tisdag 24 november 2009

BOSSGÅRD kapitel 9

Så skönt att börja kunna skriva igen...ni kan ju tro att dagarna blir väldigt långa och likaså nätterna...men faktiskt har jag för första gången kunnat halvligga ner och fått sovit flera timmar i sträck...JIPPI....det är små ting man glädjes åt idag...man får sig en tankeställare när man är tvungen att stanna upp i livet...








Idag kommer några kvällsbilder ifrån vår rymliga matsal...ni får blunda för sladdar och dylikt..bra att fota i mörkrets sken....:)








I den gamla sekelvåningen hade jag ju en långvägg med 3 st fönster och till min glädje har även denna matsal samma koncept..så det var bara att placera dit madonnan, stakarna och pressglaset i sina bestämda fönster...ni känner nog igen er...







Det var ju ingen idé att sätta upp belysning och plocka ned den för de kommande stjärnorna..så dom åkte upp på direkten..är nog först i samhället med adventsbelysning...







Ni kanske kommer ihåg att jag köpte en stor matsalsmöbel på Blocket för en tid sedan,,,nu är den klar..ommålad och på plats..har haft den inne för sprutlackering och gissa om jag är glad över denna, 10 st matgäster får plats..mera bilder kommer sedan..till denna hör oxå 2 st vackra skänkar...:0)











Idag tittar faktiskt solen fram då och då..vi är ett undantag i vårt avlånga land, önskar er en trevlig tisdag...kommer att titta in till er undan för undan..







Många kramar tll er alla som förgyller min dag med era varma hälsningar, eran VIOLAN


34 kommentarer:

Elzie sa...

Så vackert det ser ut i kvällsljuset. Och vad skönt att du kunnat sova lite i alla fall. Sån otur att gå och trilla på det viset, men så lätt hänt.
Du Violan! Vem vann din tävling? Är så nyfiken och har inte kunnat hitta det någonstans.
Hoppas att dagen blir bra.
Kram Elzie

Lisas torp sa...

Så skönt det låter att det går åt rätt håll med dej! Sova är jättebra - det skyndar säkert på läkningen!

Åh, så vacker din matsal är - så ombonad - REDAN!!! Vackert med alla stjärnorna - det måste se otroligt inbjudande ut, utifrån.

Vilken skillnad på matsalen nu när jag tittar, mot den dagen jag var hos dej...!!!
Det måste vara jättekul att möblera och fixa nu när allt är fräscht, ljust och nymålat!!!

Fortsätt krya på dej! Jag tror inte jag åker ner denna veckan heller - har en del att greja med här hemma.
Kram
Lisa

Anonym sa...

Men Viola....du MÅSTE var försiktig, "tur" att det bar blev revbensfrakturer och inget värre.
Men det är hemskt nog, jag vet!
HAde av 2 revben för några år sen och när det precis började ge med sig (trodde jag) då blev det värre, ringe akuten och dom sa att den värsta kulmen kommer efter 14 dagar för att sen börja ge med sig.
Och det var faktiskt lindrigt att föda barn gämnfört med den smärtan jag hade i revbenen, kan ju även tillägga att jag åkte på en dunderförkylning just då, inte speciellt roligt att hosta.

Krya på dig kramar från mig

Elzie sa...

Kan förstå det. Var rädd att jag missat det hela. Ha det så gott så hörs vi.
Kram igen Elzie

Lotta-livets väv sa...

Ja, vad kan man säga....ni måste ha energi för mer än ett kompani! Så fint ni redan hunnit få och så ombonat! Ja, visst längtar man lite till nästa helg då hela Sverige ändras över en natt....från att ha visat mörka fönster så lyser HELA Sveriges alla fönster upp. Min bror bor i USA och hans fru var så förundrad över alla dessa adventsljusstakar och stjärnor som finns i alla svenska fönster.
Skönt att höra att det går framåt. Man får säkert tid att fundera lite, när man så där ofrivilligt tvingas lugna ner sig!
Fortsätt krya på dig!
Kramar
/Lotta

Nyanser av vitt sa...

Men det var då för väl vännen. Skönt att höra att du är uppe igen.
ha en fin dag
Kramis

Diverselådan! sa...

Lovely!
Kram från Annette

Elsa och Helena sa...

Åhh, så vackert med adventsstjärnorna i fönstren det lyser sannerligen upp detta gråa väder... På sista bilden sågs en skymt av matsalsmöbeln...så otroligt fint med de vackra stolarna.

Till Advent hoppas jag du är på benen och värsta värken gått över.

Så roligt att du trots allt orkar visa oss ditt vackra hem...:)

Mjuk kram Helena

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
Det får du självklart. Jag tycker det är så roligt att du gillar mina saker.
Sköt om dig.
kramisar

Anonym sa...

Men tänk vad fint du gjort trots dina revben! Jag hoppas fönstren får vara utan gardiner. De är vackrast så!
Och jg undrar hur Otto mår? Har han klarat flytten bra?
Hoppas du blir riktigt bra snart!
Hulda

Mitt hvite hus sa...

Heisan..godt å høre du har det litt bedre...

herlige bilder... herlig kveldsstemning du har fanget viola...


Jeg bare gleder meg til flere bilder jeg... krya på deg vennen...

Klem Kerstin

Maud sa...

Så mysigt och vacker det har blivit... förstår ditt val att sätta upp stjärnorna nu... hade ju varit ett onödigt moment annars...fortsätt att krya på dej och fortsätt i lugnt tempo...det har du nytta av längre fram...
Kram Maud

Birgitta sa...

Hej! Även här har solen tittat fram lite idag. Men jag är inne och är rädd om min onda rygg. Precis som vanligt när jag är på julmarknad, så kommer ryggondet som ett brev på posten till mej.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Så vackert det blir när det är mörkt.

Vardagens guldkorn sa...

Skönt att du känner dig lite bättre =0) Frustrerande att ligga ner kan jag tänka med så mycket att ställs iordning i nya huset. Du verkar ha bra hjälpredor omkring dig som tar hand om dig och fixar och donar att döma av bilderna ;0) Fortsätt vila nu och bli bättre! Kram Linda

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Vilken härlig känsla att det går rätt väg! Du verkar verkligen få det fint i den nya boningen. Mycket trevligt att se fram emot!
Ha det som bra!
Carin

Unknown sa...

Ååååh, jeg har ikke fått med meg at du har falt og brukket ribbein... og det er gruuuusomt vondt!!! Jeg vet, for jeg gjorde det samme selv, i fjor... Håper det blir bedre og bedre dag for dag...og det er fantastiske bilder du har lagt ut fra ditt nydelige hjem... Klem fra Liv Hege (du kan lese avisintervju om meg, hvis du vil...)

Bitte sa...

Vad skönt att du börjar känna dig lite bättre, även om jag förstår att det går sakta! Jag har tänkt på dig ska du tro och har funderat på det där med att 4 (!) revben är av... det måste göra otroligt ont!!!

Vad vackert ni fått i ert fina hus, adventsstjärnorna ger ett så vackert sken i fönstren. Det ska bli spännande att se fler bilder framöver, men det viktigaste är att du vilar ordentligt nu!

Många kramar
Beatrice

Lillemor i Hummelsta sa...

skönt att du mår lite bättre i allt eländet, sån himla otur du hade. Du får börja med dubbar på skorna så att vi slipper höra talas om fler såna otäckheter. Ni har det väldigt mysigt i matrummet, så roligt att kunna duka upp till fest för så många och ändå inte sitta och trängas. Det ser så mysigt ut med stearinljusen och mys-mörkret på dina bilder.
Kram Lillemor

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Skönt och höra att det går åt rätt håll med det onda. Att få sova gör alltid gott. Gissar att någon hjälper dig att plocka upp och ställa fram alla saker. Och nu lyser det stjärnor så vackert i Bossgården.
Var rädd om dig
Goa kramen
AnnaMaria

Lilla Lycksta sa...

Vad skönt att höra att det går åt rätt håll med din hälsa. Var rädd om dig. Stämningsfulla bilder du visar. Ha det gott.
Kram Camilla

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vad skönt att du börjar må bättre. Det ser så fint ut hemma hos er.
Jag har så fruktansvärt mycket kvar att göra till julbordet men skjuter upp det till imorgon. I kväll ska jag ta det lite lugnt och bara skriva drickamenyer och lite små grejer, mina ben börjar säga ifrån och julbordet har ju inte ens börjat.
Ta det lugnt och försiktigt många kramar från Aydan

Vikeskärs hem och vardag sa...

Så mysigt och stämningsfullt du har det.
Trevlig kväll, kram

Galleri Hönshuset sa...

Hej, vad skönt att du blir bättre.

Så mysigt med dem röda stjärnorna. Det är så fint med många fönster i rad så där och så lika stjärnor.

Skönt o få sova också lite granna...

haha...jag skev världens längsta kommentar men folk kommer och tro att jag är knäpp, så jag mailar till dig istället nån dag. Behöver lite råd av en klok kvinna =))))

Ha et gott. Kram Pirre

Roses & Angels sa...

Hej söta viola! Hoppas du mår bättre! jisses så vackert du pyntat och det är så underbart fotat i kvällens ljus. Skönt att kunna få sova det måste man kunna göra annars orkar man inte. Ja du det händer så mycket fint hos dig nu! Ha det bra och sköt om dig kram

Mamma C sa...

Så skönt att det går åt rätt håll. Mycket mys i dina bilder.
Kram Mammá C

Cc sa...

Stämningsfulla bilder idag, å vad glad jag är att du är på bättrningsvägen. Kram

Norregård sa...

Så mysigt hos dig!! Härligt med julstjärnorna i fönstren! Nu lyser det snart i allas fönster! Tänkte börja i morgon:o)
kram Malin

(eddas) sa...

Huff...det var da leit at du skulle være så uheldig akkurat nå....ille for deg og ikke få gjort noe nå når du er kommet i det nye huset ditt:(men på den annen side...så løper det ikke fra deg:)Håper at du kommer deg snart....har vært på brukten i dag...og kom ut med et lass.....og det passer dårlig for jeg driver og rydder...for jeg skal selge leiligheten.....men greier ikke og la være....kommer med innlegg om det i morgen...tror jeg:)
Da får du ha en så god natt som mulig...(jeg føler med deg)
Mange klemmer fra meg...(har stusset over at det har vært så stille fra deg
)

Unknown sa...

Vad mysig, du har hunnit få så "juligt", och vilka fina ljusstakar, och månborden. Kan riktigt tänka mej hur fint du har det.
Kul att höra att du mår bättre.

Må så gott
/Maggan

Margrethes hus og hage sa...

Så flott du får det, Viola! Dette er jo bare et drømmested :)

Nydelige bilder. Liker godt dine vakre kirkestaker :)

Ønsker deg en fin torsdag. Hilsen Margrethe

Anonym sa...

Så underbart stämningsfulla bilder du bjuder på.
Åhh, låter härligt att det går åt rätt håll för dig.
Kram

MariaKF sa...

Kan bara säga ååååååhhhhh, vad fint! Vad romantiskt! Vad vackert! Vad allt!!!!

Pysselpalatset sa...

Hej Violan.... Som du vet är jag ju inte blyg... När ska du ha dragning på din utlottning... Ler...
Ser att du har fullt upp så jag ska inte retas... Älskar den tonen som blir av de gamla julstjärnorna.... min är lagad så många gånger nu... så det är mera lapp än lampa.
Nu ska jag ner och lägga sista handen vid julmarknadsgrejorna...
kram Jeanette