tisdag 3 februari 2009

KÖK OCH GÅVA

I dag tänkte jag visa lite bilder från mitt kök i stan, lite nya saker har kommit fram från gömmorna och dessutom fick jag en fantastisk gåva igår från vårt kära grannland.







Från gömmorna har jag plockat fram gamla bestick som ligger i lådorna och samlat ihop dom i en fin blomkruka som jag oxå hittade i ett skåp. Det blir ett så vackert blickfång på min marmorfönsterbänk i köksfönstret.



Framför krukan har jag samlat ihop mitt finaste kryddset på en rar liten bricka. Det behövs inte så mkt mera förrän man har ett nytt fint stilleben att glädjas åt. Glas och silver är ju så ljuvligt ihop.





Alltid förändras det lite här och där, ja, ni vet ju hur det är, sakerna flyger alltid omkring och byter plats. En gammal vacker mandelkvarn har kommit upp på hyllorna ovanför spisen. Jag tyckte jag hittade en fin plats till den tillsammans med pressglasvaserna. Har alla mina vackra vaser samlade ihop på en hylla, lovar att det blir så fint att samla ihop ett tiotal vaser på detta sättet.





Prismorna som sattes upp till advent får hänga kvar, är så förtjust i dom och min goa ängel, han har fått maka på sig lite och hamnat i hörnet.




Så smyger det sig in en liten sak här och där...en fin tratt och ett litet dl-mått samsas nu på kryddhyllan tillsammans med min vackra lilla teburk.



Ni vet ju att jag älskar att ta bilder på kvällen. Ett nytt ljusstilleben har fått plats på köksbordet under januari tillsammans med glas och silver. Blir så mysigt på kvällen på middagsbordet.




Ljusskenet reflekteras så vackert i mina gamla pariantavlor på kvällen.




Vårt kök är inte alls så stort i vår gamla våning. Oftast var dom ju ganska små när dom byggdes undet seklet och är så glad att våningen fortfarande är intakt och inte genomgått för stora förändringar. Under veckorna äter vi alltid vid ekbordet och dukar gäna med vackert porslin och udda glas. Det behövs bara det där lilla för att man ska få till den där känslan...







För ett par år sedan köpte jag dessa tallriksunderlägg på Lagerhaus, visserligen gjorda i något plastigt material, men ack så rara och dessa har jag alltid på det gamla ekbordet under den ljusa årstiden.



Ni vet inte hur glad jag blev igår. När jag kom hem från skolan hade den kommit i brevlådan. Har under en tid bloggat med Ellen i Norge som har den underbara bloggen charmerende gjenbruk och föjt hennes resa med att ge ut sin bok som hon skapat tillsammans med Hanna som har bloggen sjarmerende-gjenbruk. För en tid sedan så skrev hon till mig denna rara människa. Ellen berättade att hon tänkte skicka mig ett exemplar utav boken. Tror ni att jag gick upp i taket...älskar ni ungefär samma saker som jag så är denna bok en guldgruva!!!!


Om du bara visste hur många tips du kan få här med vad du kan göra utav dina gamla vackra saker. Jag blev helt lyrisk utav alla ljuvliga bilder/texter och dessutom finns det i slutet av boken en del utförliga instruktioner hur du kan skapa en del vacka saker utav enkla loppisfynd. Vet inte om den kommer ut i Sverige än, men är ni intresserade så har ni ju deras bloggadresser. Här ett litet smakprov...






Hoppas er vecka har varit bra och vädret kan jag inte gnälla på just nu, bara njuter utav sol och ljus. Ha det så gott i resten av veckan och ni vet inte hur glad ni gör mig med era rader.....stor kram VIOLAN

70 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Vilken fin bok, tror du att den kommer säljas i Sverige?
Kram Anna

Roses & Angels sa...

WOW! Du har ju så underbara saker i ditt kök. Åh vilka bestick! Boken verkar helt underbar men den finns väl inte i sverige? Kram Christa

Mamma C sa...

Så fint du har det i ditt kök. Det behövs inte ändras mycket ibland. Förens man blir helnöjd själv. Bestickena i krukan var fint. Så snällt att få boken, och det verkar vara mycket bra uppslag på lite piff i hemmet.
Kram Mamma C

Lisas torp sa...

Jättevackre bestick och fina gamla saker i ditt kök!

Boken verkar jättespännande! TACK för tipset!

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Lisa

Anonym sa...

Viola lilla jag blir ju sjuk här.
Har inte ord för allt vackert du visar. Förstår att du blev lyrisk över denna bok..
Finns den i Sverige tro?
Kram

heavenandearth sa...

Hej Vännen!
Dräggel....!
Vilka bilder från boken!!! Ska nog kolla upp om man kan får tag på den...
Vad härligt du gjort med besticken! Krukan dom står i är underbar! Har oxå ställt lite bestick sådär..men hittade ingen bra/snygg kruka, så det fick bli i en glaspotta!

Härliga bilder som vanligt! Du gör alltid så enkla saker vackra! Hmm, måste fundra lite på detta..jag har en tendens att ta fram för mycket saker.. fniss..

Kram på dig, vännen! Iréne

Anonym sa...

Hej!
Verkar vara en jättetrevlig bok! Att ha saker till annat än tänkt från början, precis som jag gör! Nu verkar vi vara flera som vill ha den. Kan du inte ge oss Författare och isbn.nr så att man kan skicka efter den! Norska går ju att läsa.
Hulda

Josefine sa...

Hei..enig med deg..det er så vakkert med sølv og glass. Og så mye fint du viser av det!

Så kjekt at du fikk den boken i gave! Ikke rart egentlig fordi du viser så mye fine gamle ting til inspirasjon for oss alle:)

Ønsker deg en fin kveld Viola, klem fra Josefine

Vardagens guldkorn sa...

Ja tänk sakerna blir som nya när man flyttar runt dom lite =0) fast det är kul att köpa nytt också! Vilka härliga bilder på silverbesticken och kryddsettet. Jag är barnsligt förtjust i just silver och glas, det kanske syns på min banner också. Det är det jag alltid faller för på loppisar. Hittade små söta knivar med fina monogram på sist jag var iväg... kanske visar dem hos mig någon dag... Går du också in i en period av omdömen och utvecklingssamtal nu? Känns lite som att gå in i dimman tycker jag, det tömmer mig totalt på energi.
Sköt om dig!
Kram Linda

Randi sa...

Heisann Viola!

Håper du det bra den 3 februar Viola!
Å du verden så mye fint du har å vise oss,nydligt! Gammelt sølv og blank glass er kjempe fint spill sammen.Å so mange søte engler du har,det er min store lidenskap og:-)
Ha en fortsatt fin kveld!
Håper vi ses igjen!
Klem!

Samuelsgården sa...

Vilken energi du har och delar med dig av, när jag läser din blogg kommer alltid något upp i huvudet.
Nu var det alla mina gamla bestick,
fram med dom ur lådorna. Underbara
bilder allt är så smakfullt.
Kram Lotta

Marie sa...

Åhh vad många vackra ting du har fotograferat, och vad roligt att få sig en present, det är aldrig fel.

Hoppas allt är bra med dig och ha en fortsatt trevlig vecka, kram Marie

Lallis - liv och leverne sa...

Viola du gör mig alltid lyrisk över allt fint du visar. Varje gång! *ler* Jag älskar bara besticken och krukan :)KRam Lallis

Stina sa...

Du Violan alltså!
Bor du i ett slott? Va?
Ja, jag tror det alltså.
Hundratusen fina saker har du. Det har man om man bor i ett fint slott. Det var väl därför du blev danssugen. Just det ja!:-)
Puss

annette sa...

Hejsan Viola!
Hade en kollega för några år sedan som fick sitt vackra hem fotagraferat i en heminredningstidning, det tycker att Du borde se till att få gjort, måste vara underbart för många läsare av en sådan tidning att få njuta av alla vackra ting som Du bjuder oss på i bloggen...
Du har funnit en själsfrände i författaren till den bok Du fått, det förstår jag av de smakprov som Du bjöd på, jättefint!!
Ha en bra onsdag!
Kramen //annette

Annie - Annalunda sa...

Kära Violan!

Så mycket vackra saker och vilket underbart kök. Din vashylla är mycket fin! Charmig bok som jag blir jättesugen på.

Stor kram Annie

Hannis sa...

Vilka underbara bestick!!!
Vad kul med boken!
Låter som en spännande bok framför allt med tips på förändringar.

Ha en bra fortsatt vecka//
Kram Hannis

h.espe sa...

Sååå nydelige bilder!!! Bestikket var så utrolig flott, og krukken de sto i var skjønn....

Gratulerer så mye med den herlige boken!! Det finnes ingen jeg kan tenke meg passet bedre for denne boken en du - er sikker på at du får utfattelig stor glede av den.. Ser ikke bort ifra at boken kommer inn i mitt hus også - den ser jo såååå spennende ut!!

Ønsker deg en fin kveld videre - kos deg Viola!!

Klemmer fra Hildegunn

Line sa...

Tjing! Härliga bloggvänner.....=)<3 Underbara bilder i dagens inlägg!

HA DET BRA
KRAMIS

Bettans Bravader sa...

Hej ,vilken fin ide att samla besticken sådär,att njuta av dem även om de inte används.udda glas har jag dukat med men nu blev jag sugen på udda bestick .imorgon kommer en av flickorna hem och då bär det av in till Borås,onsdag=loppisdag.Sen skall vi mysa i två dar,maken bortrest å så Lördag auktion i småland igen .idag vårpromenad i solen och grus som knastrade under skorna Härligt!!.Ha det så gott /kram Lisbeth

Karin i Villa Grå sa...

Oj, vad jag gillar den där krukan som besticken står i! Den är jättefin, var hittade du den?

Växthuset på ben (eller vad man nu ska kalla ställningen för) köpte jag i en inredningsbutik i Gävle. Jag minns inte butikens namn, men vet på pricken var den ligger :-)

Kram!

Karin

Bitte sa...

Åh, vilka underbara bilder du visar! Tänk att BESTICK kan vara så vackra och dekorerade :-). Krukan de stod i var inte fel den heller!

Det är så härligt att se alla dina vackra bilder och de stilleben du skapar därhemma :-).

Tack också för boktipset! Bilderna från boken fick mig verkligen att vilja köpa den! Man blir så glad av såna där böcker man kan ta fram och bläddra i en stund när stormen river i husknuten eller dagar när solen inte orkar titta fram över bergskammarna...

... ännu är det långt till vår (i alla fall om man bor i norrland), men några kvistar vide och en bukett tulpaner får en att känna att det finns HOPP om ljusare dagar.... :-).

Kramar
Beatrice

Tidsmästarinnan sa...

För några år sen hade jag inte alls fattat vad vackra bestick kan vara... men nu! Hjälp vad fina bilder du visade.
Boken verkade också jättekul och inspirerande!
Hoppas du har en mysig kväll Violan!
Kram
Susanne

Sjarmerende GJENBRUK sa...

Kjære Viola
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min og invitasjon til deg. Du er utrolig søt og jeg kommer gjerne til deg og ditt hyggelige sted. Det gleder meg at du setter pris på boken som Ellen og jeg har laget. Ha en fin kveld.
Stor klem fra Hanna

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig tjejen. Allt väl?

Jösses så fina bestick, det är sååå fint med gamla bestick som står framme.
Den boken är säkert hur fin som helst, vad härligt med såna goa mänskor som skickar en bok till dig =) Vet du om den finns o få tag på nånstans?

Dina kvällsbilder är så fina, jag ska göra ett försök o fota i kvällsljus, få se om jag lyckas lika bra som du.

Ha det gott. Kram Pirre

Som mine dager er sa...

Det kjøkkenet ditt er rene skattekammeret, Viola. Du har så mange fine saker der inne at jeg blir helt sjuk ;-)

Og Ellens bok om Sjarmerende Gjenbruk går sin seiersgang i hele det norske blogglandia. "Alle" vil ha den boken. Den er en geni-strek spør du meg. Et må-ha for alle interiør-elskere. Du fortjener den gaven fra Ellen. Du er utrolig flink med gjenbruk du også.

Ha en flott uke.

Klem fra Marit

heavenandearth sa...

Hej sigen vännen min!

Visste väl att du skulle gillat att vara där!! *fniss*

Men jisses vad jag garvade när jag läste: tänk om det kunde vara lite lugnt däruppe nån gång!
Instämmer!! Haha! Öppet dygnet runt!
Kunde inte uttrycka det bättre själv!!

Kollade upp det där med boken! Det går att köpa den via deras hemsida! Så det ska jag göra när pengen återkommer, sådär i slutet av månaden! "flin"

Kram! Iréne

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fint!

Kramar Ullis

Vit Gladiolus sa...

Jätteefin dukning du hade gjort!!!!!!!

otroligt vackra bestick!!!
Kraaaam på dig

Rummet för välbefinnande sa...

Åhh Viola, vilka vackra bestick... Tur att de fick komma fram ur lådorna :-) Du har så mycket fina saker så det är helt "njutsamt" att titta in här hos dig!

Den där boken verkar ju vara fantastisk. Tack snälla du för det tipset - ska se om jag kan få tag i den. Visst blir man glad ända in i själen när det finns omtänksamma människor!!!
Ha det fint!
Kram Mia

♥ Pia... sa...

hejsan..och tack för gratulationen..man bliver glad i hjärtat:)..du den deä boken ..känner igen ..ljuskronan..men vet inte i vilken bok ja sett den i..nu får jag rota runt i mina gömmor..man finner som ju du skrev en hel del...jag "fann" en vit kruka..hihi..det var mycket fint du hade i gömmorna..härligt...oh goo natt..kram..Pia..förresten vi skiter (ursäkta ordvalet:)..i bikiniprovningen i år va? ...fram för blommiga volanger....ja du vet ju att det är volanger det heter och inte bilringar....:)

Brocante sa...

Du har en uendelighet av gamle saker å vise fram! Den boken - Sjarmerende Gjenbruk er bare fantastisk. Hannah skal på bloggtreff fredag hun også. Gleder meg til å treffe alle bloggedamene. Tenk om du også kunne kommet!!!! Ha en fin reise til Spania. Det er deilig med en pause fra vinteren! God tur!

Eva Linnea sa...

Ville bara titta in och säga hej, men blev sittande och läste dina inlägg som jag har "missat" några dagar nu när jag varit på kurs.
Kram Eva Linnea

Frida sa...

Hej Viola!
Ditt kök är bara så underbart vackert med alla fina detaljerna och den gamla inredningen. Vilken härlig bok den är ju som gjord för dig. Hoppas den kommer till Sverige med blev sugen på att köpa den.
Kram Frida

hemtrevnad marie sa...

Såå fint med allt glas och ditt silver!!!
Boken verkar ju vara en guldgruva!!
Ha en fin vecka!!
kramis

Katta sa...

Vilka vackra bestick du har.Och de små glasflaskorna. Boken ser jättefin ut, lyckliga dej som fick ett ex.Förstår dej att det är svårt att fota till nätbutiken, har lite funderat på att skaffa en liten strålkastare men det blir kanske inte lika fint ljus av den som av solen med skuggor och allt. Kram Katta

Home No.1 sa...

Viola, den boken verkar underbar!
vad läckra besticken är och dukningen är jättefin!
har likadana underlägg älskar mina med!
Kram och ha det så bra i veckan!!!
Annica.

Det vita dårhuset sa...

Vilka vackra bestick!!
Måste oxå införskaffa sådanna ;)
K Erika

Designe sa...

Vilken superfin kruka med jättefina bestick! Visst är det kul att ändra om lite..såå lite gör såå mycket! Ha en bra dag! Kram :)

Anonym sa...

Vilken present!
Verkar vara en underbar bok med mycket fina bilder, tips.Så hilmans snyggt det blev när du samlade dina finbestick i krukan....

Kram Pernilla

Anonym sa...

Hihi vi var nog inne hos varann PRECIS samtidigt!

Kram

Lillstuga sa...

Massor med vackra bilder som vanligt!! Tack!
Den lilla gossen (pariantavlan) ovanför matbordet var ju helt underbar!
Kram Anna

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Men vilken fin gåva , boken verkar ju helt underbar !!
DIna alla bilder är helt underbar de oxå , du verkar ha en aldrig sinande guldgruva av vackra saker hemma hos dej !
Gillar de där prismorna !!
Ha det gott nu och njut av allt ditt vackra !
Kram/Lotta

Anonym sa...

Vilka otroligt vara bilder från ditt kök :-) Besticken är ju helt fantastiska!

Kramar Benita

Unknown sa...

En sån underbar ängel!

Och en sån underbar Bok, verkligen inspirerande bilder du visar ur den...!

Ha det så gott, och tack för att jag får komma in här hur ofta jag vill,och vandra runt härhemma hos dej bland alla underbara ting.

Kram
från Eva

Magdalena sa...

så vackert bestikk...
ja nå har du fått deg boka..!
stor kram, från magny

Unknown sa...

Jag bara älskar dina ljuvliga bestick....Ja det är så roligt att flutta om sina prylar och leta i gömmorna.

Kram Pia

livet på utanäs sa...

Oj,oj vilket ögongodis du bjuder på ... tack för det !
Boken verkar fin , den vill vi köpa =D

Ha det bäst ! /Sussi O

Glitter och Marsipan sa...

Hej Viola.Vilka vackra stilleben.Snyggt att sätta besticken i krukan.
Den där boken är jag spekulant på.Såg den på en annan blogg också.
Gillar böcker där man får inspiration,och lust att skapa.
Må så gott.
kramar Anette

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken härlig bok! Den skulle man titta i... verkar vara hur mycket fint som helst.

Ska på möte ikväll...blir inget gjort i veckorna, jag får spader snart! Hinner inte med någonting tycker jag.

Kram
Marie

Fake cake sa...

Hej violan:)

Väldigt fina glasflaskor du hade att visa.
Känner igen en del bestick som jag har likadana.
jag har sålt mkt Franska liljan nu på tradera för jag använde dem för sällan, ja...enbart till Jul synd nog. Nu får ngn annan glädje av dem:)

Ha det så bra

Unknown sa...

Hei Viola
Såå hyggelig at du likte boken vår. Jeg håper den vil gi deg masse inspirasjon og skaperglede.
Du viser jo selv så vakre bilder på bloggen din... kjøkkenet ditt ser så koselig ut.
Ha en fortsatt god uke.
Klem...Ellen

Mjuka sa...

Åh så fint du har det!!! Boken är jag väldigt sugen på!!
kramar Malin

Floralis sa...

Åh! Tack för tipset med boken! Den ser ut att vara väldigt "användbar"... : ))
Jag var och hämtade mitt ex av Jeanne dÁrc Magasin på Hjortgården igår. Den var också fin...
Ha det gott!
Anneli

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Spennende å se Svensk sølv. I norge har vi hatt sølvsmeder som har produsert samme mønster i mange år, ja over 100 år. Fine mønster med det kjenner jeg jo så godt. Også er det sjelden vi ser noe annet her da. Det du viser var jo et nydlig mønster.

Mange fine ting du viser. Herlig pressglass vaser. Koslig kjøkken.
Boken går jeg og venter på. Domme meg var litt treg med å bestille.
Men den er på vei.

Kos deg i kveld
klem

Lilla huset på prärien sa...

Åh vilka underbara bestick du har Viola! Snyggt att ha dem så i en urna/skål! Super :)

Kram J

Anonym sa...

Oj så mycket vackra bilder, vilka bestick.

Kram annica

angelhairs.blogspot.com sa...

Hej!
Oj oj oj så mycket fint du visar!!!
Helt fantastiskt! Kram Jeanette

Lily of the valley sa...

Jisses så mycket fint du har Violan! Älskar speciellt dina vackra bestick...
Kram Lily

LillaFlisan sa...

Stor kram!!!!


Flisan

Poppins sa...

Vilken present! Den boken vill jag gärna köpa. Hoppas den kommer att ges ut i Sverige också.
Du visar många vackra bilder från köket. Jag har också samlat silverbestick och låter de stå framme. Det blir lättare att använda dem då än när de ligger undangömda i någon låda.
kramar från Poppins

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vackert tjejen, som vanligt hos dig!
Vilken härlig gåva du fått! Den ser intressant ut den boken!
Må så gott!
kram vännen!
nina

Noll54/Eva-Karin sa...

Vad vackert du får ihop det!! Besticken i krukan,,,vaserna hopsamlade,,,mycket saker men samstämt och inte rörigt, som det kan bli med mycket saker,,,,,kanonbra!!!!!
Och fina bilder som alltid! Ha det gott!
E-K/noll54

Roses & Angels sa...

Hej! Tack för att du håller tummarna. Ja jag har precis skottat här ute, usch jag vill inte ha mera snö här. NEJ nu ska vi ha vår! Kram Christa

Mizty sa...

Så, det är hos dig den är
Solen

vill också ha, både den och boken.

Kram

Mia, New Room Interior sa...

Hei!! Mange nydelige bilder idag og! Boken er kjempeflott, skal snart bestille den inn og selge den i min butikk! Gleder meg til å se hele!! Bildet av rosen og såpene må du bare kopiere! :-) Ha en fin dag, min venn! Kram-Mia

linnea-maria sa...

Wow du har verkligen snygga bestick. Så vackert att duka med sådant! Så mycket fina saker du har.Vilket härligt hem!! Kram/linnea-maria

lavendel mio sa...

Du har det så fint på ditt kjøkken:)
Bestikket er sååå fint:)
Ha en nydelig dag:)
Klem:)

Pernilla sa...

så gullig tavla,barnet som drar i sockan!
du har såå..mycket fint att visa,och det är roligt att få se mer av rummen!

här är det snökaos idag :( svårt att köra bil!!

ha en bra kväll,kram!

Frida sa...

Du har något att hämta hos mig!
Kram Frida