fredag 25 juli 2008

Slappardag


Klockan är strax efter 9.00. Sitter vid köksbordet och skriver. Fönstret står på vid glänt och termometern visar 23 grader i skuggan. Idag har jag bestämt mig för en slappardag vid poolen. Inga pågående projekt idag, utan ta dagen som den kommer vid poolkanten i en skön vilstol med en god bok och något gott att läska sig med.


Maken hade försökt övertala mig under ett antal år att vi skulle bygga pool, är du inte klok kontrade jag, vi bor ju vid havet. Men efter förras sommarens eländiga väder och efter flera års algblomningar så gick jag med på det nya projektet. Nu kan vi bada från maj till oktober, så härligt.

Vi startade poolbygget i november och vi tog första doppet i juni. Den är nedsänkt i altanen och omges utav berg och blommor, den smälter faktiskt bra in. Min stora fasa var nämligen att min älskade trädgård, mitt skötebarn skulle bli förstörd, men så blev det inte, det blev väldigt lyckat.


Idag när det kommer att bli över 30 grader är jag väldigt glad över att den finns. Ha en riktigt skön och solig helg, Viola

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Viola....Det är ju du som har den gulliga nätbutiken! Jag är ofta in å kikar men har aldrig handlat något ÄN!!!

Så du ska också ligga i och vid poolen idag? Det blir samma för mig.
Känner mig lite seg idag för vi var ute på "galej" i går, var och såg Jill Johnsson som uppträdde inne i sta´n, väldigt bra är hon tycker jag.
Nu ahr du övertygat mig om att måla mina köksluckor vita....så fint det blev, vilken skillnad!

Har ni gjort det själva? med pensel eller roller och vilken färg använde ni? Frågorna äro många men jag behöver få lite tips och råd.

Ha en skön slappardag
Kram Pernilla

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Hej Viola! Välkommen till blogvärlden...är det du som har romantiska ting?

Jättefin sida har du iaf!

Vad underbart md pool...det är verkligen en dröm för mig, men möjligheten finns ej tyvärr då jag bor som jag gör!

Hoppas ni får det riktigt skönt i poolen idag i värmen!

Kram Linda

Granne med Selma/ Selmas granne sa...

hej Viola!
tack för besöket inne hos mig. vet du... jag hade precis så där som du skrev på kafferepet - att alla fick välja sin egen speciella kopp. Det fanns gamla koppar, nyare koppar, koppar med rosor och koppar utan rosor på... Och pressglasassietter :-)
Det här med kafferep - det är nog lite min grej... älskar att baka.... tycker om gamla traditioner... älskar att umgås... ja, det var så himla roligt :-)
Mycket fina sakewr du visar i din webbis! Fyndade faktiskt på loppis idag. En gräddsnipa och en sockerskål (i samma serie) i pressglas för 10 kronor - ör båda två tillsammans :-)
Kram Sussie

Kerstin sa...

Heisan:=) Så gøy at du fant min blogg da, så fant jeg din også. Veldig kjekt når en oppdager nye koselige blogger. Har tatt en titt i nettbutikken din også Utrolig mye fint du har der:=)
Kikker innom igjen jeg:
Klem Kerstin

Hespe sa...

Hei, og tusen takk for hyggelig besøk på bloggen min. Så kos at du likte bildet jeg har laget :o)

Ser at du er ganske fersk i bloggverdenen. Bloggen din er kjempekoselig, og jeg kommer gjerne igjen. Linker deg på siden min, slik at det blir lettere å finne tilbake til deg, og håper det er greit..?

Ønsker deg en fortsatt herlig sommer!!

Klemmer fra meg:o)

Annalunda sa...

Hej Viola!

Tack för din trevliga hälsning hos mig och vad roligt att du hittade till mig för då hittade jag ju till dig! ;)

Vad trevligt med en ny blogg och en väldigt härlig sådan där jag kände mig "hemma" på en gång... kommer gärna tillbaka så jag länkar dig!

Kram Annie