lördag 9 maj 2009

GLASHUSET del 1

Idag tänkte jag visa lite vad vi sysslat med sista tiden, efter en månad så är äntligen vårt älskade glashus klart. Vi byggde denna del för 5 år sedan och där tillbringar vi mycket av vår tid från mars till november.








Golvet målades vitt för ett par år sedan men vi hade en annan möbel som nu bytts ut. Det gamla slagbordet har vi behållt så klart men nya mormorskorgstolar har inhandlats.


Pärlsponten är det senaste projektet som mannen gjort och nu har verkligen rummet fått en mera innekänsla.


Som ni ser så livar glasrummet med husets gavel och jag står ute i mitt blomland och tar gavelbilden.










I ena hörnan har jag ställt en gammal docksäng som jag alltid använder till mina vita pellisar och har mani på zinkkannor så dom finns lite här och där i vattenhålet.

Behållaren för de gamla flaskorna köpte jag hos Terese på Fridas gård när jag var där och hälsade på.



Nu ska ni titta noga...fniss....för det här mina vänner är det närmaste ni kommer att få se ut av VIOLAN..ni skymtar mig i sovrumsfönstret, ljushårig med självfall...

mera avslöjas inte....jo förresten, ni har väl inte missat mitt sidoinlägg under min profil, den säger mycket...HAHA!!!!




Tänk att man kan ha en sådan tur ibland...denna stege kanske ni kommer ihåg att jag fick på en av mina loppisturer till Västervik och så har veckans fynd fått sin plats, bara älskar den tavlan...

Och så en korg med härlig lektyr för i detta rum läses mycket och så poppar det upp nya projekt som alltid...

Vackra zinklyktor är ett måste hos mig och framförallt när dom har denna underbara utsmyckning...nyinskaffade till glasrummet och dom kommer att lysa så fint om sommarkvällarna...

Självklart invigdes det nygamla glashuset med en god grillmiddag igår kväll och den smakade extra bra ihop med ett gott glas vin..

Äntligen har körsbärsträdens blommor slagit ut denna vecka, det är alltid senare här nere vid kusten. Vi har ju alltid ett par gradare svalare här än hemma i stan.

Körsbärsgrenarna är verkligen vackra ihop med vinbärsbladen med sina hängen.

Efter en regnig natt lyser nu solen igen och idag blir det bara trädgård. Den har fått stå tillbaka när det målats för fullt sista månaden. Önskar er en skön lördag ni som tittar in och så kommer del 2 i morgon,

STORA KRAMEN från eran VIOLAN

45 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj snygging...vad roligt att få ett "ansikte" av dig, ja snarare en liten skymt bara :=)
Men du...Wow!!! vilket fantastiskt härligt sommarrum ni har, sitter här alldeles stum ochstorögt när jag tittar på bilderna,känner lite "fy på mig" lite oxå, för jag blir sååå avis *ler*

Ha en skön helg nu ska jag rusa iväg till jobbet.
Kram Pernilla

Lily of the valley sa...

My ooåh my! Så fiiiint!!!!
Vilket underbart och ljuvligt sommarrum!!!!!!!!!!WOW!
Kram Lily

liven sa...

ååååh.....for et nydelig glasshus!!
Dette ville jeg gjerne hatt her hos meg:o)
Helt fantastisk:o)
som plukket rett ut fra et interiørmagasin!!!
Nydelige bilder....og vi får vel se mer av dette utover vel??

ha en fin lørdag:o)

Vit som snö sa...

Se där, nu har vi en liten aning om hur söt du är;-)
Vet du, den underbara aladåbformen är ännu vackrare i verkligheten, jag är fullkomligt kär!
O vilket ljuvligt glasrum ni har! Fyllt av dina vackra ting. Stolarna är så vackra! Och dom sirliga zinklyktorna. Och allt annat. Förstår att ni njuter därute!
Kram Cilla

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅÅÅHHHHHH!

Jag bara njuuuuter!

Det är precis min dröm att ha ett sådant rum som du har. Allt är perfekt! Så underbart att få fixa iordning där och sedan bara njuta.

Fantastiskt!

Du, jag vet ju hur du ser ut *fniss*

Ha en underbar lördag

Kram LEna

i et lite rødt hus sa...

For et rum! Virkelig nydelig. Jeg lurte på om det kanskje var mulig å få se tallerkenhyllen din i nærbilde, og kanskje jeg kunne få noen mål på den? Jeg vet nemlig om en som kan lage en slik en for meg på bestilling, jeg venter bare på å finne den rette modellen, og din ser kjempe fin ut:)

Siren sa...

Hei søte snille Viola! Ja nå har du fått en skikkelig innertier hos meg i hvertfall, absolutt helt fantastisk vakker glassveranda...jeg syns alt du har der passet så godt i lag...veldig vakkert alt sammen! Ønsker deg ei herlig helg! Klem Siren

Lisas torp sa...

Åh, vilket underbart glashus!!! Och så fint du har ordnat med alla vackra saker som verkligen SYNS i allt det vita! Så rolfyllt och fint det måste vara att vistas där, jag kan verkligen tänka mej...och sucka lite avundssjukt...:-)!

Och själv ser du jättefin ut trots avståndet!

Ha en fortsatt härlig helg!
Kram
Lisa

Fake cake sa...

Viola! sååå fin glasveranda ni har byggt:) tänk att få sitta där och njuta i dina vackra korgstolar..ojoj
Snart får jag njuta i min som TUR är!!!

Ha en mysig Lördag//Kram

h.espe sa...

Åhhhh, så fantastisk "glashus" du har. Så nydelig!!! Nå fikk jeg lyst til å ta turen over til vårt granneland, og besøke deg Viola, sitte ned og kose meg i de mest fantastiske omgivelser.... Sukk, så vakkert!

Ha en go' helg min venn!!!

Klem fra Hildegunn

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Där du, har du allt mysigt. Och så fint med vitt golv, det gör så himla mycket. Försöker få guben och ta lite vitt nästa gång vi oljar (eller målar) Skönt med inglasat idag, här blåser det kraftigt.
Kram till dig
AnnaMaria

Mitt hvite hus sa...

ååååååååå.....sukkk...sukk... dååån



for et vakkert glasshus... for en drøm.. dette drømmer jeg om...tenk å kunne sitte der inne , nyte dage, kvelden når som helst...
Så vakkert og herlig du har innredet det....
Innrømmer det gjerne Viola ...en smule misunnelig... ikke stygt ment...

Nyt det og kos deg masse vennen...
Varme vinfulle klemmer Kerstin

Anneli sa...

Helt enkelt så superunderbart fint du har i ert glashus - gillar verkligen - mycket fina saker - lika snygger är ju du av det man skymtar...fniss...
många kramar
annelie

Kamomilla sa...

Vilket härligt glashus! Så många fina stunder man kan fira där. Väldigt användbart och mångsidigt och härligt oberoende av väder. känns säkert som att vara ute fastän man är inne.

Alla detaljer är väldigt fina också, härliga zinklyktor och annat...

Katta sa...

Men vilket underbart glashus! ett sånt borde vi alla ha :) Jättefint du gjort i det med. Vet du körsbärsträden har faktiskt blommat över här hos oss redan, tråkigt nog. Men nu blommar häggen så det doftar nytvättat överallt. Jasså det var en Akleja det där med (som jag visade) tog och googlade på bilder på Akleja och såg att det tom fanns svarta!! wow vad läckert. Ha det gott i glashuset i regnet (här regnar det in te längre men blåååser) Kram Katta

Cc sa...

Vilket uterum säger jag! du skulle se hur mitt ser ut, det är förskräckligt så jag kan inte visat. maken har lovat mig ett nytt men får mna vänta 19 år och väntar fortfarande så har jag inga förhoppningar. Det uterum jag har står emot vind och vatten men inget man visar. Kram

Josefine sa...

Kjære Viola...jeg tror jeg kommer løpende over til deg!!! For et vakkert glasshus...wow

Å så masse sjarmerende ting du har der. Både møbler, sinkkanne...lys osv. Dette var virkelig flott....her kan dere bare nyte livet hele året! Stor lørdagsklem

Monika sa...

Jag är stum av beundran! Så otroligt vackert i ert inglasade rum. Kan bara säga WOW! :o)

Kram

Monika

heavenandearth sa...

Men Violan då!!!!

Får man ha sådär fint hemma???
Haha!!!
Jag vet inte vad jag ska säga, det är bra sådär fridfullt o vackert som det ska vara....mmmmm... där skulle jag kunna sitta o bara låta mina tankar fara...o låta själen få ro... :-)

Njut av ditt underbara ställe! Önskar dig en skön lördag kväll!!
Stora Kramen! Iréne

Anonym sa...

Hei Viola:)
Oi,Oi, oi... for et fantastisk flott glasshus dere har, helt herlig:))Såååå fint og flotte bilder.
Håper vi får se mer til glasshuset ditt:)
Ha en strålende helg!
Klem

Anonym sa...

Hej!
Vilket vackert rum! Jag dånar! Du får nog komma hem till oss och inreda lite! Nej mycket! Jag vill ha sommar i mitt hem året om! Här har det fortsatt att storma så det är omöjligt att vara ute och jobba! Och så får vi fortsätta med mojitotillverkningen, för vi har inte lyckats helt med blandningarna! Men man får inte ge sig i första taget, hick!
Hulda

Maliva`s verden sa...

Wow..hit kommer jeg gjerne på besøk..hi-hi...Løøøøvely:O)Nyt lørdagskvelden min venn..Klem fra Maliva

STENLYCKA sa...

Vilket praktisk rum när det är kallt och regnigt och så var ju rummet ljuvligt vackert med alla underbara saker och möbler som du har arrangerat så fint. Docksängen var för söt vilken fiffig idé att ha pellisar i den.
Ha det bra och njut av lördagskvällen!
KRAMAR

Guttemamma sa...

HVa skal en si....for et vakkert glasshus. Elsker de hvite gulvet og lyset, også så mange fine ting du har der!!! KOs deg masse du antikke kvinne!!
Klem

My home is my Castle sa...

Åhhhh.. For en flott utestue du har !!! Virkelig lekker...
Vi har og planer om å bygge det, men det blir nok ikke iår..
Her fikk jeg masse inspirasjon :))

Ha en fin lørdagskveld vennen..
Klem,Kari

Agnes Maria sa...

Men så fantastiskt trevligt uterum !!!
Har du varit med i någon inredningstidning ? om inte, så måste ju någon tidning komma och fota båda era vackra ställen !!
Så många flera kan få ta del av allt det vackra.
Du är ju ett proffs !!
Kramar från mig.
Åsa

Mina Lantliga Rum sa...

jag blir helt mållös så fint ni gjort,njuter verkligen av dina bilder!!!
jag hade nästan föreställt mig att du var brunhårig hihi..så fel man kan ha! =O)

ha det så mysigt i ditt fina glashus och hoppas att ni har finare väder än oss...här ösregnar det.

kram!!

Lillemor i Hummelsta sa...

vilket underbart vattenhål du har glädjen att njuta av, jag ser så glist att jag inte ser dig på bilden, men jag har ju min inre bild av dig. Typ sophia Loren med ett inslag av Marilyn Monroe och Greta Garbo. Inga dåliga fantasibilder va? Jag har en sån positiv syn på alla jag vet, det spelar ingen roll hur folk är, det är MITT sätt att se som spelar MIG roll.
Kramisar lillemor

Ullis/Leva på landet sa...

Så snyggt ni har gjort. Ser helmysigt ut. Blir så inspirerad att fixa mer på vår altan. Det är jobbigt när det blir neddragningar och en massa förändringar.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

lottens vita och gröna sa...

guuuuuuuu vad fint glasrum vännen, så vackra saker, så vackert inrett och inrederskan vet jag är otroligt vacker!

varmkram lotten

Lotta sa...

hej.tack för dina fina ord på min blogg,men du må tro att jag har allt varit inne på din ,MÅNGA gånger,men kanske inte lämnat något "avtryck",men du har en underbar blogg och ett underbart glasrum *vill ha* .ha en fin lördagskväll. och en trevlig söndag.Jag återkommer!! kramisar Lotta

Mamma C sa...

Ja vilket underbart rum, vilken plats att vistas på. Väntar med spänning på del 2. Här har det blåst som attan idag och regnat lite då och då.
Kram Mamma C

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh du Violan, ett sånt underbart njutrum ni har där i vattenhålet! Jättefint!
Tycker du fegar lite med bilden av dig i fönstret :D jag klickade på den men den gick inte att förstora :(
Önskar dig en fortsatt skön helg!
kram vännen!
nina

Anonym sa...

Viola! så fin glasveranda ni har byggt, tänk att få sitta där och njuta i dina vackra korgstolar.
Mysigt att få se en liten skymt av dig:-) Fast jag fick allt krypa in i skärmen med läsglasögonen på nästippen:-)
Kram

Uttan sa...

Sååå fint Ni har gjort.
Helt enkelt fantastiskt och att få klart det nu och att få sitta och njuta hela långa sommaren!
Ett Drömrum!
Så mycket fina saker....
Nu ska jag titta igen!
Kram!

Ofelias Hus sa...

Men Viola, vilket härligt uterum du har...
Förstår att det måste vara underbart att sitta där och mysa...

Korgstolarna är underbara...och zink kannorna...ja allt är bara hur fint som helst!

Kram och ha en härlig söndag,
Anette

Kristin sa...

Hei!
For et FANTASTISK glassrom dere har!! Tenk å kunne sitte og nyte dagen, kvelden og gjerne langt inn i natten her. Du har innredet dette helt nydelig, jeg bare titter og titter og kjenner det gjør godt. Er veldig pent med hvitt golv og de hvite kurvstolene likte jeg:)
Ha en flott søndag videre!
Klem Kristin

annette sa...

WOW., verkligen ett underbart rum, och så fina saker Du har där, förstår att Du njuter att sitta där och kura lite under den kyligare årstiden!

Ha en skön söndag!

Kramen //annette

Vita hjärtan sa...

Milda makter......vilket fint uterum!!! Helt makalöst vackert.....och smakfullt piffat. Förstår om ni njuter där ute.

Kram Annemari

Lönnen 13 sa...

Ha ha här sitter man med ögon som nästan ploppar ut,för åh vad vackert,mysigt ja det finns inte ord.Tittade nyss lite i nya lantliv,och mina skarpa ögon såg nog din annons,fin den var.
Kram Anneli

Elin sa...

Åh erat glashus är verkligen helt underbart vackert... Där kunde jag gärna sitta och njuta... Gillade det vita golvet och pärlsponten, som du säger så blir det så mycket mer ombonat och som en förlängning på innomhus miljön... helt undernart och så mnga fina möbler och saker du pyntat och möblerat med...

Många kramar
Elin

Hanna sa...

Så underbart vackert glashus, jätte mysigt.
Hanna

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhh så fint!! Nu har jag kikat här också. Tittade på del 2 först jag.....
Det är ju precis en sån där stege som jag önskar mig så mycket! Åh, vad jag har letat ska du veta, men det gäller ju som sagt att aldrig ge upp *ler*
Kram på dig Viola!
Mia

Magdalena sa...

...himla vackert,- så mye du får til....
god klem, magny

Lisas hjem og skatter sa...

NYDELIG :) vakker hage også :)
klem fra Lisa