måndag 14 juni 2010

ETT RÖRIGT BOSSGÅRD

Nu är vi inne på andra veckan, med bankade som startar kl 7.00 varje morgon...hej och hå..här bytes det tak på Bossgård, enkupigt nytt tegel är beställt, bort med de fula betongplattorna, vi vill ju att taken ska återfå sitt ursprungliga utseende..

Så gårdsplanen är invaderad utav alla hantverkares bilar och hoppas det blir klart utav mitten av veckan..vill ha mina sittplatser tillbaka!!!









Nu är det mkt som sker i trädgården, potatisen har kommit långt och allt som såtts i trädgårdslandet är på g...







Kommer ni ihåg dom där vackra honungsrosorna jag visade för ett tag sedan..dom hade verkligen växt till sig och så var det så att mannen köpte ny åkergräsklippare och vips så försvann dom rosorna..tror ni jag var glad..sa en del fula ord faktiskt...grrr...

Hoppet är ju det sista som överger en och hoppas nu på att dom hade rotat sig så att dom orkar komma igen..






Det är riktigt spännande att följa rabatternas framfart,det är ju första sommaren på Bossgård.. här dyker det upp det ena efter det andra...:D denna vet jag inte namnet på..kan någon hjälpa mig..








Älskar prästkragar och det finns det gott om och även min favorit..stolta vallmon, helt underbar, förundras över denna skönhet varje år..












En härlig färgexplosion bjuder dom på och så har vi även mkt i den rosa kulören som den underbara akvilejan och massor utav mörkröda och rosa pionbuskar..








Hagtornsträdet utanför köksfönstret blommar nu för fullt, en fröjd att möta denna syn varje morgon..varje blomma är som en liten ros..









Den vackraste tiden den är nog nu...vilken blomsterprakt man bjudes på..

Hoppas ni har en fin dag, kram på er från eran VIOLAN

29 kommentarer:

Lisas torp sa...

Oj, här var man först på plan...!:)
Det var nån granne till mej som sa att ni bytte tak, men det visste jag ju! Så fint det blir med enhetligt tegel!

Så många vackra blomster hos dej och så spännande att se allt som dyker upp.
Hoppas att rosorna klarar sej - det finns ju en chans.
Ha en go kväll!
Kram
Lisa

Loella sa...

Wow! Vilket hus och första sommaren där...du har verkligen mycket att se fram emot.

Så skönt att bo som du gör, med stillheten runt knuten..

Önskar dig en fin dag, en fin vecka!

Kram Loella

Gammelbålsta sa...

Hej!
Så härligt ni har det med er trädgård. Hoppas att honungsrosorna kommer igen. Så fint det kommer att bli med taket. Nu när jag tittat på dina fina bilder så fick jag mer lust till att börja röja ute. Lien åkte fram igår eftersom det ser ut som en djungel hos oss. Det känns hopplöst för man vet inte var man ska börja. Ha en riktigt bra vecka kram Aydan

Home No.1 sa...

Hej svjs..ja det verkar vara något galet över karlar med gräsklippare *ler* de blir som barn på nytt! Blir snyggt med "rätt" tegel..kramar!

Synnøve. sa...

Hej där, the one and only.
Hoppas du snart får tillbaka dina sittplatser hihi.

Så mycket vackert som blommar hos dig nu.
Kan faktiskt inte sluta skratta år din gubbe på klipparn. Har en sån här med. Alltså inte min gubbe, utan hyresvärden hihi.
Första sommaren hade jag sått prästkragar längst med stabbursväggen. Precis när de kommit upp vad händer då? Jodå, hyresvärden kommer med roundup! Han var bombis på att det var ogräs. Hans dotter säger nu mera åt honom att ge f i prästkragarna. Dom ska vi plocka. Det har funkat faktiskt.Så i år då...
Jodå, har några enstaka jordgubbsplantor i ett land här nere. Plötsligt ser jag jag samme man som med roundupen komma farande på åkarn, RAKT ÖVER JORDGUBBARNA!....
När så hans dotter fick höra det så säger hon något ilsk att nu får du nog ta på dig brillorna. Annars får vi inget över här på gården....
Han såg nämligen inte jordgubbslandet haha... Men de kommer mera gubbar. Det är full blom bland smörblommor och kattfot där nere hihi.

Hoppas nu att kvällen blir bra hos dig. Här skiner solen. Jag jobbar, har en deg på jäsning och sitter och snuffsar litegrann. Men det går över.
Sänder en kram genom etern till dig.
Synnöve.

Marie//Tekla Maräng sa...

Håller tummarna för att honungsrosen kommer att ta nya tag och spira igen.
Vilket är ganska så troligt.
Skulle nog också ha morrat lite...
Vad kul för dig att se allt som kommer upp både här och där.
Hitintills så ser det ju mer än lovande ut med pioner och vallmon mm.
Ja den vackrast tiden är helt klart ifrån häggen slår ut och fram till midsommar fast ibland vill jag sträkc på den tiden ända ifrån första tussilagon.
Kramar:)

Mona sa...

Så fint det blir med nytt tak. Mange nydelige blomster hos deg. Hagtorntreet er bare skjønt. Rosen kommer sikkert til å klare seg. Ha en fortsatt fin uke.

Monica sa...

Vet ej om jag sagt det: Wow vilken fotograf du är.....underbara bilder att titta på....blir såååå varm i hjärtat av allt det vackra du bjuder på! nu måste jag Lyfta på hatten....och säga tack, tack, tack.
Var rädd om dig, du som har sååå mycket att ge. Kramar om.

Annika sa...

Hejan Violan!!! ett tag sen nu jag lämnade nåt spår efetr mig...:) tiden rinner.... härligt att få nytt fint tak i gammal stil hörrudu.... o så kommer en peppingkram från mig till dig.... ang ditt tidigare inlägg om nätbutiker.... kramkram.... o du jag vet faktisk inte om oro kommer från Värmland från början... vet bara att jag snöat in totalt på dessa underbara hängande skapelser.... kan ha hur många som helst i massor av versioner.. halm trasor blommor..... ja gu vet vad.... hoppas du har det bra......:) Kram Annika

Nyanser av vitt sa...

Taket kommer att bli kanon. Vackra bilder från din underbara trädgård
Kram

hagagården sa...

Hej
Det ser ut att bli fint det där med nytt tak,skönt att få sånt undanstökat.
Kram o ha en fin kväll.
ninni

Black Iris sa...

En sån mysig gård du bor på och så mycket vackra blommor.

Maidi

n o r d i n g å r d e n sa...

Makalöst vacker gård, vilka hus!!! Men ditt hem kommer ju passa som handen i "vakre",du har ju bara sååå vansinnigt vackert hemma! Blir det i juli el aug numret tror du? Ngt av dem kommer mitt hem med i! Kul!!! Mari.

Mamma C sa...

Blir nog jättefint när taken är klara. Visst är det underbart när allt slår ut i blom nu.
Kram mamma C

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Nu är det riktigt härligt i blomsterväg. Syrénerna börjar blomma över men pionerna är på gång.

Kram Annica

Mys och hemtrevnad sa...

Vad det kommer bli fint med nytt tegel...ja, nu har den blomstertid kommit som man sjunger om i visan....kramis semlan

Penseldraget sa...

hej
oj så fint du har de med all denna färgprakt, måste vara underbart att få njuta av allt de vackra.vad fint taket kommer att bli...
ha en skön kväll
kram pia

Mitt hvite hus sa...

For en vakker hage du har.. alle de nydelige blomstene...

blir nok riktig fint med nytt tak... likte vinduene dine...

skjønner ikke hvorfor vi har slike vakre gårder her..---

Klem O=)

bakom berget sa...

God kväll Violan! Joo du, det där med avklippta rosor, det känner jag igen! Hmmm...Två vackra..som skulle ha blivit klätterrosor..beskurna jäms med marken. Ja, inte blir man glad inte...
Vilket fint litet bordsur du gav dig i present. Det var du värd!
Trist när folk försöker sno andras ideèr. Man kan ju hoppas att det är rent oförstånd.
Grattis till det nya taket! Enkupigt tegel är ju såå vackert.
Ha det så gott nu!
Kram Åsa.

Eva Linnea sa...

Oj, här händer det saker! Båda bra och "dåliga". Känns ganska grymt att behöva åka från alla blommor som är på g nu i Stockholm. Det finns ju inte så många i Nöbbele att titta på. Men nästa år ..... då!!
Kram

Huset vid ån sa...

Hej Violan! Vad roligt det ska bli att ses i det "verkliga livet"....Får du sällskap av någon eller kommer du själv? Så vackert det blommar hos dig, nu är det en fröjd med alla blommor. Hoppas att Tisdagen bjuder på vackert väder....Sommarkramar till dig! Therese

Ett ögonblick sa...

Hej Viola!
Ja, dom kan vara farliga dom där åkgräsklipparna, men här har jag mest problem med trimmern, både det ena och andra i växtväg försvinner;) hade planterat en liten fin rad med buxbom, en dag så var den ena jämnad med marken...;(
Så många fina blommor ni har, vilka överraskningar. Den lilla orange blomman som du inte visste namnet på, tror jag är en rödfibbla, vi har sådana här också, jättesöta.

Lycka till med takläggningen!
kram lisamaja

lottens vita och gröna sa...

ohhh violan, vilken blomsterprakt, vad spännande det måste vara att se vad trädgården har att erbjuda, må väl du varma, varmkram lotten

Rummet för välbefinnande sa...

Ja du Viola, med en sådan "väckarklocka" klockan 7 varje morgon skulle nog till och med jag vakna. Annars kan jag lova att jag är riktigt morgontrött.
Men, så fint det kommer att bli........
Nu bor du i himmelriket alltså!
Jag letar tappert efter mitt hus och jag ger inte upp. Det kommer när det är dags och gissa om jag är redo.

Det är verkligen en härlig tid nu med alla blommor och jag fattar inte riktigt att vi redan är i mitten av juni! Vad hände?!

Ha det fint!
Kram kram Mia

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Åh va roligt att ha en outforskad trädgård , fylld av överraskningar .
Underbara bilder !
Hoppas det går snabbt nu så du får tak över huvudet ;-)
Kraam/Lotta

Ett Vitare Hem sa...

Håller tummarna för att de snart blir klara så du slipper ha trädgården invaderad ;o)
Ha en underbar dag!
Kramis/LenaS

Elsa och Helena sa...

En snabbkommentar, är på språng! Kan riktigt se bilden framför mig när mannen dundrar fram på åkergräsklipparen...glad i hågen och vips så är rosorna borta! Men dom borde väl ta sig, roten är ju kvar!

Blir jättefint med tegeltak på Bossgård...kul att få se sen:)

KRAMAR

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL sa...

En fantastisk flott tid, med alt som kommer opp fra jorden. Er bare så gøy å følge med på.Mange nydelige bilder hos deg. Ha en flott dag:)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Här händer det grejor! Byta tak är en omfattande "operation", skönt att ha hantverkare som gör det. Vi måste byta tak på vårt hus. Pannor följde med snön ner så vi fick vattenläcka. Det händer massor i din trädgård också, vilken blomprakt! Så tråkigt med rosorna, mycket tråkigare än hemma hos mig, där var det "bara" Lupinerna som maken jämnade med marken.

Ha det gott!
Kram,
Regina