söndag 19 april 2009

FIXARHELG

Vilken helg, vilket väder, vilken himmel det har varit och tänk att kunna vara ute hela dagarna och äntligen kunna fixa.....mannen har hållt på med detta...

För några år sedan byggde vi vårt glasrum som en förlängd utbyggnade utav huset. Vi valde att ha det öppet till nock och det gav verkligen rymd i rummet. Här har vi avnjutit många glada middagar och vistas där från mars till november.


MEN jag har saknat en mera "rumsliknande" vägg som gör att det känns mera som ett naturligt rum till huset. Nu är det äntligen på G!


Efter ett par helger så är vacker pärlspont på plats och jag tror inte jag ska behålla furukänslan, ni förstår säkert att vita färgen ska målas på denna vägg. Det blir att måla under valborgshelgen...

Själv har jag kunnat måla åtskilliga saker utomhus. Har gett mig på ett tålamodsprövande jobb, måla korgstolar! Det har hoppat fula ord ur min mun ska ni veta. Tur att det bara är ett par som ska målas.


Dessa ska ha sin plats i glasrummet igen och sedan har överguden Zeus med sin maka Hera oxå fått vit grundfärg och endast ett lager.




Dessa stora väggkrukor har tidigare suttit i glashuset men nu finns andra planer för dom. Lilla sandpappret har oxå gått över dom ett par varv och det blev riktigt bra faktiskt men det syns inte så bra på bilderna.




Sedan lyckades jag ramla över en madonna för en tjuga i onsdags. Hon fick oxå ett par lager med grundfärg och sedan en rejäl omgång med sandpappret.

FÖRE bild....


Jag blev verkligen supernöjd med resultatet. Vet inte hur många madonnor det finns här hemma. Det börjar nog hamna över 10-strecket....






Slutligen fick dessa väggstakar oxå en omgång vit grundfärg och shabbades. Dom blev jag oxå nöjd med och dom från flytta tillbaks till glashuset framöver med en ny tallrikshylla som inköpts.







Tredje gången gillt! Äntligen har jag fått tag i en målare som ska ge sig på elddopet i vattenhålet. Vårt höga tak ska målas och det är en ung rask målare som tackat ja till detta.

Han sätter igång redan nästa vecka, ni förstår att man svävar på moln. Så nu är hela huset upp och ner utav alla prylar som tagits bort.



Svårt att företälla sig detta jobb, men vi har ju en öppen planlösning och det är säkert 4 m höst upp och ca 70 kvm som ska målas. Så i stora rummet ser det ut just nu som en gårdsbutik, fniss....


Hemma i stan igen och nu ska jag bege mig ner till en av våra vackraste platser i vår stad som heter Åbackarna och ligger utmed Motala ström. Måste se Rhododendrondalen. De tidigaste blommar just nu och kameran får absolut följa med.

Ja...då har ni sett att vi inte legat på latsidan denna helgen och flera bilder kommer framöver på alla framåtskridande projekten i vattenhålet. Ha en skön söndag och så ses vi snart som vanligt,

KRAMEN från er VIOLA

41 kommentarer:

Vit som snö sa...

Skönhetsbehandlingen av alla sakerna blev superlyckad! Jag håller ju som bäst på att göra om alla mässingsprylar jag har, man behöver ju inte alltid köpa nytt!
Vilket härligt uterum, det kommer att bli ljuvligt i vitt!
Kram Cilla

Vit Gladiolus sa...

Mycket vackra saker, det blir jättefint när du målar dem! Här skiner solen men det är kallt, hoppas det blir varmare! ;)
Kraaaaaam

LillaFlisan sa...

Men vad du är duktigt Violan!

Hoppas bara att du hann njuta av vinet och den grillade maten igår!

Jag är så avundsjuk på er som har det så vårlikt. Här skiner förvisso solen men brr så kallt vi har det! Kvicksilvret har inte letat sig över 10-strecket på hela helgen.

Suck, men jag har däremot fått desto mer gjort. Jag har tvättat och manglat och strukit för glatta livet så nu går det in lite mer i linneskåpet igen när det mesta har blivit lite "plattare" ,fniss!

Nu hoppas vi på en fin vecka igen!

Kram

Flisan

Naija sa...

hej

skaerna du har målat blev vackrare när de fick en enhetlig färg man ser detailjerna bättre :)

Crinoline sa...

Dette ble kjempefint,Viola og for et nydelig uterom. Jeg spraymalte to kurvstoler,men synes sprayflaskene er dyre.Det går med noen.

Guttemamma sa...

Så flinke dere har vært i helgen!!! Og du din heldiggris med den flotte vinterstuen!! Skjønner godt at du er fornøyd med den:-)
Har to røde(!) kurvstoler som skal males jeg....gleder meg til det er gjort!!
Klem

Maliva`s verden sa...

Wow..skal si du har vært produktiv...masse fine ting som har fått sett malingskosten...Det har jeg også et innlegg om idag...Gjenbruk er tingen,og så gøy med forandringer..Misunner deg det glasshuset:O)Go`uke til deg fra Maliva

Lisas torp sa...

Så pysslig du är och duktig! Ja, vilket väder vi har haft - lite kallt men ändå sol.
Själv känner jag mej bara så himla instängd mitt i storstan och längtar bara till torpet!
Men nästa helg ska jag dit!

Ha en bra vecka!
Kram
Lisa

Magdalena sa...

ser at dere ligger ikke på latsiden,- dere er bra dyktige...
har make parafinlampe til deg,- på landstedet vårt...
mye flott i innlegget under også!
Og flott søndag tild eg og dine!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så jättefina lampetter och madonnan, blev så bra i vitt! Du har då verkligen jobbat på. Att måla korgmöbler tar låång tid, jag har provat.
Kram till dig
AnnaMaria

Hannis sa...

Jösses vad ni jobbat på i helgen!
Det där med korgstolarna har ´jag full förståelse för.
Har målat två och nu sagt att aldrig mer!!

Erat vattenhål kommer att bli ett paradis!!

Kram Hannis

C De-sign sa...

Oj vad flitig du har varit! Fint blir det också! Jag ska ta mig till Åbackarna också någon dag, det är ju ett underbart ställe.... man blir lätt hemmablind...och glömmer de små skatterna på nära håll! Nu gäller laddning för kommande veckan! Ha det bra i vårsolen! Kram fr C

MODERN COUNTRY sa...

Og så fint allting ble Viola, en vakker forvandling!! Så delig å ha et ekstra rom hvor man kan nyte av sommer og varme. Mitt ønske selvsagt til neste hus. Vårt drømmehus. Som begynner å bli ganske stort :)) Håper du har fått nyte litt i helgen også, med det fine været som var. Her blåste det litt for mye til å sitte ute. Både dyner, potter og vaser fløy veggimellom.

Ha en god start på uka!
Klem/Aina

Mitt hvite hus sa...

Jammen har damen stått på i helgen... så fint det ble da... alt sammen.. har malt litt selv også.. Det er noen sjalusi dører jeg fnat på loppis i helgen...
Ønsker deg en fin uke Viola=)
Klem Kerstin

Josefine sa...

Her er det skikkelig vårpussing!! Så fin det blir...er så imponert over alt det vakre du har:)

Så flott at dere også har hatt en flott og vårlig helg...håper det fortsetter!! Stor klem

Lillemor i Hummelsta sa...

Men jisses tjejen, var får du tag på alla madonnor? Jag skulle gråta av glädje en hel vecka i sträck om jag bara fick tag på en enda. Och en tjuga, du måste ju ha tur som en tokig.
Kram Lillemor

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så du har lyckas hitta någon som vill måla... Så bra!
Och massor av nya fynd... och redan målat och klart.
Vi har just kommit hem från landet, och det var fint därute, men ganska kallt...och mycket löv.
I morgon ska jag iväg på en resa, hoppas bara att det funkar, eftersom yrseln slog till på em. Det känns lite bättre nu, så håll tummarna för att det funkar i morgon! Berättar sedan vad det är jag ska på...'
Kram
Marie

STENLYCKA sa...

Vilken energi du har! Korgmöbler är inget kul att måla förstår att du använde kraftuttryck.
Igår var jag i ditt vackra landskap Östergötland och hälsade på våran son och hans familj, vi var och tittade på vårt barnbarn som föddes för ett par veckor sedan.
Idag har jag arbetat i min trädgård men man fick knoga på bra för det var så himla kallt.
Ha en bra måndag!
KRAMAR

Agnes Maria sa...

Så jättefint ni har överallt !
Och så duktig du är med att fixa överallt det är så kul att se.
Många kramar från mig.
Åsa

Mamma C sa...

Nej, inte har du legat på latsidan i ditt vattenhål. Vad mycket du målat och fixat till. Så kul att få taket målat vitt och fint.
Ha en ny bra vecka.
Kram Mamma C

Anonym sa...

Oj, vad du är duktig Viola. Fniss, det var ju ingen nyhet:-) Mmm, klart att det skulle stå Viola på den kjolen. Fast jag tyckte nog att det står Eva också:-D
Hoppas att jag hinner vägen om affären och shoppa loss imorgon. Sitter på planeringsmöte på hab hela fm. Tror jag ska ansöka om fler timmar på dygnet;-)
Kram

Anette sa...

Vad fina saker du gjort iordning. Madonnan är ljuvlig.

Anette

Lantligt i stan sa...

Vilket mysigt inglasat uterum! Vi ska nog fixa något liknande med början nu i sommar. Gör nog en trätrall nedtill på baksidan och fortsätter på övervåningen ev nästa sommar. Halva den övre balkongen blir i så fall inglasad.
Fina saker du har som blivit vita! Vilket fynd med madonnan, den blev underbar vit!
Kram Anki

Home No.1 sa...

Hej Viola vad fint du har gjort med allt måleriarbete men det jobbigaste återstår för er målare herregud ska han spruta taket?
Kram Annica.

Cc sa...

Oj vad duktig du har varit. så fina grejer du har gjort. Du är duktigt du och vilken energi du måtte ha. Ha det bra

Rummet för välbefinnande sa...

Du är allt rolig du Viola :-)
Jag kan riktigt höra dig när du står där och målar och tappert kämpar på - för det tar sin tid det där..... Jag har nämligen provat så jag vet vad det innebär, och det blir så lätt "fula" ord när det frestar på....
Men, så fin madonnan blev... För att inte tala om väggstakarna. Riktigt fina alltså. Så bra du har jobbat den här helgen. Själv jobbade jag hårt igår, men idag har jag unnat mig en dag av ledighet - inte ett besök i affären!!!!
Det blev ung 12 mil på MC´n och det var så fint på en del ställen med rena vitsippsmattorna....
Önskar dig en fin vecka nu Viola!
Kram kram Mia

Det vita dårhuset sa...

Men hallo där Viola!

Åååååååååååååååååååååh vad vackra sakerna blev efter att du målat dom!!!!!!!!

Måste bara fråga varför du inte sprutmålar korgstolarna?

Eller sprayar åtminstonne första lagret?!!

Ljusstakarna med för den delen....Uff vilket pillgöra det är =)

Men ack den som ger sig va?! **fniss**

Lycka till med all målning gumman ;O)

Kramar Erika

Tankar tar tid sa...

Oj, vad du har jobbat på i helgen.

Men vad fina din nymålade saker blev ...tänk vad lite vit färg kan göra skillnad *ler*

Den där vinkannan i ditt förra inlägg är det din egen el är den till salu? Kommer du ihåg att jag bett dig hålla ögone öppna efter en sån till mig?

Kramar Christina

Anonym sa...

Tänk så mycket man kan förvandla med vit färg....allt blev jättefint!

Ha en bra start på nya veckan
Kram Pernilla

Ullis/Leva på landet sa...

Här har verkligen flitens lampa lyst. Så härligt att kunna stå ute och måla. Här har det blåst så det fick bli i garaget istället.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Monika sa...

Åh, vad det blir fint! Och så mycket du redan hunnit med att måla. Flitig som en myra! :o)

Underbart med ett så fint uterum. Här är vintrigt värre än så inga uterum eller trädgårdsplaner här inte!

Ha det gott!

Kram

Monika

Det vita dårhuset sa...

Va faan Viola!
Nu fick du mig att sätta vattnet i halsen av skratt =)))

Du har stenkoll hör jag =)

Och de där EN gång?!!
Jahaa. Där kan man snacka om turbo makeover ;O)

Ha det!

Det vita dårhuset sa...

Jag måste vara trött för jag skrattar som tusan här på andra sidan =))))))))))))

Känner sååååååå igen mig!!!

Hiiiiiiiiiiiiiiiiii Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Hooooooooooooooooooooooooooooo

Frida sa...

Hej!
Oj vad du har haft fullt upp i helgen. Så fina dina ommålade saker blev. Vilket fynd med madonnan!

Hoppas du får en trevlig vecka!
Kram Frida

linnea-maria sa...

Oj vilket jobb!!!! Vilken fin madonna du har ramlat över! Det kommer att bli så fint! /linnea-maria

Brocante sa...

wow... Her har du jobbet ser jeg. Herlig uterom! Gøy å følge alle dine prosjekter.

Hagbacken sa...

Hej Viola! MEN vad du har varit flitig, och vilket resultat! Allt blev ju kanon! Låter som att du haft en bra helg..*ler*

Ja, visst minns jag vårat samtal..*ler*, synd att vi inte träffats IRL än..men vem vet, en dag så kanske....

Och visst är det svårt med detta LAGOM..jag försöker ofta låta det gå ett par dagar mellan inläggen, men har såå svårt för det...;)

Hoppas din vecka blir bra, vi får jobba vidare med våra "lagom"....!

Kram på dig!//Linda

Hagbacken sa...

Glömde ju! Förstår att du trilskades med rottingstolarna...jag gav upp förra sommaren med min..den åkte t tippen ist....

FY, och då använde jag ändå spryfärg...men din såg ut att ha blivit riktigt fin...Kram igen!

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Viola.
Vad fint det blir med vitt.Jag skulle nog vilja måla en del vitt, få se om det blir av.
En korgstol står i min verkstad och gruvar sig för att bli målad.
Fina ljusstakarna blev, har det råkat bli målat på altanen också.
Jag kladdar och målar lite här och var så jag förstår.
Kram Zara

Ofelias Hus sa...

Åh, vad det är inspirerande att titta in hos dig!

Vad du har varit flitig i helgen...du har ju hunnit med massor...
Tänk så fint det blir med vit färg!

Jag minns när jag målade vårt kökstak som är i furu...vilket lyft det blev...det gjorde hela köket så mycket ljusare!

T.o.m min motsträvige man blev nöjd med resultatet...

Kram och ha en bra vecka,
Anette

♥ Fyra årstider sa...

Visst är det härligt med ett stort uterum.
Kram Lotta