lördag 19 december 2009

BOSSGÅRD kapitel 26

God kväll i stugan, så här före den siste advent..ännu en vacker vinterdag har avnjutits, vi har haft 15 grader kallt idag med snö och på fm åkte vi ner till vattenhålet för att kolla till husen...gör en lite ont att man inte har hunnit med att besöka... som vi brukar....men det stod kvar...:0)

Det var en långsam färd ca 70 km/ tim ...snön började att vräka ned när vi kommit halvvägs.. så det var bara att ta det lilla lugna..men nu är vi hemma igen..välbehållna..

Ikväll visar jag lite översiktsbilder på köket i Bossgård, en del har önskat dessa bilder och jag vet med mig att vi bloggare hellre fotar detaljer.. men här kommer det några bilder....









Är så glad över att spiskåpan och vedspiseln är intakta..är ju ett hus som har många år på nacken...men vedspiseln eldas det i varje dag...sprider så god värme....

Kan bara säga att jag äntligen hittat hem..tog några år..längtan till landet har alltid funnits hos mig och kan bara säga...det är aldrig försent att förverkliga sina drömmar här i livet..jag trivs så bra här i tystnaden och lugnet..har ju varit stadsbo i hela mitt vuxna liv..








Vår gamla ekmöbel finns mitt på golvet i detta lantkök och ett skåp som jag köpte för många år sedan rymmer min samling utav vitt porslin..

Sedan har lite tillkommit, en gammal stege och diverse ärvda förkläden och så den ljuvliga tvättpåse i röda vackra broderier...

Så ser ni en större översiktsbild från den gamla spiskåpan...gissa om jag är lycklig över denna hörna..






Det här stillebenet är nog favoriten i köket...min gamla klocka som jag ärvt från min farmors föräldrahem...ihop med diverse ting som jag verkligen tycker om...







Vi har 2 st djupa fönster i köket så det är ett härligt ljusinsläpp som gör köket så ljust...






Tänk att jag satt upp gardiner, det var många år sedan..men här i detta julkök tyckte jag att det blev så fint...men i januari kommer dom att tas ner...får se vad som händer då...







Stilleben vet ni ju att det är VIOLANS passion och även i köket finns dom både här och där..även här måste ju mina madonnor finnas..







Imorgon är det födelsedag i familjen ...berättar inte vem...:0) och så bilagan då..är ju riktigt nervöser...har ju sett bilderna men vet ju inte vilka som kommer med..fy för sören säger jag igen...blir att smyga till affären imorgon..

Önskar er en skön adventshelg...varm kram från er VIOLA


54 kommentarer:

Märta sa...

Vilket underbart kök du har och julpyntat och fint är det också! Här brinner också en brasa i vedspisen, det eldas i den så fort vi är hemma. Men inte är det julfint i mitt kök än, skurhinken står mitt på golvet så kanske framemot midnatt att det kan vara färdig städat. Visst är tystnaden och lugnet på landet underbart, här kan man verkligen vila ut och finna ro. Jag njuter och gläds med dig över allt det fina du visar!
Ha det så skönt!
Kram! Märta

Mamma C sa...

Hallojsan
Bor vi så nära varandra som du sa i mailet. Vilket underbart kök ni har. Måste inhandla blaskan i morgon. Ha en fortsatt bra lördag.
Kram Mamma C

Hannis sa...

Åhhh!Vilket kök!
Stort,vilket är tur så du får in alla dina vackra saker=))
Vad härligt att du känner att du är hemma.
Den känslan säger allt!

Jag kommer inte att smyga till affären.
Snarare dundra in för att sno åt mig bilagan*skrattar*

Kram Hannis

Unknown sa...

Jag ska SPRINGA till butiken imorron ha ha haaaa!!!!!

puss
Malin :)

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Köket är helt underbart Violan och vad skönt att du känner att du flyttat hem! Underbart! Ett bautajobb ni gjort, grattis!
Ha en lugn och fin sista advent!
kramis!
nina

Det vita dårhuset sa...

Heej du vackra köks ägare :o)
Jag förstår inte varför bloggare tar mest detalj bilder?! Personligen tycker jag att det är skitroligt att få se helheten i ett hem någon gång också!

Älskar ditt stora kök! Ska vi byta kanske **fniss**

Nu har Herr Doktor gett mig cocillana :o) Och jösses vilken medicin!! Tog på direkten och nu sitter jag här en aningen groggy och bloggar ;-)

Puss på dä / Erika

Roses & Angels sa...

Hej underbara bilder på ert fina kök Viola! Wow. Å kokboks stället är super fint vill HAAA! Hhaha din filur, inte säga vem som fyller år hihi. Grattar i förskott i alla fall vem det nu är. Å i vilken tidning kommer reportaget? VILL också se, läsa. Hihi så kul att ni har traditionen fortfarande. Mm det finns mycket gott på finska julbordet å min favorit är nog lådorna då. Svenskt julbord är inte dumt det heller. Ja du inte är det kul att man har så till jul men vad gör man och förstår att fira födelsedag känns så där. Tänker på er! Hörs kram

♥ Fyra årstider sa...

Gud vad fint! När du loggar in på min sida står det Ankarsrum..jag ska dit snart och göta fotouppdrags affärer.
Kram Lotta

Crinoline sa...

Hei,Viola.For et nydelig landkjøkken,stort og flott.Ser også ut som dere har peis der også.Hvilket bilag er du med i,og kan vi lese der på nettet? Lurer på om det er du som har fødselsdag i morgen??Gratulerer.Ønsker deg en riktig god jul.Klem

Elsa och Helena sa...

Vilket härligt kök, fint med de gamla ekmöblerna. Hissgardinerna är jättefina...men själv har jag liksom inte kommit till skott ännu. Utan kör med hellånga som vanligt.
Jag tänker inte smyga till affären imorgon, jag tänker rusa!! Det kommer att bli så braaaa!

Kramar

Lillemor i Hummelsta sa...

Vilket härligt o välkomnande kök. Så mysigt med vedspis, det minns man från barndomen, när man varit ute och lekt i snön hela dagen så att vantarna var stelfrusna. När man kom in så hängde mamma upp kläderna över vedspisen på tork och det droppade ner på dom varma plattorna så att det fräste. Lite saltkråkankänsla.
Ha en mysig fjärde o sista advent.
Kram Lillemor

Viveka i Bläckhornet sa...

Ett helt fantastiskt du har violan. Så många fina detaljer. Och visst är vedspisen ovärdelig. den både ger värme och mys.

Kram Viveka

Cc sa...

Tycker att det är så fint att se helhets bilder hos dig och drömma att jag själv hade en sånn fin gård. Har hållt mig inne hela dagen, städning, gjort tjocka revben och en del godis. Kram från -18 grader.

Lisas torp sa...

Ja, ditt kök är verkligen supervackert och har ALLT - utrymme och ljust, plats för extraskåp och så det finaste av allt - vetspisen med kåpan!!! Så himla gemytligt är det!

Ja, det ska bli spännande att se vilka bilder som kommer imorron! Förstår att du är lite spänd!

Vi hörs!
Kram
Lisa

ANETTESHUS.COM sa...

Vakkert, vakkert, vakkert!! Underbart vakkert kök du har fått, Viola!! Heldiggris;) Julepyntet og koselig! Herlige bilder!!

Ønsker deg en fortsatt deilig adventshelg!

Klem Anette:)

(eddas) sa...

Så koselig et kjøkken du har ...der kunne jeg ha sittet i timesvis og sett og hørt det brenne i ovnen.....ja det er noe med at når en blir eldre setter en mere pris på stillheten og nærheten til naturen...
ha en kos søndag Viola...og grattis til den som har bursdag:)
juleklemmer fra meg
he he jeg ser deg for meg ...når du smyger langs veien til butikken:)
Du får ta bilde av bildet i bladet og vise frem...slik at vi får se:>)

Kamomilla sa...

Det är så fint så man får ont i magen ! ;) Och du, du kommer knappast nånsin att längta till stan nå mer... Det gör inte jag, inte en minut!!

Norregård sa...

Förstår att du trivs på landet...
Ett sånt riktigt lantkök ni har, så fint!!
Vad spännande med tidningen i morgon;o)
Kram Kram Malin

Magdalena sa...

skjønn juletid til deg ...
klem, magny

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen, det är ju inte sant vad ni fått i ordning, allting bara passar såååååååå vackert in i på gården, ljuvligt vilket kök alltså!!!
underbar julvecka och ha en härlig födelsedag...vem det nu är! varmkram lotten

Katta sa...

Gillar ju med detaljbilder men utan helhetsbilder skulle de liksom inte göra sig riktigt, bäst blir att variera. Ditt snirkliga skåp är så fint och den lantliga spisen är hlt otrolig. Vilken bilaga är det du ska vara med i? Kram Katta

Ullis/Leva på landet sa...

Grattis på födelsedagen, eller är jag helt fel ute? Skönt att allt stod väl till med Vattenhålet. Det är ju förståeligt att ni inte hunnit vara där nu med allt ni haft för er. Så mysigt det är i ert kök.

Ha det bra!
Kram Ullis

Maud sa...

Så vackeret...ekmöbler är min favorit och spis med kåpa...höjer både mysfaktor och gradantalet i vinterkylan...
Ha det gott.
Kram Maud

Mia, New Room Interior sa...

Helt utrolig flott, Viola!! Det er en drøm, det stedet deres! Nydelig header-bilde med snø, er som en egen Astrid Lindgren verden! Kram-Mia

Huset vid ån sa...

Åh, Du har ju såå lantligt o fint! Kul att få se ditt fina o hemtrevliga kök! Här eldar vi också i vedspisen i köket nu när det är kallt! Det är härligt att få tända i alla kakelugnar o spisar nu i kylan. Ger en sån hemtrevlig värme o känsla! JulKramar till dig från mig.

Postgårdsromantik sa...

Vilket underbart kök Ni har! Vi är på jakt efter jugendlampor till hallen - ser att Ni har det i köket - är sååå snyggt. Jag kan förstå att Du har "hittat hem".

Många detaljbilder ÄR jättefina, men visst är roligt att få ett helhetsperspektiv ibland också!

Jasså, Du är ingen rödvinsfantast - testa en amarone (spelar nästan ingen roll vilken - amarone är amarone är amarone) och Du ÄR förlorad! :-D

Postgårdsromantik sa...

Grattis på födelsedagen!
//Lena

Lotta-livets väv sa...

Vad kul att du visar bilder från köket. Ett riktigt stort härligt "bonnkök" en naturlig samlingsplats och med vedvärme som sprdier en härlig känsla. Förstår att du hittat hem.....jag bor ju också "hemma" Hittade mitt hem för över 30 år sedan...inte så vackert som ditt...men det är mitt *ler*
Ska försöka ta mig till butiken och införskaffa en tidning idag! Spännande som attan!
Kram, kram så här dagen då det fjärde ljuset tänds.
/LOtta

Tulipa sa...

Godmorgon Viola!
Vilket kök!! Ett underbart lantkök!
Ser såå stort och generöst rymligt ut! Det måste vara skönt,..vi har så litet kök...

Tidningen var väl denna helgen juh..kom jag på när jag kikade in här,..måste ju köpa den!

Hoppas du blev nöjd!

Önskar dig en snöig vinterdag med fjärde adventsmys!

Kram Mariette

Anonym sa...

God och fröjdefull jul önskar jag dig.

Julkram från Eva-Mari

Mitt hvite hus sa...

For et herlig kjøkken du har Viola.. virkelig...der kunne jeg har storkoast meg.. den store peisen .ja sant det er en peis...

Det er vel ikke du som har bursdag i dag vel???



Masse klemmer Kerstin

hagagården sa...

Vilket underbart kök du har,helt otroligt.
kram o ha en go dag.
ninni

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Viola! Du kan gå med ett leende och köpa tidning. Reportaget är kanonbra, och bilden på dig är toppenbra. Känn dig stolt Viola, maken kom precis hem med tidningen. Och jag slängde mig över bilagan. Så fina bilder, det här ska jag spara. Och fina bilder från köket visar du här också.
Ha en mysig 4:e advent
Goa kramen
AnnaMaria

Elsa och Helena sa...

Hej Viola! Grattis till ven som än fyller år. Nu ska jag snart gå och köpa tidningen! Upptäckte nu när jag tittade på köksbilderna att Otto lyckades smyga sig in på en bild:)
Kram Helena

Ett ögonblick sa...

Hej Viola!
Åh, så vackert Du har i köket, jag blir nästan tårögd, för det känns som om det ligger väldigt mycket känsla bakom, jag förstår att du känner det som att du har "hittat hem". Ekmöbeln ser ut att hamnat mitt i prick rätt och så underbart med vedspisen och den gamla kupan, saker att vara rädd om. Vi har bara spiskupan kvar, tyvärr tog de bort vedspisen, skulle varit skönt och haft den nu i kylan.

kram//lisamaja

PS: Är det till dig man ska säga grattis? Isåfall ett jättestort GRATTIS och en riktigt skön födelsedag

Rut och Signe sa...

Hej hopp Viola! Jag älskar ditt skåp i köket, så underbart. Ha en skön vecka och jag passar på att önska en riktigt GOD JUL, vi hörs! Marie

Elsa och Helena sa...

Meeen vilket fint reportage i tidningen och du är ju en riktig snygging Viola:) Njut av dagen nu:)

Kramar Helena

Pysselpalatset sa...

Åh, Viola så himla vackert... Ditt kök andas harmoni och värme.. Så härligt att du trivs så där på engång... ibland tar ju acklimatiseringen lite tid... Men som du säger... är man hemma så är man. ha nu det så gott kram Jeanette.

Lilla Lycksta sa...

Vilket vackert kök, helt ljuvligt. Ivrig iväg för att inhandla tidningen med ditt repotage var jag. Vilket underbart fint repotage. Ett stort grattis till det. Du gjorde dig jättebra på bilden. Ha en fortsatt fin fjärde adventsöndag.
Kram Camilla

Lisas torp sa...

Jag får verkligen beklaga sorgen!! Så det blev så ändå.
Ja, så mycket ni har omkring er och födelsedag idag också...!
Även om det var väntat med din svärfar så blir det ändå något av en chock när det händer!

Så regportaget AB idag - det var jättefint, och så många fina bilder!
Ja, jag hör av mej imorron!
Kramar
Lisa

Synnøve. sa...

Säger bara en sak.
Vilket kök!
Har mailat dig.
Kramen Synnöve.

Torunn sa...

Kjære Viola!
Det er bare sååå vakkert hos deg- både inne og ute- at jeg blir helt stum. Helt fantastisk!

Håper du får en underbar jul på Bossgård. Kos deg masse, ta litt fri og nyt dagene.

Stor klem fra meg .-)

Margrethes hus og hage sa...

Så flott kjøkken du har, og så godt å høre at du endelig er kommet "hjem" :) Jeg har det også litt slik. Det er en egen ro over slike gamle hus, og det er deilig med stillheten på landet.

Ønsker deg en fin 4.søndag i advent. Hilsen Margrethe

annette sa...

Stort Grattis på födelsedagen, jag minns nog;)
Grattis oxå till ett superfint repotage i Aftonbladet, tycker det var en väldigt fint och talande visning av Ert hem, och nu vet jag ju hur Violan ser ut bakifrån i alla fall;)

Ha en fin kväll!

Kram //annette

Nyanser av vitt sa...

Du behöver inte vara orolig vännen. Så fina bilder och en "skitsnygg" tjej på en av dem. Vem kan det vara tro :O)
Grattis på födelsedagen!
stor KRAM
Agneta

Guttemamma sa...

Hmmm,la meg gjette-er det selveste
husfrua som fyller år??? I såfall,stor gratulasjonsklem fra meg.
Et herlig landlig kjøkken i det nye huset ditt,Viola-dette ser ut som en reportasje fra Lantliv...:)
klem

vadmalen sa...

Nu har jag inte hängt med riktigt, men det verkar vara stora saker på gång. Att du får vara med i en tidning kan jag mycket väl förstå. Så finstämt som du inreder. Jag håller tummarna att blir nöjd med reportaget.
Kram
Birgit

mig & alice sa...

Men åhhh Violan.

Jag sitter här och bara njuuuuter av alla vackra bilder ifrån ert nya hem.

Vet du...du ger mig verkligen hopp. Det där hoppet om att en dag ska jag också hitta mitt drömhus där allt känns bara sådär hemma du vet.

Jag har ju alltid drömt om ett speciellt hus och jag vet att det ska säljas till våren och jag blir nervös bara jag tänker på det.

Vi måste vinna den budgivningen!!!
Det känns som att får vi inte det huset så kan jag lika gärna flytta till Noppikoski eller nåt, hahaha.

Allt är så otrolgt vackert och hemtrevligt. Et sådant där hus som man bara vill slå ner rumpan i och aldrig lämna :-).

Snacka om att hinna få färdigt ett hem på så kort tid när dessutom du har varit sängliggandes??!!

Tack snälla du för smygtitten på ert vackra kök och hem.

Många kramar till dig.

Melinda

Hanna sa...

Så mycket fint.
Kram
HAnna

. sa...

Vilket fint lantkök! Ser ut som ett Äpplet-möblemang? Jättefint.

Ha det bra./Camilla

Solveig sa...

Oj oj, for et nyyyydelig kjøkken du har! Her er det virkelig sjarm og varme - det er flott og har atmosfære på samme tid! Så fint med det mørke treverket mot det lyse....sånt liker jeg:o))) Mange flotte detaljer også. Virkelig nydelige ting du har, Viola!

Tusen takk for alltid koselige kommentarer, min venn. Visst kan du få bestille julekort til neste år:o)Bare send meg en mail når det måtte passe, så kan vi snakkes nærmere:o)
Jeg har ikke inngått noen spesiell avtale med butikkleveranse ennå. Har jobbet så iherdig med min utstilling i høst. Jeg har så mange ideer og har lyst til å lage så masse forskjelling:o)))) Har tatt enkelte oppdrag på direkte forespørsler. Får jeg litt tid på meg, er det bare gøy:o)
Ønsker deg en flott kveld, Viola. Er sikker på at du koser deg i ditt nye hjem:o)
Klem fra Solveig

LOPPISLIV sa...

Halloj Violan! Guuuud så fina köksbilder du bjussar på, ohhh så lantligt och mysigt ni har det. Helt underbara bilder, attans också nu missade jag ju tidningen idag. Har jag tur har min kompis den, måste dit imorgon och kolla. Stor kram till dig, hoppas du känner dig bättre. Ha det bäst nu denna kommande julveckan. Stor kram Paula

Butik Östergården sa...

Jag blir så glad och nästan lite tårögd, när jag läser att du hittat hem. Det finns väl ingen underbarare känsla.
Tänk att du får fira din första jul i Bossgård i år. Nya traditioner blir det nu, vad kan väl vara mysigare än fira jul på landet när det är vintervitt ute.

Jag minns vad härligt jag tyckte det var att fira här på gården första åren. Jag ville att allt skulle vara stort och pampigt och speciellt. Nu är jag lycklig om det är lungt och skönt.

Mina älskade flickor har arbetat i flera dagar, så jag har hunnit med julklappar, pyntning, bak, städning och matlagning. I kväll satt jag i två timmar och tittade på min vackra gran. Har nog inte suttit så länge på bakdelen på flera månader tror jag. Men vad jag njöt.

Men nu kom jag på att jag missat köpa tidningen så jag fick se repotaget. Jäklar!!!! jag som har varit så nyfiken, hur blev det? Spara så jag får se lite längre fram! Lova det!

Vad fint tallrikshyllan passade till dina vackra fat och tallrikar.
Man tackar ödmjukast för reklamen.

Om vi inte hinner höras innan jul! Så vill jag önska dig en riktigt GOD JUL i nya hemmet och ett underbart NYTT ÅR!
STOR PUSS O KRAM TILL DIG!

HELEN

lantromantik sa...

vad veckert det är på bossgård , jag har också lagt upp lite bilder nu ifrån gården ett par inlägg..

hoppas vi ses snart

god jul Jenny