måndag 29 november 2010

ISKALL MÅNDAG

Här sitter jag vid brasan och bloggar... denna iskalla måndag...jag vet..där uppe i vårt avlånga land är det mkt kallare än här, men att vakna till 12 gr kallt och med en nordan som aldrig ger sig blir att man känner idevarning..






Det var en förste advent som man icke glömmer i första taget..under dagen kom det ca 4 dm snö tillsammans med en hård nordanvind..så vägarna var igenblåsta och vi hade många avåkningar och olyckor..







Har jagas det vedleverans...där jag bor är det helt slut, man har bunkrat och det förstår jag, vedjakten lär fortsätta för här eldas det hela dagarna..








Veckan som har gått har ju inte varit speciellt bra för affärerna med klass 2 varningar...verkligen trafiksvårigheter i vårt öppna landskap som faktiskt påminner om Skånes..


Så här såg det ut igår em, tala om hårda vindar...vi höll på att skotta hela dagen för att kunna hålla gårdsplanen öppen










Sent på em trodde vi att det hade gett sig men icke, det var bara falskt alarm och det fortsatte långt in på natten..

Bossgård har fått snö så det räcker för hela vintern, vill inte ha mera..











Men dagen fick ett fint slut..vi åt en god julmiddag inne hos Christer och Kicki..vilken lyx vi har som har goda vänner som driver restaurang..och här kommer det att serveras julbord december ut, kommer att bli en svår frestelse..det kommer nog att slinka ner några till...;-)







Nu ska jag väcka den där sjusovaren i soffan, Otto gillar inte kylan, han ligger här bredvid och snarkar för fullt...

Tror inte det är sant..det har spruckit upp medan jag skrivit och nu visar sig solen, sagolikt vackert därute...det blir som plåster på såren efter detta dygn..

Det blir en promenad med kameran, ha en fin måndag i vårt snörika land, kramen från eran VIOLAN


32 kommentarer:

EM sa...

Hua nu har ni fått vårt väder också... men det blir sanslöst vackert när solen kikar fram. Vi har inte fått en enda flinga sen igår kväll och det tackar jag för-
igår nådde snön till över meter i gångarna på värsta ställena... så det går inte att skotta för hand för man fixar inte att slänga upp det...
man vill bara sitta inne framför brasan och gotta sig. Veden räcker väl ett litet tag till, sen är det dags att försöka få tag på mer.
Blåsten har flyttat parabolen så vi har ingen TV... men internet kom tillbaks igår efter 6 tim frånvaro. Man tackar. Hellre internet än TV, faktiskt. Trodde man inte, att man skulle bli så beroende, eller hur?
kram elsamarianne

♥ Pia... sa...

HAllo där du frusna vän:).. här skiner sola med och det är så vackert ute..men vi har bara pyttelitesnö nån cm eller två! JA och jag sitter hemma en dag till pga den förbaskade hostan som gjort mej till en slö jäkel:).. imorn blir det till att jobba iallafall efter en vecka hemma.. då lär jag vara sleten i möra kväll:) Ska kanske gå ut en sväng..men nää det tar emot lite trots att sola skiner.. vilka vackra bilder du bjuder på och granen i hinken var söt.. ha en härlig dag.. kram..Pia

Pysselpalatset sa...

Ja du violan... vilken vargavinte det blivit, och så tidigt.... Snöskyfflar är tydligen slut i affär och hos grosister och järnvägen har kolappsat totalt... skönt att man kan sitta inne i stugvärmen och läsa sig igenom en veckas blogg... Bilderna på den insnöade bossgården är hur som haver väldigt vackra... Men min längtan till våren har redan börjat... kram j

Livsnjutaren sa...

Jippi tjohiiii snart söndag då jag ska titta in i din butik. Ojojoj vad jag har längtat;)

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Oj, vilket vinterväder ni fått!

Här hade vi +28° i skuggan idag. Tråkigt nog känner jag ingen Xmas Spirit när det är varmt.
Snö=jul=snö... inte sommar och sol :-)

Kram från Australien♥

Fågel Blå sa...

Oj vad mycket snö ni fått!
Och jädrans så kallt, i morse visade termometern på 16 grader här Brrrrrr,,,,

Så nu eldas det i alla kakelugnar!!!!!
Och ved har vi så vi klarar oss hela vintern!!!!!
Hoppas du får en fin Vecka!
Kram Kathrine

Country Hill sa...

Men himmel så mycket snö, här har vi också fått mycket men ni har nog fått mer. Men mycket vackra bilder från vackra Bossgård.
He en fin dag!
Kram Lena

Hannis sa...

Det är just det där att när solen väl kommer fram då är det ganska vackert med vinter.
I alla fall med lagom mycket snö=))

Hoppas att vädret lugnar ner sig hos er nu/
Kram Hannis

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Javisst är det kallt men många blir nog avudsjuka som bor i en lägenhet, när de får se dina fina bilder från ditt lantliga hem.
Kram Anette

heavenandearth sa...

Vilka vackra o stämningsfulla vinterbilder du bjuder på idag!

Ja,Här kom det inte alls lika mycket som hos er utåt kusten! Men BLÅST, det har det gjort!! Isch!!!

Förstår att ni har det kallt i stugan! Förra vintern hade vi bara kakelugnar o vedspis som värmekälla i huset o vi sprang med vedkorgar just hela tiden!!

Nu har vi dragit in vattenburen värme o det är såå SKÖNT!!!
Nu eldar vi bara för MYS!

Vi bor ju,(i juni flyttar jag ju dig på riktigt, till dess e jag både i stan o där)i ett hus från 1920 o vid de fönster som inte e bytta ännu kan jag berätta att där fladdrar det i tyllgardinen! Fast de är tejpade! ;-)Fönstren alltså! Inte gardinerna!! ;-)

Nu när jag skriver så kikar solen fram! Underbart vackert är det!!

Önskar dig en skön dag, trots kylan! Krama Ottogubben!! Klart jag ska komma med lille Spey, vid tillfälle!
Kram! Iréne

bakom berget sa...

God middag! Jorå, vi har allt en jäkla massa snö vi oxå. Tack och lov har vi sluppit stormvindarna i helgen.Idag tittar solen fram faktiskt. I och för sig har ju inte jag varit utanför dörren på ett par dar, så mig spelar det inte så stor roll om det snöar. Här hostas det må du tro. Jag har varit uppe nästan hela natten på grund av det jäkla halsontet.
Hoppas du får fatt i ved snart. Det behövs i denna kylan. Nu ska jag lägga på lite extra på brasan.
Ha en fin dag och glöm inte mameluckerna!
Kram Åsa.

Et hus i en hage sa...

Flotte bilder du tar:)!
Det er jammen godt vi ikke kjenner kulden og vinden på bildene;)!
Det blåste veldig her i går også og det kom mye snø!
Det holdt seg på -6, men med en kjempe sur vind kjennes det som 15!
Når det er slik ute er jeg veldig glad for at jeg har ett nytt hus men varme i gulvene;)! Men gamle hus har mest sjarm det er det ingen tvil om!!! Skulle gjerne hatt ett!
Ha en varm og fin dag!
Klem Tone-C

Cajsas Faster sa...

Ja, nu behöver det inte komma mer snö. Men det som finns kan ju ligga kvar några månader. Nu har de hunnit ploga våra vägar, det var bedrövligt igår.
Hoppas du får tag på ved! Det g¨år åt massor här också.
Kram Marie

Anonym sa...

Hej Viola! Ni har ju samma väder som vi har haft här uppe i Skellefteå. Men när solen skiner som i dag, då är det ju så vackert i naturen. Vi var till Burträsk igår och jag passade då på att ta några vackra vinterbilder.
Mina kissekatter vill inte heller vara ute, dom ligger bara och sover. Jag ser fram emot att få se dina vinterbilder.
Kram från Ann-Christine

Marie//Tekla Maräng sa...

Vad skönt att solen har tittat fram hos dig med. Här har den lyst hela förmiddagen men sedan kl ett började det att snöa igen.
Förstår att det är besvärligt med blåsten för er, är alla snö bara ligger och driver.
Hoppas att ni snart finner eran skatt i form av ved.
Klappa Otto och ha det bra:)

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Jag här har vi också haft ett förskräckligt snöande den sista veckan och igår var det full snöstorm igen. Om det fortsätter så här så kommer det kanske bli den där vargavintern som spågubbarna har talat om.
Önskar dig allt gott!
Kram Raina

Vit som snö sa...

Jag lider också... Här är så kallt och snörikt att man inser att det kanske blir en repris av förra årets hemska vinter....
Men det är vackra bilder du visar!!
Ha det gott! Kram Cilla

Lotta-livets väv sa...

...men det blir oerhört vackert på bild, all den däringa snön!

Den faller olika i olika delar av landet. Vi har fått snö, men inte alls på det sätt som du beskriver. Jag gillar det där lilla lagoma, så att det är vitt på marken, men att man inte behöver skotta sig fördärvad. Lite skottning borde vi nog göra, men igår hanns det inte med.
Kramar
/Lotta

Anonym sa...

Ja, huva så mycket det har snöat! Jag säger som du, nu räcker det för hela vintern! Ingen ved, hmmm, jag har massor av trän på gården som behöver fällas, så ta motorsågen och kom hit. Själva har vi färdig ved flera år framöver.
Klart Otto inte vill gå ut i snöstormen, det vill inte lillen heller. Men ibland måste vi ju tvinga ut de och kissa och nr2, så det så...
Hulda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ganska lika väder här igår och idag kom solen. Hoppas det lugnar ner sig med kylan, och snö vill inte jag ha mer heller. Det blir ju fina foton i alla fall.
Ha det gott du och Otto
Kramar
AnnaMaria

annette sa...

Underbart vackra bilder från Bossgård, förstår ju att affärsinnehavaren Viola inte tycker det är så bra med klass två varningar, men det kanske blir bättre till helgen, för nu börjar nog människor bli köpsugna efter den här busvädret.
Det räcker med snön nu, fast några cm nysnö varje vecka gör ju inget, då håller det sig vitt och fint;)
Och det kan ju snö på nätterna!!
Hoppas Ni får tag på ved!!

Kramar!

annette

Elsa och Helena sa...

Ja fy vilket väder vi har haft, problem på vägarna och snöyra men så hårt drabbade som ni har vi inte varit här uppe!

Tur att du har ett vackert ide att krypa in i även om det krävs en hel del snöskottning! Vackra bilder:)

KRAMAR

LOPPISLIV sa...

Vackra vinterbilder men oj ett sånt vinterväder det är nu, även vi här nere i blekinge har fått värsta vargavintern, mycket snö och riktigt kallt...Brrrr, det är knappt att hunden vill gå ut...ha ha Kallt men ack så vackert när solen skiner. Ha det gott. Kram Paula

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan!

Åhh, så nydelige vinterbilder,visst er det vakkert!
Jepp, det har virkelig lagt seg et iskaldt teppe over Skandinavia- brrrr! Iskaldt her også, men ikke snø. Litt glad for det, vi fikk så alldeles for mye snø i fjor, så jeg ønsker meg ikke!:)
Klem

Lisas torp sa...

Ja du, nu har fått vargavinter ....igen och så tidigt!Jag förstår att ni blir trötta på detta evinnerliga snöande och blåsten sen!
Här i Sthlm var det svinkallt idag - säkert nedåt -10 och då är det KALLT här! Vi fryser ju redan vid nollan!!! Nej, fy för en sån här vinter till - det vill jag absolut inte ha heller!
Jodå, solen lyste här i dag också, men sen litemera snö.....förstås...!
Fortsätter det såhär, blir det inget julfirande i torpet iår!
Hoppas du får mera ved snart!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Det blev att pulsa med cykeln en bit imorse. För plogbilen hade inte varit på denna vägsnutt när jag gav mig av. Ja, nu får det banne mig räcka med snö tycker jag oxå.
Kram mammma C

Cc sa...

Oj så mycket snö. Visst har vi med men inte så mycket, samma kyla har vi med, den är verkligen kall. Sitter i soffan med tända ljus och laddar upp för en morgon dag. Kramen

NinaH sa...

Ja, usch. Nu skulle man må bäst i ide!;-)
Vi kajkade genom snöyra på Österlen igår! Inget kul! (Glada vi kom fram.... och tillbaka!;-)...)
Lycka till med vedjakten!

Kamomilla sa...

Hujedamig så kallt det är... minus 20 var det när jag startade hemåt från skolan idag...Brr

Mitt hvite hus sa...

Skjønner det er kaldt og masse nsø hos deg Viloa..

men bildene dine oser av herlig førjulsstemning...

nydelig spør du meg..

klememr 0))|

Eva Linnea sa...

Den här vintern kommer att gå till historien som en av de tidigaste och snörikaste! Global warming, where? Ha det gott i kylan. Kram Eva Linnea

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

God morgon i stugan....
Hade det funkat hade jag kunnat skicka ved, ved och ved. Min dotter har bl a en "vedfabrik" som levererar tom till Norge. Så här finns deet resurser......
Inte lätt för Er och nu tror jag att det kommer att bli så här mer och mer i vårt avlånga land. Har vaknat till -15 grader och bara någon dm snö. Tänt ljus och nu blir det thékoppen.
Jag såg luciaparaden i din webbutik. Den skulle jag vilja köpa, kan du skicka den i ett kuvert när jag betalt innan....
Mejla mig hur jag ska göra
carin.hallberg@telia.com
Ha en bra dag!
Carin