lördag 12 juni 2010

FRUSTRERAD

Idag blir det ett annorlunda och känsligt inlägg för att vara mig..är både less och sur..som många vet har jag ju haft min nätbutik Romantiska Ting i snart 3,5 år och när jag startade den så var vi inte så många nätbutiker...idag finns det en uppsjö och ibland känns det som man drunknar i annonser i t e x Lantliv...jätteroligt att det har vuxit så men ibland undrar jag när marknaden ska bli mättad..


Jag hade mitt eget koncept när jag började..och som ingen annan hade..sålde bara gamla saker och det blev ett stort gensvar från kunder..Självklart var jag beredd på att någon skulle satsa på samma varu-utbud...det får man ju räkna med och det är självklart helt OK!

Under åren som gått så har många nätbutiker poppat upp och många försvunnit..om ni visste vad mail jag fått utav kvinnor som velat ha hjälp med hur man startar en butik och vad man ska tänka på..det tog mig ett år att bygga upp min butik och ofta förvånar det mig att man tror att det är så enkelt att bara starta upp en nätbutik..

Det tar enormt mkt tid att sköta en nätbutik och är tidskrävande med att sända, packa och lägga ut nya varor..

Har flera gånger upplevt att man använt samma typsnitt och nästan samma butiksnamn och hur jag presenterat saker och ting..så klart man reagerar..men nu har flera kunder hört av sig och själva reagerat på att en del t o m skriver som jag gör..och jag vet..jag har mitt språk när jag presenterar mina varor och använder mig utav mina favorituttryck som står för mig..

Till sist blir man less...tycker att det skulle vara bra mkt roligare för den som startar upp en ny nätbutik...att hitta sin egen stil som man förknippar med just den butiken..

Vad skönt det var att får skriva av sig om detta..hoppas ni förstår min frustration..

Ha en skön helg, kram VIOLA50 kommentarer:

Våglyckan sa...

Helt rätt, var dig själv! Förstår att konkurrensen blivit hård och du blir frustrerad emellanåt. Men med rutin och erfarenhet kommer man långt :-). Förstår också att det är mycket jobb även med en nätbutik. Tyckte att bara ha lite saker ute på Tradera blev rörigt så jag skulle nog aldrig klara av en hel butik med saker.
kram från mig
/maria

Lisas torp sa...

Ja fy, så trist när det är andra som kopierar ens koncept! Förstår om du blir ilsk på sånt!

Ljuvliga tavlor du visar idag!
Ha det gott och hoppas nu att du också får lite sommarlov emellanåt!
Kram
Lisa

Anonym sa...

Ja, vet du vad, jag har faktiskt sett några butiker på nätet som använder precis dina ord! Gud så fräckt! Och så himla korkat! För i längden kan man ju inte låtsst vara någon annan än man är. Alla har vi våra egna sätt att uttrycka oss. Så, strunt i de andra, för med falskhet blir de inte långlivade! Man vinner alltid i längden att vara sig sjäv! Så håll ut Viola, det rer sig...
Hulda

Lúcia sa...

Thanks for your comments, Viola.
These images are very delicate and lovely.
Here in Rio, Brazil, the winter is coming and today is a wet rainy day.
But I like it, the last summer was very, very hot.
Send you a kiss.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja..jeg skjønner godt din frustrasjon...det er jo ikke noe gøy....
En vil jo ha sitt eget produkt i fred...og ikke bli fullstendig kopiert....
Det er godt og få frustrasjonen ut et sted....
kos deg uansett ...her regner det cats and dogs...
eddaKlemmer

Tigris Predikantan sa...

Förstår dig helt! Tråkigt, men inte ens en blogg kommer undan. Hade blogg på annat ställe och min stil kopierades och utnyttjades, ledsamt. Nu är detta mycket viktigare med din butik så .. det är väldigt tråkigt.
Känner med dig.

Mitt hvite hus sa...

men oj da Viola... dette var ikke bra... så utrolig dumt at andre tar ditt vare merke.. og jeg er så enig i at det må være bedre å ha sitt eget.. tror det selger best i lengden...

håper inderlig du ikke er i tanker om å slutte med nettbutikken din... så klart du må få ut din vrede...

Klem Kerstin

Maggan sa...

Hej Viola
Förstår din frustation.
Jag får själv en massa brev från de som vill veta hur jag gör smyckena. Svarar jag inte omg, bombaderas jag av ytterligare brev.
Och det är inte trevliga brev, det finns ingen ödmjukhet i dem heller, jag förstår dej.

Kramar
/Maggan

SantaCarolina sa...

Det är riktigt dåligt, precis som vi pratade om.
Men kom ihåg, Viola, att det finns bara EN Viola och bara ETT Romantiska Ting! :0)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Viola. Förstår om de är arg och ledsen, och bli kopierad så var inget kul. Jag har inte sett någon, skulle ha reagerat direkt, du har ju en egen stil och nisch. Att det kommer många som säljer liknande saker som dig har jag sett. Men du ska veta att det är alltid hos dig jag kollar först, man har ju vissa saker med span på.
Kram till dig
AnnaMaria

Birgitta sa...

Det är inget roligt när folk ska göra lika dant som en själv. Det måste ju kännas mycket roligare om var och en kan finna sin egen nisch. Men jag tror att det är fantasin som fattas hos många. Men tråkigt när det blir så här. Jag förstår att du lagt ner massor med jobb på din butik och jag hoppas att du behåller din profil och kommer att överleva andra efterapare.
Önskar dej en skön och mysig lördagskväll.
Kram Birgitta

♥ Pia..... sa...

Oppss...da Viola ..dâ va en riktigt stôrm dâ...men ja förstår dej så väl...och visst så poppar de upp en del nääähää en hel del nätbutiker..och om man har som du en så vacker OCH välinarbetad butik är det inget kul att kopieras..och så undrar man lite stilla..vill inte de som har dessa butiker..ha sitt eget koncept..alltså..ett som man får vara stolt över och som lockar kunder till sej bara för att det är annorlunda..??..Jag har inte tänkt på att det finns några som kopierar ditt..eller har jag..?? kommer inte ihåg..men NU ska jag kolla detta.. och tycker du ska stå på dej..För ingen är som VIOLAN..mâ alle roser och vackre bilder...kram på sej..och hôll dej inne nu e stônn så du inte blåser bort...

Pia

corrina sa...

Det finns bara en Violans och så kommer det att förbli. Du har jobbat hårt och kommer att stå dig den andra kommer att försvinna, för de kommer inte att orka. Jag vet hur pass tidskrävande det är att hålla i gång en internett butik även om det nu inte är min egen som jag sköter. Kram

Det vita dårhuset sa...

Jaa du kära Viola......
Jag har haft människor som "kopierat" mig på bloggen så jag vet hur det kan kännas.
Och då har jag bara en blogg.... Du har ett eget företag!! Och den vill man naturligtvis vara unik om. Visst! Alla har rättigheter att starta en nätbutik men du har verkligen din egna nisch (stavas?) så det är förståligt att du lessnar ur när folk kopierar hela dig!!


Jag bara hoppas att folk stannar hos DIG, den ursprungliga källan.

Kram på dig gumman!

Synnøve. sa...

Inte roligt alls när det poppar upp den ena kopian efter den andra hela tiden. Förstår så väl din frustration.

Går det inte att göra nått åt sånt?

Hoppas du inte lägger ner i alla fall. Du är unik min vän.
Kramen Synnöve.

Tulipa sa...

Hej Viola!
Oj så många gånger jag tänkt det... Hur många nätbutiker finns det plats för?!
Det verkar vara en "allmän" uppfattning om att det är så lätt att starta en nätbutik...
Herregud, jag kan bara tänka mig sååå mycket jobb det är med det också! Jag har också fått förfrågan flera gånger, "ska du inte ha nätbutik med"... Men hur skulle jag hinna? För jag har inte svårt att tänka mig hur mycket tid det tar, att packa, lägga in sakerna och skicka, plus att det finns ju en begränsning för antalet butiker av den typen!
Den marknaden har verkligen exploderat och det kryllar av annonser om just detta!!!
Jättetrist dessutom om det "stjäls" stilen... Man måste ju finna sin egen stil och grej för att sticka ut! Inte bara kopiera för det ger ingen framgång.
Själv är jag ingen nätshoppare för jag tycker inte att jag har tid till det... Men många är lyriska över det.

Jag hoppas ändå att du kan ha kvar ditt och att din egen stil som du haft nu ändå ger dig dina kunder.

Att härmas är trist, men tyvärr förekommer det ju inom alla grupper, kan då tycka att man kan ge lite cred till den man härmar.

Önskar dig i alla fall en fin helg!
Kram Mariette

Hannis sa...

Förstår dina tankar och känslor!
Men jag tror att man i längden vinner på att köra just sitt koncept som du gör.
Det är ju hård konkurrens som någon skrev tidigare och då vinner alltid det egna.
Kör på Violan!
Du kan det här!

Kram Hannis

Lilla Kullan ♥ sa...

Ja du, kära nå'n säger jag. Har sett det där för ofta nu, måste jag säga. Kan inte förstå varför de ska göra så där. Det ser man bland bloggar och annat också. Då menar jag inte LITE lika, utan nästan PRECIS lika i nästan ALLT.
Stå på dig du gumman. Vi vet att Violan var först. Ingen är som tonfisken.:-) Kram Stina

Home No.1 sa...

Hej Violan det finns alltid Wannabees överallt det är sånt man får lära sig att leva med!Det är tråkigt när folk kopierar precis rakt av allt man gör...eller när de säger att de har lärt upp en på allt man kan och verkligen tror på det också!!! Och jag om någon VET vilket jobb det ligger bakom en nätbutiks uppstart särskilt som man inte är så datakunnig, åtskilliga timmar bara att få någon liten del gjord...men tänk på att det finns bara en Violan och det är du och just du gör det BÄST även om någon kopierar så kommer dens koncept aldrig komma att bli ditt hur mycket den än försöker! På tal om bloggträffen så valde ni just den Lör när jag inte kan, jag står nämligen på Lerbäcksmarkén men om ni vill kan ni väl ta en tur och hälsa på Home No.1:s stånd :0))det skulle glädja mig enormt! Kramar Annica.

Marie//Tekla Maräng sa...

Förstår mycket väl att du blir frustrerad när du känner igen dina egna ord och uttryck som ju står för att du är Viola.
Kan mycket väl tänka mig att det är ett enormt jobb med en nätbtik med inköp, foto, lägga in snyggt på nätet osv.
Kramar Marie:)

Mamma C sa...

Tråkigt när man ser att några bara kopierar utan att lägga sin själ i det dom gör. Förstår dig att man blir less och arg. Du lägger ner hela Violan i allt det du gör.
Ha en skön och blåsig lördagskväll
Kramis Mamma C

Hagagården sa...

Hej
Ja det kan inte vara roligt för dig,och det är som du säger det finns så många nätbutiker och fler och fler poppar upp,men stå på dig du,du har så mycke fint.
Kram o ha en fin kväll.
ninni

STENLYCKA sa...

Nu vill jag ge dig en bamsekram och säga att det finns ingen som du Viola. Du är unik!!!!
Jag förstår din frustration och allt arbete som du har lagt ner för att skapa en sådan fin nätbutik. Jag tycker så synd om dig. Kan inte förstå dessa människor som vill knycka andras idéer. Sådana kan inte bli långvariga på nätet, de kan inte vara särskilt seriösa.
Önskar dig allt gott! Du är bäst!!!
Kram Raina

berte sa...

hej viola. hoppas inte du grämer dig för mycket över det här, för dom som kopierar dig orkar nog inte göra det så länge eftersom inte det är doms egna ord.ingen orkar "va någon annan" så länge i allafall. stå på dig och må gott, du är bäst. du gläder så många med din positiva stil.kram från värmland skickar jag dig.från anne-kristin.

Huset vid ån sa...

Förstår dig mycket väl Viola, alltid tråkigt med folk som "härmas"...Som inte har någon egen stil. Mycket fantasilöst! Jag kan känna något liknande med min blogg där det finns "någon" som ofta visar "samma bilder" och använder ungefär samma text som mig. Jag vet fler som reagerat på det.....Det är kul att man kan inspirera andra, Men tråkigt när man inte har någon egen stil med bilder o texter. Din blogg o nätbutik är ljuvlig....Sommarkramar Therese

Ullis/Leva på landet sa...

Ja att flera skulle starta liknande butiker som dig var väl väntat, men jag tycker att det är urfräckt att kopiera upplägg och ordval. Så trist när man inte försöker skaffa sig en egen image. Kan ju bara tänka mig hur mycket jobb du lägger ner på butiken och det måste kännas hur tråkigt som helst att detta har hänt.

Kram Ullis

Elsa och Helena sa...

Klart jag förstår din frustration...att uppleva att någon tar efter ens alldeles egna koncept kan inte var kul! Bra att du "öser ur dig" dina känslor..men jag tror de allra flesta vet att ditt goda renommè är just DU och DITT varumärke som står för klass och kvalitet!! Det finns bara en Viola:)

KRAMAR

Monica sa...

Oj, oj vad många som "stöttar" dig !!! Det mååååste du känna....förstår ditt dilemma ! Men här har du en till som håller tummarna för DIG! jag kommer att titta förbi i din butik ganska snart....vi ska ju vara i Sverige(nästan)hela sommaren. Åker inte till Frankrike förren 3/9.
Var rädd om dig/kram från mig.

Nyanser av vitt sa...

Att folk "snor" idéer och gör om till sina egna får man räkna med men när dina kunder (och leverantörer :O) ) påpekar för dig att det finns de som tom skriver med dina ord - då har det gått för långt. Då är det väldigt tydligt.
Men jag VET att dina kunder kommer att stanna hos dig.
STÅ PÅ DIG!!!
stor KRAM

Loella sa...

Hej Violan!

Åhh jag känner med dig, och din frustration, och jag tycker du gör rätt som säger ifrån här....Ang. vad du säger om lantliv, suck, sista 30 sidorna är fulla med annonser för nätbutiker....inte därför jag köper tidningen precis, och faktum är att det blir mer sällan än förut då jag hängde på låset till affären för att få nya numret....

Kram till dig och you go girl!
Loellan

Allis sa...

Förstår din frustration till fullo, självklart är det ett hårt arbete att bygga upp en butik med egen charm och en trogen kundkrets!
Har väldigt svårt att tänka mig att de som inte förstår detta utan tror att de bara kan kopiera någon annan skulle kunna klara en verksamhet utan egen fantasi och kreativitet...
Du "vinner" i längden!
Kram Allis

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Trist! Men min övertygelse är att om man "plankar" ett koncept och inte utgår från sitt eget hjärta håller det inte i längden. De som gör så tror att det funkar, men det gör det inte. Tro mig. Håll din stil, det vinner du på i längden. Det är inte lätt att vara pionjär och föregångare.
Värmande kramar från Eva Linnea

Lockas lilla längtan sa...

Hej Violan!!

Jag förstår din frustration och dina känslor!! Jag hamnade i en webb-butik för ngn vecka sedan då jag surfade runt på Google. Jag trodde ett tag att det var DIN nätbutik, men så var inte fallet... Jag var rejält konfunderad ett tag och trodde att du startat en till, men sedan förstod jag att så inte var fallet!

Jag är själv i funderingarna att starta ngt även det med gamla saker, lite liknande din gårdsbutik. Det fanns en här på orten tidigare, men den försvann då ägarna separerade. Jag har inte på ngt sätt tänkt kopiera någon, för precis som du skriver gäller det att ha en egen profil.

Jag hoppas att du fortsätter ha dina stadiga kunder och att du får en spännande, utvecklande och lång framtid i butik-branchen!!

Mina varmaste kramar
Veronica

Märta sa...

Ljuvliga tavlor du visar oss.
Förstår om du blir frustrerad på att andra försöker efterlikna dig. Det kan ju inte fungera i längden om någon försöker var den de inte är. Håll du på ditt så övervinner ju säkert du dem!
Ha en skön söndag!
Kram! Märta

SoCal Helene sa...

Kan bara hålla med vad alla andra redan har sagt! Att andra säljer samma/liknande saker det får man nog räkna med men håll huvudet högt, du vet vad du gör och dina copycats kommer att försvinna lika fort som dom poppar upp!!
oxoxoxo, Helene

Anonym sa...

Nej, så nedrigt gjort. Tänk att det alltid ska vara någon som åker snålskjuts på andra! Men du får trösta dig med att du har ett väl inarbetat koncept och ditt namn är bara ditt! Så fortsätt och bry dig inte om "dagsländorna" de är som du vet inte långlivade!!

Tack för alla trevliga inlägg om Bossgården och alla underbara gamla saker du har till försäljning. Må så gott och skön söndag.

Kram från Eva-Mari

Cajsas Faster sa...

Hoppas du känner vilket stöd du har! Många vänner har du hunnit skaffa dig!
Det är bra att spy ur sig allt , det brukar lätta lite.
Jag tror också att du vinner på att du är inarbetad och har din genuina stil!Och är en så varm och generös människa!
Lycka till! Kram Marie

liven sa...

Hei Viola!!
Skjønner at du kan bli trøtt og lei noen ganger!!
Irriterendes at folk hermer etter ting som du vil ha som ditt varemerke!!! Og konkurransen er hard!!
Men bare Viola er Viola....og du har den nydeligste butikken...stå på videre!!

Ha en flott søndag :o)

LenaS sa...

Förstå din känsla men håll huvudet högt och se att du har din erfarenhet och fina rykte i ryggen....
Ha en underbar dag!
Kramis/LenaS

Lilla Lycksta sa...

Hej Viola!
Jag förstår att du är frustrerad över att bli kopierad, men det finns bara en Viola och hennes romantiska ting :) Du är bara bäst! Ha en fin söndag.
Kramar Camilla

Monica sa...

Vill bara "kolla" att du känner dig bättre till mods i dag...
Titta vad många som "stöttar" dig.
Kram

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Håller verkligen med! De tror att det bara är att fråga - typiskt Q. Dessutom att härma, kom med ngt eget. Sedan brukar jag säga; de vill väl "leka affär" - sådant man gjorde som barn..... Naturligtvis är det ett fritt land och fri konkurrens men just det att fråga hur gör man och härma ord, lydelse och liknande, blääää! MEN du fixar det! Skönt att få skriva av sig!

Madame B - Vintage & Chic Antique sa...

Kära Viola. Jag forstår din frustration. Det är tråkigt när andra kopierar o snor dina ideer, men det håller inte i längden forstår du. Dom har inte det som du har, nämligen, passion, engagement o kärlek för det du gjör. I längen så vill dom tröttna på detta.
Fortsätt som du har börjat min vän o låt ingen ta ifrån dig ditt hopp.
ha en underbar sändag.
Kram Harriet
PS. jag vet hur mycket det krävs att sköta en nätbutik :))

Vita små hjärtan sa...

Förstår precis din frustration! Ja det finns ju en uppsjö av närbutiker!!!!
Ha en fin söndag, här skiner alla fall solen!
Kram Agnetha

Maud sa...

Orginalet står sig och kopiorna bleknar...Violan är Violan... så enkelt är det...(fast ibland kan det kännas tvärt om)
Don´t worry....be happy!!
Ha det gott!
Kram Maud

The Secret Garden sa...

Ja vad jobbigt och tråkigt! Att det alltid ska finnas dem som åker snålskjuts på andra. Har de inga idéer själva, och framför allt, skäms de inte? Tjuv och rackarspel dyker upp överallt så fort pengar är med i bilden så kommer en massa djäkelskap upp i dagern.

Ha en trevlig söndag!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Usch vad trist:-( Ibland tror jag att det ligger avundsjuka och ren dumhet bakom. Avundsjuka för att det går bra för någon, att personen kanske är omtyckt och har en bra idé. Dumhet som visar sig genom att de kanske inte förstår att de är genomskådade.

Jag hoppas att vi kanske har vägarna förbi i sommar. Vi brukar göra små utflykter, högst på ett par dagar eftersom vi har våra katter.

Ha det allra bäst och njut av allt vackert!
Kram,
Regina

Kamomilla sa...

Åh, jag förstår din frustration.. de växer upp som svampar. Men det finns bara en äkta Viola, kom ihåg det! Du är unik!!!
Kram.

Postgårdsromantik sa...

Vad tråkigt att det är så!

MEn vet Du för att saker ska bli riktigt bra från "leverantören" - det måste komma från hjärtat från den som skriver och det lär det väl inte göra om man bara apar efter någon annan! Stå på Dig!
Kramar,
Lena

Josefine sa...

Hei Viola!

Skjønner godt du kommer med et slikt hjertesukk... ikke kjekt å bli kopiert. Er så enig med deg, viktig å finne sin egen stil. Ikke noe særlig for oss kunder heller å finne flere make konsept.

Ønsker deg en fin ny uke, klem