onsdag 28 juli 2010

HEMÅT IGEN...

Goder Morgon, ännu lyser solen i vattenhålet men det ska det bli ändring på, regnet ska komma till em och utav den varan ska det bli...flera dagar..

Alldeles strax ska jag bege mig hemåt till Bossgård, många undrar var vattenhålet ligger...är beläget i Västerviks skärgård och det är 10 mil mellan mina två hem..tar ca 1 tim att köra..

Vi har haft ett par lata dagar här nere och även hunnit med en tur in till vår sommarstad...Västervik..så jag har mest befunnit mig i vilstolen..många skriver och undrar hur jag hinner med och orkar..
Själv upplever jag det som inga problem..har alltid haft överskottsenergi och tycker om variation i livet..dessutom är jag nog ganska effektiv när det gäller att organisera...:-) och har lärt mig konsten... att bara släppa taget emellanåt och då ...bara vara..

Så för mig känns det som en mix som jag trivs utomordentligt med..visst tänker jag vara helledig framöver men det får bli i höst istället..

Den som inte gillar att åka hem är Otto, här går han in och ut som han vill och sover mest ute på stora altandäcket..så det är lite sura miner när vi säger att det är dags att åka bil..

Önskar er alla som tittar in en trevlig onsdag, nu är det jobb som gäller 5 dagar i rad..blir att ha öppet lite extra under semesterveckorna..många som vill besöka butiken..

ÖPPETTIDER: ONS-FRE: 12-18 OCH LÖ-SÖ: 12-17

Kramar från eran VIOLAN


18 kommentarer:

Black Iris sa...

Båda dina hem verkar hur underbara som helst men jag förstår Otto. Klart han vill gå ut och in som han vill.
Själv håller jag på att småpackar inför vår långa tripp på ca 85 mil i morgon bitti från vårt "tredje hem" där vi bara är 2 veckor om året.

Kram Maidi

EM sa...

Även om jag är hemkär så önskar jag ibland en tillflykt där jag kan koppla av. Förstår Otto om han tycker det är skönt att slappa på verandan.
ha det gott
kram elsamarianne

Fågel Blå sa...

Hej Viola!
Ditt vattenhål verkar ligga fint till!
Det måste vara underbart att ha ett sånt ställe att åka tillmoch bara vara!!!
Hoppas du får en fin vecka!
Kram Kathrine

Vitt hus med svarta knutar sa...

Kanske är det just det att du har två hem, ett för vila och ett för jobb, som hjälper dig att hitta rätt balans i livet. Och skulle det vara så att du har lite för mycket överskottsenergi får du gärna sända den till mig;-)

Ha det fint!
Kram,
Regina

Lisas torp sa...

Det låter verkligen skönt och välbehövligt - vistelsen där. Jag kan tro att Otto stortrivs - inga dumma katter som gör intrång eller kunder till butiken - han är herre på täppan helt enkelt!

Få se om jag kan locka bloggvännen B till butiken. Hon kommer en snabbis hit i em.
Kram
Lisa

bakom berget sa...

Jorå...vi ska få det regnet vi oxå!Jag skulle ha åkt på "stadsvandring"(shopping) i Stockholm idag, men inte vill man det i regn! Det får bli en annan dag.
Ha en bra dag i butiken! Stor kram från Åsa.

Cajsas Faster sa...

Du ligger i du. Men jag kan tro att det är många som vill komma till butiken nu när det är sol och semester. Man blir så besviken när man åker nånstans man längtat till och så har de semesterstängt.
Fast de vill väl också vara lediga.
Vilken växtkraft det är i dit växthus! Grattis.
Ha de gott, kram Marie

Vardagens guldkorn sa...

Härligt att du hinner slappa mellan varven men det är lätt att hålla igång om man tycker att det är roligt. Här har vi landat nu efter nästan 4 veckor i husvagnen med undantag för några nätter när vi var hem och tvättade och packade om. Har hunnit med att hälsa på vänner både här och där, släktträff med över 200 personer och ett kusinbröllop. Kul men skönt att vara hemma igen. Finns lite att "ta tag i" här hemma också.
Fortsätt att må bra!
Kram Linda

Marie//Tekla Maräng sa...

Förstår Otto att han inte vill åka bil och kan han dessutom gå in och ut precis som han vill så är det ju toppen.
ja Västerviks skärgård är så härlig att vara i.
Skönt att du kan åka och koppla av där i ditt vattenhål.
Tro nog att du har hittat din mix i livet som gör att du trivs bra och att du bara kan konsten att släppa taget.
Kramar:O)

Elsa och Helena sa...

Du har en härlig mix av kryddor i ditt liv:) Och du har ordnat till variationen med energi och arbetslust! Det är bra gjort...tycker jag:)

Puss

Ps: Förstår Otto, nu måste han hem och bli uppvaktad av Johanna Panna...fy för den lede sånt tar på krafterna:) Ds.

Eva Linnea sa...

1 timme är enklare än 5! Jag klagar inte, jag har ju valt själv (nästan). Mina veckor här nere har runnit i väg alldeles för snabbt. Nu går pensel & roller för högtryck, så jag har en vit matrumsmöbel när jag kommer ner i september igen.
Ha det gott.
Kram

Mamma C sa...

Så skönt det låter, toppen att bara kunna vara. Här har regnet kommit nu, vi hann precis att klippa gräsmattan.
Kram mamma C

Ullis/Leva på landet sa...

Låter som om ni har haft det riktigt skönt, men jag tror att du njuter hemma också nu när ni har gården;) Hoppas verkligen att det blir en sväng i dina trakter i helgen, men det beror lite på vädret.
Kram Ullis

vadmalen sa...

Hej nu var det ett tag sen kul att titta in hos dej. Jag har en fd jobbar kompis som har ett underbart hus i Västervik vid havet. Hon är nu pensionär och hennes stora intresse är att paddla.
Bra det där du skrev om att vila i sig själv. Min kusin (energiknippe)var ute i skogen idag på morgonen o plockade hallon då jag fortfarande hade nattlinnet på mej. Jag blev lite stressa för att jag inget gjorde.
Men framåt kvällen var även jag i hallonbuskarna och rev.
Kram
Birgit

Mys och hemtrevnad sa...

hade jag haft möjlighet hade jag kommit och besökt dig! Västervik är vackert på sommaren...vi har campat där på en jättefin camping när barnen var små...åt god rökt ål då...kramis semlan

Katta sa...

Tycker det låter härligt med vattenhålet man behöver nån stans att bara få vara också. Önskar mej ett eget vattenhål på närmre håll än det jag har 75 mil bort :) Förstår Otto vill stanna det är väl hans vattenhål med förståss. Djur är så roliga och bestämda med vad de vill och gillar. Kram Katta

Ett Vitare Hem sa...

Vattehålet är nog en avkooplingsoas, vissa människor behöver ha många bollar luften för att må bra och har olika sätt att finna ro på mellan varven, tycker du lyckats hitta en bra balans ;o)
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Roses & Angels sa...

Jaha åter hemma då ifrån Västerviks paradis. Det regnar här med och åskan har dånat i stan i natt men Christa vaknade inte av det. JAG brukar ALLTID vakna när det mullrar. Hahah kan det bero på det att det ploppat upp en del saker hela tiden? JA kanske det hihi. Å marmelad mmm så gott. Ha en fin dag själv Puss