tisdag 12 juli 2011

EN SORGLIG DAG:...

Idag är det en tung dag....min älskade gammelgubbe Otto finns inte längre..

Vi trodde ju häromdagen att han hade drabbats utav värmeslag men så var inte fallet...

Han fick en jobbig natt igen...hög feber..och vi fick åka in akut till Linköping..


Vi insåg att vi kanske inte skulle få med honom hem igen..efter undersökning med blodprov och röntgen upptäcktes en misstänkt tumör vid hjärtat men man var inte säker..prognosen var ändå dålig..han kanske hade ett par månader kvar men dom skulle orsaka honom mkt smärta..

Bakbenen började att strejka rejält ... och värre skulle det bli, tillsammans med en underbar veterinär kom vi fram till att det var bäst för honom att få somna in..

Så denna dag är tung, många tårar har fällts över vår älskade gammelgubbe..men nu är han i hundhimlen och leker på ängarna med vår förra labbe Laban som han växt upp tillsammans med..

Det kommer att bli oerhört tomt efter honom eftersom han har skänkt oss oerhörd glädje under de 12 åren som vi fick tillsammans...

Kram VIOLA

58 kommentarer:

Hem Ljufva Hem sa...

Usch,jag lider med dig.Är så sorgligt när den där dagen kommer.Men man måste ta det där beslutet som är så svårt.12 härliga år fick han hos er och skuttar nu runt däruppe ovan molnen tillsammans med andra hundkompisar...
Tröstekramar Kicki

Butik Östergården sa...

Jag är så ledsen för din skull! uch jag gråter när jag läser ditt inlägg.
En sådan god hund som Otto kommer säkert till himlen.
Jag kan säga att jag är lycklig över varje dag mina två leker och är glada. åtta och nio år är de nu och jag vet att vi inte kommer att få behålla dem för evigt.

En varm kram till dig sänder jag.
Och en varm tanke till Otto.

Helen

Rummet för välbefinnande sa...

Men Viola, så ledsen jag blir för din skull! Känner att orden är överflödiga just nu, men jag vill skicka dig en stor, varm kram tröstkram också hoppas jag att det kommer att kännas lite lättare snart. Sorgen ska ju ändå ha sin tid, det är ju så........
Tänker på dig vännen!

Resa med barn sa...

Stor kram till dig!
Hanna

Annika sa...

Åh Viola vilken sorglig dag.... känner med dig... alltid så svårt när man ska ta beslutet om sin kära vän.... men man får trösta sig med att dom får det så bra dit dom kommer.... gamla sjuka hundar blir som valpar igen o skuttar glatt runt i en himmel fylld av lyktstolpar.... skickar en styrkekram till Dig häääär.... Krrrraaaaaammmmm......

Hanna sa...

Stor kram till dig!
Hanna

Hanna sa...

Stor kram till dig!
Hanna

Marita sa...

Usch, så tråkigt...det är ju den dagen man fasar för när ens vovsing börjar komma till åren...Förstår att han lämnar ett stort tomrum efter sig! Känner verkligen med dig och din familj.
Vår vovsing har just fyllt 10 år...så nu börjar tiden ticka, så känns det i alla fall. Jobbigt! Tanken på att inte få höra hans tassar mot parketten...hans nos som buffar för uppmärksamhet...näe fy attan! Vill inte tänka så!
Massor av tröstekramar från mig, Marita

Lisa-Maja sa...

Åh, så ledsamt.
Det är svårt när ens vovvar blir sjuka, när besluten ligger i våra händer...vad är rätt och vad är fel...att inte vara egoistisk, utan att tänka på djurets bästa.
Ottogubben har haft ett fantastiskt liv, tänk på dom glada och goa stunderna. Men jag vet alltför väl hur det känns...det är svårt att tänka så nu.

Jag tänker på Dig.
kram från lisamaja

Josefine sa...

Dette var trist å høre Viola.
Det er vondt når vi mister våre kjære små venner. Sender deg mange varme klemmer...

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nej nej nej, jag såg direkt på din titel att det var illa. Stackars dig gumman, jag vet precis hur hemskt lessamt det är. Blir som ett stort svart hål i hjärtat. Men man vet när det är dags, det var det nu. Goa fina Otto som vi har fått följa genom din blogg. Jag lider med dig vännen, skickar en stor hjärtekram.
AnnaMaria

MalinMatilda sa...

Det är tungt när djuren blir sjuka, men man kan i a f bespara dem en massa lidande. Sörj Otto nu, men tänk också mycket på de fina stunderna så kommer det snart att vara dem du minns och inget av det onda.
Kram
/*

Hannis sa...

Så ledsen för din skull Violan!
Just det där beslutet är det värsta med djur.
Man älskar dom så mycket och vill dom så gott.

Skickar dig en varm kram/Hannis

Anonym sa...

Tröstekram till dej.

Elzie sa...

Fy vad tråkigt! Det är så himla sorgligt att behöva göra sig av med ett älskat djur, inte längesen vi fick det också, och det blir så tomt efter dom. Men ni fick många fina år tillsammans med Otto och att inte må bra utan få gå omkring och släpa fram kroppen är inte vad man önskar dom. Så ni tog helt klart beslut, även om det är aldrig så synd om oss.
Många kramar från Elzie

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag förstår hur ledsen du är. När man delat många år tillsammans med en god vän, häst, hund eller katt är det svårt att skiljas...

När min yngsta dotter var liten krockade maken med sin lastbil och den gick inte att laga. Dottern var så ledsen för det var hennes och hennes pappas lastbil för han lämnade och hämtade henne på dagis varje dag i lastbilen. Efter det så har hon fyllt detta lastbilsflak uppe i himlen med alla kära som vi mist...det är släktingar, katter, hundar, undulater, m.fl. Hon har sett framför sig hur alla är glada, åker runt på flaket, farfar kör, de äter glass och har det skoj där ovan molnen. Det finns säkert plats för Otto också om han vill hänga med...

Kramar,
Regina

Härliga livet sa...

nej va tråkigt. Men du fick 12 underbar år tillsammans med honom.Jätte stor bamse kram till dig. / Pernilla

tre nyanser av vitt sa...

Åh vad hemskt, förstår att ni är ledsna. Vår hund, en collie blev också 12 år! Det är ett jobbigt beslut men för att inte dra ut på lidandet så var det helt rätt beslut. Många kramar
Marie

Crinoline sa...

Så fryktelig trist,Viola. Sender deg varme tanker.Klem

annette sa...

Fy, vad jag lider med Dej i denna stund, har varit med om denna situation en gång livet och det är så oerhört tungt.
Starkt att ta beslutet och inte låta Otto leva kvar och plågas längre bara för att Ni vill ha honom kvar!
Han har det bättre nu i "hundhimlen" där han får träffa andra både kända och okända kompisar!

Stor och Varm kram till Dej!

annette

Nordingården sa...

Åh så tungt, Ottogubben, men han har det bra nu, fy va tungt det är när dessa fyrbenta vänner inte lever lika länge som oss, de är ju de bästa vänner man kan ha..... men han har ju Laban att vara med nu och de har det såååå bra! Mari. ( Min misse skulle fyllt 20 år förra sommaren när vi fick ta beslutet, hon var min bästa vän, men nu har jag två nya vänner men ingen kan ersätta den andre...)

Carina sa...

Åh, vad ledsen jag blir! Usch, man vill inte tänka på att ens djur nån gång försvinner.
Massor av kramar till dig!
Carina/Hjo
kattarsel@live.se

STENLYCKA sa...

De varmaste styrkekramar till dig,förstår att du har det svårt nu.
Du får tänka på alla härlig stunder du haft med Otto.
Tänker på dig, du vet att ljuset alltid bor just bakom molnen!
Raina

Lisas torp sa...

Men ååååh, så sorgligt! KÄnner verkligen med dej! Lille gubben som ju var en familjemedlem!
Alla tröstkramar till dej!
Lisa

Maud sa...

Stackars er....alltid så sorgligt att mista en kär vän...
Kram Maud

bakom berget sa...

Men åh....så sorgligt. Men ni gjorde ju det enda rätta ändå som tog det svåra beslutet. Nu har han det bra, gamle käre Ottogubben. Jag är så glad att jag fick träffa och lära känna honom. Vi fick ju många glada skratt tillsammans.
Jag tänker på Dig och T. och känner med er.
En stor varm kram till er!

Lilla Lycksta sa...

Så tråkigt att mista sin vän. Känner med dig och din familj.

Stor Kram Camilla

C De-sign sa...

Oj, så sorgligt.....jag kan verkligen förstå hur svårt ni har det, det är ju ett antal hundar och katter man tagit farväl av! Säkert springer han med alla hundkompisar uppe i deras himmel, utan värk..... Tänker på dig o skickar en Varm Kram fr C

Anette sa...

Men fy va sorgligt,de är hemskt att bestämma sig på plats hos veterinären har gjort samma sak med våran lilla misse.
Ja Otto är i hundhimlen nu o springer runt i högt grönt gräs :)
Ha de så bra de bara går .
Kramar Anette

Corrina sa...

Å så ledsamt. Ni var ju ett fint radar par. Trösten är ju som du säger att han inte lider. Tänker på dig och kramar i massor

84 kvm mitt i stan sa...

Kära Agneta så sorgligt!!!! Tänk att våra fyrfotade familjemedlemmar en dag inte längre finns hos oss. Man kan aldrig förbereda sig för denna dagen så jag lider med dig, så ledsamt. Dock var beslutet helt klok, vi gör dem ingen tjänst att försöka förlänga dess ålderdom. Det tar lite tid innan man slutar tänka att de ligger i soffan eller så, men förhoppningsvis kommer det att ligga en lite valp där igen framöver. Stor varm kram och hoppas du kan må någorlunda gott i veckan! Marie

katha´s kortmakeri sa...

Å vännen,jag känner med dig i denna stund. Ett stort tomrum som igen annan kan fylla lämnar våra kära hjärte vänner efter sig när de kläder sig i änglavingar.

En varm kram från mig och en slick från Basse.

Kram
Katha

Vita Falkens Lantliv sa...

Usch och fy:((((((((((((( Så jobbigt detta är:( Våra älskade vovvar är ju så underbara, men denna dagen kommer ju men så svår den är!

Lider med dig! Söta, fina lilla Otto!

Många kramar Susanne

Livet på landet sa...

Åh jag lider verkligen med er.... förstår att det var ett svårt beslut men helt rätt för att Otto skulle slippa lida!!!
Stor tröstekram till er!
Camilla

♥ E L ♥ sa...

Så sorgligt! Även om man vet att det kommer att bli så en dag, så är man ändå inte beredd. Otto har det säkert bra i hundhimlen. Han kanske träffar min dotters två gamla hundar där också. Jag tänker på dig ... och på Otto.
Kram från Eva Linnea

Kamomilla sa...

Åh, violan... Jag sitter med tårar i ögonen och läser. Tycker det var fint att ni tog beslutet i tid, så han slapp lida länge. Det är i inte alla som klarar av det.
Hoppas smärtan snart övergår till att vara vackra minnen och en lite lättare saknad att bära..

Kram.

Vardagens guldkorn sa...

Fina Otto =0(
Förstår att det är ledsamt...det är det tyngsta beslut man kan ta som hundägare. Jag tyckte att det var hemskt jobbigt när vi tog bort vår förra hund.
Tänker på er!
Kram Linda

Livsnjutaren sa...

Ohh hjälp nu forsar tårarna här. Vet precis hur du har det nu. Det är verkligen svårt att mista en underbar hund. Men man måste tänka på att det var det bästa valet. Ett djur ska inte behöva lida längre än nödvändigt för att vi ska slippa ta adjö just den dagen. Kan man bespara dom det ska man göra det.Tusen kramar från mig till er.

Mycket annat & lite betong sa...

Usch, så ledsen jag blir. Det blir så tyst och tomt när ens älskade vovve inte är med längre...

Kram från Agneta

Hem & Drömmar sa...

Förstår att du är ledsen och känner en enorm saknad och tomhet.
Men jag tror Otto har det så bra i hundhimlen.
Sänder dig en varm kram till liten tröst.
Ing-Britt

Torpliv sa...

Åh, så ledsamt.. Tungt att mista en kär vän.
Stor kram till dig..
Petra

LOPPISLIV sa...

Ohhh Violan vad jag lider med dig, kan bara tänka vilken jobbig tid ni har nu när er lille Otto inte längre finns hos er, tomheten efter ens bästa vän. Jag är glad för varje dag med vår Wilma, hon är 5 nu, man vet ju att de inte lever lika länge men det vill man inte ens tänka på. Er fina Otto har det bra nu som slapp smärta, du får tänka så. Hoppas det lättar snart. Tusen och åter tusen styrke kramar skickar jag dig. Tänker på dig//Paula

Den Grønne Baljen sa...

Hei kjære Viola..

Så utrolig leit å høre om Otto gutten... men han har det nok godt der han er..

det er alltid tungt å ta en slik avgjørelse.. men dere har alle de fine minnene igjen... og de blir nok tatt frem etterhvert...

mange gode klemmer til deg ..

Huset på landet sa...

Åh vännen, så sorgligt, jag blir så ledsen för er skull. Men Otto lämnar ju massor av fina minnen efter sig att minnas i många år.

Massor av kramar till dig.

Nicole

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh, vad sorgligt, Violan. Tänker på dig massor och sitter här alldeles tårögd. Vi har ju fått förmånen att bli extrafamilj åt en labbevalp på 6 månader nu, när matte är ute o reser.
Tröstekram
nina

Nyanser av vitt sa...

Men sötaste vännen vad tråkigt. Mina tårar rinner när jag läser detta. Jag har ju haft den äran att få lära känna den gamle gubben. Sköt om dig gumsan och ring om du behöver prata.
stor KRAM

Cajsas Faster sa...

Kram och tankar! Förstår att det måste vara jättetyst och tomt och alldeles oerhört sorgligt!

Kram på dig!! Mariejamin

Hammarsbacken sa...

Men fy vad jobbigt för er. Tårarna började nästan rinna när jag läste. Men jag är säker på att han har det bra i hundhimlen tillsammans med sin kompis. Bättre det än att behöva lida. Men så klart måste det vara jätte tungt. Tänker på er. Stor kram från mig.

Fazemos de Conta sa...

Ohhh Viola, I'm so sorry to read that...
Our dogs are part of the family so I can imagine your sadness. A relief to know that Otto was loved and cared for, he had a happy life in a beautiful home.
A warm hug for you.
Lúcia

Elsa och Helena sa...

Så fruktansvärt tråkigt att läsa dina rader. Är alldeles tårögd nu när jag skriver, det var inte vad jag väntat att läsa. Jag tänker på dig och T och förstår hur ledsna ni är.

Puss o JÄTTEKRAM.

Lockas lilla längtan sa...

Jag beklagar sorgen Viola!

Jag förstår hur ni har det, nu när Otto tassat vidare till hundarnas eden. Jag har upplevt det själv, flera gånger. Jag hoppas inte tystnaden känns allt för stor för er. Det är vid dessa tillfällen man inte bara känner, utan även hör tomheten efter ett älskat husdjur. Jag hoppas ni finner tröst i den gränslösa kärlek han känt för er,till sista andetaget.
Det var ett klokt beslut.

Styrkekramar
Veronica

Susanne i Norrtälje sa...

Känner smärta med dig... Har ingen hund men 2 katter. En är 15 år och man vet att när det kommer en krämpa...e de dags? Ge det tid och känn sorgen. Saknaden försvinner aldrig. Från att vara ren sorg med en massa tårar kan den bli ett minne du tänker på med sorg, och fäller en glädjetår! Det är det krassa i livet, som vi aldrig kommer vänja oss vid-tack och lov egentligen. En lååång vaaarm kram till dig från mig, Susanne

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Usj, så uendelig trist! Sørger med deg.
Sender deg varme styrkeklemmer!

Åsa sa...

det känns otrolig sorgligt att läsa ditt inlägg..sorgen kommer över en när minnen gör sig påminda. För ett par år sedan förlorade vi vår katt o sorgen/saknaden efter vår katt var/är fortfarande stor..jag sörjer med er
kram Åsa

lavendel mio sa...

Så trist Viola.
Otto har det godt i himmelen nå.
Forstår godt at dere har det tungt nå, vi blir jo så glade i dyrene.
Otto har hatt det godt hos dere i de 12 årene.
Klem Hanne

NinaH sa...

Åh! Jag känner så med er! Har också genomlevt detsamma! Vår Ronja var också dryga tolv år när vi tvingades säga adjö. Det är fruktansvärt! Men ändå rätt beslut för att undvika dem mer lidande!
Varmaste medkännande kram till er!

STENLYCKA sa...

Godmorgon Viola!
Hur har du det?
Vill bara säga att jag tänker på dig.
Den varmaste kramen
Raina

Anna sa...

Det ar sa ledsamt...att mista en familjemedlem, for det ar verkligen det det AR!!! Vi hade var katt Amanda i 14 ar...Hon fick cancer, vi opererade 3 ggr (utan forsakring...) 3>e gangen blev allfor plagsam for henne och nar det kom tillbaka var vi tvungna att ta Beslutet...Usch usch...skulle sta pa hantverksmassa och baddade mitt rodgratna ansikte med sno... Jag vet vad du gar igenom. Jag vet. Trots avsaknaden av prickar over bokstaver har i rhodos hoppas jag du kanner min medkansla...Kram anna