måndag 1 februari 2010

LÄNGTAN

Denna tidiga timme känns inspirationen långt borta..känner bara att man inte orkar skriva om vinter och kyla..längtar hela tiden efter vattenhålet som vi inte hunnit besöka speciellt mkt sedan vi köpte gården...






Just nu är det bara gårdsbutiken allt kretsar kring..vi ska försöka åka ner om två veckor..och faktiskt ligga över...det har vi inte gjort sedan oktober..












Tidigare var vi där varenda helg..så det känns nästan som vi svikit huset...MEN det kommer andra tider då det blir mera tid ...tror jag...






Blev ett kort inlägg denna måndagsmorgon..just nu är det idevarning...det är så segt och allt känns så långt borta...våren var är du????

Önskar er en bra start på veckan, kände för lite rosor idag...

KRAMAR från eran VIOLAN


36 kommentarer:

Roses & Angels sa...

Underbara rosor vännen! OCH hjärtat vad jätte fint. Hoppas du får en bra måndag! Slit nu inte ut dig i butiken bara. Puss

Nyanser av vitt sa...

Så fina rosor du visar. Gillar hjärtat också. Ha en fin måndag
Kram Agneta

Norregård sa...

God morgon!!
Nu är det ju februari, iskalla januari är slut...Jag gillar ju snön men inte kylan...Några minus och sol ska det vara;o)
Ha det bäst!!

Kram Kram Malin

Lisas torp sa...

Så vackra rosor från vattenhålet! Jag förstår att du längtar dit - det innebär ju avkoppling och ledighet kan jag tro!

Nu är vi i alla fall inne i februari, men det har snöat hela natten här och verkar fortsätt idag också...*suck*!

Ha en bra dag trots allt!
Kram
Lisa

Postgårdsromantik sa...

Vilka vackra rosor - jag förstår om Ni längtar dit, även om de inte syns just nu...

Ha en fin dag!
Hälsar,
Lena och Anders (här är det -2 grader just nu....)

Eva Linnea sa...

Jag längtar till mitt "vattenhål" i Nöbbele! Och till våren.
Kram Eva Linnea

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig

Visst är det trist med denna kalla vinter...Börjar lessna jag också. Inte för snön utan för att det är så kallt igen så vi kan inte ens åka slalom, skridskor eller längdskidor med ungarna...

Underbara rosbilder, längtar. jag köpte våran första ros förra sommaren till gården, så vi får se om den har överlevt. Jag har aldrig velat ha rosenbuskar för att man är rädd för att dem ska vara så svåra att sköta som många säger...inte vet jag, så svårt kan det väl ändå inte vara tänker jag =)

Sköt om dig och din rygg =)

Kram Pirre

Huset vid ån sa...

God morgon i stugan! Här känns våren också väldigt långt borta, snön bara vräker ner och man undrar om det aldrig ska ta slut där uppe i himlen! Jag gör som dig jag piggar upp mig med lite blommor också! Hoppas att ni kommer iväg till "vattenhålet" nån helg! Kram Therese

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja var är den någonstans den där våren ?
Men tittar man i almanackan så är det väl inte riktigt dax än men man har ju alltid den här längtan framåt.
Ha det gott i kylan !
Kraam/Lotta

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhhh Viola, de där rosorna gick rakt in i hjärtat. Det är sådana jag drömmer om att ha vid huset sen. Så vackra så jag blir alldeles lycklig. Tack för påfyllningen :) Tänk om jag hade kunnat fylla på dig med lite ork och energi också?!... Kanske kan fresta dig med att det snart - förhoppningsvis idag - kommer ett nytt inlägg med lite mer smycken? Om inte annat så tror jag att du gillar "rekvisitan" runt omkring *ler*
Sköt om dig!
Kram Mia

Butik Östergården sa...

Hjärtat ditt verkar finnas i ditt vattenhål, trotts den vackra Bossgård. Hoppas du hinner vara där lite i vår.
Dina vackra rosor kommer att förgylla denna dagen. Går omkring med tankar om en riktig rosenlund brevid det gamla utedasset. Jag vill även piffa upp utedasset. Skulle vara jätte kul att få ordning på det i sommar. Guuud vad jag längtar till sommar!!!

Önskar dig en fin dag!

Kram Helen

Pysselpalatset sa...

Blir glad av dina rosor... Förstår att du längtar till ditt vattenhål... Mycket för dig denaa höst och vinter flytt och aj aj, för att göra en historia kort... Ser på väderkartan att ni haft kallast i medeltemp... så jag förstår längtan... Såg några pärlhyasinter på någon sida... och jag blev alldeles andlös av längtan... Kylan tar på mina krafter.... kram jEANETTE... USCH VAD PIPIG JAG LÄT IDAG.. FÖRLÅT...

Nyanser av vitt sa...

Jag igen....Välkommen till mig, har en liten utlottning av ett vårligt smycke.
Kram Agneta

Bitte sa...

Jag känner precis samma sak, våren känns oändligt långt borta! Idag har vi den kallaste dagen hittills i vinter och temperaturen har sjunkit lägre än -25... inne är det bara 15 grader idag, för elementen fungerar inte som de ska. Man blir så seg av att frysa hela tiden!

Vilka vackra rosor du visar, de får en i alla fall att minnas att det kommer en vår och sommar... även om det känns långt borta just nu.

Kramar
Beatrice

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Blir alldeles sjuk när jag ser bilderna på rosorna... har lust att sätta mig ner och tjuta... för jag vill inte ha mer vinter och snö nu! Det är ju skönt att det är ljusare, och igår hörde jag talgoxen kvittra lite förhoppningsfullt, trots den isande kylan. Så det kommer väl... men just nu verkar det långt bort...
Symaskinen pajade i helgen... Ve och fasa! Kunde inte sy alls... och det blev inget gjort av det jag föresatt mig...typiskt!
Kram
Marie

AnnA sa...

Hej Violan!
Februari, är ju en vårvintermånad, så det börjar dra sig mot andra tider. Given icke upp!
Jag tänkte på dig häromdagen när jag besökte en kuriosashop här i min trakt och såg en tavla med violer på.
Viola, och rosenkopparna.
Alltså, de finns kvar, såg jag. Hur mycket kommer frakten att gå på? Och klarar de att frakta så långt?
Du kan väl maila mig?
Adressen finns i min profil.
Ha en skön måndag!
Och njut av alla dina härliga loppisfynd, jag såg du hittat...
Kram!
AnnA

Ett ögonblick sa...

Hej Viola!
Här har du en till som tycker att det är tungt just nu....ett halvt OK för snön, så långt har jag försökt att sträcka mig, men kylan, jag mår så förbenat dåligt av att inte få opp värmen inombords, jag bara fryser och segar....och orkar ingenting.
Härligt med rosor! Försöker tänka in fler rosor i vår trädgård, lite positivt tänkande, det behövs:)

Ha en bra måndag! kram lisamaja

Fågel Blå sa...

Ja när man ser dina underbara bilder vet man vad som komma skall, och då kan man vänta ett tag till!!!!
Men visst håller jag med dej att det börjar bli lite väl mycket nu!
Hoppas du får en underbar veecka!
Kram Kathrine!

Postgårdsromantik sa...

Hej Viola!

Lena fyller år om en vecka och det börjar dra ihop sig till presentinhandling. Har du möjligtvis kvar parljusstakarna (med plats för tre ljus i varje) som syns i ditt inlägg från 15 januari? Lena har pratat mycket om dem och om de finns kvar beställer jag dem gärna.

Hälsningar
Anders

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Nu har jag beställt en av de vackra kuddarna.
Kram Stenlycka

Marie Louise sa...

Vackra rosor är alltid välkommet hos mig, har bara så svårt att få dem att klara sig i vasen, därför torkar jag dessa ganska fort och spar. Kram Marie..
PS.Våren kommer, jag lovar!

Elsa och Helena sa...

Så vackra rosor du visar, det behövs i det här isskåpet som vi har hamnat i! Jag är faktiskt trött på att vandra omkring med broddar hela tiden! Första året jag använder sådana, men det är nog bland det bästa jag har köpt:) Instämmer i ropet...våren var är du?? Ropar vi riktigt högt kanske den kommer!!!

Kramar

Elsa och Helena sa...

Ps: Hoppas du haft en riktigt bra dag. Känner att det var en riktig klagolåt jag levererade i förra kommentaren. Ds.

Lotta-livets väv sa...

Nu har jag njutit en stund igen....att läsa Violans blogg hör till mina stunder av guldkantad tillvaro....många roliga saker....nostalgi.....är det månntro dotras lackskor du hittat???? Nej, de har jag kvar ute på vinden...men tänk så gullig hon var då hon trippade fram i dom!
ja, att du bara orkar...du stålkvinna! Många j'ärn i elden och ett tempo som inte går av för hackor. Håller på att avsluta på jobbet för hemfärd....men det finns jobb att ta tag i när jag väl kommer hem!
Kramar och tack för din alltid lika välkomna påhälsningar!
/Lotta

Roses & Angels sa...

Suck hihi ja visst är det väl rart med spets och ros jag är så knä svag för det hihih pussis

Anonym sa...

Härliga bilder från dig som vanligt.

Jag får alltid inspiration när jag tittar in till dig.

Spännande med gårdsbutiken. Jag kanske är lite korkad men jag fattar inte riktigt om den är på den nya gården eller om den är vid vattenhålet????

Jag har inte alltid huvudet med mig som du kanske märker...

Hoppas din vecka blir bra och lycka till inne hos mig

Kram Lena

berte sa...

hej svejs viola.jag förstår alla som längtar till våren,men det går mot ljusare dagar nu. i morse när vi åkte till jobbet så snöade det igen och det var så vackert i mörkret. jag älskar när det snöar stora flingor och jag fick så lust att göra en snöängel så jag lade mig i snön och viftade med armar och ben,(gubben trodde jag hade blivit galen) är nog sant ochså! man får ta dagen och vädret som det kommer och göra lite galna saker i stället och passa på att ha kul samtidigt. vill inte ha tö och regn och halka, värsta jag vet. blev en lång komentar men ville bara försöka muntra upp alla som tröttnat på kyla och snö.DET ÄR SNART VÅR! alltid kul att göra ett besök på din sida.mvh,anne-kristin.

Anonym sa...

Förstår dig precis, nu är det ju rätt segt och det pga den lååååååååååååånga vintern. Man får försöka muntra upp sig på alla möjliga sätt.
Ja, klart att det finns en sötnos till! Ottopojken. Ens egen är solklart sötast! Annars är det ju lite galet...
Men du har butiksinvigning snart! Det är ju kul!
Hulda

Elzie sa...

Jodu, här känns det likadant. Vi ska få ändå mer snö i morron och dagarna framöver och nu är jag så trött på det här så jag går snart i ide jag också.
Underbara blombilder. Man längtar ändå mer efter sommaren när man ser dom.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Elsa och Helena sa...

Så sant som det var sagt! Och ditt blääää var dagens bästa!! Riktigt långt och utdraget ska det vara!

KRAM

Lilla Lycksta sa...

Vilka härliga rosor, de gör mig så glad. Våren är inte långt borta. Den 15/2 behövs inte lyset på cykeln klockan fem, det är mitt riktmärke. Längtar.
Ha en fin kväll.
Kramar Camilla

annette sa...

Ja, men Du vad Du kan för att få oss som hälsar på hos Dej att få känna en varm känsla av vår, tack för det!

Resan gick ganska bra imorse, tog bussen, var nog lite halt för lite sena blev vi, men det var värre för dom skulle med pendeln, alla tåg stod väl stilla efter en dödsolycka vid Linghem;(

Vi får väl se hur veckan blir vädermässigt, verkar lite halvlurigt igen framår mitten av veckan!

KRAMAR!

annette

Mamma C sa...

Härligt vackra rosor du visar. Förstår om du längtar till ert vattenhål.
Kram Mamma C

Gammelbålsta sa...

Hej!
Hoppas att du mår bra. Nu har jag missat massor av dina inlägg. Först i går kunde jag börja se bokstäverna på dataskärmen efter att ha sett grått och suddigt sedan en vecka tillbaka. I morgon är jag ledig och ska gå in och se vad jag missat. hoppas ni verkligen kan åka till Vattenhålet snart. Ha det så bra Kram Aydan

Mitt hvite hus sa...

Heisan Viola...

Ja lengte kan vi nok gjøre...men våren og sommeren ligger der fremme et sted..


herlige bilder av blomstene...

ønsker deg en fin dag..

klem Kerstin

Synnøve. sa...

En vacker vit ros mot de annars så vita vinterbilderna.
Visst längtar man efter våren.
Fast jag vill nog ha vinter lite till. Ska ut på skidor snart.
Det ska bli skoj hihi....

Förstår du längtar till vattenhålet.
Just nu blir det, det som får stryka på foten lite. Ni vill ju ha ordning där ni bor.
Men huset förstår nog.
Ni kommer ju dit snart.

Här är det 21 minus idag. Skönt att sitta inne och se ut genom fönstret och veta att jag faktiskt INTE behöver gå ut.

Nu ska jag däremot ha mig en kopp te.
Frusen invärtes...
Kramen och njut tisdagen.
Synnöve.