måndag 1 november 2010

DET VAR EN GÅNG

Goder morgon denna första måndag i november...hjälp vilken skillnad det blev igår, redan vid fyratiden så var det mörkt..enligt mig är det den kämpigste månaden på hela året...men den kommer säkerligen att bara svischa förbi..förhoppningsvis hittar många kunder nu hit när det börjar dra ihop sig för jul och det är massor som ska göras..

Som ni vet så bedrives det en intensiv musjakt på Bossgård..har varit lugnt under flera veckor men för ca tre veckor så slog jordfelsbrytaren av en morgon..pratade med elektrikern våran, men det var bara och se ifall det hände igen och DÅ var vi tvugna att verkligen kolla upp detta..

Inget mera hände MEN så en dag fick jag ett samtal till Spanien... det var modern som ringde, hon var hemma på Bossgård och tog hand om Otto...


- Det luktar så konstigt i köket, sa hon..en kostig sötaktig lukt samtidigt som det den är obehaglig, väldans stark...jag började att ana..för den dära beskrivningen kände jag igen..har man kännt lukten utav död mus så glömmer man den aldrig, jag lovar ingen behaglig doft..

- Vi får se om det ger sig, blev mitt råd...Vi hördes av nästa dag och lukten hade tilltagit och nu tyckte hon att den kom från ugnen...DÅ började jag ana ugglor i mossen..

Mannen åkte hem några dagar före mig och skulle kolla upp det hela när han kom hem till Bossgård....vi hade en teori men det kunde välan inte vara möjligt..var det därför jordfelsbrytaren slog ifrån..Nu ska ni får höra..

Det var en gång en liten mus som bodde bakom en inbyggnadsugn..en morgon upptäckte han några hål som var ugnens fläkt..goda dofter lockade och med stor möda lyckades han klättra upp på baksidan och tog sig in gm hålen, hans nos vädrade..spännande dofter retade hans nos och nu var dom så nära... men ack...detta skulle han aldrig ha gjort..

Detta blev ett ödesdigert misstag i hans korta musliv..han råkade trassla in sig bland alla elkablar och hann inte tänka efter vad han gett sig in på...förrän han var död..så går det när man får en dödskyss utav den farliga elen...

Så nu sitter säkert gammelmusen och lägger upp nya strategier..det gäller att hitta andra möjligheter att ta sig in när nu de gamla hålen är tilltäppta..ni ser ju honom på bild längre upp...:0)SÅ nu är vi ugnslösa..det var ju oxå ett ord..ny måste köpas och nu har vi tätat alla synliga småspringor, men inte hjälper det...en och en annan liten rackare tar sig in...det ser vi i fällorna..

Anticimex berättade att det behövs inte mera än ca 0,5 cm för att dom ska kunna ta sig in gm en springa..så det är inte lätt att föra krig mot de små mössen..

Får nog ta leasa grannkatten Johanna Panna nattetid..det är ju hennes gamla kök där hon har bott i 11 år...så hon skulle nog bli lycklig men tror inte att Otto skulle gilla läget..:)

Ha en bra måndag, kramen från eran VIOLAN


28 kommentarer:

elsamarianne sa...

Ja de där mössen. Peppar peppar inga inomhus ännu. Vi har gjort av med alla utekatter nu, de har fått nya hem/stall att bo i. Bara en vilde kvar inne, som styr o ställer med rottisen.
Dom kommer in överallt. Får nog ha en plåtlåda för att hålla dom borta...Det är ju förskräckligt med ugnen. Tur att jordfelsbrytaren slog till...
Söta bilder. Synd att dom förstör så mycket bara.
kram elsamarianne

Hannis sa...

Jag avskyr dom! Mössen alltså...
Dom är oerhört söta som tecknade men fy 17 för verkliga!

Men bilderna var fina=))

Kram Hannis

bakom berget sa...

Va då, inte Otto gilla??? Jag tror att han skulle bli överlycklig! Jädrars vilket race det skulle bli. Då skulle det nog bli värre oreda i huset, än av en liten mus... Ha ha ha...
Tråkigt med ugnen och stackars modern...hon måste ju ha funderat.
Vilka jättesöta musbilder du har hittat.
Ha en fin dag kära du!
Stor kram från Åsa.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nu har jag läst din saga!Hihi...och det hade väl varit bra om det varit just en saga.
För de små skitans odjuren tar sig in överallt... Fy sjutton vad det måste ha luktat illa...
Tråkigt med ugnen, och Otto får nog vänja sig vid att det behövs en katt i närheten också. Annars får väl han börja jaga mössen...
Kram
marie

Lisas torp sa...

En något sötsur liten saga!!!:)
Ja, dessa möss - det är inte lätt att hitta något bra alternativ emot dem! Det absolut bästa är nog - förutom att täcka alla hål - en katt!
Hemska tanke att få in en i ugnen! Usch, och FY!
Söta illustrerande bilder dock! Jag förstår din frustration!

HÄlsa Johanna Panna och Otto förstås!!
Kram
Lisa

Fågel Blå sa...

Vilken liten söt berättelse, stackars lilla mus!!!!
Vi har också en liten söt skogsmuss härinne, min man vill ta kål på den med en musfälla!!!!
men jag tycker så synd om den lilla musen SNYFT!!!!!!
Hoppas du får en ny fin vecka!
kramm Kathrine

-Mia- sa...

For noen søte bilder! :-) Selv om det ikke er gøy å ha dem i hus! :-) Ha en fin dag! Klem

Mitt hvite hus sa...

For en opplevelse da... dette er ikke kjekt i det hele tatt Viola...

her har vi heldigvis ingen inne iallefall, men ute fins de... og de rkan de være...

Klemmer 0)

Anonym sa...

Käre tid vilken historia!

Jaa, lukten av död mus har jag känt och jag håller med, det finns ingen liknande lukt och man glömmer den aldrig.

Bilderna på Beatrix Potters möss är såå söta och gissa om jag har broderat många av hennes möss. Både till mina egna barn och till vänners barn, doptavlor bl a. Dessa sagor var ju verkligen i ropet på 90 talet och jag bara älskar dem. Mn möss i verkliga livet är jag livrädd för.

Stort lycka till med jakten

Kramar Lena

Mitt Måleri sa...

Fy så obehagligt med möss i ugnen. fast de va gulligt berättat ;)katt är nog de ända som hjälper.hoppas de löser sig för er..nu har jag äntligen gjort reklam för marknaden fy på mig att jag glömde de ;)
kram pia

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann..
nei ikke morro med musebesøk...håper dere får bukt med det...
her i Oalo skinner solen i dag...og mange goe kjøp jeg har gjort i dag:)tjoho:)
ha en fin fin mandagskveld..
eddaKlemmer

Elsa och Helena sa...

Usch så tråkigt med ugnen och doften och alltihopa! Såg musfällor på ÖB härom dagen och tänkte på dig, trodde att bekymren var över men så var inte fallet:(

Antar att ni provat allt men tipsar ändå om elektriska störare som man sätter i el utagen!

Många KRAMAR

linnea-maria sa...

Ja hudå. Lukten av död mus är verkligen äcklig. Att de kan vara så klåfingriga eller vad man ska säga... Lycka till med jakten /Therese

skifferhuset sa...

Viola! Det finns en elektrisk mojäng ser ut som en lampa som kopplas till eluttaget och avger någon slags ljud, som värkligen håller möss borta! Där jag jobbar har det varit problem förut men när denna sak köptes försvann alla möss! Ha en bra kväll! Kram Iréne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Dom tar sig in överallt, man tror inte det är sant. Har sett en mus som kom under en dörr, från ett platt grått streck växte det till en liten mus!! Det var synd att ni blev utan ugn, är nog en väldigt bra idé och leasa kissen.
Kramar
AnnaMaria

Crinoline sa...

Fy,mus i ovnen er ikke greit,men bildene av musene er søte...Ser at flere foreslår en "sak" man setter i kontaktene.Har bare lest om det,men ingen erfaring.Håper dere får bukt med problemene.Klem

corrina sa...

Det är enna envisa rackare, de skall bara in. Vi har haft problem att de låg i proppskåpen. Vad de nu skall där att göra? Skade djur är de verkligen. Kram

annette sa...

Vilken liten söt saga om den lilla musen som inte förstod bättre, så fina illustrerande bilder, skulle utan tvekan kunna ges ut i sagoform med bilderna;)

Det handlar väl om att acceptera att nu är det höst som jag avskyr, men ett accepterande gör att det känns bätte.
Bara att gilla läget och försöka hitta på ngt roligt framöver!!

Ha en skön kväll och bra tisdag!

Kramar!

annette

Anonym sa...

Hej! Vilken trevlig blogg du har. Roligt att jag hittade den. Den följer jag gärna. Önskar dig en bra vecka.
Kram från Marie

Angels & Roses sa...

Så söta bilder på möss. ja du det där med möss ja. Mamma och pappa har haft möss i stugan. Brorsan har haft och har fortfarande. Tack du. Ja du jag kan faktiskt vila liiiite. Kurs imorgon hihi. Kram

Nyanser av vitt sa...

Uschaaaaan på ren östgötska. Täta med folie för det gillar de inte.
Perfekt med bord. Dina hjärtan blr såååå snygga.
Puss på den lilla nosen

Kamomilla sa...

Vår svante har äntligen accepterat Zaidakatten så nu hoppas jag på en musfri vinter! :)
Vilket elände med er ugn!

The Secret Garden sa...

Ojoj...hade kunnat gå ännu värre. Det är ju det man är rädd för, att de små rackarna ska knapra på elkablarna. Möss, råttor och åska ger många bränder. Här har vi dragit elen till möjligaste mån synligt utanpå bara för att, om det ni kilar nån mus i timmerväggen, att de inte ska ha nån kabel att gnaga på. Men ugnen...vilken liten rackare!!
Visst är de söta, tycker jag, men inte när de ger sig på så farliga grejor.

Ha det bra!

Mamma C sa...

Fy så läbbigt med dessa småkryp. Tur att jordfelsbrytaren slog till i alla fall. Innan vi böt isolering på vårt hus, hörde man dom springa i väggarna i bland. Vi hade packad halm innan. Men nu är dom borta och hoppas för alltid.
Kram Mamma C

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja med dom fina mus bilderna till så var det lite svårt att glömma bort att det var en riktig saga med döda möss det handlade om.
Ja det är inte stor utrymme dom små liven behöver, tyvärr.
Det kanske skulle bli ett fasligt race med både grannkatt, OTTO och möss.
Kramar:)

Pysselpalatset sa...

Märkligt att de kan prssa sig in överallt. dessa små varelser... Himla rar berättelse du skrivit. kram J

Lilla Kullan ♥ sa...

Ja, de kan de där mässen. De känner nog en doft av tonfisk serru.;-)
Puss och kram Stina

Lilla Kullan ♥ sa...

Ursäkta mitt morronhumör...haha...mössen, menar jag.;-)