken ...gissa om det ser ut som kriget just nu in vattenhålet...fullt på alla borden både i lilla huset och stora...:) och jag packar upp och ler...






Jag brukar ju säga att det är så mkt loppisar hos syrran på Österlen...men det här slog allt som jag har sett..vissa samhällen var det 50 m mellan skyltarna och en del dagar sa jag åt resekamraten att jag orkade inte besöka flera...:) hon trodde då jag var sjuker..har hon aldrig hört mig säga förut...






Här har handlats allt mellan himmel och jord..så det är ingen idé att ni ger er ut på loppisjakt i Värmland och Dalarna..:)
Det har blivit massor av vackra burkar...är ju burkgalen..dukar, bonader, porslin, pressglas, nickel, silver, tavlor, böcker....och mkt annat...










Bilderna berättar ju själva en hel del...och det är ett vackert blickfång på bordet just nu...här kan jag stanna länge och bara njuta utav det vackra..
Som dessa gamla parianmotiv....och jag är så förtjust i dessa gamla bruna ramar...











Nu återstår ju det delikata problemet..vad ska ut hos romantiska ting och vad ska jag själv behålla...









Har kommit fram till följande..:) ni har ju sett vad jag redan har handlat..och så eventuellt nytt boende på gång som består av två hus..fysisk butik det ska det bli framöver..så här är det rörigt värre i hjärnkontoret ska ni veta..som alltid är det överbelastat och nu är nog taket nått...:)
Men denna lilla gamla engelska vackra rosiga kryddsats får bli kvar..den ta ju inte så mkt plats, eller hur..;)






Då ska ni veta att jag har åtskilligt som står ouppackat från Smålandskogarna..jag min tok var ju iväg till skogarna lördagen innan jag åkte..ja..man är galen....erkänner..men det är ju så kul...


Avslutar denna bildkavalkad med rosdetaljer..är ju så vackert så..och ska ni till Dalarna så ska ni besöka detta landskaps loppistätaste by: Färsnäs..ligger uppåt Rättvik...en upplevelse kan jag lova..










Nu blir det att sätta fart här...vi ska hem och sända order och packa nya..har ju för första gången på 1,5 år inte svarat på order på en vecka..tog semester en vecka från butiken...men nu är det nya tag igen och nu blir det att fota och lägga ut nya varor i början på veckan..
Ha en skön söndag..igår undebart sommarväder ..idag grå himmel igen...
kramar från eran VIOLAN
OBS! Glöm inte att pröva lyckan..kolla inlägget från 27/7...flera vinster lottas ut både från butiken och lite från Danmark...:)

37 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Nej men Viola!!!! vad du handlat man blir ju alldeles till sej när man ser alla godbitarna...
Jag håller med dej är man loppisgalen så är man, jag har sprungit runt på loppisar i snart 20 år så man har samlat på sej en hel del.....
Men fortfarande är det lika roligt....
Här skiner sola idag!!!
Så man får passa på att vara ute!
Ha en helmysig Dag bland alla dina fynd,fnisssss!
Kram Kathrine!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Er bil var nog ganska propp-full kan jag tänka mig. Så mycket fint du köpt, svårt och välja det du ska behålla. Det är mycket jobb med och fota allt och lägga ut i butiken, nu har du och göra. Ha en bra söndag.
Kramar AnnaMaria

hagagården sa...

Oj så mycke vackert du har köpt.
kram
ninni

liven sa...

Ja dette blir nok valgets kval Viola....ikke lett å bestemme seg blant alt dette vakre her!!

ha en fin søndag....og kos deg:o)

Faster Safira sa...

Fantastiskt vad mycket fint du hittat. Den där kryddsatsen var ju helt bedårande för att inte tala om en burk som jag såg på en av bilderna. Det blir spännande att gå in i din butik sen.

Elin sa...

Tack för din så fina kommentar...
Nä men herre ged så mycket saker du hittat... Så mycket vackert på så kort tid... Att det fanns så många ställen att besöka så att du nästan tröttnade... hi hi hi men det kan jag förstå... Ibland blir det lite för mycket utav det goda... Borta från butiken, då har du en del att stå i nu den närmsta veckan som kommer kan jag förstå...
Försök att njuta lite emellan och ha en underbar dag...
Många varma kramar
Elin

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Oj Violan, du har då lusat av alla loppisar ser jag! Det fina kryddsetet gör du rätt i att behålla, jättevackert och min blick fastnade på det med detsamma!
Ha en skön söndag!
kram vännen!
nina

Mitt hvite hus sa...

God morgen min kjære loppis dame.... det bugner jo over hos deg O=) hihi....
men du ser jeg et porselen skjære brett balndt alle dine skatter??????
Skal du slege det???????



Masse klemmer
Kerstin

mig & alice sa...

Hej Violan!

Tack för senast och välkommen hem :-).
Vet du...när jag scrollade ner och läste och såg allt du inhandlat på loppisar så blev mina ögon kvar och stirrandes på den allra luuuuuvligaste kryddsats med rosor på.

Snabb tanke...Ska hon lägga ut den???...Tanken landade i hjärnbarken och inser snart att näää, den där ska nog Violan spara åt sig själv :-). Hihihi, lite roligt var det då och se att javisst, den där står det faktiskt Violan på och själklart ska du behålla den!!

Vilka fynd du har gjort...men jag hoppas ju verkligen att du sparade lite på loppisarna åt oss andra, hahaha.

Skönt för dig att få en hel veckas semester även från butiken. Det behövs!!! och med tanke på att du har lite att arbeta igen nu :-).

Ha det så himla gott...och du...jag såg då inte en tillstymmelse av attt det skulle sitta några hotellfrukostar på dig inte ;-). Du är så fin sååå!

Kraam
Melinda

♥ Pia... sa...

Men du milde ambrosius och hans kusin..vilken last..gick det att köra..nääää ni hade lastbil så klart:)..haha..ja det var inte dåligt vilka fynd..måste vara roligt att kunna handla så där och inte behöva ha allt inne i huset:)..utan kuna sälja det ..en dröm..ack ..en dröm..undrar när den besannas..och jag får tummen ur,..dvs..bestämmer hur friggeboa ska se ut......vojne vojne..men det kommer kanske snart till skott..ha en skön och rolig dag med alla dina fynd och roliga kommentarer..du lär ha att göra..kram..Pia

Mamma C sa...

Men jisses så mycket du har handlat på dig. Förstår att det är knepigt vilket du ska ha kvar själv.
Kram Mamma C

Guttemamma sa...

Ja nå har du vel overgått deg selv,Viola!! Godt du ler da...:-). Nå har du nok å drive med et par dager fremover tenker jeg...salt og pepperbøssen og er det termos?? med blomstene på ville jeg også beholdt selv,uten tvil.....
ha en flott søndag,klem fra Anette

Roses & Angels sa...

Hej! ja du hallon är så gott. MEN violan vad du fyndar massor och så fina saker du hittar. Hm måste nog in i butiken och kolla, har inte varit där på ett tag. ha en fin dag nu bland dina fina saker! kram

Pysselpalatset sa...

Hej Viola,
Vilken lyckoresa du varit på.... Känner att jag vill ge mig utav i dina fotspår... en resehandbok låter som en urmysig ide..... Tror att det skulle finnas en marknad på slikt....Vi har också varit på en hel drös med loppisar och antikaffärer. Har en del giodbitar med mig hem....E fördel med regning sommar... man har tid för annat än solbad och trädgård....
Kram Jeanette

Anonym sa...

Hej Viola!

Så mycket fint du har handlat.
Jag förstår att du måste ha haft det jätteroligt!

Hur går det med gården ni budar på?
Man blir ju super nyfiken!

Kram Bodil.

Anneli sa...

härligt - härligt - storfyndare där...*** hade du en buss med dig eller...??
jag kan hjälpa dig annars om du får problem...hihi...***
Kramis
annelie

Lily of the valley sa...

Åh, så mycket fint! Den rosiga kryddsatsen är bedårande!!!!
Kram Lily

Våglyckan sa...

Uj, nu blir JAG alldeles sjuker ;-).. Må så gott!
Kram från mig
/maria

Anonym sa...

Du är rolig lilla Viola. Fniss, hur kan du säga nej till loppis?:-)
Dånar här av allt fint du har köpt på dig under resan. Åhh, det där kryddsetet är hur bedårande som helst.
Ha, en fin söndag.
Kram

Solveig sa...

Å hjelpe meg så masse flott du har fått med deg!!! Du skriver og forteller så levende at jeg føler jeg står ved din side og tar del i din glede!!! :-)
Når du får din fysiske butikk opp og gå, kommer jeg!! Vår Sverige-tur er nok over for denne gang, men vi kommer tilbake neste år...og da kan det jo hende vi får se din butikk? Skal i så fall lete den opp :-)

Kos deg med dine vakre ting, det er deg vel undt!!

Klem fra Solveig

Anonym sa...

Oj vad loppisfynd du gjort. Kul! Det är sååå spännande med ert ev husköp. Kram Sofia

Elzie sa...

Jisses vad du har köpt på dig saker. T o m två hus har du lyckats få ihop under resan, hihi. Helt makalöst måste jag säga. Men det låter härligt med ett 1700-tals hus.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Ja nå skjønner jeg hvorfor alle normennene som har vært på loppistur i Sverige klager på at de ikke finner noe. Du har så klart vært der og plukket med deg alle godbitene:))

Her var jo så mye lekkert. Også så spennende med å åpne fysinsk butikk. Går og venter på at et passende lokale skal dukke opp jeg også.

Kos deg med alle godsakene dine og ha en fin kveld
Klem:)

Birgitta sa...

Hej Viola!
Jag bara undrar hur du fick plats i bilen på hemvägen? Det måste varit överfullt. Men roligt att du hittade så mycket intressant hos på västra sidan av Sverige. Då finns ju chans på att du återvänder hit och rensar loppisarna.
Förstår att du har nytt boende på gång. Låter spännande.
Ha det så gott ny och njut lite av alla vackra ting innan du säljer dem vidare.
Kram Birgitta

Kamomilla sa...

Oj oj oj så mycket!!! Du har varit i himmelriket ser jag!!!

Unknown sa...

Oj oj oj!! vilka FYND =)
Och jag som tyckte jag gjorde fynd i går....Måste kika i butiken oxå.

Unknown sa...

Hei Viola
Så fantastisk tur du har vært på, og hvilke nydelig ting du har kjøpt. Jeg må titte inn i butikken etterhver og se hva som havner der og hva du skal beholde selv......nydelig!!
God uke til deg.
Klem....Ellen

Lisas torp sa...

Men Götapetter vad grejer du har dukat upp!
Ja du det finns en del loppisar ute i landet, jag var ju bara i Falun och jag blev nästan mätt efter en dags rusande, och så tätt de låg!!!

Vad blev det för hus då? Blir det i krokarna här eller? Nyfis som attan!
Kram
Lisa

Margrethes hus og hage sa...

I alle dager, så masse flott du har fått tak i! Blir helt satt ut, jeg!

Mange flotte skatter. Jeg har ingen problemer med å forstå at det er vanskelig å bestemme seg for hva som blir og hva som skal i butikken :)

Ha en fin søndagskveld! Hilsen Margrethe

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Du Viola...nu är jag oroad... får du plats själv?*ler*

Ser ut som du haft riktigt god shoppinglycka, många fina saker där på bilderna!


Kramkram
Annica

STENLYCKA sa...

Välkommen hem igen! Jag förstår att du har mycket att göra med så mycket fina saker som du har köpt.
Ha en trevlig början på veckan med alla dina fynd.
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

SJälv har jag bara två dagar kvar...börjar redan på onsdag:) Nytt jobb dessutom så det ska bli jättekul!

Kram Annica

Livsresande sa...

Instämmer i kören av röster över allt du handlat under din turné! Fantastiskt att orka och hinna handla så mycket på en enda resa! Dessutom uppe i Dalarna som är så fagert... intressant verkligen! Må gott, Marie

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Jag förstår att huset är fullt! Men fullt av vackra saker!
Carin

♥ Fyra årstider sa...

Ser allt en hel del jag skulle vilja komma och norpa åt mig:-) får titta in till butiken sedan. ditt hus köp får min mage att pirra:-)
Kram Lotta

Butik Östergården sa...

Man blir ju helt sjuk när man ser alla dina fina inköp. Skulle vilja ha allt där!
Vad kul att du verkar haft det så fint på din resa.
Riktigt glad blir jag när jag läser att du nu kanske kan få din drömgård. Vad spännande för dig. Tänk vad mycket kul du kommer att få framöver! Kan jag hjälpa dig med något så är jag bara glad. Till mig kan du alltid ringa.

Tänk vad mycket roligare det blev att skriva nu när jag har träffat dig i verkligheten. Fast jag visste ju innan att du var en trevlig prick!

Affärerna var lysande i helgen! Blir lika förvånad varje helg.
Det är så himmla kul! Älskar verkligen att träffa så mycket härliga människor.

Hoppas du inte stressar ihjäl dig med allt nu!

Suss gott o godnatt!

Bästa kramen/Helen

Cc sa...

Oj, oj oj det är det enda jag kan säga. Vilken lycka. KRam