måndag 27 september 2010

EN BLÅSIG HÖSTDAG

God eftermiddag på er...veckan har börjat med en blåsig inledning...jissis vad löv som har blåst ned...blir välan 20 säckar när jag har gjort veckans beting...men det får vänta tills det har slutat att blåsa..







På headern ser ni att röda parasollet och utemöbeln nu har gjort sitt..och poolen är oxå övertäckt..så den stora höststädningen har påbörjats..








Men sista tiden har det ju varit många härliga dagar med sol, så nog har man njutit alltid ... så fort jag slår mig ned i mitt hörn utanför köksfönstret så får jag sällskap...behövs ingen duk på detta bordet..har alltid en kelsjuk misse där istället...

Se mig, klappa mig..hon är ju bara för go vår arvekatt, Johanna panna...






Det är ju f-n att jag är allergisk för nu skulle hon behövas inne..för NU har världskriget brytit ut igen..mössen...jodå ..dom har hittat in till mig igen i båda husen..syns spår utav dem i skåpen under diskbänkarna...

Säger som Lotten...MMMMOOOOOOAAAA...gillar det inte..
Igår (som tur är så var jag ensam i butiken)..hördes ett konstigt ljud från köket...mannen hade täppt till olika hål som dom eventuellt togs sig in igenom.....detta medförde att dom inte hade någon reträttväg ... där sprang nu musen omkring på spisen och visste inte var hon skulle ta vägen....IIIIHHH..

Men hon lyckade ta sig ned bakom spisen i en springa som var ca 2 cm..så vi matade fällorna igen med korv och mössen åt och njöt under natten... och inte slog fällan igen inte...

Så nu blir det säkra betet igen...snickers...ni vet choklad med jordnötter..så nu jäklar ska här krigas..






Vi får se hur många vi tar i år..förra hösten var det ju ett 20-tal...hej och hå..härligt med gamla trähus..det hör till säger alla åt mig och ler åt stadsmänniskan...







Ännu kan jag njuta utav min snöflinga...det var premiär för mig med denna blomma och vad den har blommat och gör det ännu...har blivit en favorit ..

Bredvid snöflingan så har de rosa pellisarna gjort sitt och här huserar nu istället mörkrosa ljung..







Vi har behållit de gamla stuprören ... så fint ihop med trätunnorna och nu är det så vackert med alla löv som flyter omkring på vattenytan..










Ni förstår..det är inte bara mössen man ska hålla koll på dessa dagar, en stor älgko har visat sig de sista två dagarna precis utanför Bossgård...där har vi ett stort fält...







Kan lova er att stadsbon VIOLAN vänjer sig långsamt..är ju fortfarande invänjningsfasen man befinner sig uti.....men den 18/11 har vi bott 1 år på Bossgård ..tänk vad tiden bara rasslar iväg..

Skulle bli ett kort inlägg med några bilder ...men ni vet hur jag är...hopplös...

HÖSTKRAM från eran VIOLAN


25 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Det låter som ni bor alldeles underbart bortsett från mössen då.Dom är jag inte avundsjuk på.

♥ Pia... sa...

Ooops da ja jag är ju en omvänd :)..alltså..jag bor i stan och kommer från bonnlandet...van både möss och katter och mörker ... äsch du kommer att vänja dej om några århihi... jag skulle gärna bo som du.. japp nu ärre höst..idag har solen lyst och värmt blåst har det gjort förstås. JAg har suttit inne och nyst och snörvlat så de så! Fina bilder du bjur på och såg att ni hade haft bloggträff kul och hur roligt som helst.. kram.Pia

bakom berget sa...

Jaa du Violan...här blåser det halv storm, så nog är det höst alltid! Jag har fortfarande inte hört tassandet av några hyresgäster på vinden, men det kommer. Det kan man ju vara så säker på.
Idag åkte vinterjackan fram ur förrådet. Här är svinkallt!
Tack för senast kära Du! Det värmer inombords av att tänka på hur trevligt vi har haft det.
Ha en fortsatt fin vecka. Puss o kram från Åsa.

Eva Linnea sa...

God kväll "hopplösa" Viola! Jag blev så ledsen i går när jag läste att Fru Gredelin hade gått bort. Jag kände så för henne och hennes blogg. Det var den första bloggen som jag var inne på. Dessutom är/var vi födda samma år. Livet är grymt och orättvist! Jag kom helt av mig och det blev inget inlägg. Det kommer i dag i stället.
Kram från Eva Linnea

lottens vita och gröna sa...

ohhhhhhhhhhh violan, ert bossgård är verkligen som en dröm, sååååååååååååååååån fin gård ni har! mmmm gahhhh läskigt äcka pecka det där med möss, jag har mössångest får tokpanik över att bara se en hamster uuu bäst att jag min lilla lotta potta håller mig i stan så jag inte möter en råtta...nä nu vrålar vi så de inte törs in till dig igen, förresten har du hört talas om nåt man kan sätta i väggurtag nåt som avger nåt ljud...som inte vi hör med skrämmer bestarna...
må gott min vän!
varmkram lotten

Behindabluedoor sa...

Hei..

For et herlig høstinnlegg med nydelige bilder av blader i vannet.
"Jettesnygga" ( heter det det på svensk ???? :))))

Høsten er vakker og det er bare å nyte den for plutselig er det vinter.

Ha en nydelig høstkveld i din heim.
Klemmer fra Mona

Elsa och Helena sa...

Rackarns möss som terroriserar dig så!! Det är synd att Johanna Panna inte kan hjälpa till och fånga dom åt dig.

Jaa du, tänk om vi fick träffas en gång i månaden och prata och skratta och mysa, det vore grejor det:) Jag längtar redan.

Puss

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej!

Jo, jag har varit på turné idag:-) Och här var jag också tididgare idag, men sen hände nåt så jag var tvungen att "stänga ner"...

Det är så mysigt att se nya bloggar lite då och då, passade på just idag eftersom jag gärna ville visa min första utlottning:-) Jag skriver en lott till dig då, tack raring!

Ha det gott! kram H.

Roses & Angels sa...

Å har mössen flyttat in? iiiiiiih. hihi. Blåsten har varit här också och löven faller en efter en. NU är hösten verkligen här, den kom fort i år tycker jag. Ja du här kämpas det och fixas. Hoppas allt blir bra, efter slit och släp är värt mödan? kram

Nyanser av vitt sa...

Du blåser väl inte bort du lilla söta....
Kramis

Stina sa...

Nä, nu Violan tonis får du fram med osten och lite fällor här. Eller varför en liten viola-bit...tonfisk alltså!:-D Puss

Lisas torp sa...

Ja, oj, vilken höst det blev med både kyla och blåst! Det känns väl sådär lagom att komma ner imorron, men jag har säkert varmare på torpet, här i lägenheten sparar de på värmen vill jag lova!

Härligt höstbilder från Bossgård! Tänk, att ni snart har bott där ett år!
Ja du, det har sina sidor att bo på landet, men mössen kunde man klara sej utan! Ni får släppa in Johanna-panna så hon får göra lite nytta! Utan katt klarar man sej inte på landet! Trist med mössen inomhus!
Åh, vilken mysig katt det är!

Helt färdig här, slocknade nästan med en gång när jag kom hem! Det blir sängen nu, för att orka köra imorron!
Vi hörs!
Kram
Lisa

heavenandearth sa...

Jaa, dessa små hungriga möss! Vi har dom hos oss oxå, i huset o lagårn!Men katterna har upptäckt dom så dom ska väl decimeras snart!Mössen alltså! ;-)

Har plockat fallfrukt idag! Snart har väl allt frukt blåst ner om det fortsätter att blåsa såhär!
Har lagt in päron i saffran/vanilj lag! Smakar himmelskt!!

Hoppas du får en rikigt skön tisdag!!
Kramis! Iréne

Crinoline sa...

Ja,nå er høsten kommet,Viola.På søndag jobbet jeg i hagen med dunjakke!! huff,håper dere blir kvitt musene.Pussing av sølv på denne måten fungerer bra,men jeg har bare brukt den på lyst/blankt sølv.Skal ikke brukes på oksidert sølv da det blir blankt.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jodå, jag minns med fasa musen som legat gömd i en plastkasse i köket och när jag skulle flytta den fick fart och bara sprang över spisen. Jag blev livrädd då jag inte var beredd på att det skulle finnas en mus där och då... det var på de glada torpardagarna. Numer har vi bara möss i skafferiet som vi försöker skrämma bort:)

Kram Annica

Josefine sa...

Heisan Viola..

Ja nå er høsten her, men det var jo ikke bra at musene fulgte med!! Håper du blir kvitt dem raskt...

Klem fra meg

EM sa...

Tack för dina rara kommentarer på min blogg.
Inga möss här inne ännu, men så har vi katt som jagar här. Nåja, jagar... tvivlar på att han vet vad göra om han får tag på en mus. Han har vissa identitetsproblem efter att ha haft mig som mamma(hans riktiga mamma lämnade honom när han var en vecka)...och jag har varit dålig på det där med jagandet i min utbildning av hur det är att va katt. Jag är glad han tvättar sig och går på toa själv ;-)
kram
elsamarianne

Marie//Tekla Maräng sa...

Möss ja det hör väl till, men det är ju inte det trevligaste sällskapet precis.
Älgen verkar lättare att vänja sig vid.
Synd som sagt att du är allergisk, fast är din arvekatt lika lat som min tre katter var när jag hade som så spelar det ingen roll.
Bossgård ser så fint ut i höstskrud.
Kramar:)

Penseldraget sa...

Låter inte så trevligt med mössen =) tack för din rara kommentar vad vill du veta om henne ? =)
kramen

Hannis sa...

Visst har det påbörjats höststädning lite överallt.
Nu kan man ju inte gömma sig för det längre=))

Vad jag skulle springa med alla dessa möss!
Jag avskyr dom!!!

Tänk att det snart är ett år sen ni flyttade in.
Tiden går verkligen fort.

Kram Hannis

Fågel Blå sa...

Åh Viola!
Underbara bilder från dej!
Så fint!!!!!!
jag bara njuter!
Ha en fin Höstdag!
kramm Kathrine

Solveig sa...

Nydelige høstbilder og en skjønn katt! Ikke tvil om at du bor i et dyrerike - med både store og små dyr:o) Vi har også hatt mus i vårt gamle hus. Det er som du sier - med gamle hus må en regne med litt ekstra inventar:o) Det er bare det at de kommer så brått på meg hver eneste gang!
Håper været roer seg slik at du får gjort det du skal. Her skinner solen etter en periode med regn og jeg nyter det:o)
Fin tirsdag til deg.
klem fra Solveig

Unknown sa...

Det har blivit höst även på Bossgård ser jag - men lika vackert ändå!
Inte kul med mössen inne, fast här är det vår lilla buskatt som bär in dom istället och så får jag jaga ut dem....
Ha det härligt!
Kram Allis

Katta sa...

Ja det är väl nackdelen med att bo i ett gammalt fint hus på landet, möss. Så synd att du är allergisk mot den söta musjägaren. Kram Katta

Mitt hvite hus sa...

Heisan Viola.. men uff da... mus er ikke kjekt... men de koser seg vel i gamle hus på landet..O)O)
herlig pusekatt som besøker dere...

Og en elg ku... håper hun er snill..

nyt dagen =)=)
klemmer