måndag 22 februari 2010

AKROBATIK PÅ HÖGA HÖJDER

Hallå där...hoppas helgen varit skön, vår skulle bestå utav jobb i gårdsbutiken..fixa hyllor m m..men det blev andra planer, när ovädret drog in i torsdagskväll fick vi på några dagar enorma mängder utav snödrivor och framför allt på taken..

Så det var att ta kontakt med proffsen...alltså takskottarna ..under lördagen var dom hos oss i nära fem timmar och skottade två av våra tre tak, bostadshusets och ladans..


Den här sidan kanske ni inte sett utav Bossgård, mittenfönstren längst ner är matsalens och över den ligger allrummet..

Den här lördagen blåste det Nordan och var nog 20 minus i luften..och tala om att man var imponerad utav deras takakrobatik..ni ser ju att drivorna på gårdsplanen går en bit ovanför fönstren...

Det bästa av allt var att dom körde bort massor utav snö, nu tar man sig in i vedboden igen.. utan problem..


På söndagen gick färden mot vattenhålet tillsammans med dessa modiga män..i flera timmar var dom där nere ihop med mannen och en av sönerna och skottade alla tak.. i vattenhålet var det ännu mera snö....så det var tur att taken blev fixade..nu kan man sova lugnt..

Har vaknat idag till 20 minus, under natten sjönk kvicksilvret igen mot 30 graderssträcket...sista februariveckan har nu inletts och mars ska göra sitt intåg snart...den första vårmånaden, kan man tro på under..eller..

Ha en bra måndag, KRAM från eran VIOLAN


42 kommentarer:

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Ja oj vad snö, tänk vad blött det ska bli när allt smälter!
Önskar dig en mysig dag!
Kram Agnetha

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Woowow for mye sne...nei skal ikke klage her da:)
Men bra dere fikk vekk en del...er jo litt skummelt og tungt blir det jo...
ha en skjøn dag i affæren:)
goKlemmer på vei :)

Anonym sa...

Så mycket snö! Gubben har skottat det platta taket sjuttio gånger, men de övriga har vi inte gett oss på, än... Men vår tjusige tjurbonde kom förbi igårkväll och röjde lite både på grusplan och vägen, så idag kunde gubben ta sig ut med bilen, ja min, hans har bromsarna frusit fast på!
Hulda

Postgårdsromantik sa...

Oj, vad mycket snö. Jag tycker att det är modigt (om än nödvändigt) att tordas upp och skotta ner snömassorna. Men så lider jag av höjdskräck - något jag drabbades av vid nära nog exakt 30 årsdagen. Märkligt.

Håller med vita små hjärtan - jag bävar inför då tövädret sätter in....

Beatrice sa...

Gisses, vad ni har fått mycket snö!!! Men ni på ostkusten verkar som sagt vara värst drabbade i vårt avlånga land. Vi hade jättetur och fick ingen snö förrän igår. Då snöade det och stormade hårt i några timmar, men sedan försvann allt lika snabbt som det kommit och det blev lugnt och stilla igen. Jag kan inte fatta att vi hade sån tur! Men kallt är det fortfarande...

Man kan inte tro att det snart är mars... och på löpsedlarna stod det att nu är den riktiga polarkylan på väg! Undrar vad det är vi har haft hittills... ? ;-)

Ha en fin måndag i kylan!

Kramar
Beatrice

Lotta-livets väv sa...

Japp, skottande av tak och utomhus har helgen bjudit på. Många timmar som helst skulle ha använts på bättre sätt gick åt! ...men det är ingen idé att gnälla...vädret kan man inte påverka, utan det är bara att gilla läget.
Kram, kram
/Lotta

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, helt otroligt med snön hos Er. Nu vet jag inte riktigt var du bor men det är ju snökaos i sö Sverige vad jag förstår. Hos oss är det en vanlig vinter, kanske lite mer från början av vintern så att isarna är inte så starka som de brukar vara beroende på att snön isolerar och isen blir inte så stark så man kan ploga upp isvägar som brukar finnas i skärgården.
Däremot skottar vi aldrig tak här om de inte är platta och mycket snö på dem. Vad jag förstår så är det andra byggnormer vad gäller konstruktionerna i norr och söder. Så här uppe är det frid och fröjd och även det där med isolering i huset. Vi har alltid varit tvugna att ha mer av den saken.
Hoppas solen snart kommer och ger oss värme och takdropp...
Carin

Sköna o Gröna Ting sa...

Jisses vad med snö ni fått, då ligger vi nog i lä här i Dalsland!!!!
Jag tyckte vi fick mycket i helgen, i alla fall så det räcker långväga:)))
Vi har oxå skottat så det höll på att knäcka ryggarna på oss men slipper att ta taket.., puuh!
Vi har brutit tak och det är brant så snön samlas inte i enorma mängder där tack och lov.


Nu skall jag ta på mig allt jag äger och har och försöka skotta mig fram till soptunnorna...!
Ha en underbar måndag vännen...
Kram
Marianne

NinaH sa...

Kors! Så´n tur att det finns experter på området att anlita!;-)
20 minus??? Huvva! Vi som fryser vid våra minus 3,7 här just nu!;-)....
Men... dom säger.... att det visst kommer en VÅR!;-)
Så vacker er gård är- från alla håll!!

essemia sa...

Här hade vi -27 grader i morse, och 16,9 inomhus. Brrr!! Skönt att man kan vrida upp värmen lite i alla fall, men det blir inte kul när elräkningen kommer!!

Här håller grannarna på med samma jobb. De har varit ute i helgen på alla håll och kanter. Gubben fixade det på taken för någon vecka sen. Så man slipper oroa sig, som sagt.

Hoppas du har ett bra sportlov.
Kram Elzie

Mags Romantiska Smycken sa...

Hej Violan
Oj, så mycket snö, vi har inte en bråkdel, men kallt, vi är less på kylan, det ligger mellan -15-30 gr,
vi har inte haft en blida, så den lilla snön vi har, blir inget kvar, den dan värmen + gr kommer...

Jag har varit i din butik, söker efter, ska försöka förklara, vet inte vad det heter; man har den för att sätta fast snittblommorna i, i vas, är av bly (tror det, för den är tung) med en massa taggar i.

Är väldigt intresserad av sådana.

Många Kramar
/Maggan

Mags Romantiska Smycken sa...

Hej Violan
Oj, så mycket snö, vi har inte en bråkdel, men kallt, vi är less på kylan, det ligger mellan -15-30 gr,
vi har inte haft en blida, så den lilla snön vi har, blir inget kvar, den dan värmen + gr kommer...

Jag har varit i din butik, söker efter, ska försöka förklara, vet inte vad det heter; man har den för att sätta fast snittblommorna i, i vas, är av bly (tror det, för den är tung) med en massa taggar i.

Är väldigt intresserad av sådana.

Många Kramar
/Maggan

annashusidingtuna sa...

Skönt att få det fixat det är otroligt på vad många ställen som taken har rasat in den här vintern.
Kram Anna

Emmas utsikt sa...

Ja fy tusan säger jag bara!! Vi var ute på landet utanför Linköping för inte så länge sedan och det var så mycket snö så 3-åringen bara försvann!

Tror hele tomten blir en sumpmark frammåt våren... :(

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Nä, det är inte klokt! Ur led är tiden, eller hur? Undrar vart den globala uppvärmningen har tagit vägen? Jag ser fram emot när Sverige får tropiskt klimat.
Det är härligt att se proffs jobba.
Kram Eva Linnea

Crinoline sa...

Hei,Viola.Godt at takene er måket.Det har nok kommet mere snø i Sverige enn hos oss.Ønsker deg en fin uke.Klem

Pysselpalatset sa...

Hej viola, ja käre värld vilken vinter fi fått i år.. Saknar motstycke... och ord.. Längtar till jag får lufta cykeln på en liten tur... Vilket jobb ni haft med taken... Men man blir ju lite orolig av alla larmraporter. Allt gott till dig i värmen. Kram Jeanette

Nordingården sa...

Å va vackert hus ni har Viola, men det syns ju knappt, nu är det nog med snö och kyla enlingt mej, vi hade -30c i morse och snön bara vräker ned ännu....vilket fint fat i pressglas med silverfot nedan och så fina ägg du får in sedan: ) Mari.

Almbyboden sa...

Hej Viola! Jörgen och min äldsta son stod på taket hos oss under gårdagen och skotta bort snön. Jag och min andra son skottade bort snön från altan och gångarna. Fyra timmars snöskottning gjorde mig lätt pömsig och det blev till att sova middag efter en stor pizza! Hör av mig i veckan som är lite lugnare jobbmässigt.

Birgitta sa...

Även hos oss har det snöat och varit stora trafikproblem. Hör att tågen inte går idag heller.
Men vägarna är farbara som tur är.
Ha ett skönt lov.
Kram Birgitta

annette sa...

Ja, det krävs nog ett under, en patient sa idag att i bondepraktikan stod idag att om det varit frost inatt så blir det 30 frostnätter till!!

Ha det gott!

Kram //annette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ett under i form av ljumma vindar och lite ljummet regn nattetid, och så sol på dan. Kan man få önska det..fniss, troligen inte. Ni gjorde rätt som skottade så noga på alla tak, kommer och väga bly den snön när det blir tö.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Pling plong,
Ja vi tog spadarna själva och begav oss upp men det klarade vi då vårt tak inte kommer i närheten av erat. Det gäller att vara positiv med tanke på att jag gärna har en kåk med såna kvadrater :) Men du....jag har sett lite bilder på Påsk ägg från Lisas torp som visst du tänker sälja. Jag undrar om de kommer i olika färger och priset på dem.
Kram på dig, Nina

Elsa och Helena sa...

Nej, säg inte att det ska komma mer snö! Jag örsker inte längre:) Vad bra att ni fått avskottat på taken, det är behövligt!! Är orolig för min lilla stugan som står ensam och översnöad.
KRAM

Lisas torp sa...

Ja, jisses du så mycket snö det har kommit - även här i storstan vill jag lova! Långt ifrån som hos er, men vilken kyla!!!! Bor man i Sibirien eller?
Här var pendeltåg, tunnelbanor och vissa bussar inställda idag...tala om kaotiskt!!!

Men så skönt att få taken skottade! Undrar just hur mitt lilla torp mår?*suck* Tveksamt om jag tar mej ner nästa vecka! Blir det mera snö och fortsatt kyla så åker jag bara inte! Det får bli en annan vecka helt enkelt. Men får ju hoppas att kylan och snön ger sej snart! Vi har ju snart haft full vinter med minusgrader i 3 månader!!!!

Ha´t så gott nu!
Kram
Lisa

Roses, angels & white homes sa...

Tack söta för din kommentar om klockan. Har precis för en stund sen avslutat att skriva kuvert, ca 1000 stycken hihi. OJ ser inte kul ut det där, att klättra på taken men det är ju ett måste nu så det inte rasar in. Ha en fin kväll. Har mailat dig ang madonnorna! Puss

Moonroose sa...

Ja hua mig så mycket snö och bara mer och mer dalar det ner...massor att skotta.
Även här gick det åt tid för skottning.
-24,5 i morse...hu vá kallt...bilar som vägrar starta.
I eftermiddag var det endast -5,5 men det innebar också mera snö, tar det aldrig slut???

Ha det så gott!
Kram
Yvonne

bakom berget sa...

Hmmm..nu var det just precis dom det handlade om! Jotex.
Jaja,dom kan ju ha bra grejer åxå!
Lycka till!
Kram Åsa

Lilla Kullan sa...

Jaa, du får simma runt och runt och runt och tjata. Ska du låna en skål och simma i, så att du håller dig på plats kanske?:-D kram i den UNDERBARA snön.NOT!;-)

Margrethes hus og hage sa...

Uff, den snøen begynner vi å bli lei av nå! Det er ikke mye kos når det blir så mye, med vind og kulde. Men nå må da våren komme!

Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

Kamomilla sa...

Ja, nån gång måste väl den här kölden ge sig...
Mig skulle man då ALDRIG få upp på ett tak!!!

Lilla Lycksta sa...

Det är allt tur att det finns modiga som klättrar upp på taken. Nu får det vara bra med snö, men vågar vi hoppas att mars blir vårmånad i år. Ha det gott.
Kramar Camilla

Synnøve. sa...

Under har skett förr, så man kan ju inte vara säker hihi...

Så mycket snö har det nog inte varit hemma sen jag var liten och gick i skolan.

De är tuffa di där grabba alltså...
Jag hade inte gått upp på taken alltså.

Vi hade bara 18 minus i morse. Men det snöade....
Jag gick till bussen då. Har 5 km så det tar sin lilla timme.
Skönt att komma in i varm buss. Men sen skulle man ju hem då....
Då ringer mobilen.
En granne. Han hade hört av en annan granne att jag gått till bussen så nu frågade han vilken tur jag kom hem med.
Han skulle köra hem mig sa han.
Prata om att man har goa grannar :D
Kramen Synnöve.

Solveig sa...

Jammen er hejmmet ditt like vakkert selv om snøen driver rundt hjørnet! Ikke gøy når snøen kan komme til å ødelegge ting! I mitt område har det ikke komt noe snø på en stund og den som ligger her, er ikke mer enn vi kan leve med. Håper vinteren slipper sin jernhånd om dere snart.
Ønsker deg lykke til i butikken - skulle gjerne ha vært en tur innom på besøk. I mens får jeg nyte min vakre kanne derfra:o)))
Klem fra Solveig

corrina sa...

Ja fy bublan vad mycket snö. Vi har bara tagit entre taket än, så jag håller tummarna. Å varning för mer, men jag tycker att det räcker bra som det är. Kram

Lily´s nya... sa...

Fy tusan va´ kallt!
Modiga män!! Härligt att de finns!!

Snart är det väl dags för en kopp kaffe på balkongen :D
Snön är vacker, fast, kropp och själ längtar till våren..
ha de gott
kram Lily

hemtrevnad marie sa...

Ja, här har vi också säkert lika mycket snö...gubben var uppe på vårt tak halva lördagen, , idag har han skottat fram soptunnorna som var helt under snön!
Usch nu är man less...tänk när det börjar smälta, det lär bli översvämmningar här och var....
kraam

Mamma C sa...

Vilka modiga grabbar, och vilka mängder det har kommit med snö. Vi hade -28 i morse när jag cyklade till jobbet. Ögonen slutade inte att rinna på flera timmar efteråt. Nu när jag tittade ut här så har det börja dingla lite flingor igen. Ska be en stilla bön om vårsolen och värme nu när jag går och lägger mig.
Kram Mamma C

Fridas gård sa...

Tjo la hopp med snö ni har!! Mängdmässigt ligger vi i lä men vår ligger ju där den är minst lämplig... Längtar såå efter vårvärme, är trött på att frysa nu!!
Sköt om dig!
kram Therese

Mitt hvite hus sa...

Oj så mye snø dere har fått... men det er mye her også har snødd i et par dager nå..

kanksje du skulle sende disse flinke mennene over til og måke litt også O=)

Ønsker deg en fin dag..
klem Kerstin

linnea-maria sa...

Åh himmel vad snö. Ja vi hade snöstorm vi med och med bara en liten skyffel fick sambon skotta uppfarten, jag var inne och yr och kunde inte hjälpa honom. Men det fick bli fikapaus istället. Ha en fin dag /linnea-maria

Mary sa...

Vilken chockvinter i ditt nya hus och bli insnöad flera gånger om.
Men du verkar inte ha blivit avskräckt. Ska bli kul att komma till din butik i vår, har följt din blogg länge.// Mary