tisdag 6 juli 2010

ÄNTLIGEN IGEN

God kväll i sommarsverige...ja..det blev ytterligare en rubrik med ordet äntligen..har välan sina förklaringar..för nästan 1 år sedan så var vi och tittade på Bossgård..och kan lova att det var kärlek vid första ögonkastet..

Tur att man hade ögon som kunde se gårdens möjligheter..i augusti bestämde vi oss och så blev det inflytt i november (med fyra brutna revben som ni kanske kommer ihåg)..





Man har under detta år genomgått många äntligen faser...tänk när renoveringen äntligen är klar i stora huset, tänk när renoveringen äntligen är klar i lilla huset...tänk när trädgården äntligen tar form..tänk när jag äntligen slår upp portarna i gårdsbutiken...





Som ni ser så har ordet äntligen varit genomgående sista året...roligt har det varit men oxå väldans jobbigt emellanåt..och nu har äntligen hantverkarna lämnat Bossgård.. för denna gången..





Det tog en månad innan taket var klart...så nu har vi ett fint nytt tak med enkupigt taktegel, ville återuppta gårdens ursprungstak..och så lyckades jag rädda de gamla stuprännorna, envis som en iller vet ni.. plåtslagaren tittade konstigt på mig när jag propsade på att ha dom kvar..:D





Nu blommar rosorna även på Bossgård, endast några gamla finnes kvar vid entrén så det har varit att plantera nya...








Äntligen är de stora projekten klara och nu får de nya vänta till höst...är icke lika stora...:D





Hoppas att ni har det gott i det härliga sommarvädret, kramen från eran VIOLAN


20 kommentarer:

Gammelbålsta sa...

Hej!
Ja.. ni har verkligen upplevt många äntligen. Tänk så mycket som har hänt på er vackra gård sedan förra året. Det har varit så kul att få se allt. Nu har vi "äntligen" fortsatt med husmålningen som vi påbörjade förra året. Ska bli så kul när det är färdigt. Ha det riktigt bra Kram Aydan

Birgitta sa...

Kan man vara först att kommentera hos dej. Inte dåligt. Vad fint det blivit hos dej och tänk att rosorna blommar nu.
Önskar dej en fortsatt skön vecka.
Kram Birgitta

Brocante sa...

Dere har vært så flinke og fått gjort så mye. Det blir veldig spennande når du får åpnet din gårdsbutik.... Det gleder jeg meg til.

Det vita dårhuset sa...

Jaa du Viola.... Jag förstår din kärlek till Bossgård!!
Jag känner avund till ditt alldeles egna paradis!!

Kramar Erika ♥

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag förstår ditt äntligen, iaf när det gäller det nya taket för det blev ju mer och tog längre tid än ni tänkt er. Vad fint det är nu när byggnadsställningen är borta;-)

Dagen efter bloggträffen besökte jag ju Rosengården i Bergslagen och oj vad vackra rosor de hade där. Så nu är jag jätteinspirerad att planera några nya rosor. Det är ju underbart när rosorna blommar.
Kram,
Regina

Black Iris sa...

Vad jätteroligt det måste kännas med alla dessa äntligen.
En så underbar gård ni har och jag förstår allt jobb som ligger bakom, men bit för bit så är du äntligen i hamn.

Kram Maidi

Mia, New Room Interior sa...

Åh, så nydelige bilder av Gården!! Det er så fantastisk flott der hos deg!! Deilig at det endelig er klart, så dere virkelig kan nyte sommeren!! Klem

Lisas torp sa...

Ja, jisses du vilken resa det har varit för er med vargavinter och allt! Ett spännande år säkert.

Gården är verkligen jättevacker nu med nya taket, fast jag tänkte aldrig på hur det gamla såg ut...!

Så det var redan den här tiden som ni var och tittade? Tänk vilken tid det tar i alla fall från visning till inflyttning!

Ja, mina kommentarer syns inte heller - de försvinner liksom och visar 0! Blev snuvad på 4 st förut, som bara försvann! Hm...undrar just vad det är för fel nu!
Skönt med en sval dag eller hur?
Kram
Lisa

Norregård sa...

Hej!
Vad Ni har varit flitiga Violan!! Så vackert erat Bossgård är, lyckliga du;o)
Dags för jobbet, bara två dagar kvar nu....

Kram Malin

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja vilken underbar gård ni verkar ha !
Hoppas du får en fin sommar nu och vem vet ..har jag vägarna förbi ...
Kraam/Lotta

Elsa och Helena sa...

Taket är verkligen vackert...det kan jag intyga som har sett det live:) Och många äntligen har du genomgått men resultatet är helt fantastiskt. Ha det så gott i sommarvärmen:)

Puss på kinden
Helena

Ett Vitare Hem sa...

Åh förstår också kärleken du känner till Bossgård för ni bor verkligen som i en dröm!
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

Kamomilla sa...

Lycka är att ha en bossgård!

Lantliga drömmar sa...

Ni har gjort ett fantastiskt jobb,du kan vara stolt ! Nilla

Katta sa...

Med din framåtanda tycker jag du hunnit otroligt mycket och långt på kort tid, kan inte annat än säga grattis till det! Fin fint ser det ut med, kram Katta

Pysselpalatset sa...

Äntligen, en välbehövlig paus då!!!! förstår precis vad du menar när saker och ting ska vara kvar.... Rosorna är ju ljuvliga... kram Jeanette

Nyanser av vitt sa...

Du bor helt underbart kära vän.
KRAMIS

Monica sa...

Kära vän, du ska INTE tro att jag glömt ditt kära Bossgård!!!! nej, nej nej. Har dragit ut karta...så du ska veta att JAG hittar. Mannen är också informerad om att vi ska till Bossgår i sommar( han fattar inte riktigt hur farligt detta blir)...*fniss* han "tror att vi ska se på en vacker gård.....(lite förstår han nog) Åkte förbi förra veckan-till Stockholm sedan ut på havet det blå till Tallin. Kommer du ha stängt något i sommar? Semestern för mannen börjar vec 29 & då blir det ånyo Stockholm. Annars får vi göra det som en dagsutflykt, tror inte att de är mer än ca 20 mil från mitt hem?
GRATTIS, GRATTIS till ett underbart ställe! var rädd om dig och vi kommer att ses! var såååå säker!
Stor varm kram från mig.

annette sa...

Ja, inte kan jag förstå hur Du/Ni lyckats få allt som gjorts klart redan nu, förstår att det varit många äntligen under tiden som gått sedan flytten (och revbenen).
Så roligt att det är enkupigt tegel på taket, ger en alldeles speciell känsla just på denna typ av hus!
Du tar det väl lite lugnt och njuter av sommaren oxå hoppas jag;)

Kramar!

annette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan.
Tänk att det gått så lång tid, men den går ju som bekant fort, tiden. Bossgården är nu alltid förknippad med dig, Härligt att så mycket är klart och att ni trivs så bra.
Solig kram
AnnaMaria