måndag 15 augusti 2011

LEDIG MÅNDAG


God kväll i stugan, som ni märker blir det återigen dagliga inlägg...är ju mkt inne nu för tiden när vi fått smått :) för här är det många saker som Malte ska lära sig..

Här inne far han omkring som en orkan, att riva ner badlakan är en sport som han älskar och stora korgen med toarullar har vi fått plockat bort..



Ni förstår vilken lycka att få dra omkring toarullar som lämnar en lång vit svans efter sig och sedan riva sönder allt i småbitar....hmmm...då är det cirkus vill jag lova..




Den där lille vildingen har lärt sig att hoppa upp i soffan och alla fåtöljer..är en prövning det..blir nackskinnet ett par gånger om dagen, för hur söta dom än är så är det viktigt att sätta klara regler från början..matte har varit med förr..



Idag har vi varit ute och kört bil..att sitta i en bur alldeles ensam är ingen höjdare, idag blev det 10 min och imorgon så ökar vi ut lektionen :) pip och gnäll får man så stå ut med..

Vet inte om jag skrivit tidigare om en varg som har satt skräck i området, vårt landskap har fått sin första stationära varg och den har ställt till med mkt elände där jag bor..



Varje vecka har det hänt att den rivit och dödat massor utav får..hur vackra dom än är förstår jag böndernas frustration när man möts utav massor utav döda får i hagen och många som är skadade och måste slaktas..



Så nu har länsstyrelsen sagt ja till skyddsjakt..så vi får se hur det går..




Hoppas ni haft en bra måndag, kramen från eran VIOLAN

17 kommentarer:

Unknown sa...

Jaa du, det är ett stå i med smått i huset :D Fast mest mysigt! Tur att matte varit med förr, ju tidigare man börjar visa var skåpet ska stå desto lättare brukar det gå.
Hoppas DU haft en skön ledig måndag!
Kram Allis

Rut och Signe sa...

Hej vännen! Jo, visst rycker det toarullar när man har smått i huset. Har en rolig bild på Wippa när hon har frossat runt med toarullarna i badrummet så det ser ut som en pappersfabrik, hähä. Har haft en mycket lugn måndag och har bestämt mig för att under aug/sept hålla stängt måndagar för att få två lediga dagar själv i veckan. Behöver lite ledigt och distans till butiken. Ha det gott, så ses vi snart!

Kamomilla sa...

Hu för vargen, hoppas det reder sig!
Jag kan nog tänka att lilla Malte är en ritkig filur! Dom har så mycket energi de där små- det är tusen knutar och sen somnar de tvärt och var som helst :)

Lisas torp sa...

Jag förstår att du har fullt upp med valpfostran nu! Det är mycket som ska läras och förmanas! Det är ju viktigt att det blir rätt från början...!

Läskigt med en varg som stryker omkring, har också läst om det i NT, inte kul för de som drabbas!

Här har varit besök idag, men annars lugnt och skönt en arbetsmåndag som denna när skolornas personal börjar! Gissa om det kändes ovant men jättehärligt förstås!!!
Kram
Lisa

Mina Gouldsamadiner sa...

Usch fyttirackarn varg...hua...Tycker aldrig det är ok när vargen beter sig så,om det är det delade meningar men fy sjutton så tråkigt att få sina djur förstörda på det viset.Skulle inte känna mig säker själv faktiskt.
Härligt att höra att Malte bringar ljus i eran tillvaro...
Kram Kicki

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Det er klart det er morsomt med toalettruller for en liten leken voffse. Så søt han er da.
Kos deg på fridagen din
Klem:)

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Hahaha, jag kan förstå att det kan bli kaos med toarullar och annat ;)

Ha det så bra!

Kram från Australien♥

Viola sa...

En del skriver att det inte går att kommentera men jag lyckades i a f

Fågel Blå sa...

Förstår att du har fullt upp med lilla Malte!!!!
Men han blir nog stor snart så du kan pusta ut!
Ler!!!!!
Ha en fin vecka!
Kramis Kathrine

himlaverket sa...

Roligt att du tittade in till mej så jag hittade dej.
Härlig blogg, lyckans ost som har en liten Malte som busar.
Kram ullamaria

Kamomilla sa...

Vet inte riktigt vad jag ska tipsa om för kamera, ska du ha system eller kompakt, och vad ska den få kosta..... men det kan jag säga att mitt favvomärke är Canon, definitivt. Tycker den har de bästa användarmanualerna och bra kvalitet.

lavendel mio sa...

Hi,hi...syns jeg ser valpen med toalettpapir etter seg:)
Og Ulv, bra den ikke er her, den hadde helt sikkert spist opp våre katter og høner;)
Rips er vinbär det.
Ønsker deg en fin tirsdag, klem Hanne

Anki sa...

Jotack, sommaren har varit finfin...därav den dåliga tiden vid datorn, hihi! Men den är väl inte slut än...sommaren??

Oj, har du blivit med smått?!, ja det är ju en prövning det med...Lycka till! Dom små liven tycker ju att det mesta är roligt, speciellt om matte tycker annorlunda!

En varg inpå knuten är ju inte så uppmuntrande...här har jag både vildsvin och varg utanför knuten och för två veckor sen knallade det förbi två björnar bara 30 meter härifrån, brrr...Jag såg dom inte men grannarna har filmat!
Så nu vete katten om jag törs trotsa vildlivet och ta mig upp till svampskogen *ler*

Ojoj, vad jag svamlar...nu ska jag kika i din butik för jag tänkte göra en best!

Ha en fortsatt fin dag!
Kram!

Anki sa...

Japp det gör jag!
Kram igen!

Anonym sa...

Hej Viola!
Det är inte roligt när man ska vara rädd för att rovdjuren ska skada boskapen. Vi har både varg och björn som stryker runt i skogarna. Nu orkar jag inte plocka bär och svamp pga av värk i kroppen, men jag vet inte om jag skulle våga ge mej ut ensam om jag kunde.
Mitt barnbarn Harry har Carl Malte som tillnamn. Han är också gullig.
Kramisar till dej!

Elsa och Helena sa...

Hej Vännen! Jag ser er båda framför mig, hur du jagar den lille busiga krabaten genom hela Bossgård! Det är väl som att ha småbarn kan jag tänka:)

Du, det där fina badrummet känner jag igen och Malte också som det låter!

Puss till er båda.

liven sa...

Hei Viola

Tenker det er travle tider hos deg nå ja...hihi...

men så ekkelt med ulv i nærområdet da...da hadde jeg vært skremt!

ha en fin tirsdagskveld