onsdag 7 oktober 2009

TORKADE SKÖNHETER

Hallå där...hur har ni det i mörkret..smyger in med ett litet inlägg denna onsdagskväll..ni har välan märkt att VIOLANS inläggsrutiner har ändrats..

Nu blir det oftast kvällstid jag skriver..är ingen pigg lärka längre...under ljusa årstiden är jag ju uppe med tuppen och sent i säng..men nu har både lärkan och nattugglan försvunnit..det är mörkt och ruggigt ute..idevarning alltså..







Går och lägger mig mkt tidigare och oftast somnar jag en stund på soffan först...) så sömnbehovet har ökat ihop med mörkret...är ju inte så roligt att fixa till hemma i våningen mitt under alla flyttbestyr ...men dessa torkade hortensior fick faktiskt en ny vas här om dagen... och hamnade på mitt lilla altare i hallen...







Ni förstår välan att jag föll som en fura när jag såg den här foten...:0) blev blixtförälskad ...så den var bara tvungen att följa med hem..så vacker..










Så nu pryder den lilla bordet som jag kallar mitt altare..ihop med madonnan och ljusen...har ju mina favoriter hängandes här..ni vet ju att jag älskar religiösa motiv..







Det här valvet kommer jag att sakna...är ju min utsikt från kontoret....förstärker verkligen det sakrala intrycket..men denna hörna ska få en ny hörna i stora hallen på gården..






Nu är det dags för sen middag...och sedan blir det tv-soffan med ljusen..ikväll måste jag hålla mig vaken..:) finns mkt som jag vill se ikväll...får se om jag lyckas..

Ha en skön kväll i blåsvädret, kramen från eran VIOLAN


32 kommentarer:

My home is my Castle sa...

Åhh for en nydelig fot...
Jeg elsker sånne jeg og :)
Alteret ditt er bare så vakkert....

Ønsker deg en fin kveld
Klem,Kari

Lisas torp sa...

Ja, visst är det väldigt mörkt nu på morgnarna och kvällarna?! Så...jag förstår din morgontrötthet.
Härligt med dina motiv och hortensian är ju ljuvlig i kontrast med det andra!

Undrar vad det är du ska se ikväll...måste bestämt kolla lite, men jag har ju begränsat med TV-kanaler här på torpet, dessutom blåser det som attan och det gör att det är inte läge att se på TV.
Ha en skön kväll.... om du håller dej vaken...ha-ha!
kram
Lisa

Cc sa...

Jag är lika dann, trött som en tok. I dag värre än vanligt. Mina hortensior blir inge fina när jag låter dem torka hur gör du? Kram

Lisas torp sa...

...det blev förstås kära gamla "Peking"!
Kram
Lisa

Kamomilla sa...

Ja hu ändå så mörkt det var när jag i stormen klockan 05..15 körde till jobbet idag...Skymtade en älg i mörkret på en åker och kände mig rätt så liten...

Vackert i valvet violan, jag förstår att du kommer att sakna det! men du kan säkert fixa upp det lika fint i nya hemmet.
Kramis, Kamomilla

Elsa och Helena sa...

God Kväll Viola...så mycket vackert på ditt altare. Ljustaken är jättefin, liksom allting annat. Blev så inspirerad av din sekretär som du visade förut. Har fått ärva en efter min faster, ska fota och visa den någon dag.
Kram Helena:)

liven sa...

Vakre bilder Viola:o)
Så mye fint her!!
Skjønner at du er trett på denne tiden.....selv må jeg ha en hvil etter middag!! Ikke hver dag...men nesten!!

ha en fin kveld....jeg tenker å gå en tur i mørket!!

Kristall & Pynt sa...

Så fina bilder, du har det så fint i valvet.
Kram Sofia

Nostalgi og Gjenbruk sa...

Ja, trøttheten kom med mørket. Jeg er ute på morgentur klokka 6 hver morgen med hunden, men nå har jeg store problemer med å motivere meg når klokka ringer. Det possitive er at jeg foreløpig får med meg soloppgangen:)
Ha en trevlig kveld!

Crinoline sa...

Hei og god kveld,Viola. Ja,jeg har sett at du har endret vaner mht tidspunkt for innlegg.Merker også at jeg er trøttere om kvelden og at det er tungt å stå opp om morgenen. Foten er vakker. Selv om dere flytter til en vakker gård,må det vel være litt trist å flytte fra den fine leiligheten.Klem

Mamma C sa...

Håller med dig om att man blir tröttare nu när mörkret kommer. Sitter oxå och nickar ibland i soffan. Mycket tjusig vas.
Kram mamma C

Lantligt i stan sa...

Vackra hortensior! Ser fint ut där på ditt altare! Visst är man tröttare nu när det är mörkare! Jag känner likadant. Har ingen energi alls tycker jag. Usch nu lastar sambon in en ny basförstärkare med två tillhörande stora baslådor i vardagsrummet!! Hu! Undrar hur länge som ska stå där. Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram Anki

Guttemamma sa...

Kos deg i sofaen du,Viola-ikke rart du er sliten med alt du styrer med om dagen!!
klem

Margrethes hus og hage sa...

Du har så mange fine ting, Viola! Vakre bilder :)

Det er den mørke årstiden, og jeg er også trøttere enn om sommeren, men synes høsten har sin sjarm den også.

Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

Birgitta sa...

Hej! Jag tycker du gör alldeles rätt i att ta igen dej på soffan nu i kväll. Du har så fint hos dej med alla sköna ting.
Hoppas du ordnar det riktigt mysigt omkring dej.
Kramar till dej.
Birgitta

Josefine sa...

Heisan..

Ja vi blir trøttere på denne tiden, merker det godt selv. Men du har nok sikkert ekstra mye på deg nå, du får passe litt ekstra på deg selv:)

Flotte bilder og nydelig alter,

klemmer fra meg

lottens vita och gröna sa...

jeeeeeesu så fint, vilket altare, jag tillber allt, fniss! den vase du, har aldrig sett något liknade sååå fin! är med helt slut, huuuuuu det är långt kvar i mörkret, tur så är det jul halvvägs!!!!
storvarmkram lotten

Vita små hjärtan sa...

Härligt vackert!!!!! Tackar för go kommentar! Ja vi får peppa varandra eftersom vi sitter i samma sits!!!!!
Kramar Agnetha

NinaH sa...

Torkade hortensior- alltid så vackra!
Förstår verkligen att du föll för den fina foten!!
Det där med ökat sömnbehov den mörka årstiden... Jag skulle kunna sova från 1 november till sista februari!!! Om jag fick!;-) Nå- med lite uppvaknande under advents- och jule-tid, då....!;-)

Butik Östergården sa...

Det är väl bra att jag testar först! Så du slipper göra alla misstag... hm känns lite orättvist men jag skall nog komma på något du får göra först. Tv är inte att tänka på här inte.
En kompis bjöd mig på lunch idag. Så gulligt av henne. Men hon tyckte inte jag var något trevligt sällskap för min mobil ringde åtta gånger på en timme.
Dina visitkort kom idag. De ligger redan i butiken.
Puss o kram!
Helen

Vit som snö sa...

Det var en ljuvlig fot, kan mer än väl förstå att du föll pladask!
Jaa, visst var det Violanstuk på mitt loppisbesök häromdan, jag var lyrisk över alla fynd. Visar mer senare.
Mina nattugglefasoner försvinner tyvärr aldrig men jag är ännu mer morgontrött än vanligt såhär års. Att få gå i ide vore väl underbart, först äta upp sej lite småfet o sen halvslumra o vakna smal lagom till våren. Hihi
Kramis Cilla

Anki sa...

Ja jisses vem är inte trött...ändå kan jag inte sova, hmm...
Det är en fin hörna där du har ditt altare, det kommer säkerligen bli minst lika fint i den nya hallen! Kan tänka det är rörigt med flytten, men det blir roligt sen när du får börja fixa!
Å vad gullig du är som vill vara med i min tävling...Lycka till vännen!

Kramis Anki

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej!
Har nog känt av att sömnbehovet har ökat minnsann.
Så ljuvlig utsikt du har från kontoret! Så vackert med valvet och jag är bergsäker på att det blir lika vackert i nya hallen!
Torkade Hortensior är så fint, det har jag inga :( inga grannar att nalla av heller :(
Ha det gott!
kram
nina

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

stor lycka för osss båda med sopporna då;)))

kramis Millis ♥

Gammelbålsta sa...

Vilket vackert "altare" du har. Foten är underbar. Jag älskar hortensior. Hade massor i min förra trädgård. Här har vi bara kirskål än så länge. Kram Aydan

Fågel Blå sa...

Hej som vanligt blir man överväldigad över att besöka din underbara blogg!
Ljuvliga bilder!
kram Kathrine!

Roses & Angels sa...

Hej! Ja trist är det men på nåt sätt tar man sig alltid upp! tack för kommentaren vännen! Åh så fint du fotat igen! Ha en bra dag kram

Anonym sa...

Halloj i stugan....jag är nog en björn som har gått i ide eller nåt annat trött djur, jag gör som du sover en stund på soffan innan det är läggdags på riktigt, känns helt hopplöst att hålla sig vaken.
Så fint det är kring ditt "altare" och din hortensia har verkligen lyckats hålla färg och form bra.

Ha en bra dag
Kram Pernilla

(eddas) sa...

ja skjønner deg veldig godt Viola om alt som vil være med deg hjem....jeg har det på samme måte:)
Ja trettere og trettere blir en ettersom det blir mørkere og mørkere....fæle greier.....energien forlater liksom kroppen....
men ha det fint midt på dagen:)
jeg håper jeg arver den hesten:)
klemmer edda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ditt altare är så fint, bra att du tänkt ut nytt ställe på gården. Så du skriver på kvällen nu, vi som brukade göra kommentarer samtidigt. Undrar om du såg oskyldigt dömd, det var riktigt spännande.
Ha en fin dag
Storkramen
AnnaMaria

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Här sitter en till urtrött individ, som inte orkar något, utan bara vill sova hela tiden...Kroppen är inte alls med nu...Vill ju såå mycket men jag tror jag skulle kunna sova hur mycket som helst nu... Och ändå gillar ju jag hösten! Hoppas det är något övergående.
Fin liten vas, med vacker hortensia!
Kram
Marie

Floras Kulle sa...

Vilken fin idé, att samla allt "sakralt" till ett altare. Riktigt fint är det i din hörna! Jag har en likadan tavla med madonnan och barnet som jag inte hittat någon plats till ännu.
Har kört fast lite åt det där hållet just nu, har bl.a. fått tag på ett par gamla madonnor från ett nedlagt franskt kloster, de är på väg med posten - spännande värre!

Bamsekram:
Annette