torsdag 29 juli 2010

NYA MAT-TINA



God kväll i stugan, ännu en grå dag, tog en bild från kontorsfönstret på övervåningen..nog smyger sig höstfärgerna inpå...sädesfälten intagit sin gula färg och renfanan blommar för fullt i dikena..så nog märks det att augusti är här..




Så var det det här med mat..sällan VIOLAN gör ett inlägg om detta men idag kunde jag inte låta bli, tänker mig inte konkurrera med mat-Tina, en kvinna som jag tycker är jättehärlig och lagar väldans god mat..





Har längtat efter denna rätt sedan förra sommaren..nyskördade rödbetor som man förväller lätt så att spänsten är kvar och så in i ugnen med massor utav feta som får smälta lätt och sedan ringlas det honung över dessa delikatesser, idag blev det honung med citronsmak..himmelskt gott..

Till detta kyckling med ett gott glas vitt, väldans torrt ska mitt vin vara..gärna pinot gris druvan..

Att fota mat är inte det lättaste, tycker alltid det är svårt att få aptitliga bilder..





Det blev ost till dessert...mogen brie med favoritmarmeladen som är äpple/rabarber som är kryddad med vanilj och kanel..smakar gudomligt..jag lovar och så är det dags för REKLAM...:D







Denna marmelad säljs ju i min gårdsbutik och nu har det kommit in flera smaker på marmelader...björnbär, jordgubb/rabarber samt plommon som är smaksatt med ingefära...ekologiska och kommer från en bondgård i närområdet..lovar smakupplevelser..så på Bossgård äts det marmelader till frukost..som aldrig förr..

Så fick jag ett kärt besök idag..en f d jobbarkompis kom och överraskade..och detta hade hon med sig..





Ett fat med nybakade bullar, hon är en fena förstår ni..på att baka..TACK Wivi...supergoda, kom snart tillbaka...:D och det blev bara en som åkte in i munnen..resten ligger i frysen..






Hoppas ni haft en fin torsdag, ha en härlig helg, kramar från eran VIOLAN..har jobbat 2 dagar och det är öppet även fr, lö, sö..så jag vet vad jag gör...himla roligt..


23 kommentarer:

Katta sa...

Å nu blir jag ännu mera hungrig än jag redan var :) Färska rödbetor åhhh vad det är gott, fast jag brukar köra med chevré,honung och valnötter mums. När jag kommer hem från Jämtland ska jag åka till Ulriksdal och plocka.Kram Katta

♥ Pia... sa...

Vicken tur att jag precis ätit ..små mini pasta snäckor..och kassler..och lite grönsaker..:)..minisnäckpastan är köpt enbart för min lille gäst och nättgäst..minste lille barnbarnet...en STOR matvägrare..och äter som en fluga.. MEN hos mormor..hehe..där är det andra bullar..!!..Men din mat frestade otroligt..får se om en kan få te nött likande nön dag.. marmeladen var inte fy skam den heller.. japp så du jobbar du..jag har ..två veckor kvar..och fasen vad semestern går fort nu..vill inte jobba på läääääääänge än..men som det alltid är ..det tr slut.. precis bakom min rygg ligger i en liten soffa ..en nattgäst och snart så snarker han .. har hunnit med mycket sen han kom förnågra timmar sen..nu vilar alla bilar och grejer tills i morn bitti.. mormor får ta igen sej några timmar.. ...ha de gött Viola....Pia

EM sa...

Du borde skriva varningstext på sådana inlägg...speciellt om man har en sån dag att man har fullt upp, ett kylskåp som ekar tomt och inte ork att bre en macka ens.
mumsfillibabba säger jag bara
kram elsamarianne

Eva Linnea sa...

Regn & rusk här i Småland i dag så det har blivit en del målat. Ett eftermiddagspass i trädgården hann jag med men ingen gräsklippning blev det. Rallarrosor & renfana blommar som bara den i dikeskanterna. Vackra färger ihop.
En bra helg i butiken önskar Eva Linnea
PS Tänker på dig varje dag när jag öppnar mitt skafferi. DS

Loella sa...

Oj oj vad det ser gott ut, tycker nog du skulle kunna konkurera ut Tina med detta goda!...

Bilder gör sig rättvisa faktiskt, visst är det svårt att fota mat, men du vet väl när de tar foto till sina receptböcker etc. är det inte ens riktig mat de använder för att illustrera, det är modellera, gips, karamellfärg och gud vet vad...;)

Njuter faktiskt av regnet, och oroar mig inte för hösten, den kommer när den kommer, och den kommer vara välkommen efter denna gudomliga sommar!

Kram på dig
Loellan

Mamma C sa...

Ska vi prova med feta ost. Har bara ätit med getost innan. Goda marmeladsorter du fått hem.
Kram mamma C

Tulipa sa...

Hej Viola!
Mums säger jag bara! Låter väldans gott! Vad är det för företag som säljer marmeladen?

Det känns lite vemodigt det där med hösten, även om jag egentligen älskar höst... Men nu börjar löven trilla av och lúften känns svalare.. Var och simmade i kväll och en hel del löv låg på vattnet...Brrr..Saknar allt Spaniens värme...
Men man får ju tro att lite mer av värmen vill hitta tillbaka snart!

Skön helg!
Kram mariette

HÖNSHUSET sa...

Vilka läckerheter !!!! Man blir verkligen sugen - jag på allt rödbetor, fetaost, briost, marmeladen osv osv, så delikat:-)

O vilka härliga bilder - o bullarna förresten, vilken härlig gåva!!

Ha det gott!!

Kram gunilla

Cajsas Faster sa...

Jag tycker dina matbilder ser väldigt aptitliga ut..förutom att jag inte gillar rödbetor...men ost i alla former... mums!
Ha det bra i butiken. Kram marie

Emmas utsikt sa...

Bullar!! Bara en? Jag skulle nog ha ätit...fem! Och de marmeladerna verkar så mumsiga. Jag hann tyvärr inte med nån tur till dig under min vecka i Fjälla, men jag hoppas att hinna med en tur en vid ett senare tillfälle.

kram!

Guttemamma sa...

Å,så masse fristende!! Også bollene til slutt da..vann i munnen selv om det er natt..:-)
Her har det sprutregnet i hele dag...vi har spilt spill og kost oss inne...men håper på sol i morgen!!
nattaklem♥

bakom berget sa...

Du, den där menyn skulle jag inte tacka nej till! Jag ääälskar fetaost och rödbetor tillsammans. Jag går och rycker upp ett par stycken och kokar lite då och då.Så blir det en sallad till lunch. Och ost....Mmmmmums!
Vi kanske ska träffas och äta , snart igen!!
Var rädd om dig! Kram Åsa.

lavendel mio sa...

Å så godt dette ser ut:)
Nå ble jeg sulten, hadde vert godt med natt mat nå:))
Ønsker deg en nydelig helg, klem Hanne

Country Hill sa...

Vilken festmåltid Du fixat ser verkligen smarrigt ut.
Här har vi haft regn i två dar så mitt uteprojekt har vilat, hoppas på bättre väder i helgen. På måndag börjar jag jobba igen känns sådär även om jag har lika roligt jobb som Du.
Ha en fin helg!
Kram Lena

Ett Vitare Hem sa...

Åh det låter som en härlig dag, ja fy vad grått och trist det är nu och så mycket vatten, hade en tanke om att fara ner igår eller idag men det regnar ju så och jag gillar inte riktigt att köra med så mycket vatten på vägarna men vi kommer snart ner och hälsar på ;o)
Ha en finfin helg!
Kramis/LenaS

Mys och hemtrevnad sa...

mmmmmmmmmmm såg gott ut...nu blev jag sugen. Har odlat rödbetor i år. Jag brukar steka dem i ugnen med smör och havssalt, det är med gott! Fast ditt recept blev ju en hel måltid, det ska testas!!! Kramis semlan

Nyanser av vitt sa...

Hej Vännen
Min favoritfika...åh vad mumsigt.
Sköt om dig
Kram

Black Iris sa...

Så mycket godsaker du visar för en som bara druckit en Naturdiet till frukost.
Rödbetsreceptet tar jag med mig för det låter supergott.
Ha en underbar helg

Maidi

Anonym sa...

Hej Viola!
Så himla kul att du kan försörja dig på det som du gillar bäst. Ett stort Grattis till dig, så kul!
Vad mycket gott du visar nu blir man ju hungrig, haha.
ha en skön fredag.
Kram Bodil.

Elsa och Helena sa...

Vilka delikatesser du bjuder på idag...allt ser väldans gott ut! Så aptitliga bilder har du verkligen lyckat med:)

Bilden från kontorsrummet är så vacker och samtidigt lite vemodig!
Snart augusti igen!

KRAMEN

Synnøve. sa...

Regnet det bara öser ner...
Och jag är så våt om både skor och strumpor...
Hej där.
Såg nog dina goda bullar minsan.

Jodå här finns det liv. Ännu har inte getingar, bromsar och anndra stickiga flygfän tagit livet av mig.
Men jag ska säga att det har varit skönt med en liten bloggpaus. Men nu känner jag det börjar krypa i mig igen hihi.

Så jag lover att jag snart tittar in igen.
Kramen på dig käraste Violan.
Synnöve.

Helen sa...

Vilken underbar middag, snålvattnet nästan rinner. Det ända jag skulle invända mot är vinet, druvan är helt OK men jag vill ha lite sötare viner. Nybakade bullar till efterrätt är ju inte helt fel heller.
Kram/Helen

Hanna sa...

Så gott det ser ut.
Ha en bra helg.
Kram
Hanna