fredag 30 december 2011

ÅTERBLICK UTAV 2011

Morrn..en vacker morgon har man vaknat till, stormen har bedarrat igen..bara vänta på nästa.. för det här verkar ju blivit vardagsmat under sista månaden på år 2011..

Har nu varit försjunken en lång stund ...bland alla mina foton från 2011 och det har ju blivit ett par tusen..

Men nu är det tid för återblick utav året som nu snart tas över av ett nytt...2011 har fört med sig både glädje och sorg, emellanåt har det varit väldigt tufft..




Inte glömmer man januari..var en kall vargavinter med massor utav snö och vissa nätter hade vi -35.... kommer ihåg att man bara längtade och längtade efter våren..

I februari tog jag mig en avstickare till Spanien och fick se mandelträden blomma...underbart och så fick man ny energi för att klara av den sista vintermånaden



Och vilken vårmånad mars blev....snön smälte bort på nolltid och den var ovanligt varm..man njöt mot söderväggen och lapade sol..utsvulten på värme som man var..



Så kom april...påsken låg väldans sent och veckan efter påsk så var det redan dags för Valborg..

I mitten utav april var det premiär för vår VÅRMARKNAD och den blev succé :) flera tusen kunder hade vi denna helg i det vackra aprilvädret



Sköna maj kom med sin vackra grönska och blomning, fick ett infall och fixade iordning ett utekök :) (kommer ju några under året)

Hade även en så trevlig bloggfest här på Bossgård, lär nog bli repris nästa år...




Och flera byggnationer inträffade..i juni var vårt glashus färdigt och det används verkligen året om..senast häromdagen tog jag mig en fika därinne..ihop med tända ljus och infravärme :)



Juli blev tuff..vår gammelgubbe Otto tog adjö och det var många tårar som fälldes..vi hade bestämt oss för att detta skulle bli vår sista hund..vi hade haft hundar under 37 år..

Under denna månad hade vi premiär för butikens vintage-loppis, jissis vad folk det kom och besökte oss denna julilördag och goa vännerna fick sälja som bara den..denna lördag lär återkomma under 2012



Inte fixade vi detta...saknaden var för stor och det blev att åka och välja ut en ny valp..i augusti anlände vilde Malte..den vildaste valpen någonsin..ni som läser min blogg har ju fått åtskilliga Malterapporter..



Så kom september med sin sköna luft..första helgen deltog vi som vanligt i östgötadagarna och hade massor utav besökare denna helgen :)



I oktober var hösten här på allvar...och som vanligt åkte jag ner till Spanien..

Men denna månad blev oxå annorlunda..en allvarlig sjukdom gjorde entré i vår familj..var en tuff och svår tid..



November är den mest intensiva månaden under året...julmarknad med massor utav förberedelser..hela logen var full utav utställare och kundtillströmningen slog rekord..det var knökfullt hela helgen..



Så är det bara några dagar kvar på detta år..det kommer att bli ett lugnt nyår...vi är bjudna på mat inne hos grannen och här ska det jobbas de två sista dagarna och även den första på 2012..så nu återstår det bara att säga..



Tack för det här bloggåret..ni alla som besöker mina butiker, min blogg och till er som skriver så rara hälsningar...det är ni som ser till att hålla bloggen levande och som gör att jag vill berätta mera och ger mig energi och glädje...



Ett GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla, kramen från eran VIOLAN

onsdag 28 december 2011

MORGON I VATTENHÅLET

Morrn, har vaknat till en vacker morgon i vattenhålet...vi kom iväg igår till lunch..och hoppas nu att plåtarna stannar kvar där dom ska vara...flera stormar lär det ju bli men nu har vi förstärkt pooltaket..



Bilder ifrån gårdagen i vattenhålet..vet att jag har många nya läsare och då kanske man ska förklara vad nu vattenhålet är...vårt hus som vi har i Västerviks skärgård och fått sitt namn p g a att det är här vi alltid hämtat ny energi..

Som ni ser så hade vi 10+ igår och sol..kunde tro att det var en aprildag...



Känner mig alltid så tillfreds när jag får tillfälle att åka hit..




Synd bara att man inte kan åka hit så ofta...det är väl det som är nackdelen med att man jobbar varenda helg..



Har bytt ut en hel del prylar i köket...ni vet..man tröttnar efter ett tag...:) och som vanligt är det ju varor från butiken man inte kan motstå...




Ytterligare en nackdel då...:)))))) att man köper in varor som man kan tänka sig att ha där hemma...



Nu väntar en god långfrukost innan det är dags att bege sig hemåt igen för att öppna butiken

Men det dröjer inte länge tills nästa långledighet....4 dagar...19/1 blir det FORMEX och Stockholm i hela 4 dagar...ihop med goa vänner :)



Ha en fin onsdag, kramen från eran VIOLAN

tisdag 27 december 2011

STORMIGA DAGAR

Lägg till bildHoppas ni alla haft en skön och mysig jul...här har det varit släktkalas dagarna 3..så nu har man fått nog utav julmat...:)

Här vaknade man i ottan...näää...det var inte Maltes fel utan stormens...



Slog upp mina blå till ett konstigt metalliskt ljud...for fram till fönstret yrvaken...hjälp...plåtarna till poolen var på flykt..ca 50 kvm plåt..



Så nu har sönerna fått laga pooltak hela fm..vi som hade tänkt att fara till vattenhålet...får se om denna tur ännu en gång blir inställd..



Antar att många redan börjat jobba igen, blev ju en kort julhelg...själv så öppnar jag igen imorgon...har varit underbart med 4 dagar ledigt :)

Vilket fall som helst ett konstigt väder det har vi med stormar och 11+...det ryktas att vintern ska komma i slutet utav januari...den prognosen hoppas jag inte stämmer...


fredag 23 december 2011

JULHÄLSNING


Nu önskar vilde Malte och Violan alla goa bloggvänner en riktig GOD JUL, JULKRAM från oss

torsdag 22 december 2011

DAN FÖRE....

Blogglusten har visst återinträtt igen..bläddrade bland mina julbilder och dom här ligger mig varmt om hjärtat..så då vill jag dela med mig...



Och idag har det vänt...vi går mot ljusare tider och bara på en vecka kommer solen att visa sig 5 min mer :) om den nu orkar att lysa..





Såg på vädret att vi ska få vårtemperaturer på annandagen, ca 11+ ska det bli, blir kanske att ta fram solstolen då..





Idag börjar den riktiga julkänslan infinna sig...familjemedlemmarna kommer att droppa in både idag och imorgon..




Vår familj kommer att fira julafton här på Bossgård och så ska vi på lite andra släktkalas framöver..

Nu ska man hoppa ur mysdressen och sätta på sig ansiktet så man inte skrämmer iväg kunderna..

Önskar er en fin dag där ute, LEV VÄL, kramen ifrån Violan

onsdag 21 december 2011

EN NY DAG....

Morrn, så har man vaknat till en ny dag...och det gör man tidigt, den där skunken Malte har väckt mig mellan 4.15 och 6.00 varje morgon..då blir man inte glad...

Sedan snön kom har han problem med att göra ifrån sig ute..finns ju inte gräs...var ska man då göra...inga dofter..suck...säger en trött Violan



Så det är tidiga mornar som går i slowmotion..går åt många tända ljus...och många koppar te innan jag känner livsandarna vakna



Ett måste på morgonen är att tända en brasa i vedspisen..så mysigt att höra sprakandet ihop med tända ljus i köksfönstret..




Julgranen inhandlades i lördags och kläddes i helgen...så nu är jul på Bossgård..




Som ni märkt har Violan slagit av på takten..är ingen flitig bloggare just nu men går in på min åttonde arbetsdag och har två kvar...så varken tid eller ork finnes just nu...



Ett alldeles nytaget kort..så här ser det ut just nu i sovrummet, den där mörten ligger och gosar för fullt i min säng..tar sig nu en tupplur..han som varit vaken sedan kl 5.30 :( tror att det blir julrea även på den där...



Nu måste jag ta tag i dagen...är ju lite att fixa innan jul..och snart dags att slå upp butiksportarna..

En fin dag önskar jag alla som tittar in, kramen från eran VIOLAN

lördag 17 december 2011

NU ÄR TOMTEN SNÄLL

Nu är tomten snäll hos Violan, det är ju bättre att vara snäll tomte före jul än att vänta till rean efter jul...så därför gäller nu följande hos Gårdsbutiken Romantiska Ting...


Det vita tyget med monogram finns i hissgardin, stor duk och handduk..underbart arbetat och det vackra mörkröda tyget finns i hissgardin och löpare....inte så mkt kvar så först till kvarn...:)



Denna handduk ser verkligen handvävd..ger ett gammeldags intryck och finns även i stor löpare :)


Några kuddfodral i madrasstyget finns oxå samt 2 st löpare...tala om nostalgi..samt mittenkudden med Merry Christmas :)



Så nu är det bara att ta bilen till Violan :)
Idag öppet 11-17 och likaså imorgon..nästa vecka har jag extraöppet: må-to 12-18 och fr 11-16

VÄLKOMNA och ha en fin helg, kramen från eran VIOLAN


fredag 16 december 2011

DECEMBERFREDAG

God Morgon, så har vi kommit till den sista adventshelgen...det fjärde ljuset ska brinna..en vecka kvar till jul..



Antar att julstressen börjar att infinna sig på allvar..själv brukar jag vara befriad från denna..dom enda som får några julgåvor är våra vuxna barn...så någon klapphysteri finnes icke hos oss...så skönt..



Det enda som hänger över mig är mina julkort...det tar sin tid att skriva alla men det är en tradition jag inte vill bryta..älskar själv att få julkort och är ingen vän utav de digitala..



Idag blev det inga juliga bilder...istället ljuva rosa rosor som jag fick från ett gäng trevliga kunder som var här i måndagskväll, tack Monika och ni andra ifrån Vingåker :)





Gamla vackra bestick gömmer jag inte i några lådor utan dom finns framme lite här och där...



Sänder den här rosen till alla som skriver så goa hälsningar, så roligt att läsa kommentarerna från förra inlägget...vilde Malte skulle bara veta vilka påhejningar han får :)



Nu har han hållit sig i skinnet en hel dag...tackar för alla tips, men vi har prövat det mesta på fransar och möbler..han struntar i om det smakar ättika :) är ju 5:e jycken så man vet att det är övergående...

Önskar alla som hälsar på en skön fredag, kramen från eran VIOLAN

onsdag 14 december 2011

MALTERAPPORT

Jaha....nu ligger man pyrt till igen, matte var tvungen att skriva av sig sa hon..så att alla fick reda på vad denna "söta" valp egentligen styr med..



Har idag lyckats med att förstöra ännu en matta i biblioteket, en fin en ..äkta vara...så nu går hon bara och blänger på mig med det där onda ögat...igen..men kan ju inte rå för att mattfransar är så aptitliga...men det förstår ju inte hon alltså..




Undrar egentligen vem som behöver skriva av sig...hon eller jag...husse kan du komma hem snart...inte kul med en tjurig matte..



Idag illvrålade hon när hon kom in med posten...julkorten har redan börjat att komma och då gnäller hon över att hon ska jobba 10 dagar i ett sträck och vet inte när hon ska skriva sina..blir tröttsamt att höra på hennes gnäll...

Efter dagens bravader så hotar hon med att skicka något utav dessa julkort..shit pommes frites säger jag...vet inte vilket som är värst...



Det där med fyllenäsan är nog värst..ser ju ut som Rudolf med röda mulen...(hon letade efter renhorn, tack och lov att hon inte fann några) det är inte lätt att vara hund i det här huset, så det så..

Får försöka slå på charmen ikväll och gulla lite extra med henne så kanske hon tar sitt förnuft till fånga...




Ha en skön kväll hälsar Malte och surmatte