onsdag 9 januari 2013

MALTERAPPORT


 Morrn, så var det äntligen min tur då...julen har passerat...fick en klapp...snålt tycker jag...en boll men den var OK, slapp magbesvär...höll mig i skinnet...lite korv fick man festa på då..dom är snåla i min familj...men då säger hon den där matte att det beror på att vi är rädda om dig och din mage...fnys..
Har en kärlek här i livet...därför får jag sitta så här hela dagarna i bibliotekets fåtölj...att hon inte förstår att man kan få nackspärr av detta då...
 

 Här sitter jag och trånar...och nu ser ni varför...jo..på hyllan ovanför ligger tiger..han älskar jag att ta en omgång med...ruskar och dödar honom..härligt att ha någon att få bråka ordentligt med...
Och snål är hon med att låna ut tiger...surmatte..hon anser att jag inte få ha honom utan hennes uppsikt för då kommer det inte finnas mkt kvar utav honom..fnys..visst är hon en snålmatte...
  


 Hon anser tydligen att det är bättre att jag får ansträngda ögon och nacke...hon bara tänker på sig själv..men jag brukar ta igen med henne..så här gör jag nästan varje dag...hämnden är ljuv..så fort vi har varit ute och hon håller på att ta av sig så är jag framme ..snabb som blixten ..snor en stövel..sätter fart upp till övervåningen och hon efter..slinker under bordet och kan förflytta mig där bakom fåtöljerna ...hon efter...tills jag får henne att åla på mage efter mig...då drar jag nedför trappan med stöveln i käften..tar tid för henne att komma upp och ifatt..hehe....så håller vi på några turer tills hon är smått hysterisk och då är det läge att släppa då..för då kommer onda ögat och hon gormar och står i men kul är det och värt att få sig en omgång :)
Men igår var man inte poppis..ni ska få höra.. Ni vet ju att vi har gamla trägolv här på Bossgård som är målade och slipade..(är inte så fina längre efter min framfart)
På en del ställen är det lite stora springor mellan brädena...där luktar det spännande ...lite gamla matrester och dylikt...och jag har en tunga som en myrslok säger den där matte...så detta brukar vi oxå träta om...
Så igår hittade jag något när jag låg där och hade kört ned tungan i en springa... hon såg att jag tuggade på något..körde omkring fingrarna i gapet på mig flertal gånger men fann inget..men till sist fann hon denna gamla rostiga knappnål innanför kinden på mig..då var det dags..då blev hon skogstokig på mig och hade världens moralpredikan om vad som kunde ha hänt...vadå..man städar ju lite... 
Säger som jag brukar..inte lätt att vara hund i det här huset...men får väl erkänna..vi är inte lika osams längre..den där matte och jag..ha de tills vi hörs igen, Malte och Viola

15 kommentarer:

bakom berget sa...

Åh jisses hundskrälle...är du helt galen! Det hade ju kunnat sluta på kirurgen det där. Du skrämmer väl livet ur din stackars matte en vacker dag ;o))
Hälsa henne att ni ska ha en bra dag nu!

Kram till er båda!

EvaLinnea sa...

Matte har det inte lätt med dig Malte, inte en lugn stund! Ha det gott i vårvintern. /EvaLinnea

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Haha ja sicken hund, jag hade nog blivit lite tokig på dig oxå emellanåt, men som läsare så skrattar jag nästan högt åt dig hi hi.
Kämpa på med matte du:)

gunsan sa...

Ja herregud vad säger man.Jag skrattade gått åt stöveljakten men det andra var inte roligt.Du ska nog lyssna lite mer på matte du för hon vet vad som är bäst för dig.Sänder en nospuss.

lisashus sa...

Du ser verkligen till att det är full fart på din matte! :) Sicken bushund du är, men charmig förstås!
Nosgos till Malte!
Lisa

Anonym sa...

Stora kramen till dej och Malte!

Sommarro och vinterbo sa...

Hihi..kul att få läsa Malterapport! Sitter här och ler för mig själv :P En riktig rackarhund är du! Men uj så härligt busig! Stollehund :)

Elsa och Helena sa...

Fnissar som vanligt hejdlöst:) Tiger är jättefin så jag förstår dig Malte, nackspärr skulle jag också få...vem vill inte ha ett sånt fint gosedjur.

Tur du hittade spiken, tänk om matte fått den i foten! Du gjorde nog en liten hjälteinsats där...hon ska åka bort snart och då kan hon inte gå och halta.

En julklapp, ja vad säger man:) Man ska ju vara glad för det lilla man får...men jag förstår det var en tung dag! Speciellt om matte fick fler julklappar.

Om det är någon tröst Malte, så älskar matte dig...det kallas visst uppfostran det du går igenom:)

KRAMAR och hälsa Matte så gott...!

EM sa...

Ja du Malte, det är hårt att va hund ibland. Att mattar o hussar inte alltid uppskattar vad man gör, eller har samma slags humor...
Jag, Lilleman, har det ganska coolt, för jag får gå och gå och gå flera gånger om dagen, så när jag kommer hem slocknar jag i fin-soffan... tills nåt prasslar förstås, då får man hänga på ifall det vankas nåt ätbart.
Har en del polare här i området, men att leka är inte att tänka på. Tanterna står o pratar medans vi hundar får nosa, vifta på svansen och hoppa lite så där stolligt... dom säger alltid: vi får släppa dom nån dag... men den där dan kommer visst aldrig... Suck. Nu borrar dom i lägenheten ovanför, Jag har svårt att fatta att det bor fler än vi här, och varje gång jag hör nåt så blir jag vaktig... morrr. Då väser hon:Tyst! och då är det lika bra... det är hon som har hand om maten...
kram säger vi väl då? det gör ju dom
Lilleman (o matte elsamarianne)

Fågel Blå sa...

Åhhh så hemskt med nålen,, vilken liten buse han är! Ler!
Önskar dej en fin KVäll
Kramar Kathrine

Veronica sa...

Tänk vad skoj ni måste ha matte och du. Skrattade gott åt stöveljakten. Förstår att en julklapp var lite snålt men bättre en än ingen :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Äntligen! Nu var det allt dags för Malte-rapport, bland det roligaste i bloggväg. Stöveljakten gillas, kan nästan se hur ni far fram. Fast när det gäller tigern håller jag med matte, den var väldigt fin. Bra att matte har koll på lekandet med den, och så blir det ju extra roligt när den plockas ner.
Nospussar
AnnaMaria

annette sa...

Vilde Malte, underbart verkar Ni ha det;)
Jädra tur att Du fick tag i spiken, fy sjutton för om den kommit ner;(

Kramen

Betongglädje sa...

Men Malte då du är ju för tokig! Tur det gick vägen med nålen! Kunde ju gått riktigt illa och då hade din matte fällt många tårar!
Ta hand om dej nu!
Å ge en tass kram till matten!
Nospuss fr. Camilla & Kina

katha´s kortmakeri sa...

Stackars dig Malte som har det så svårt och tufft med en SÅ hård matte. Tigern är underbar varför snålar hon med den skaka så fyllningen flyger är ju underbart. Å en liten nål kan man ju använda som tandsticka.....
Hon förstår nog inte att du tog bort den för att hon inte skulle få den i foten.
Men det är nog tur att vi grabbar har dessa mat-tanter!!!
Vov på dig BASSE