tisdag 20 november 2012

MALTERAPPORT

 Äntligen har det blivit min tur...det är inte mkt action på den där matte när det gäller att skriva på bloggen....men nu har hon visst fått upp ångan igen...hon har bara jobbat och jobbat sista tiden..tur att den där marknaden är över så hon kan bli lite normal igen...
Det är faktiskt så att en annan nu blir hela 1,5 år...en stor stilig hanhund har jag blivit...går under namnet snygg-Malte...men för det mesta är man fortfarande vilde Malte..
 


 Nu ska ni få höra vad som hänt...när matte smet iväg till Spanien så tog husse beslutet..här skulle man coolas ned så det blev kastrering..inget vidare var det att gå med tratt i 2 veckor..så nu är man kullös..lagom till jul..det sades att det skulle märkas förändring efter en månad...tror ni det har gjort det...hähä...dom kan stoppa sina 3000 i sjön..för det kostade det kalaset...än är en vild och vacker...




 Far omkring som en virvelvind ännu..visserligen har jag inte förstört så mkt sista tiden...några fina plädar bara..men ännu får man inte vara ensam i vissa rum...vet ni vad det bästa med marknaden var...jo..att min soffa i hallen åkte in igen..stod ju på logen och där skulle det ju vara marknad...ahhhh..tänkte jag...sköna soffan tillbaka och bita lite på hålet som jag gjort tidigare men där fick jag tji...får inte vara i den soffan alltså..för surmatte och så har surmatte dolt hålet med sina finaste kuddar...så hon predikar dagligen..våga inte tänka tanken Malte..
Så här får man ligga på golvet i biblioteket och använda bordsbenet som huvudkudde....det är inte lätt att vara hund i det här huset..ni ser ju själva hur jag har det..



Men det blev ändå lyckat med soffans återtåg i hallen....för nu kan jag återigen sticka under åbäket när jag snor t e x skor, tidningar, handskar och sådant roligt...då blir hon vild den där matte och gormar som vanligt...så nu filar husse på en lösning som ska stoppa mig från dom roliga upptågen...äsch..då är det ju bara att fundera ut något nytt...som min veterinär sa...han är för smart den där Malte...för klyftig..det är därför han beter sig som han gör...det bästa jag hört någonsin :)

Nu har ni fått höra lite hur det artar sig..än är det full action här hemma...men okej då..jag sover mkt mera nu för tiden....och går bättre i koppel ute...riktig vuxen kommer jag nog aldrig att bli..är ju en labbe...på återseende, kram från Malte och Viola

19 kommentarer:

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Ha ha det var en riktigt bra Malte rapport. Härliga snyggMalte, såg allt ut som att han hade det gott minsann.:)Heja matte och lycka till med fortsatt uppfostran hi hi Kram Jennie

Felix sa...

Härlig Malte-rapport! Jag tycker nog att Malte borde få en egen soffa... Ser lite hårt ut att ligga på golvet med bordsbenet som kudde. ;-)

Synd att man inte bor i närheten. Hade gärna besökt julmarknaden annars.

Novemberhälsningar
Elisabet

Birgitta sa...

Malte-rapporterna är alltid roliga att läsa. Jag tror att Malte behöver mer stimulans och ut och röra på sej så du blir riktigt trött. Men matte orkar väl inte hänga med i den farten som du behöver.
Verkar som matte haft fullt upp på julmarknaden. Roligt.
Ha det så gott nu och ge matte en riktig slick från mej.
Kram Birgitta

Viola sa...

Det går inte att trötta ut en labbe med promenader..då är lekar med tänk som måste till..så han blir trött psykiskt....VIOLA då blir han lugnare,,,

Unknown sa...

Ja Du Malte....hur som helst tycker Jag Du är underbar Jag njuter av alla vackra bilder på Dej. En stilig herre har Du blivit.

Bästa Viola tänk vilket litet busfrö ni har ;-) kan tänka mej att Du aldrig vet vad han kan tänkas hitta på.

Ha det gott!
Kramar Uttan

NinaH sa...

Yeah Malte! Håll ut!!!;-)
(Nå..... Fast..... Det är väl kanske liiiite synd om matte och husse om allt de gillar och behöver alltid tuggas till småbitar och/eller får hål... förstås, förstås.... Har du tänkt så nå´n gång Malte? Nähäää... Hm..... Jadu.. Usch det är svårt det där.... Men Malte: Jag känner att ni älskar varandra väldigt mycket trots allt!!! Visst har jag/vi rätt, va?!;-)
Ha det fortsatt gott alla tre!!!

Mamma C sa...

Får väl säga grattis till dig, ditt lilla busfrö. Tycker att det låter som att det går åt rätt håll ändå. Det är väl inte varje dag du käkar skor eller soffor.
Kram Mamma C

lisashus sa...

Grattis till Snygg-Malte som fyller 1,5 år - stora killen nu! Tur att soffan är tillbaks, du verkar ju gilla den!
Nosgos
Lisa

Fågel Blå sa...

Åhhh Gulle Gubben,,, så fin han är din Malte,
Riktigt stilig gosse!
Kul att läsa om Maltes upptåg,,
Krama Malte från mej!
Kathrine

EM sa...

Hej snyggo, grattis, säger Lilleman.
Matte säger till Maltes matte att det vill till mer än knipsa för att lugna en hund som har stolligheten i generna, tydligen. Det är de där hormonerna man slipper känning av sen. Det tar några månader innan de går ur, så det märker ni nog inte riktigt ännu. Vi märker av boxern i Lilleman... full fart, hopp o skutt, glad och går inte att trötta ut. Såna här hundar går inte att trötta ut genom promenader eller spring, utan man får lära dom att tagga ner, tror jag. Lilleman stjäl också, men det är för att få uppmärksamhet. Han la ner det lite när jag slutade skälla på honom, och bara sa "loss"... det funkar bättre nu... stjälandet lärde Rottis honom,,,
ja de små liven <3
kram elsamarianne

Snögården sa...

Härliga du Malte!!!

Ses den 3 : e / kram

Ett par ljusstakar ska nog med hem då.....

Unknown sa...

Söta lilla Malte har allt blivit en stilig kille...

Ha de gott, kram Ing-Britt

Rut och Signe sa...

Ha, ha, härligt Malte! Låter som du håller ställningarna och inte låter matte trappa ner och pusta ut. Ska ju vara någon mening med att vara unghund och hålla familjen sysselsatt ett tag till i alla fall. I morgon fyller Wippa 4 år minsann.... jösses vad tiden springer iväg.

Har nog inte möjlighet att komma på dina glöggkvällar, men om jag har möjlighet så hör jag av mig snart.

Kram Marie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tänk att du äntligen fick ett eget inlägg igen, Malte! Och du får väl glädja dig åt kulorna i granen i stället för i grenen.
Hälsa till surmatte och ge henne en stor blöt puss, så blir hon nog snäll, ska du se.
Kram
MArie

Elsa och Helena sa...

Hej Snygg Malte, du den där vetrinären han var en riktig "förståsigpåare". Du ÄR för smart och klyftig, hela tiden ligger du ett steg före husse och matte. Tror inte dom har en chans med sin tricks att försöka stoppa dig:) Är man vild och vacker så är man!

KRAMAR

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tjena snygg-Malte, det namnet passar bra tycker jag. Vild, snygg och klok blir en svårslagen kombo, du blir säkert traktens don Malte även utan kulor...fniss
Kramar och nospuss
AnnaMaria

Anonym sa...

Jag kan berätta för dej om en hanhund som heter Monty och är lika gammal som du. Dom kostade också på honom ett veterinärbesök, men han är fortfarande lika smart som du är.
Kramar till dej Malte från Montys extramatte.

toves sammensurium sa...

Så herlig å få lese om deg igjen Malte...selv om du synes litt synd på deg selv innimellom så tror jeg faktisk du har det veeeeldig godt!Vi kastrerte et par katter (som var over to år gamle) for noe siden,det tok lang tid før det hadde noen virkning men det ble veldig bra til slutt,og vel verdt pengene.Så jeg tenker at du nok roer deg ned et par hakk til jeg Malte ;)
Toveklem:)

fianathome sa...

Det är inte kul att få tagit bort kulorna. Meen vi brukar säga det här hemma om Göthes kulor som också försvann - Vi har ju färgade kulor i grenen(granen?) så det får allt räcka med det och bara en gång per år.
Ha det så bra
kramelikram
Fia