lördag 16 april 2011

CIRKUS PÅ BOSSGÅRD

God Morgon, tänkte berätta vad som hände i torsdags....en riktig cirkus var det på Bossgård

Ni kanske kommer ihåg vad som hände med musen som kröp in i ugnen..han blev ju uppstekt och en ny ugn fick inhandlas..hallå..hur många råkar ut för något sådant...typiskt mig, hos oss har det alltid hänt konstiga saker...

Men nu ska det handla om en KAJA!



Vaknade i torsdagsmorse av ett konstigt ljud från den f d eldstaden som är igenmurad (i sovrummet)...lät som klor som raspade mot muren, jättestor mus eller..var min första fundering, låg och lyssnade länge...tänkte ..då måste det vara kempestora klor då..en fågel ????



Hör ofta kajorna på skorstensplåten där dom sitter och tjattrar och bråkar med varandra och vi har satt dit nät på båda skorstenarna så dom inte får för sig att bygga bon..

Men så finns det oxå 2 st smala pipor på skorstenen som leder till sovrummet och köket,

Hej och säger jag bara..ni kanske anar...




Det blev sen em och jag kom in i köket..hörde ett jäkla liv i röret som går till spisfläkten..då blev jag övertygad..en fågel har ramlat ner i pipan..vad göra...ensam så klart, fick ringa efter en byggare vi känner och vi fick plocka ned hela fläkten och en del utav röret..



Men kajan kröp längre och längre upp hur hon nu klarade det, en stor fågel och ett litet rör..blev att vänta ut henne, stängde igen till köket och satte en håv framför röret...

Efter flera timmar hörde jag en duns i köket, sprang ut på gården ...tänkte smyga mig fram till det öppna fönstret men fick då se en stor kaja flyga ut gm köksfönstret

Tror ni att jag drog en lättnadens suck :) och på köksbänken hade hon lämnat en hälsning som tack, en stor blaffa...och igår kom fläkten på plats igen..


Så idag kommer byggaren tillbaka och ska sätta nät över piporna, tänk att en kaja kan göra sig så smal och åka rutschkana nedför ett smalt piprör..igår fanns inte en endaste kaja på skorstenarna..undrar om djungeltelegrafen har gått..

Många utav mina vänner undrar om inte stadsbarnet Viola tycker det är långsamt och ensamt på landet..hallå..:)

20 kommentarer:

Annika sa...

Hihi kan höra Fru Kaja där i röret..:) hade samma problem för nåt år sen men då han dom bygga o få ungar också... vi jobbade ju hela dagarna o på kvällen hade de hållit sig MYCKET tysta.... så tidigt en lördasmôra kom ja tyst ner i köket o fick höra lite pip o krafs.... guben trodde mig inte för då var de minsann tysta.... fläkten fick tas bort o lilla smala sonen fick stoppa in huvvet o rensa bort boet... ungarna fraktade mamman bort själv bara vibörjade rota.... ja du tråkigt på landet är det sällan det är.....:) Kram o go hälj....Annika

Sköna o Gröna Ting sa...

Nämen, dom kan minsann ta sig in överallt dom rackarna!
Tråkigt på landet?
Det har man väl aldrig, det är ju där det händer som mest:))))

Kul att se dig igen Violan och jag ser ju oxå att du får uppleva spänning och dramatik där hemma!
Massor med helgkramar till dig...
Marianne

Systrarna Hjertén sa...

Oj, oj, oj!! Jag förstår att du inte behöver GÅ på Cirkus...

Mvh
Frida

♥ Pia... sa...

hHaha.. nääee viola.. bo på landet blir aldrig långtråkigt:).. Minsann rena rama cirkusen det.. lite kul så där iefterhand..men kanske inte under pågående process.. ha en sköner och goer helg..hoppas djungeltelegrafen har fungerat bra.. kram..Pia

Cajsas Faster sa...

Tur att andra ser till att det händer lite...
För det kan du ju inte själv;)

Hoppas du får en trevlig helg.Kram marie

Torpliv sa...

Ojoj.. Vilken tur att den tog sig ut till slut. Håller med dig, livet på landet kan verkligen vara allt annat än lugnt emellanåt..
Hoppas du får en lite lugnare fortsättning på helgen... =)

bakom berget sa...

Ha ha ha....Minns du att jag tyckte att jag hörde nåt sist jag var hos dig. Kanske det var en kaja som var ner och vände då oxå.
Det är tur att du är en sann djurvän och ordnar allt till det bästa. Men mycket stök blir det ju!
Joo, jag tror nog att dom varnar varann, så att ingen annan gör om misstaget. Vem har sagt att det är tråkigt på landet? ;)
Ha en fin dag! Puss!

Änglaskåp sa...

God morgon....oj oj ...det händer saker på landet....att dom kan kana ner förstår man lite bättre än att dom klättrar upp i rören...otroligt att den kunde flyga efter den resan :)
Vi vaknade en gång när vi va på vårat torp i skogen av att det lätt som sjutton...surrade ifrån murstocken ovanför vedspisen i köket...å det trillade in lite bin men vi tänkte inte så mycket mer på det...vi såg inget när vi kikade in i stocken s a s..sen skulle jag på dasset...å på väg ner tillbaka till huset så tyckte jag att skorstenen såg konstig ut...rörde sig liksom...när jag kom närmre så såg jag ju att hela skorstenen var täckt med bin...huva...vi åkte till en närliggande bi-odlare å hörde om han saknade nåt av sina samhällen men det gjorde han inte...men han sa att dom brukar dra vidare...vilket dom gjorde efter någon dag...men usch va jag tyckte det kändes olustigt...å det såg ut som hämtat ur en skräckfilm....oj...blev en låååång komentar...ler...Ha det gott i helgen Kramisar Kicki

Nyanser av vitt sa...

VAÄDÄMÄ de där fåglarna. Ha en underbar helg darlingen
Kramis

Fågel Blå sa...

Hej Viola!!!
Ja det var väl en riktig cirkus!!!!
Fy vad jobbigt tur att det löste sej!!!!
Dom där kajorna ör ett riktigt sttyg, här har vi massor!!!!
Och vi har fått satt nät över alla skorstenar, men dom mär där i alla fall och försööker ta sej in!!!!
Huja mej!!!!
Idag skall jag på Lopppis!!!!
Så kul!!!!
Ha en fin Dag!
Kram Kathrine

Elsa och Helena sa...

Hihi...och den dumma fågeln hade mage att lämna en hälsning efter sig:) Nää tråkigt lär det nog aldrig bli hos dig, det är jag helt övertygad om...pussen.

Anonym sa...

Hej Viola! Hihihi Jag måste skratta. Tur att allt löste sej till det bästa. Kram

Galleri Hönshuset sa...

Heeeej. Hur står det till med dig ute på landet?
Du verkar ha fullt upp, härligt! =)

Kajor kan ställa till dem. Dem blir vi väckta av varje morgon =)

ha det got. Kram Pirre

Tulipa sa...

Åååååhhh inget är väl som livet på landet..*haha*.... Dock kan man ju vara utan dessa incidenter med djur i husets inre delar!!!

Jösses vilka historier!

Och som du skriver, att de bara kan komma ner där...

Nu får vi hålla tummarna att det är djurfritt ett tag!

kram Mariette

liven sa...

Hihi.....ja du har visst sirkus du :o)
Ønsker deg en fin og fredelig helg Viola :o)

Vita Falkens Lantliv sa...

Hahaha vilken historia!! Tur allt löste sig men vilket jobb en enda kaja kan ställa till det!

Kram Susanne

Cc sa...

Fniss, det var en underbar historia. Jag tror Violan ä en stor djurvänn det är därför de vill in till dig ;) Kämpar på att få ett besked från af vem min nya ahndl blir, skall det vara så svårt. Kram

Ullis sa...

Ha, ha, ha! ilket äventyr! på landet kan allt hända!
Ha det bra!
Ullis

lavendel mio sa...

Hi hi...har sirkussesongen startet i Sverige;)
Ønsker deg en nydelig helg, klem Hanne

Lisas torp sa...

Sicken dramatik det är hos dej! Vilken tur att ni fick en lösning på eländet - både för kajan och er förstås!

Anlände sent igår - ljuvligt att vara här!!
Vi hörs!
Kram
Lisa