söndag 4 oktober 2009

BOSSGÅRD

God Morgon, vilket ruskväder vi har haft denna helg och det tycks fortsätta... här har det varit full rulle sedan i torsdags, åkte hem från vattenhålet i fredags för att lämna av det första lasset kakel och klinkers på gården och då passade jag på att fota lite...

Många vill ju se bilder...:) är så glad över ert intresse för min kommande flytt, passar på att tacka för alla era härliga hälsningar som jag får under veckorna..TACK, dom gör att man vill fortsätta att berätta...






Den gamla gården uppfördes under 1700-talet och det mindre huset där gårdsbutiken kommer att vara är från den tiden. Boningshuset är från början av 1800-talet.

Du tar dig in på gårdsplanen genom denna entré...är så glad över dom gamla träden som ännu idag står kvar, en lönn och en ask..och här är det stora boningshuset som vi ska bo i...VIOLAN med man och så Otto så klart...:0)






En härlig stor möblerbar hall väntar bakom den gamla gröna porten..bloggade på Bossgård..betyder att denna gård en gång i tiden tillhört kyrkan...namnet Bossgård dyker ju upp lite här och var i vårt avlånga land...










Bara älskar de här gamla dörrarna och innanför finns ett par gamla pardörrar med färgat glas....) undervåningen består av 3 stora rum, kök, tvättstuga och ytterligare en liten hall med entré samt gästtoa, på övre våningen finns 3 st sovrum, ett stort allrum och så badrum...

Det finns ytterligare en infart till gården och den leder upp till den stora boden...som egentligen varit ett gammalt stall och som rymmer 4 st bodar samt flera förråd och så det bevarade utedasset..:)




Det är goda vänner som äger gården och förhoppningsvis kommer vi att i fortsättningen bo nära varandra...så den här lilla godingen...kallad Johanna panna..kommer vi att bli delaktiga i..

Hon älskar att vara på övervåningen i bodslängan och där har hon sin favoritfåtölj...så klart att hon får bo kvar ...så nu får man kela med denna misse..har kommit på om jag tar på mig handskar så går det ju bra..är ju kattallergiker... ni ser en liten skymt utav det huset som kommer att bli gårdsbutik..









Otto däremot är inte så förtjust i mattes nya vän..trodde han skulle gå igenom bilen när han upptäckte att matte kelade med en KATT...

Nu ska här fortsättas med måleri..håller på att måla nattduksborden som jag visade för ett tag sedan..och mannen har målat yngsta sonens lägenhet i helgen, tak och väggar....så snart blir här tomt...när den sista sonen flyttar hemifrån...

Ha en skön söndag, stor kram från eran VIOLAN


60 kommentarer:

liven sa...

Hei Viola!!
Så nydelige omgivelser du skal flytte til!!
Kjempefint!! blir spennende å følge med her!!!
Tenker du synest det er trist når sistemann flytter hjemmefra.....
Jeg har to barn ennå hjemme....mens to er flyttet ut!
Men slik skal det jo være...

ha en fin søndag....her pøsregner det!!!

Hannis sa...

Ojoj!
Violan,vilket ställe!
En dröm!

Vad roligt för er!
Det ska bli så kul att få se allt med tiden.

Kram Hannis

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh underbart hus vilken dröm att få bo i ett så gammalt hus. Dörrarna ser så bevarade ut, tyvärr finns det många gamla dörrar som bara får förfalla.
Kram Theres

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vilket fantastiskt underbart hus.
Kram Aydan

Sunnanvind sa...

Hej!

Vad fint du har det, förstår att du är lycklig över ditt nya hem! Mysigt med grindstolparna och den fina dörren...

Ha det bra!

Kram Carina

hagagården sa...

Hej
Men oj oj oj så fint ni kommer att få det,ser helt fantastiskt ut.
kram o ha det så gott
ninni

Tiril sa...

For en vakker plass, må da være en deilig plass og bo.
Alltid litt vemodig når sistemann flytter ut, jeg har ingen hjemme nå, det går seg til.Det er nå livets gang det da.
Ha en fin søndag, her er storm og regn !!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Åh Viola, vilken gård! Du har fått ditt drömhus. Alla vackra träd, hela utemiljön var ljuvlig. Och en katt på köpet, ser ut och vara en gullig kisse. Fast det tycker nog inte Otto. Ska bli så spännande när vi får följa med dig in senare.
Ha en mysig söndag
Goa kramen
AnnaMaria

Cc sa...

Å vilket underbart ställe! Tänk att äntligen få se en glimt av ditt nya hem, förstår att du blev förtjust, vem skulle inte det. Kram

My home is my Castle sa...

Åhh så nydelige bilder...
Skal du virkelig bo her ???
Jeg falt pladask !!! Den herlige innkjørselen, elsker alleer og det nydelige huset .!!!! Døren var vakker og likeså vinduene !!!!
Såååå heldig du er :))) Litt misunnelig på deg hehe...
Gleder meg til å se flere bilder :))

Jeg har og katteallergi, så her blir det ingen katt..

Ha en fin søndag
Klem,Kari

(eddas) sa...

Så flott innkjørsel med slike vakre gamle trær...minner meg om en ordenlig hærskapsgård....og nydelig hus...her blir det og trives Viola:)
ha en flott søndag...skal snart dra på loppis i dag og...fant mye fint i går...
ha en koselig søndag
klemmer edda

Unknown sa...

Hej kära du!
WOW säger jag bara om ert nya hem. Alldeles till mig blidde jag. Oj oj oj, såna underbart vackra dörrar och allt .. mycket vackert och alldeles fantastiskt roligt. Det här blir såååå spännande.

Ska oxå ha lite spännande i höst he he ... bygget med nya butiken är i full gång, förhoppningsvis inflyttningsbar inom 3 veckor eller så. Å sen ovanvåningen i huset. Oj så kul det blir.

Men det är ju STRÅLANDE att du hittat matsalsmöbeln! Du inspirerade mig så att jag äntligen kommit på vad som ska göras med vår matsal. Får se sen när det blir ha ha!

Nu ska här målas oxå!
Happy painting på dig!

Kraaaam Malin :)

Josefine sa...

God morgen!

Wow for et hus!! Her kommer dere til å få det koselig...nydelig og sjarmerende sted:)

Gleder meg til å se inni!!!!

Ruskevær hos oss også, men koselig inne:) Nyt søndagen og gi Otto en klem...

Lisas torp sa...

Ja, det är verkligen ett fantastiskt ställe! Åkte förbi häromveckan och det ligger ju vackert dessutom!
Ni kommer då verkligen att få gott om plats :-)!Men, det är klart ni lämnar ju en stor lägenhet, vad jag har förstått.
Det ska bli jätteintressant att följa hela äventyret!
Vilken jättesöt liten katt som hälsar välkommen!
Vet du hur det gått med huset bredvid?
Ha en härlig söndag (i Sthlm skiner solen)!
Kram
Lisa

Fågel Blå sa...

Hej vilka fina bilder du visar ditt du skall flytta , helt fantastiskt hus!
Vad spännande det måste vara!
Kram Kathrine!

Diverselådan! sa...

Så vackert att man alldeles tappar andan. Den här resan ska jag verkligen vara med på. Och jag tänker sitta i framsätet.
Kram från Annette

Diverselådan! sa...

...för att inte tala om katten. Vilken liten skönhet!!! Jag är också kattallgergiker, men har alltid allgergipiller i handväskan utifall att man stöter på en trevlig katt man inte kan låta bli att klappa.
Kram igen!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Viola så vackert hus du köpt! Jag förstår att du trivs och är nöjd.

Jag gillar entrén på ditt hus med "första hallen" och den vackra gröna dörren.


KRAM från Eva

Mina Lantliga Rum sa...

hejsan!

så fint hus! jag tycker också att dörrarna var helt underbara och så spännande att få se insidan sen!!

ha en bra söndag,kram!!

Vitt o Vältummat sa...

Vilken underbar gård ni fått tag på! Jag blir alldeles grön av avund! Sådana fina hus finns inte här nere...Inte till salu ialla fall och om dom säljs så är det hutlösa priser på dom!
Kram/Åsa

Roses & Angels sa...

Åh viola! Jag är så avis! Vilket underbart vackert ställer ni hittat! Åh du måste njuta i fulla drag! ÅÅÅ DÄR KAN JAG OCKSÅ få bo hihii! Vilken dröm verkligen! Mysigt med gårdsbutiken och allt, ska bli så spännande att få se MERA!! FÖR du visar väl??? hhahah Ha en underbar dag kram

Anonym sa...

Hej hej!

Ja visst har det varit en riktigt hösthelg denna helg. Hoppas du haft det riktigt bra.

Krams!

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hallå Viola,
absolut att du får lägga in mig på din bloggislista! Jag tackar!! Du är redan det hos mig :P

Men så fina bilder!! Ojojoj, gillar starkt träden som är precis vid entrén, det ger en sådan underbar vy när man står där och ser vägen som går in mot huset! Vad spännande att få bo i sådant gammalt ställe, att man känner dess historik, helt underbar känsla!! Men så fin bod, kommer bli toppen butik! Längtar att få se hur den kommer att bli inuti när den är klar för öppning. Mycket charmigt rött hus!

Ha en underbar söndag fast att det är regnar! Många kramar Elin

Mamma C sa...

Wooow, vilket fint ställe ni kommer att flytta till. Förstår hur Otto reagerade. För precis så tokig blir vår prinsessa av en katt.
Kram Mamma C

Agnes Maria sa...

Men vilken fin gård !
Åh, så spännande att få se fortsättningen.
Och vilken ljuvlig varelse ni får på köpet Johanna panna, Otto kommer nog att tycka om henne så småningom, bara han får vänja sig lite.
Många kramar från mig.
Åsa

Agnes Maria sa...

Glömde ju... jag prenumererar på Isabella men jag vet att dom finns på Press-stop.
Kramen Åsa

Katta sa...

Nämen Otto då, sotis på den lilla söta Johanna panna :) Gården är underbar!! Vilket härligt ställe att få flytta in i till de vackra höstfärgerna och tänk vad fint du kan göra till advent. kram Katta

Poppins sa...

Vilken underbar gammal gård! Kan tänka mig hur roligt det kommer att bli att inreda den. Fröken Johanna ser söt ut med sin rosa nos. Vilket drama det kommer att bli mellan henne och Otto. :)
kramar från Poppins

Kamomilla sa...

Nej men jösses ändå kära violan!! vad fint det är!! Helt obeskrivligt! Gud så härligt att det blir av nu! Det är ju ett sånt paradis det där!!! *sitter här helt mållös*

Birgitta sa...

Hej! Roligt att se lite bilder på nya huset. Förstår att du har en spännande tid framför dej. Och när sönerna flyttar ut får du en annan liten dam som inneboende. Det går säkert bra med Otto och Johanna.
Nu hoppas jag att du får en skön vecka.
Kramisar Birgitta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

ååh du vsiar bilder nu! Så kul! Snart får vi titta in genom dörrarna också...
Och den lilla johanna, var ju för söt! De var faktiskt lite lika hon och Otto, i pälsen alltså! Annars är dom ju som hund och katt, hihi.
Tack för i går!
Kram
Marie

vadmalen sa...

Blir mycket intressant att följa.
Kolla min lilla tävling som snar kommer. Om ett par dagar tror jag.
Kram
Birgit

Lantligt i stan sa...

Vilket underbart drömhus! Där kommer ni säkert att trivas! Ska bli spännande att få se inuti huset sedan! Ha en fortsatt trevlig kväll och en bra start på veckan!
Kram Anki

Solveig sa...

Så kjekt det var å få kikke litt på ditt nye hjem. Og for et koselig hjem det er!! Du er kjempeheldig. Et sånt sted kunne jeg ha flyttet direkte inn i:o)
Lykke til videre, min venn.
Klem fra Solveig

Guttemamma sa...

Viola......dette må da være det perfekte stedet for dere??? For du har jo bodd midt i byen før ,ikke sant??
Gleder meg veldig til å følge dette her altså!!
klem

♥ Fyra årstider sa...

Jag blir lika pirrig i magen som dig.-) Vilket underbart hus!!
Kram Lotta

Vit Gladiolus sa...

Guuud vilket vackert ställe!! jag blir verkligen avvvvvvvvvvvvis!!!! :=)


Kraaaaaam

Körsbärshöjden sa...

Vilket fin hus...här kommer ni att få det bra !

Ha en fin kväll
Eva

Kristall & Pynt sa...

Hej Viola!
Det ser jättefint ut där.
Och vilken gullig kisse.
Ska bli kul att se mer sen.
Ha det gott vännen.
Kram Sofia

Line sa...

OH MY GOD!!!! Det är ju alldeles alldeles UNDERBART vackert....oj oj...SUCK =D

Bäst före ,nej...Du har ju mer energi än en annan (som typ råkar vara 20 år yngre) ;) Ville så gärna ge något som jag knåpat ihop själv...men alla mina pyssel saker har varit ner packade, där av den lååååånga väntan.

Ha nu en härlig kväll
KRAM

Elsa och Helena sa...

Så vackra omgivningar du bor i ser bara för härligt ut. Uthuset, Helena Skarp håller till i Gävle där jag oxå bor.
Kram Helena

C De-sign sa...

GRATTIS till Bossgård, det kommer säkert att bli underbart! Vilken charm!!!!!Förstår att ni har fullt upp med allt som ska grejas...... Nu är hösten här, ganska mysigt tycker jag! Kram fr C

Vit som snö sa...

Ohh, jag blir alldeles lyrisk. Det var till o med vackrare än jag kunde föreställa mej, vilken charm! Underbar entre med stora vackra träd o sen pardörrarna. Den här resan vill man inte missa:-)
Kram Cilla

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Underbart vackert hus!!!!! Där skulle man ju vilja bo!!


¨Ha en härlig vecka!
~~Kram ♥ Millan~~

Butik Östergården sa...

Hej vännen!
Sitter här vid min dator och försöker hålla ögonen uppe. Det blåste ju som attans i går natt så larmet i butiken gick så där en fem gånger. Min stackars man är på väg i bil till Prag. Jag ringer honom stup i kvarten så han inte sommnar på vägen. Det var inte mycket natt sömn vi fick.

Nu hoppas jag kunna lägga mina stressiga dagar bakom mig. Nu skall jag ta det lite lugnare tro det eller ej.

Men Viola vilket vackert hus ni köpt. En riktig pärla! Dörren och de vackra gamla träden hade jag fallit pladask för. Du kommer att göra denna gård till ett riktigt dröm hem DET ÄR JAG SÄKER PÅ! Nu längtar jag till att få komma till dig och din fysiska butik.

Håll tummarna att det inte blåser inatt så jag får sova!

Kramen/ din vän Helen

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Gokväll Viola.. Oj oj vilket vackert ställe ni har.. ska bli spännande o få se inuti.. kramen sussie

Inspiration i vitt sa...

Ååå så roligt Violan att få följa dig på den här flytten. Så vackert du beskriver allt och jag kan ju se på bilderna att det är vackert också. Så fin den lilla katten var som följer med huset, de kommer att komma överens så småningom, Otto vänjer sig hihi.
Kram på dig/Ingela.

Loppis Lycka sa...

Vilket underbart hus ! Blir väldigt nyfiken på att få se mera framöver hur det ser ut inomhus mm..
Ha en skön vecka.. hoppas det blir mindre regn o rusk!
Kram Josefine

Margrethes hus og hage sa...

For et vakkert sted! Her kommer du til å kose deg og trives :) Flotte gamle trær er virkelig noe å ta vare på, og de gamle bygningene er helt spesielle. Tenker du gleder deg til å kunne sette ditt eget preg på det, og flytte inn!

Stakkars Otto, du må ikke jgøre ham svatsjuk på den måten ;p

Det er selvsagt bare koselig at du har lagt meg til blandt dine favorittblogger :)

Ønsker deg en fin start på uken! Hilsen Margrethe

Anonym sa...

Såå fina bilder du visar!

Jag skulle gärna tänka mig att flytta in de där mysiga huset på direkten = me like!

Själv jobbar jag i helgen. Lördagen har varit okey här men söndagen bjöd på regn och rusk ....

Höste är här med lite kallare väder...

Önskar dig en bra vecka

Kram Lena

Mia, New Room Interior sa...

Ååå, så fint det er der!! Gleder meg så til å se deg gjøre det til ditt, og se gårdsbutikken din!! Er dette også i Småland? Ha en god ny uke! Kram-Mia

Rummet för välbefinnande sa...

Herre min skapare - Violan, det är ju helt UNDERBART!!!!!!!!!
Det är så fint så jag bara baxnar. Krymp det lite så har du mitt hus också *ler*
Nu har det varit dåligt med bloggtid igen här - fattar inte vart tiden tar vägen alltså.
Gissa om jag är förväntansfull på din butik nu då.........
Är så himla glad för er skull. Tänk att ni ska bo så vackert.
Tack snälla för att du visade bilderna. Kan lova dig att jag kommer spara dem på näthinnan när jag ska gå och sova nu.
Puss o kram
Mia

Maud sa...

Vilket fynd....tänk att få flytta in i en så vacker byggnad... det är en sådan underbar atmosfär i dessa gamla hus... jag bara kan föreställa mej hur underbart detr kommer att inredas när Violan är i farten... så spännande att få följa ert arbete..
Ha det gott!
Kram Maud

LillaFlisan sa...

Näe!!!

Jag saknar ord...... Sitter här och bara gapar.Stum av beundran!

Vilket hus!!!!!!!

Och Johanna panna....pluttan så fin!

Jag vill se meeeeer!7


Kram

Flisan

Pysselpalatset sa...

Men viola, vilken dröm... förstår att du blev förälskad ögonblickligen... Dörrarna är fantastiska och likaså smidesbågarna utanför....Här kommer du få det bra.... Många kramar och "lyckatillor" från jeanette

Synnøve. sa...

Ditt nya hem är vackert ska jag säga.
Där kommer ni trivas bra. Alla tre. Otto som kommer kunna gå ut och in som han vill. Vilket paradis.

Förstår det kliar i fingrarna nu att få flytta in och "bo" in sig på riktigt.
Jag tänker på vilken jul ni kommer fira i huset...
En önskejul ska jag säga.
Tror nästan jag kommer ner och firar den där med er hihi...

Nu ska jag fixa lite här hemma. Måste tvätta och fundera på vad man ska packa ner. Snart semester vet du..
Sköt om dig nu vännen och ha en fin måndag.
Kramen Synne.

Huset vid ån sa...

Grattis till ert fina hus!! Vilket ställe....Ser ju underbart ut! Det är en sån där gård som det säger "klick" när man ser...Härligt! Ett stort Lycka till! kramis Therese

Huset vid ån sa...

Grattis till ert fina hus!! Vilket ställe....Ser ju underbart ut! Det är en sån där gård som det säger "klick" när man ser...Härligt! Ett stort Lycka till! kramis Therese

Huset vid ån sa...

Grattis till ert fina hus!! Vilket ställe....Ser ju underbart ut! Det är en sån där gård som det säger "klick" när man ser...Härligt! Ett stort Lycka till! kramis Therese

Lotta-livets väv sa...

Vad roligt! Att du visar bilder från ditt nya hus. Förstår att kärlek uppstod och jag förstår att du riktigt spritter av önskan att sätta igång med butik och allt som hör till det. Många flyttar i samma veva har du! Känns knepigt när yngsta barnet flyttat! fast vi har det rätt bra...för det händer ganska ofta att de fortfarande dyker upp både den lilla (25 år) och den stora (30 år). En koll i mammas kylskåp brukar höra till rutinerna.....*ler*
Om ca 1 vecka ska "de stora" flytta, från den lilla tvårummaren i stan till ett litet större hus på landet. Småttingarna är på husvisning i eftermiddag!
Kram
/Lotta
ps. Känner mig hedrad över att komma på din favvolista! Du finns på min sedan länge ds