söndag 14 september 2008

ÅRETS FEST!

Äntligen har vi fått varit med på årets fest igen, den är så himla rolig och är så annorlunda, jag pratar om CYKELFESTEN! Här är det inget race ska ni veta utan en kulinarisk dag! Nu blir ni välan nyfikna kan jag tro så det är bara att sätta igång och berätta om en SÅ annorlunda tillställning som alltid inträffar andra lördagen i september och startar redan kl. 11.3o vid bygdegården med fördrink. Det som behövs är en bra cykel och att du gillar att träffa nya människor och att du älskar god mat. Nu kör vi igång!







Det här året behövde vi inte förbereda oss för något utan det var bara att ta med sig korv och korvbröd in till samhället och checka igenom cyklarna så att dom var fräscha. Så kl 11.00 slängde vi oss upp på hojarna och cyklade in till bygdegården. Där hade 130 människor samlats för att få en välkomstdrink och få reda på vart man skulle bege sig på den första etappen. Alla blev indelade i fyra par därav ett var värdpar och det var dom vi skulle cykla med hem, ingen hade en aning om var vi skulle. Det ska tilläggas att visserligen hade vi uppehåll men det blåste en rejäl nordan, så det var varm jacka och handskar som gällde i september! Efter en halvtimmes cykelfärd med bl a grusvägar och kossor var vi framme.






Till slut kom vi fram till en röd stuga i skogen som låg så vackert vi denna lilla göl.




Där fick vi avnjuta en underbar trattkantarellsoppa med vitlöksbröd och gott vin. Vi fick oxå lära känna nya personer som vi aldrig träffat förut. Det är detta som är så fantastiskt med denna fest, du vet aldrig vart du ska eller vem du ska få träffa.




Hos varje nytt par var jag tvungen att berätta att dom hade fått en halvtokig människa på besök som bloggade för fullt och ville ta med sig en vacker bild från deras hem för kommande inlägg. Som tur var mottogs detta med stor glädje och nyfikenhet. Tack för era bilder alla trevliga männsker, så här är den vackra tavlan som jag hittade i detta mysiga hem. Efter ett par timmar var det dags att öppna ett kuvert som berättade var vi alla skulle cykla vidare. Så nu var det dags at cykla in till samhället igen och träffa tre nya par. Efter en blåsig färd hamnade vi i detta hem, som hade en helt underbar...





gammal spegel med tillhörande ljusstakar. Har ni sett rosorna, SUCK! Här fick vi träffa 6 st nya bekantskaper som var så trevliga.



I detta trevliga hem blev vi bjudna på en middag som bestod av kyckling inlindad i bacon med pasta och en god sås på soltorkade tomater med härliga kryddor och så klart ett gott vin även här. Efter några timmars social samvaro var det dags att dela på sig igen och nu kl. 18.00 skulle vi avsluta hos det sista värdparet med kaffe och avec. Så var det dags att öppna ett nytt kuvert och få reda på var vi skulle.





Denna cykelfärd blev inte så lång, vi fick cykla ca 10 min. och möttes utav denna vy när vi var framme. Prata om att detta hem hade en hänförande utsikt! Här träffade vi igen 6 st nya trevliga männsker och blev bjudna på...


en underbar paj med äpple och hallon samt Irish coffee. En helt underbar avslutning på denna härliga frossardag. I det här hemmet föll jag pladask för denna rara grodprins.



När klockan närmade sig 20.00 skulle alla sammanstråla på bygde- gården för att roa sig tillsammans ända till midnatt och det var här det skulle ätas korv på nattkvisten, för mat skulle vi ju behöva igen..... som vi och några andra par hade haft med sig. Det här året hade vi förmånen att bara glassa omkring och äta. Tidigare har vi alltid haft förrätten hemma hos oss, så det var alltså rena semestern.


Framåt 23-tiden var det dags för oss att cykla hem i mörkret och idag känns det kan jag lova i lår och bak att jag fick motionera igår. En helt fantastisk fest kan jag garantera med ett så underbart koncept på hur man ordnar en annorlunda fest. Här på landet var det sjunde året i rad den gick av stapeln, så det är bara att tacka till alla härliga männsker vi träffade som bjöd på gästfrihet och på sig själva. En härlig fest som avslutar sommaren, så nu är det bara att längta efter nästa cykelfest.

Avlutar idag med några bilder från min trädgård. Dessa vackra blommor kan jag fortfarande njuta utav.






Vill med dessa vackra blomster önska er en bra vecka som kommer, ha det gott alla goa läsare, så ses vi snart igen, många kramar från VIOLAN Många nya varor finns nu i Butiken!

63 kommentarer:

IKT i min vardag sa...

Jag är uppvuxen i ett samhälle som heter Dalsjöfors och där har de också denna cykelfest varje år vid denna tiden :-)
Jag har aldrig varit med själv men det verkar ju väldigt kul. Fast jag har hört lite roliga historier om mat som det har bjudits på bl a stenhårda avocados. Du verkar haft tur iallafall, maten såg god ut.

Kram

Gårdsromantik sa...

Vilken fantastisk idé.
Snygga saker fick du ju också fotade - den där rosspegeln var ju för underbar.

Kram Maud

MiaMaria sa...

Hej Viola!

Låter som en härlig dag!!!!
Och vilken underbar mat ni fått...

Ha´en bra söndag!
MiaMaria

eli sa...

Har nu varit inne och tittat på din härliga blogg. Många vackra bilder och roligt att du skriver så fint om cykelfesten i Loftahammar. Vi hade också äran att få ha er hos oss på middag, och håller även med dig om att det är roligt att träffa nya människor!

Kram från oss med spegeln ;)

Som mine dager er sa...

Hei hei Viola

Tusen takk for fine ord på bloggen min! Det var hyggelig av deg. Jeg måtte følge etter deg og inn hit, og her har du det så koselig. Har lest historien om sykkelfesten dere har vært med på, og det høres utrolig gøy ut. En fin måte å bli kjent med nye mennesker på. Jeg har aldri hørt om dette før. Veldig smart.

Ha en fin søndag, også høres vi igjen. Kram.

~ Eva ~ sa...

Det var då en fest, och vilken tur att det cyklades mellan varven, med all den goda maten :-)))

Hoppas du har det lika gott i din söndag också Viola, och jag måste ju tillägga att bilderna är så fina, som alltid...och alldeles speciellt fastnade jag för en den här gången...den som ser ut som vid en å, alldeles i början av inlägget...den gav en känsla av härlig skogsdoft innan kommande glada äventyr ~~~

Kramen från Eva

Annie - Annalunda sa...

Vilken härlig fest och vilket underbart reportage med vackra foton Violan!

Ha en skön ny vecka! Kram Annie

Hannis sa...

Vad roligt!
Och vilket perfekt sätt att lära känna nya människor!

God mat,nya miljöer och mäniskor.
Sånt höjer livet=))

Kram Hannis

Gårdsromantik sa...

Klockan borde ju komma vilken dag som helst - iofs tar det 3 dagar med B-post ...

Kram Maud

Stina sa...

Jasså Viola lella har bakvärk idag.
Låter inte bra. Hehe...Tokfia!

Här får man ju magvärk av hunger när man glor in.
HAR DU ÄTIT ALLT DET DÄR????
Du måste ju haft diarré.Inte undra på att du har ont där bak ju...

Puss

Fina saker:-)

Emmas Vita Hus sa...

Fin blogg du har! Kram Camilla

Stina sa...

Ja men lite skit i bloggen kan ju inte skada. :-D

Gissa hur många gånger jag har hållit på att skriva PISS istället för PUSS...va? MÅSTE DE HA ALLA BOKSTÄVER SÅ NÄRA VARANDRA PÅ TANGENTBORDET? Måste vara en karl som uppfunnit den idén!
Puss

Mjuka sa...

Jag har köptstopp VIola, har shoppat massa på tradera, som skall betalas först :-) Men måste ju kika in i butiken ändå!! Roligt med cykelfest!!! Kramisar
Malin

Mizty sa...

Sicken festlig fest.
Hade du sten i fickan så du inte lyfte och svävade fram av alla rosorna du fick se? Lufttrycket var justerat förstår jag efter allt gott ni åt.

Solskenskram Mizty

Eva Linnea sa...

Vilken otroligt härlig dag ni måste ha haft!!! Idén är väl värd att ta efter. Jag förstår att det är "poppis" att vara med. Ha en bra vecka du med önskar EL

Unknown sa...

Vilken härlig idé det är med cykelturer! Här i trakten där jag bor är det jättevanlig med dessa turer i de flest småorter. Jag och gubben är dock inte med. Kanske dax att ändra på det nu!

Kram Pia

Annelie sa...

Vilken jätte trevlig fest det verkar ha varit. Verkligen en idé att ta med sig vidare. Vad kul att få se olika hem på det viset och at alla är så sporty och bjuder in okända människor och bjuder på mat.

Hoppas att stelheten ger med sig snart, men visst är det en ganska skön känsla ändå?

Kram Annelie

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vilken ide!
Så fina saker du visar och all god mat...mums
Kram Irene

Fredrika sa...

Vilken härlig fest! Det är något liknande i vårt område och det låter ju väldigt trevligt - vi har dock tackat nej för vi har ju haft bebis ett tag nu... Men snart kan vi vara med. Rosenljusstakarna med ett ljus är också jättefina. Funderar på att köpa mig en svart.
/Fredrika

♥ Fyra årstider sa...

Cykelfest låter så kul och oj vad mycket god mat.
Kram Lotta

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Di verkar haft det trevlig och fått motion på köpet, aldrig fel.
Fina bilder du visar.
Kram Marie

lottens vita och gröna sa...

men guuuuuu vilken härlig tillställning, kul sätt att träffa nya bekantskaper på! ljuvliga blommor du har!
varmkram vännen, i morgon får du post, hihi! varmkram lotten

Frida sa...

Hej Viola!
Det låter som en rolig fest. Kul ide med att cykla runt till andra och att dessutom bli bjuden på mat är ju inte fel.
Hoppas du får en trevlig början på veckan!
Kram Frida

Poppins sa...

Tack för dina jättesöta ord på min sida. Det var kul att hitta hit och läsa om Årets fest. Vilken idé! Kul att få lära så många olika människor. Kommer du att ha kontakt med någon igen?

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men så kul! Jag vet att sådana fester anordnas även här i krokarna men vi har aldrig varit på någon...

Såg smaskens ut iallafall:)

Kram Annica

LillaFlisan sa...

Otroligt rolig idé! Underbart.

Vilken spegel, Viola! Fick den inte plats på pakethållaren????
Puss å kram
Flisan

Ullis/Leva på landet sa...

Vilka häliga bilder. Det var ju en toppenidé med er dag. Den skulle jag också vilja vara med på. Har inte hört talas om något liknande förut.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Glitter och Marsipan sa...

Halloj Violan.
Vilken brakcykelfest.
Har aldrig hört talas om detta,men det var ju en kul idé.
Fina saker du fotade och maten ser ju fantastisk ut.
Må så gott
kram Anette

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej Viola!
Vilken härlig fest du har varit på! Och så mycket god mat du måste ha smällt i dej! Det var väl tur att ni fick röra på er efter varje mål mat...
Kram
Marie

Anonym sa...

Vilken härlig dag ni har haft. Åhh, den spegeln vill man ju ha:-)
Host, vad hungrig jag blir nu..
Kan tänka mig att du har ont där bak. Jag hade nog inte kunnat sitta på ett halvår efter:-)
Ha, en bra dag.
Kram

Annika sa...

Hej Viola!!! vilken underbar ide detta med cykelfest... träffa nytt folk o se andras hem är ju kanonrolilgt... o fina bilder blev det ju också... o god mat... kan tänka mig att det smakade bra där med lite nattamat också:).. hoppas rumpan hämtat sig:) Kram Annika

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

FOR en festlig ide..sykkelfest ! Jammen det vil jeg også være med på...
Åhh så gøy det høres ut.
Jeg sykler til jobben så jeg får late som jeg er med på en sykkelfest i morgen tidlig kl.7.30..ha ha.
Ha en vidunderlig dag.
Klem

Monika sa...

Hej på dej!

Och tack för ditt besök hos mej! :o) Ja, visst är det fint med gamla bilder.

Här får du en länk där du kan gå in och kopiera bilder. Det finns hur mycket som helst. Bara att välja och vraka!

http://www.art-e-zine.co.uk/vintageresources.html

Din blogg är jättefin. Hit återkommer jag säkert många fler gånger.

Ha det gott!

Kram

Monika

Liza i pepparkakshuset sa...

Kul fest! Vilken god mat ni ser ut att ha fått :)

Ha en bra vecka!
Kram Liza

Stina sa...

Ja du Viola lella...här är galenskaparna på topp året runt.

Tinat vet jag inte precis om jag har. Kan jag få låna tio korvbröd av dig kanske...så kan jag värma fingrarna i dem?

Nacken är stel som ett spett och lårbenen har jag gjort filéer av. Ingen idé att spara dem längre efter den här dagen.

Inte nog med det. JAG HAR HOSTAT I EN TIMME!!!!!
VARFÖR?????
JO; EN SKETEN LITEN SNABBMAKARON FANN SIN VÄG RÄTT NER I LUFTSTRUPEN.
Så....NU VET JAG VARFÖR DET HETER SNABBMAKARONER...DE HINNER JU FÖR SJUTTON INTE PRICKA RÄTT STRUPE JU...
ÄSCH!*HOST HOST*
Puss

Anonym sa...

En sådan fest har jag hört talas om. Det verkar verkligen jätteroligt. Man träffar nya människor, äter god mat och har trevligt.

kul med ett inlägg från en sådan fest.

Tack för kommentaren inne hos mig, supergulligt!

Kram Lena

Stina sa...

Ja, det kunde man väl räkna ut ...att ni hade käkat upp allt.
Ja ja jag får väl satsa på något annat uppvärmande ställe då. Skinkorna kanske...;-)

Fake cake sa...

Wow vilken cykeltur:) blev så hungrig av den baconlindade kycklingen nu..
Spegeln var såååå fin.

Kramis

Floras Kulle sa...

Men vilken rolig idé! Och vad goood maten såg ut! Efter en stunds läsning förstod jag hur systemet funkar, först trodde jag att den där första stackars familjen skulle bjuda ALLA 130 på soppa, så jag tänkte "hur i hela friden har de fått ihop så många trattisar?" Du må tro att man är bimbo så här fram på nattkröken... Nog bäst att jag också lägger ned penseln och går och knyter mig!
På lördag är det SEMESTER! Hurra!!! Så ingen premiär i sikte innan dess i alla fall...
Natti-natti!
KRAM: Annette

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tack för rar kommentar hos mig! Alltid roligt när någon ny kikar in!
Vilket cykelkalas! Jättemycket gott att äta och roligt verkar ni ha haft också.Har hört talas om sådana cykelfester förut men aldrig varit på någon.
Fortsatt bra vecka!
kram
nina

Lisas torp sa...

Vilken underbar idé med en sån fest! Och vilken generositet!
Tur att ni fick cykla lite emellanåt, med tanke på allt gott ni stoppade i er. Jätteroligt också att få träffa olika människor i sina miljöer.
Vilka underbara saker du har fotat! Den där spegeln är ju helt himmelsk!! Oj, så vacker!
Ha en riktigt bra vecka!
Kram
Lisa

Skatan sa...

Godkväll. Ja du, jag måste nog ta lite sats om jag skall kunna visa mer än bara detaljer just nu...;-) Mycket är så ofärdigt där uppe att jag inte vill fota eländet!

Du verkarha hunnit med en hel del...cykelfest låter inte illa!

Nu är det dags att krypa till kojs.

Sov gott,

Anna

Hagbacken sa...

ÅÅÅ vilken underbar dag ni verkar ha haft Viola! Tack för dina råd, förresten-de är verkligen uppskattade! har varit med på liknande "cykelfester" tidigare och det äär verkligen ngt speciellt. Nu vaknade bebben igen, lite stressad men nu vet du att jag åter är ute i cyber....

Kram Linda

Anonym sa...

Vilken rolig grej.....så kul att träffa nya männinskor på det där sättet, men jag kan förstå att det känns i dina ben nu efteråt.

Ps.Vilka fina hem du fick vara i under kvällen.

Kram pernilla

färg o form sa...

HEEEJ!! Men GUD!!! vad trevligt ni har haft det, OJ!!!! så pännande med god mat och NYA vänner, blir bara liiiite avis. Kul att titta in hos dig fast det inte blir sååå ofta nu för tiden.Må gott Kramar Hannah

Katta sa...

Vilken rolig cykelfest.Har aldrig hört talas om nåt sånt. Kul också att du bloggade samtidigt (tog bilder alltså).Kram Katta

Anitas hus sa...

Å dette så gøy ut. Masse god mat også, ble sulten her jeg sitter av å se på bildene;)
Masse fine bilder har du tatt!
Ønsker deg en fin dag.
Klemmer:O)

Anonym sa...

Hej Viola!

Tack för tips och härliga kommentarer.

Vad häftigt!
Vilket koncept.
Om det inte vore så himla backigt skulle jag härmat eftre för det verkade ju super kul!

Hoppas baken mår bättre!

Härliga bilder du tagit..
Ha ha, du tänker inredning hela tiden, man blir väl lite skada när man har en sån passion som vi har och tänker bara i inrednings tankar mm.fniss.
Stor kram från Bodil.

Lilla huset på prärien sa...

Vilken härlig fest!! Jag har hört talas om sådana där cykelfester men själv aldrig haft förmånen att närvara. Det blev ju himla lyckat! Och vilka härliga hem o vilken härlig mat!! Så mysigt :)

Kram Jenny

Angel.Pearls sa...

Underbara blomster! Nu ska jag kika in i din butik också! En fin dag // Eva med Pärlbloggen AngelPearls

Gårdsromantik sa...

Du får hojta till om du lägger ut par pallarna i butiken.

Kram Maud

LillaFlisan sa...

Ja, du viola.. Vart tog den vackra hösten VÄGEN!!!!
Som tur är så är det mysigt med rugg och tända ljus också....
Så mycket fint du fått in i din lilla butik... Jag blir lite sugen på ett och annat men jag måste lägga band på mig!!
Om du vill kan jag länka från mig till din affär om det är ok med dig, dv.s.!
Kramar Flisan

My home is my Castle sa...

Åhh så moro dettee hørtes ut :))
Sykkelfest ;)
Skjønner godt at du koste deg ;)
Nydelige bilder forresten ....


Ha en fin dag videre :)
Alltid like kos når du har vært innom på besøk hos meg :)

Vardagens guldkorn sa...

Vilken rolig ideé, så annorlunda och roligt. Kul med nya bekantskaper och mat är ju aldrig fel!
Kram Linda

Mizty sa...

Hola Viola
Hur är det med gumpen? Lnytit fast en av dina fina kuddar på sadeln och börjat cykla söderut?

För du vet HÄR skiner alltid solen!

Kram Mizty

Sara Mårtensson sa...

Hejsan!

Vilka fina bilder från din trädgård! Här uppe där jag bor har vi nått som heter "Sparkfesten", den är förstås på vintern och man åker runt med sin spark i stället för en cykel annars är det ungefär samma koncept. Urkul ide!

Kram

Vit Spets sa...

Här är det vackra vädret :)
Men Ni verkar ha haft en härlig dag med massa nya människor!
//Siv

Södralycke sa...

Kul med cykelfest, vi var på vår första i början på juni, det var verkligen tevligt! Det är så spännade att få komma hem till olika personer och se hur de bor, och träffa en massa människor man aldrig hade träffat annars :)

Hoppsa du får en bra vecka! Kram Johanna

Millygarden sa...

låter som du haft det härligt! Massro av gott på menyn!! den där pajen låter extra smarrig!!!


Kram Marina

LillaFlisan sa...

Trevlig resa Viola!
Vila, ät, drick, skratta, njut, umgås och kom tillbaka med lite bilder så att vi får se vad ni har hittat på för skoj!
Och vad var det det med gammal!
Du som är ett sånt energiknippe!
Du slår säker vilken 25åring som helst på fingrarna med alla dina järn i elden!
Kramis från Flisan

Annie - Annalunda sa...

Hej Violan!

Kom på att jag inte länkat till din butik...men jag gör det nu! :) Kram Annie

Brocante sa...

Dette høres helt fantastisk ut! Skulle gjerne vært med. Kanskje man skulle arrangere en sånn fest for bloggiser?

Lilla Mysan sa...

Men gud så rolig grej. Det där skulle jag vilja göra någon gång. :) Kram Tindra