måndag 27 december 2010

I-LANDSPROBLEM

Goder Morgon, så har det blivit vardag igen, faktiskt ganska skönt, visst är det underbart att bara slappa och ta det lugnt men i kombination med all mat och godis så mår inte kroppen bra utav detta leverne..:-)




Så det är skönt att komma in i vanliga rutiner igen, men ännu är det ju mjukstart...både son och man är hemma hela veckan, ett ovanligt fenomen här på Bossgård och en som är överlycklig över att alla finns hemma är så klart Otto




För en vecka sedan fyllde jag ju år och ni kanske kommer ihåg att det blev en alldeles vanlig dag i snöstormen..gick ju i mysdress hela dagen och tillbringade ca 5 timmar i biblioteket, här ser ni lite utav detta rum ifrån köket




Har ju inte varit nöjd med detta rum sedan jag flyttade hit och visade ju för några dagar sedan nya gardinerna som jag satte upp och resultatet kickade igång hjärnkontoret...igen




Vad gjorde jag då här i 5 timmar...nu ska ni få höra..tala om att man har i-lands problem, har ju massor utav böcker och vill verkligen att dom ska synas inte gömmas

Först satte jag alla svenska och utländska författare i bokstavsordning men detta ingav ett oroligt färgkaos, tänkte om..lade dom i travar i bokhyllan så man inte såg ryggarna..hur skulle man kunna hitta här då..gick ju inte



Till sist kom snilleblixten, jag ställer dom efter färger och så blev det..blev ett helt annat lugn i de fyra hyllorna



Ja..nog kan man sysselsätta sig ibland, men nu trivs jag återigen i mitt bibliotek, vill ha ett murrigt sådant och slår mig gärna ner här med en kopp te och en god bok

Önskar er en trevlig vardag, här ska det förberedas inför mellandagsrean i gårdsbutiken och som börjar i morgon

Lev väl, kramen från eran Violan

27 kommentarer:

Lisas torp sa...

Åh, jisses sicket jobb med alla dessa böcker, men snyggt blev det! Så skönt med ett riktigt bibliotek där alla böcker ändå finns!
Det ser jättefint och vilsamt ut och verkligen inbjudande att sitta där och läsa!

Ha en skön dag! Här snöar det....IGEN!
Kram
Lisa

Lisas torp sa...

...ha-ha! HÄr satt vi visst och kommenterade samtidigt! Jaha- solen lyser hos er! Lycka!!
Kram
Lisa

Lilla Rummet sa...

Vilket härligt bibliotek att sitta och frossa och njuta i. Hoppas du haft en fin härlig julhelg.
Önskar dig en fin kommande vecka.
Kramar Britt

Eva Linnea sa...

Trevlig sysselsättning så där i juletider! Visst är det konstigt att vissa (små) saker man ändrar eller fixar till helt plötsligt blir så rätt!? Man kan nästan höra hur det faller på plats.
Sköna mellandagar önskar Eva Linnea

Fågel Blå sa...

Åhh så fint du har i ditt nypimpade bibliotek!
Ha en fin dag!
Kram Kathrine

(eddas) sa...

Ja deilig med litt hverdag nå:)
ha en kos dag
juleklemmer

EM sa...

Det blev jättesnyggt med färgsortering. Har också funderat på detta. Har sju hyllor som är fullproppade. Plockat ut ett gäng som ska skänkas, och nu så behövs lite jäklaranamma för att "få till det" med resten.
Liiite skönt att denna helgen är över, och nu får man äta rester tills man bara längtar efter en god sallad, och då menar jag inte sill-sallad... Idag har vi sol, kors i taket. Mätte förresten upp 105 cm snö på stalltaket när sönerna skottade igår.
Må så gott
kram elsamarianne

Mia, New Room Interior sa...

Nydelige bilder, nyt dagen! Klem

Country Hill sa...

Ditt bibliotek ser verkligen mysigt ut förstår att Du sitter där och njuter.
Ja här är det också jobbdag idag eller snarare städdag blev hur rörigt som helst dagarna innan jul.
God fortsättning!
Kram Lena

The Secret Garden sa...

Det blev ju jättefint det där!
Jag glor också på mina böcker och retar mig lite grand på att så många har så grälla färger på ryggarna! Antagligen något försäljningsknep för att de ska synas bland mängden. Men hemma vill man ju att de ska vara snygga och vill inte ha någon neonfärg. Men jag har mina efter ämne i alla fall, men visst ser det lite "oroligt" ut.

När jag först kikade på dina bilder såg jag inte hunden, trodde att det var en kudde som låg i fåtöljen...men så såg jag att det var en labbe...en labbekudde! :)

Ha det gott!

Black Iris sa...

Jag har en väninna som också har ett väldans sjå med alla sina böcker. Hennes bibliotek liknar ditt så nu ska jag tipsa henne om det här med färger.
Ha nu en God fortsättning efter helgen....

Kram Maidi

Mitt hvite hus sa...

Heisan

så fint bibliotek du har laget deg.. godt å få alle bøkene på plass...

Kos deg .,.. her er det jobb i morgen
klemmer

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så där gjorde jag också i vårt bokskåp... men det är ju inte lika mycket böcker där.
Hoppas du haft det skönt över julen. Vi hade lugnt och skönt, men igår körde vi två lass igen. Men nu tycker jag att jag ser en ände på flyttandet. Skönt när det blir klart.
Kram
Marie

Nyanser av vitt sa...

Det kallas väl feng shui detta fenomen galning där :O)
Ha det gott söta nosen
Kram

Roses & Angels sa...

Utslagna duracell har missat din födelsedag.!!!!!! INTE BRA. Grattis hjärtat i efterskott. När man nu varvade ner här så vad tror du hände? JO bakterierna hann bita till och det med råge. Ligger fortfarande här lite halv seg. Ska maila dig från min nya adress. SKA byta den, förklarar sen. Hoppas du haft en fin jul. Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag sa nog aldrig Grattis! Det gör jag nu. Det är hemtrevligt med böcker, skapar en härlig hörna när det är så många bokhyllor. Ser att Otto gillar läshörnan också.
Ha en fin vecka, årets sista
Varm kram
AnnaMaria

Nyanser av vitt sa...

Jobba hemifrån kallas det visst också :O)
Kramis

Cc sa...

Vilket skönt problem ;) Lite av terapi. Jag skall försöka dona lite om jag kan slita mig från datorn. Är ju nyss hemkommen från jobbet och skulle vilja softa men...Är inte nöjd med ordningen här hemma så.. ett litet ryck får det bli. Kram

skifferhuset sa...

Ser att du som jag har rejält med bokhyllor och böcker, så mysigt att slå sig när i en go fåtölj å läsa! Nora Roberts har kommit med en ny bok!? Ha det fint under kvällen! Kram Iréne

Kamomilla sa...

Slutresultatet blev jättefint så nog var det värt mödan minsann! Du har ett underbart bibliotek!

Elzie sa...

Ja hur som helst, fint blev det. Själv har jag tagit av alla "fodral" från böckerna och det är ju synd att det är så himlans massa olika färger på själva boken, haha. Men hellre det än de där glansiga omslagen.
Önskar dig en god fortsättning på veckan.
Kram Elzie

Mamma C sa...

Förstår att detta måste ha varit ett mastodonte jobb. Men håller med att snyggt och lugnt ser det ut. Skönt att slå sig ner i dessa fotöljer med något bra läsbart.
Kram mamma C

bakom berget sa...

Vadå ett....Det sa jag väl inte!!
Jaså du har änligen kommit på hur du ska ha dina böcker. Ja, fint blev det, men du kommer väl aldrig att hitta det du söker igen. Fniss... Otto, verkar i alla fall trivas gott där i bibloteket. Du läser väl högt för honom va.
Lycka till med rean och hälsa familjen.
Puss o kram. Åsa.

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej Viola och tack för gullig kommentar i min blogg.

Skrattar när jag läser om ditt bibliotek. HUR har man tålamod med det du gjorde, flera gånger....

Beundrar dig, själv hade jag fått ett hysteriskt utbrott och kastas böckerna till slut... hehe
Men är övertygad om att det blev jättefint....

Ja, du är så välkommen åter naturligtvis....ska kika in i din butik nu...

Kramar och Lev o må...

Måddan

Elsa och Helena sa...

Oj. oj vilket jobb du lagt ner på alla dessa böcker...men ser att det blev snyggt. Passa på och njut nu innan mellandagsrean börjar...hoppas det kommer massor av folk trots snö och elände efter vägarna!

Har nu läst ut en till bok "Bedragen" av Katarina Janouch men Elisabet Nemert är min nya favorit, rekommenders varmt!! Pussen

Magia da Inês sa...

♫°° Amiga,

°º♫ Para você em 2011:

° • ♫ "Os sonhos realizados...
°º ♫°° ♫♫ O amor esperado...
° ·. •*• ♫ A esperança renovada..."

Bj♥s
Brasil °º♫
°º
° ·.

Vit som snö sa...

Jaa, det är otroligt vad man kan hålla på för att få den "rätta" känslan:) Men böcker kan ju se lite "oroliga" ut så jag tycker du löste det perfekt! Och vad annars ska man göra en snöstormande dag i mysdress;)
Jag började om jobbet redan annandagen och njöt faktiskt av det! Rutiner är viktiga och kanske stoppar man en godisbit mindre i munnen då;)
Nu väntar nya tider, hurtiga o nyttiga.
Ha det gott! Kram Cilla