måndag 16 juli 2012

ROSA SKÖNHET


 Morrn, vaknat till en solig dag men det blåser rejält...får ändå vara glad över att solen orkar hälsa på..har ju varit en bristvara denna sommar...



  
Var nere i vattenhålet i fredags och förevigade denna underbara clematis som växer i pergolan ihop med röda rosor...en vacker mix..





Har en gammal dörr härinne som står mot husväggen...skriver härinne för det känns som ett uterum med röda klätterrosor som täcker taket..lite vildvuxet...:)




Fortfarande har jag svårt att få till bloggtid...men nu äntligen ska jag ta mig en tur in till er för att se hur ni har det...
Nu blir det ledig dag med lite praktiska göromål...laddar inför stora finloppisen på lördag...så lite trädgårdsskötsel står på agendan, ha det gott, kram VIOLA


21 kommentarer:

Hanna sa...

Fina bilder.
Här har det verkligen också varit en bristvara på sol. Jag hoppas att sommaren kommer snart.
Kram
Hanna

Betongglädje sa...

Vilken fin klematis! Har köpt en i år men trots grönskan och växtfarten så har den inte kommit så långt ;)
Ska handla present senast onsdag till min svägerska som fyller år. Hos dej finns ju massor som hon tycker om och som passar i deras hua. Kommer förbi då!
KRAMIS

fianathome sa...

Så vackra blommor!
Hoppas solen tittar in hos dig.
kramelikram
Fia

Nyanser av vitt sa...

Så vacker darling. Jag åker till Östgötalandet redan på onsdag för kräftfiske samt besök hos mor och far i Vadstena. Köttfärslimpan är beställd :O)
Håller tummarna hårt för att vi ska få lika fint väder som förra året.
Puss&Kram A

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hejsan Viola !

Samma lika hinner knappt med alla mina följebloggar.Mycket nöje men tidsödande att läsa, begrunda och skriva lite på varje.Då finns tills slut inga ord kvar till mina egna

Grannen har en som f.d.granne satte en miniklematis, som jag tog och satte i vatten och nu i kruka. Ska ge bort den hade jag tänkt.Har vildvin.Som bara växer uppåt, så grannen i mitt tvåvåningshus har nästan mer än jag själv.
Det fanns en i Pershagen strax utanför Södertälje som bara odlade klematis, hade alla tänkbara sorter.Minns ej namnet.Men han var känd.Jag får googla-

Den ljuva ljumma årstid vi nu lever i, så vill väl alla njuta så mycket det bara går.

Ha en fortsatt fin sommar.

Kram Mi

liven sa...

Nydelige bilder!!
Ønsker deg en fin dag Viola :)

Mariette sa...

Så vackra klematis! Det är verkligen härligt med ett litet "kryp-in" i trädården.
Kram Mareitte

EM sa...

Nu håller jag tummarna hårt att ni får fint och soligt väder på lördag. Imorse tog vi, och alla andra i kommunen verkade det som, en tur med lilla lastbilen till ÅVC. Oj vad vi jobbade med gammalt skrot o prylar.
Är det nåt speciellt du funderar på hos mig? Jag kan skicka...
kram elsamarianne

Rosa i huset i vitt sa...

Har sol här idag men blåser lite kallt ..alltid ska det vara nåt fel
hoppas vi får uppehåll på Lördag i allfall

kram Rosa

Snögården sa...

Hej! Ja jättegärna!
Kram

Unknown sa...

Nog har det blåst allt idag och även kommit en skur men mestadels sol och jag har tom kunnat ha solklänning, har inte hänt ofta denna sommar :).
Vilka fina bilder du visar idag.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Mamma C sa...

Tjusiga bilder på en vacker blomma. Tack för titten igår hos dig. Vi pratade i bilen hem om vi ska göra ett nytt besök hos dig innan jul. Om allt är ok. med pappa.
Kram Mamma C

Elsa och Helena sa...

Vilken vacker clematis...nu laddar vi till lördag...vill ha sol och värme...här vräker regnet ner nu!

Snygging...ha det bra tills vi syns. KRAMAR

Lövbacka sa...

Så vackra bilder på din fina clematis! Det är underbart med växtligheten i trädgården just nu. Synd bara att det blåser och bråkar. Härligt med lite sol i dag i alla fall. Här blir det röj och rens i skåp och garderober, och jag måste säga att det är riktigt kul att ha tiden. Inget finväder som lockar därute :)Men jag tycker det börjar bli dags för lite finväder snart! Ha det gott! Pernilla

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Vill bara titta in och säga hej och må så gott. Jag har inte hunnit med att titta in till dig på ett tag. Jag har ju semester och är inne på min andra vecka och det är så mycket som skall hinnas med under dessa lediga veckor så bloggen har fått stå tillbaka.
Önskar dig en riktig skön fortsättning på sommaren!
Kram Raina

Hajan sa...

Om Du visste så snyggt det blev med
Hissgardinen i mitt sovrum.
Där har jag ju mitt skrivbord med datan oxå. På skrivbordet står
min fina Postlåda.
Mamma C har varit och köpt vackra stenar till bottnen i det fina Glasskrinet,de får jag i helgen.
På köksbordet den fina krukan.
Oj,Oj vad fint käringen fått omkring sig.

toves sammensurium sa...

Nydelig klematis...her står de også i full blomst men enn så lenge har jeg bare et par lilla.Denne typen står også på ønskelisten,men det er ikke klart for dem enda her.Det finnes utrolig mange fine klematiser,en blomst jeg virkelig liker:)))
Her er det også grått og vindfullt i dag men jeg synes vi har hat en flott sommer så dette må vi tåle her.Tror det er du som fortjener solen nå Viola!
Toveklem:)

bakom berget sa...

Hej hej! Du har så fint där med alla blommorna. Jag har nyligen skaffat mig en klematis. En sån rosa och jag hoppa jag ska lyckas med den så den kommer att blomma en vacker dag. På tal om vacker dag...Jag har lagt in en beställning på SOOOOL till på lördag. Vi ses snert och det dska bli såå kul!
KRAAAAM!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härligt! Solen skiner idag igen på min sida av bråviken:) Idag blir det njutning i trädgården eftersom det tråkiga nu redan är avklarat. Gjorde ren ugnen...välbehövligt är bara förnamnet!

Härlig klematis. Själv köpte jag en för några dagar sedan som jag hoppas tar sig bra och klättrar vackert:)

Kram Annica

Wickan P sa...

Hej! Visst är det en vacker blomma - jag fotade min i morse och kommer lägga upp bilder på min blogg ikväll. Den växer runt stammen på ett gammalt skruttigt äppelträd. ;)

Vilken fin blogg du har!

Ha en bra dag, kram Wickan =)

JoY sa...

Så glad jag är att vi stannade och tittade in i din underbara butik. Så mycket vackert. Jag tog några bilder och lade ut på min blogg, för att "mina" läsare ska kunna hitta fram till dig, när dom är ute och rullar med sina husbilar nu i sommar. Ljuslyktan är bara såå fin och passar jättebra i vårat uterum. Jag/vi återkommer mer än gärna.
Kram Yvonné